τοχεις τοχεις Ελενάκι!
Αυτά που άκουσα από το Χριστινάκι για την δασκάλα της, με κάνουν και ντρέπομα παρεπιπτόντως, που υπάρχουν άνθρωποι που κρύβουν την αλαζονεία τους και την αναξιότητά τους πίσω από το ρέικι!
Είμαι πολύ θυμωμένη, μα πάρα πολύ θυμωμένη...και λυπημένη...!!
Τόσο πολύ, που δεν λειτουργεί η αγαπημένη μου φράση "Αφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι..."
΄Οταν αφορά στην λαχτάρα των ανθρώπων για πνευματική θεραπεία, και αυτή βιάζεται ασύστολα από κομπλεξικούς ανθρώπους, τότε δεν μπορώ να πω "άφες αυτοίς"...
Γιατί ο πνευματικός βιασμός είναι 100 φορές πιο ισχυρός από τον φυσικό βιασμό...
Δεν θα την κράξω δημόσια...Γιατί οι νόμοι εδώ στον φυσικό κόσμο δεν έχουν συμπεριλάβει τον πνευματικό βιασμό στα εγκληματα...
Γνωρίζω πολύ καλά ότι μπορεί η σχέση "δασκάλου-μαθητή" να διαταραχθεί κάποια στιγμή. Να συμβούν καταστάσεις που να αναγκάσουν αμφότερους να πάρουν αποστάσεις από την σχέση αυτή...
΄Ομως εδώ δεν πρόκειται για απλή και φυσιολογική διαταραχή...
΄Οταν ο "δάσκαλος" χρησιμοποιεί την "εξουσιαστική" του δύναμη για να ωθήσει τον "μαθητή" να κάνει πράξεις που τον εξυπηρετούν, με απώτερο σκοπό την αισχροκέρδεια, όταν του δίνει συμβουλές που είναι καταστροφικές για την ζωή του, όταν τον μειώνει και τον υποβιβάζει σαν άνθρωπο, τότε δεν μιλάμε για έλλειψη ηθικής μόνο, αλλά για παντελή έλλειψη ΄Ηθους!
Τι πνευματικό μπορεί να μεταδώσει ένας άνθρωπος λοιπόν που δεν έχει ούτε καν υποψία τι είναι ο θεός?
Ντροπή της! Αυτό έχω να πω μόνο!