Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

ουφ!αυτό σκέφτηκα κι εγώ! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Εδω ειναι το σημειο που πρεπει να μεινει ακεραιο το κινημα, πολλοι θα προσπαθησουν να το ονομασουν, να το καθοδηγησουν.. παντα το ιδιο συμβαινει. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πόσο "αντέχουμε" τις αληθινίες αξίες...
πόσο "αντέχουμε" τον θεό...
πόσο "αντέχουμε" τον Εαυτό μας...

έχει να κάνει μ' αυτήν την γμν ταμπέλα του "πραγματικού"...

Δύσκολο το ξέρω να υποτάξεις την φιλοδοξία να είσαι άνθρωπος!!!

Τα πάντα στην Ζωή Μας θέλουν Χάρη και εμεις ορμάμε με ασέβεια να την αρπάξουμε...Την ευτελίζουμε την Ζωή, όταν πάμε να την κάνουμε πραγματικότητα, πριν καλά-καλά την ερωτευθούμε!

Ετσι γίνεται σε όλα και μετά φταίει, λέμε, η Ζωή που την φοβόμαστε!

Ξυπνάτε γμτ άνθρωποι!!!

@};- @};- @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Παρόλα αυτά... και χωρίς να γνωρίζουμε τί θα συμβεί ας σταθούμε σε αυτό που ήδη συμβαίνει.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

και φυσικά οι αγαπημένες μου... :))

Εικόνα

Εικόνα
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Λευκός Κρίνος

Δημοσίευση από Λευκός Κρίνος »

Στο Σύνταγμα απόψε πάνω από 60.000 κόσμος συγκεντρώθηκε.
Σας μεταφέρω ένα άθρορο της Lifo

Η αποψινή γιορτή στο Σύνταγμα
Η ζωή βρίσκει πάντα τρόπους να συνεχίζεται

Και μόνο για το γεγονός ότι σήμερα το Σύνταγμα ήταν σαν γιορτή, η φάση με τους Αγανακτισμένους μού φτάνει και μου περισσεύει.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι Κυριακές (και οι Δευτέρες και οι Τρίτες και οι Τετάρτες...) είναι σα νεκροταφείο στο Κέντρο. Το ξέρω γιατί εδώ δουλεύω και ζω. Απόψε, και τις προηγούμενες μέρες, είδα πάλι κόσμο, τα μαγαζιά ανοιχτά, φώτα, φωνές. Στη πλατεία, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου το πλήθος βολτάριζε και στα σοκάκια ολόγυρα τρώγαν και πίνανε, σε ατμόσφαιρα επαρχιακής γιορτής -χρόνια είχα να δω έτσι τους Αθηναίους.

Κι ήταν ένα πλήθος χαλαρό, γελαστό, συμφιλιωμένο -κανονικοί άνθρωποι. Μωρά, ηλικιωμένα ζευγάρια, χιλιάδες νέοι. 'Ίσως και 50 χιλιάδες. '’νθρωποι που τις Κυριακές τους, συνήθως τις περνάνε έντρομοι στα σπίτια τους, μπροστά στις οθόνες, ακούγοντας ανυπεράσπιστοι, χιλιάδες ψέματα, χιλιάδες απειλές, χιλιάδες προσβολές.

Πολιτικά, αυτό που συμβαίνει ίσως είναι αδιαμόρφωτο. Κοινωνικά, όμως, σημαίνει πολλά. Σημαίνει ότι στην ξηλωμένη πόλη, οι άνθρωποι εξυφαίνουν ένα νέο ιστό, που τους συνδέει απέναντι στην επιβεβλημένη φρίκη και τους αλληλοκαθρεφτίζει εν τη αμηχανία τους. Αυτό που φαίνεται σα ξέσκασμα από τον πολύ ζόφο, είναι μια νέα κοινωνικότητα -αν όχι συντροφικότητα - χωρίς τις ύποπτες κηδεμονεύσεις των ''απελευθερωτών''. Κι αυτό, στο τέλος γίνεται πολιτική. Γίνεται δύναμη για να ζήσεις.

Έτσι είναι η ζωή. Εκεί που κλαίς το μακαρίτη, υψώνεις το ποτήρι σου και λες ''ζωή σε λόγου μας''. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει. Απλώς, στις δυσκολίες, βρίσκει νέα ποτάμια να κυλήσει. Για πόσο οι άνθρωποι θα ήταν όμηροι των δελτίων ειδήσεων; Για πόσο το κέντρο της πόλης θα ήταν μια μαύρη τρύπα; Με αυτήν την σχεδόν σωματική αντίδραση, οι Αθηναίοι ζητάνε πίσω τη μπουκιά ζωής που τους πήραν από το στόμα.

Ακόμα και ως ένα υπαίθριο μπαρ να το δεις, που οι χτυπημένοι σα χταπόδια μαζεύονται τα βράδια για να εκτονωθούνε και να φασκελώσουν τους αστείους τύπους που τους κυβερνούν -δεν είναι λίγο. Έτσι απλά αρχίζουν οι αλλαγές. Και τα μικρά και τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα πρώτο βήμα.
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

και για να συμπληρώσω τις φωτό...
Εικόνα

σήμερα έγινε πανικός...!!!!!!!
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Δεκατριούλης

Δημοσίευση από Δεκατριούλης »

Καλησπέρα σας,

Βασω και Στέφανε μπορω να ρωτήσω γιατι είναι κακο ή επικίνδυνο να ονοματίζεται η διαδικασια σας Πραγματική Δημοκρατία ή Αμεση ή συνέλευση κλπ;

και το ρεικι έχει όνομα και η σαμπάλα και όλοι εμείς,
ο χώρος, η στιγμή, η ενώτητα καπως δεν πρέπει να σηματοδοτούνται;

βασω μου τι λες ότι σου θυμησε, το πολυτεχνειο;

στο συνταγμα πάντως υπάρχει αρκετή χαρά, λίγος φόβος,
και στη συνέλευση ο λόγος είναι ανθρώπινος και ζεστός χωρίς πολλές απο τις γνωστές αγκιλώσεις.

για να δουμε...

και επειδη καλυτερα να μιλάνε οι συμμετέχοντες αυτό είναι το πρώτο κείμενο που βγήκε την παρασκευη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-( :-( :-(
Παναγιώτη μου μου θυμίζει ότι χρόνια τώρα όλοι μιλάνε για την πραγματική δημοκρατία, αλλά λείπουν τα πρακτικά στοιχεία εφαρμογής της...το Ηθος!

Δεν χρειάζεται όνομα η Ηθική, νομίζω, γιατί δεν περιορίζεται σε πραγματική ή μη πραγματική δημοκρατία...ξεκινά από΄μέσα μας!

Αυτήν την στιγμή οι ΄Ελληνες δεν μάχονται για την πραγματική δημοκρατία, αλλά για την επιβίωση...Ας μην τα μπερδεύουμε, γιατί άκρη δεν θα βγάλουμε!

Δήλωσα ότι αν αναλάβω πρωθυπουργός της Ελλάδας αυτήν την στιγμή είμαι απόλυτα και εντελώς και πέρα από κάθε αμφισβήτηση σίγουρη, ότι δεν θα με αγγίξει η διαφθορά της εξουσίας...
΄Οποιον ρώτησα όμως, μου απάντησε με "χμ..."
Και νομίζω ότι είναι απέραντα ειλικρινείς με το «χμ»…

΄Ισως γιατί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει "ανώτερο" και "κατώτερο"...Η εκπαίδευση για την ελευθερία αρχίζει από τα γεννοφάσκια μας. Και αν αυτό υπολείπεται, η ελευθερία θα είναι πάντα παράδοση των αξιών, δυστυχώς!

Το "ανώτερο" έχει την σημασία του σημείου όπου προκύπτει περισσότερο η εξέλιξη. Δεν έχει καμία κοινωνική σημασία, αντίθετα με ότι πιστεύουν οι άνθρωποι...Ο πολιτικός δεν είναι "ανώτερος", παρ' όλα αυτά του επιτρέψαμε να νιώθει σαν τέτοιος, γιατί εμείς αισθανόμαστε "κατώτεροι"...

Συμβαίνει παντού στην κοινωνία, είτε κυβερνήτης προς πολίτη, ειτε διευθυντής προς υπάλληλο, είτε γονιός προς παιδί, είτε δάσκαλος προς μαθητή...Δες απλά, πόσο τυχαία και χωρίς καμία ηθική το "ανώτερο" δεν εξελίσσει το "κατώτερο", γιατί το ίδιο απόκτησε μια πλασματική σκάλα εξέλιξης, μόνο θεωρητικά πραγματική.

Το «ανώτερο», στην αληθινή του κατάσταση, αγαπά, προστατεύει, φροντίζει, οδηγεί, ελευθερώνει, αθωώνει το «κατώτερο»...
Το «ανώτερο», στην φιλόδοξη του κατάσταση καταπιέζει, φοβίζει, απορρίπτει, οδηγεί, φυλακίζει και συγχωρεί το «κατώτερο»...

Οπότε ας δούμε αυτό που γίνεται τώρα σαν ανάγκη, αλλά μην του προσδίδουμε ιδιότητες που δεν περιέχουν ηθικές αξίες από μέσα μας!

Προσπαθώ να προλάβω την απογοήτευση από την πλασματική παραγωγή μιας ιδεολογίας που δεν έχει ανταπόκριση σε εσωτερικές αξίες. Πάντα αυτό απέτυχε να φέρει σε βάθος χρόνου την μεγάλη ανατροπή των ανθρώπων να γίνουν ΄Ανθρωποι…

Στιγμιαία είναι αναγκαία η διαμαρτυρία και γιατί όχι η επανάσταση!
Αλλά εγώ βλέπω μακρύτερα, αυτόν τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας…

:-(

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

μπορω να ρωτήσω γιατι είναι κακο ή επικίνδυνο να ονοματίζεται η διαδικασια σας Πραγματική Δημοκρατία ή Αμεση ή συνέλευση κλπ;
’λλο να ονομάζεται ουδέτερα, όπως συνέλευση, εκκλησία του δήμου ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο, και άλλο να παίρνει συγκεκριμένο όνομα.

Όταν πάρει όνομα, έχει ταμπέλεια, είναι "κάτι". Και σε αυτό το "κάτι" θα αρχίσουν να υπάρχουν συγκρούσεις. Κάποια στιγμή, θα υπάρξει μία ομάδα ανθρώπων που δεν θα θέλουν πια να ανοίκουν σε αυτό το "κάτι" και θα πάνε να δημιουργήσουν ένα δικό τους "κάτι άλλο".

Ε, μετά την ιστορία πιστεύω όλοι την γνωρίζουμε.

Το όνομα, η δήλωση, όλα αυτά δίνουν πατήματα για να υπάρξει διχασμός, πόλωση.

Και το ΠΑΣΟΚ κάποτε σήμαινε "πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα". Και η ΝΔ κάποτε σήμαινε "νέα δημοκρατία".

Αλλά, όπως λέει και μία αγαπημένη μου μεσαιωνική παροιμία, "στέκει το ρόδο και χωρίς το όνομά του".

Χίλιες φορές να μην είχε όνομα και να ήταν "μπουλούκι". Αυτό θα ήταν πιο κοντά στις επιδιόξεις του, πιστεύω...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Λευκός Κρίνος

Vaso έγραψε::αυτόν τον κόσμο που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας…

:-(
Βάσω τι κόσμο πιστεύεις ότι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας? @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Λευκέ κρίνε, εύχομαι να τα πάρουμε μαζί μας τα παιδιά μας στην Νέα Γη...το οραματίζομαι συνεχώς...

νιώθω ότι έρχεται αυτή η ώρα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τον θεό! πέρα απο οτιδήποτε που έχει να κάνει με την μηχανική και άνευ όρων παράδοση τους στην ζωή...

χωρίς ταυτότητα, πατρίδα και δογματισμούς...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε μέσα μας τον πύργο της Βαβέλ...Και αυτόν τον κόσμο να δώσουμε στα παιδιά μας...

Δεν ξέρω αν θεωρούνται αυτά ευσεβείς πόθοι για κάποιους...για μένα είναι όραμα!

:x :x :x

Εικόνα

Vaso έγραψε:Λευκέ κρίνε, εύχομαι να τα πάρουμε μαζί μας τα παιδιά μας στην Νέα Γη...το οραματίζομαι συνεχώς...

νιώθω ότι έρχεται αυτή η ώρα να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τον θεό! πέρα απο οτιδήποτε που έχει να κάνει με την μηχανική και άνευ όρων παράδοση τους στην ζωή...

χωρίς ταυτότητα, πατρίδα και δογματισμούς...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε μέσα μας τον πύργο της Βαβέλ...Και αυτόν τον κόσμο να δώσουμε στα παιδιά μας...

Δεν ξέρω αν θεωρούνται αυτά ευσεβείς πόθοι για κάποιους...για μένα είναι όραμα!

:x :x :x
@};- :x
Δεν είναι ευσεβείς πόθοι Βάσω μου.
Σε νιώθω.
Έφθασε η ώρα ο καθένας να οραματιστεί το Αυριο.Και αυτό συμβαίνει.Λίγο πολύ βοήθησαν σε αυτό και οι συνθήκες.Ήταν ένα "ταρακούνημα".Καταρρέει γύρω μας το παλιό.Δεν μπορεί να χτιστεί το καινούργιο αν δεν φύγει το παλιό.Αρκεί να μην στραφούμε στον φόβο,αλλά να σταθούμε στο κέντρο μας,στην ελπίδα,στο όραμα,στην ελευθερία.Επιστροφή στην Ουσία.Αν οι συνειδήσεις ενώνονται,δημιουργείται ένα απέραντο κύμα ενέργειας,το οποίο,ΝΑΙ θα αλλάξει τον κόσμο.Είμαστε Δημιουργοί και αναλαμβάνουμε πίσω τη δύναμή μας.Να δημιουργήσουμε έναν παράδεισο στη γη,στο εδώ & το τώρα.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

.Επιστροφή στην Ουσία.Αν οι συνειδήσεις ενώνονται,δημιουργείται ένα απέραντο κύμα ενέργειας
εδώ είμαι, Λευκέ Κρίνε!!

κι αυτό μόνο συλλογικά μπορούμε να το πετύχουμε...

μαζικά δεν γίνεται...

όσο μπορούμε να έχουμε όραμα για τον ΄Ανθρωπο, φυτεύουμε σπόρους Αγάπης στο Συλλογικό...χωρίς καμία ανάγκη!

Το πότε θα τον συλλέξει ο καθένας είναι θέμα της ελεύθερης βούλησης και όχι μιας ανάγκης...
Η ανάγκη, δυστυχώς, οδηγεί την μάζα έξω από την υπευθυνότητα...

΄Ισως εσείς βλέπετε καλύτερα από εμένα...

το ευχομαι να κάνω λάθος!

:-( @};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ποιος φταίει για το κατάντημά μας;

Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Πολλοί επιμένουν να λένε πως για όλα φταίνε οι πολιτικοί.

Αυτό είναι κάτι που ισχύει εν μέρει. Όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.

Η ανεκτικότητα του, η δειλία του, ο εγωισμός του κάθε ενός Έλληνα ξεχωριστά, είναι αυτά στα οποία πάτησαν οι πολιτικοί για να ανέβουν ψηλά.

Πολλοί απορούν, πώς γίνεται αυτοί που έδωσαν τις βάσεις στις οποίες στηρίχθηκε ολόκληρος ο δυτικός πολιτισμός να έχουν καταντήσει έτσι. Αυτοί ξεχνάνε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Οι υπηρέτες των Αμερικανών και των Εβραίων ανά τον κόσμο έχουν να κάνουν με μάζες.

Η λέξη "μάζες" είναι μια λέξη υποτιμητική. Όταν μιλάμε για τον όχλο, μιλάμε για ένα σύνολο εύπιστων και αμόρφωτων ανθρώπων. Οι νεοέλληνες δεν παύουν να είναι μια μάζα. Οι μάζες χειραγωγούνται εύκολα μέσω των Μ.Μ.Ε. Γιατί οι άνθρωποι με πραγματικό θάρρος, αποφασιστικότητα, και ξεκαθαρισμένες απόψεις που δεν επηρεάζονται από την προπαγάνδα σπανίζουν σε όποια περίοδο της ιστορίας και αν κοιτάξουμε. Σε αυτό βέβαια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η παιδεία και η κοινωνία στην οποία ζει κανείς.

Αυτοί που είναι στα παρασκήνια έχουν φροντίσει και για τα δύο. Έχουν καταφέρει η παιδεία και η ηθική του μέσου ανθρώπου σήμερα να είναι τέτοια, ώστε οι σκεπτόμενοι και οι ανήσυχοι άνθρωποι να είναι πραγματική μειοψηφία. Οι Έλληνες μετά την Τουρκοκρατία είναι οι χειρότεροι Έλληνες που βγήκαν ποτέ. Και αυτό γιατί επί Βυζαντίου και Τουρκοκρατίας απαρνήθηκαν τον πολιτισμό τους, ξέχασαν την καταγωγή τους, και από Έλληνες έγιναν "Ρωμιοί", "Γραικοί" και "Χριστιανοί". Σε όλη αυτή την περίοδο, οι Έλληνες ξέχασαν τον πραγματικό παραδοσιακό τρόπο ζωής τους, τα αληθινά τους ήθη και έθιμα, και στη θέση τους έβαλαν Ιουδαιοχριστιανικά.

Διεφθαρμένοι και εύπιστοι, οι Έλληνες του νεοσύστατου τότε Ελληνικού κράτους το 1829, αντί να προσπαθήσουν να αναγεννήσουν τον πολιτισμό τους και να μορφώσουν τα παιδιά τους με τα δυτικά πρότυπα, έτσι ώστε να συνεχίσουν αντάξια τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, προτίμησαν να φτάσουν ένα βήμα πριν αρχίσουν να σκοτώνονται για το αν πρέπει να κυβερνήσει το Γαλλικό ή το Ρωσικό κόμμα.

Περάσαν χρόνια. Όσοι κυβέρνησαν την Ελλάδα ήταν στη πλειοψηφία τους προδότες και υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα. Οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια είχαν πάντα το πρόβλημα του διχασμού. Πάντα ψάχναμε λόγους να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι εχθροί του έθνους για τα δικά τους συμφέροντα. Ακόμα και όταν ήρθαν οι Γερμανοί, αντί να στραφούμε όλοι μαζί εναντίον τους οι αντιστασιακές οργανώσεις προσπαθούσαν πιο πολύ να βγάλουν από τη μέση τις άλλες, ώστε να έχουν την αντίσταση μονοπώλιο και το πεδίο ελεύθερο για όταν θα έφευγαν οι Γερμανοί, παρά να τους πολεμήσουν.

Οι Γερμανοί και οι ’γγλοι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν βοηθώντας τις διάφορες οργανώσεις, που άλλες ήταν αντιστασιακές και άλλες απλά αντικομμουνιστικές και προκειμένου να μας σώσουν από τον κομμουνισμό έφτασαν στο σημείο να δέχονται βοήθεια από τους Γερμανούς. Έτσι μπορούσαν να έχουν τα στρατεύματά τους στα Ελληνικά εδάφη χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη αντίσταση αφού όλοι οι "αντιστασιακοί" ήταν ο ένας εναντίον του άλλου.

Με το που έφυγαν οι Γερμανοί, πριν καλά καλά σταθούμε στα πόδια μας μετά από τα 3 χρόνια κατοχής, κάναμε εμφύλιο για το αν θα είμαστε Σταλινικό προτεκτοράτο ή τσιράκια των Αμερικάνων. Γιατί ουσιαστικά αυτός ήταν ο λόγος που έγινε ο εμφύλιος. Και ακόμα και αν οι δεξιοί ήταν όντως πατριώτες και ήθελαν απλά να μας σώσουν από την επιβολή κομμουνισμού τελικά κατάφεραν να μας έχουν οι Αμερικάνοι υπό τον έλεγχό τους. Το αν οι κυβερνώντες της περιόδου 1950-1974 ήταν όντως στις υπηρεσίες των αμερικάνων ή απλά δεχόντουσαν τη βοήθειά τους γιατί δεν ήμασταν ακόμα σε θέση να προστατευτούμε μόνοι μας από τον κομμουνιστικό κίνδυνο, είναι αμφίβολο. Δεδομένο είναι πάντως ότι ακόμα και αν είναι έτσι δεν θα άφηναν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τελικά με τα πολλά ήρθε η μεταπολίτευση. Ο λαός δέχτηκε ως σωτήρες τους πραγματικούς ανθέλληνες και ενώ έβλεπε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους συνέχιζαν να τους ψηφίζουν με τον φόβο της επιβολής δικτατορίας ή ενός χειρότερου καθεστώτος. Αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Οι "σωτήρες" απλώς ανέβαζαν τους μισθούς με δάνεια που πήραν από την Ε.Ε, που δεν τα αξιοποίησαν κατάλληλα. Τα περισσότερα έγιναν βίλες και κότερα. Όμως για αυτό δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίμε εμείς. Εμείς τους αφήσαμε να ανέβουν ψηλά, εμείς τους ψηφίζαμε προκειμένου διοριστούμε κάπου, και αντί να κοιτάξουμε να αλλάξουμε κάπως τα πράγματα εμείς οι ίδιοι ασχολούμαστε με το παρελθόν μας. Αν έφταιγαν οι δεξιοί ή οι αριστεροί για τον εμφύλιο, αν οι χουντικοί ήταν προδότες, αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καλύτερος από τον γιο του ή αν είναι προδότες και οι δύο, και τι ωραία που είμαστε οι απόγονοι του Αριστοτέλη.

Από τη στιγμή που ασχολούμαστε με το παρελθόν και καθόλου με το μέλλον μας αξίζει αυτό. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μας δημιουργούν πρόβλημα μέχρι και οι Σκοπιανοί και εξακολουθούμε να ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους και να καμαρώνουμε για αρχαίους προγόνους. Εν τέλει πιο πολύ φταίμε εμείς παρά οι πολιτικοί.

http://skeptomenosellhn.blogspot.com/

αχ και αχ και αχ και αχ!!!!!

τραγικό για να είναι αληθινό...και όμως!

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

μια ζωή είχαμε μικροπρεπείς απαιτήσεις...
ε το ίδιο συμβαίνει και τώρα...
Μας πήραν το χωραφάκι, τώρα μας παίρνουν και τα αγγούρια...
έ όχι αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός!!!

ρε σεις ξυπνάτε γμτ!!!!!!!!!!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Δεν το καταλαβαινουν ολοι Βασω.. οι περισσοτεροι θα θελαν να ξαναγινουμε οπως πριν εικοσι χρονια.. δεν υπαρχει Οραμα, μονο το χρημα απασχολει τις συνειδησεις τους... :?
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”