Να πω 2 λόγια για την απογραφή, επειδή διαβάζω και βλέπω σημεία και τέρατα στα ΜΜΕ και το Internet...
Πρώτα απ'όλα, τι στοιχεία
δεν δίνουμε:
Αριθμό ταυτότητας, διαβατηρίου, χαρτιά παραμονής, Α.Φ.Μ., οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό, e-mail ή κινητό τηλέφωνο (το τελευταίο μπορούμε να το δώσουμε αντί σταθερού).
Έχουμε δικαίωμα να απογραφούμε στην αστυνομία ή το δημαρχείο της περιοχής μας (αν και δεν το προτείνω, είναι αρκετά πιο "αυστηρή" η διαδικασία εκεί).
Τα στοιχεία καταχωρούνται ανώνυμα. Το όνομα το παίρνουν απλά για να δουν ότι είστε πραγματικός άνθρωπος και σε ένα 6μηνο δεν θα υπάρχουν. Μόνο νούμερα ανά περιοχές. Ο άνθρωπος που μου είπε να δηλώσω μέρος στην απογραφή δουλεύει εκεί 30 χρόνια και, μέχρι τώρα αυτή ήταν η διαδικασία.
Αν, έστω και από υπόνοια, τα προσωπικά σας στοιχεία βρεθούν σε κάποιον άλλο (άνθρωπο, οργανισμό, εταιρία κτλ), η Ελληνική Στατιστική θα βρει άσχημο μπελά... Δεν την συμφέρει, για κανέναν λόγο, να ρισκάρει να χάσει αυτήν την αξιοπιστία, όσο την έχει...
Όχι, δεν θέλει κανένας να εξοντώσει το έθνος των Ελλήνων με αυτόν τον τρόπο... ’μεσα τουλάχιστον...
Το πολύ πολύ να θέλουν να δουν το βιωτικό μας επίπεδο (να δούνε πόσο τους παίρνει να μας κόψουν, πριν τους κόψουμε εμείς το κεφάλι).
Απαντάμε και κατά προσέγγιση (ντάξει, όχι στα πασιφανή)... Αν δεν θυμάστε πότε ακριβώς μετακομίσατε τελευταία φορά, ε, δεν χάλασε και ο κόσμος...
Και όσο για τις κυρώσεις που λένε πως ισχύουν αν δεν απογραφείς.... Αφήστε με να το κοιτάξω (ναι, από το 2010 είναι υποχρεωτική η απογραφή, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι έχει κυρώσεις).
Για ότι άλλο μπορώ να βοηθήσω, πείτε μου!