ARTYADIS έγραψε:Για μένα σημαίνει "πιο βελτιωμένος" και πιο βελτιωμένος από μένα, τον ίδιο μου τον προηγούμενο εαυτό και όχι από κάποιον άλλον.Τι σημαίνει καλύτερος και από ποιόν καλύτερος?
Δεν συγκρίνομαι με κάποιον άλλον.
Αυτό σημαίνει για μένα "θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος"
Και θα γίνω ο καλύτερος άνθρωπος δηλ. ’νθρωπος, όταν τελικά φτάσω στην Αλήθεια του Εαυτού μου.
Και σύμφωνα μ' αυτήν την έννοια, ναι, θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος απ' αυτό που είμαι.
δεν γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος με την αλήθεια, Δημητρούλα! Ποτέ κανείς δεν έγινε καλύτερος με αυτόν τον τρόπο.
Η Αλήθεια είναι αυθεντικότητα...Αυτό για τους ανθρώπους μπορεί να είναι και ιδιότητα που ανήκει στο "κακός"...
Πόσο μπορείς να το αντέξεις, αν ο στόχος σου είναι να είσαι καλύτερος, δεν ξέρω...
Γιατί το "καλύτερος" εμπίμπτει μέσα στα "δικαιώματα" της κριτικής!
Αυτό που είσαι δεν το γνωρίζέις ολόκληρο, Δημητρούλα...
Αν ξεκινήσουμε από αυτήν την αλήθεια, τότε το "καλύτερος" συγκρίνεται μόνο μέ ένα περιορισμένο γνωσιακό κομμάτι σου.
Με τα υπόλοιπα τι θα γίνει?
Το "καλύτερος" είναι μια πολωμένη ιδιότητα του "καλός", γιατί ο "καλός" περικλείει και το "κακός" που επιδέχεται βελτιώσεις...
ότι και να κάνεις όμως, μιλάμε για πόλωση...Και η πόλωση δεν σε οδηγεί ποτέ στην αλήθεια, αλλά στην μερική πλάνη και θυμαπάτη...
και εδώ...
σου διαφεύγει η βάση...τι σημαίνει εν γένει "καλός"...Ποιά είναι η βάση δεδομένων σου, αν όχι μέσα στην κοινωνία, όπου εκεί ανθίζει το υποκειμενικό "καλό"?Για μένα σημαίνει "πιο βελτιωμένος" και πιο βελτιωμένος από μένα, τον ίδιο μου τον προηγούμενο εαυτό και όχι από κάποιον άλλον.