Σοφά λόγια!!!

Άβαταρ μέλους
Spyros

Δημοσίευση από Spyros »

’ψογο Βάσω μου, το μέλλον είναι πράγματι! :D
"Είμαστε φτιαγμένοι από αστροσκόνη, είμαστε η ενσάρκωση του σύμπαντος που προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του."
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η Σιωπή
Όσο και αν μένουν ανεκτέλεστα τα έργα, όσο και αν είναι πλήρης η σιγή (η σφύζουσα εν τούτοις) και το μηδέν αν διαγράφεται στρογγύλον, ως άφωνον στόμα ανοικτόν, πάντα, μα πάντα, η σιγή και τα ανεκτέλεστα όλα, θα περιέχουν έν μέγα μυστήριον γιομάτο, ένα μυστήριον υπερπλήρες, χωρίς κενά και δίχως απουσίαν, έν μέγα μυστήριον (ως το μυστήριον της ζωής εν τάφω) - το φανερόν, το τηλαυγές, το πλήρες μυστήριον της υπάρξεως της ζωής, ’λφα-Ωμέγα.

Εμπειρίκος Aνδρέας
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από margaritarenia »

Vaso έγραψε:Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας.

Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τη ζωή.

Έρχονται στη ζωή με την βοήθειά σας, αλλά όχι από σας και μ’ όλο που είναι μαζί σας, δεν ανήκουν σε σας.

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας, γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες.

Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, όχι όμως και την ψυχή τους, γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ούτε στα όνειρά σας.

Μπορείτε να προσπαθείσετε να τους μοιάσετε, αλλά μην γυρεύετε να κάνετε αυτά να σας μοιάσουν, γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω και δεν σταματά στο χθες.

Εσείς είστε τα τόξα, απ’ όπου τα παιδιά σαν ζωντανά βέλη θα τιναχτούν μπροστά.

Χαλίλ Γκιμπράν...και Βάσω :D :D :D :D :D :D

Πηγαινοντας το βραδυ σπιτι την ημερα που το διαβασα εδω στο τοπικ το βρηκα γραμμενο στην καρτα που ειχαν φτιαξει τα παιδια για την παγκοσμια μερα του παιδιου νομιζω :?:
Βασω απο που ειναι το αποσπασμα????
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

O ΠΡΟΦΗΤΗΣ!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το απόσπασμα Μαργαρίτα μου είναι από την ζωή μου! :wink:

Γι' αυτό κι έβαλα το όνομά μου δίπλα στον Χαλίλ Γκιμπράν...
Γιατί το ανακάλυψα εκ των υστέρων... :D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η ανθρώπινη καρδιά φωνάζει για βοήθεια. Η ανθρώπινη ψυχή εκλιπαρεί για απελευθέρωση, για λύτρωση, μα εμείς κωφεύουμε στις κραυγές τους, γιατί δεν μπορούμε ούτε να ακούσουμε, ούτε να καταλάβουμε. Τον άνθρωπο όμως που ακούει και καταλαβαίνει τον λέμε τρελό και φεύγουμε μακρυά του.

΄Ετσι περνάει η νύχτα κι εμείς ζούμε χωρίς την επίγνωση της. Και η μέρα που μας χαιρετά αχνοφιλώντας μας. Μα πορευόμαστε μέσα σε φόβο αδιάκοπο για την μέρα και την νύχτα που περνά...

Χαλίλ Γκιμπράν
Θησαύρός σοφίας

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κάθε άρτιος άνθρωπος έχει μέσα του, στην καρδιά της καρδιάς του, ένα κέντρο μυστικό και γύρα του περιστρέφονται τα πάντα.
O μυστικός αυτός στρόβιλος δίνει ενότητα στο στοχασμό και στην πράξη μας, και μας βοηθάει να βρούμε ή να εφεύρουμε την αρμονία του κόσμου.
’λλοι έχουν τον έρωτα, άλλοι τη δίψα της μάθησης, άλλοι την καλοσύνη ή την ομορφιά· ή τη λαχτάρα του χρυσαφιού και της εξουσίας· κι όλα τ' αξιολογούν και τα υποτάζουν στο κεντρικό τους αυτό πάθος. Αλίμονο στον άνθρωπο που μέσα του δε νιώθει να τον κυβερνάει ένας απόλυτος μονάρχης· η ζωή του κατασκορπίζεται ακυβέρνητη κι ασυνάρτητη σε όλους τους ανέμους.

Να γιατί όλη μας η ζωή, παππού, ήταν ανήφορος. Aνήφορος και γκρεμός κι ερημία· κινήσαμε με πολλούς συναγωνιστές, με ιδέες πολλές, συνοδεία μεγάλη.

Mα όσο ανηφορίζαμε κι η κορφή μετατοπίζουνταν κι αλάργαινε, συναγωνιστές κι ιδέες κι ελπίδες μας αποχαιρετούσαν, λαχάνιαζαν, δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν ν' ανέβουν πιο απάνω· κι απομέναμε μονάχοι με τα μάτια καρφωμένα στην Κονούμενα Μονάδα, στην μετατοπιζόμενη κορφή.
Δε μας κινούσε η αλαζονεία, μήτε η απλοϊκή βεβαιότητα πως θα σταθεί μια μέρα η κορφή και θα τη φτάσουμε. Mήτε κι αν τη φτάναμε, πώς θα βρούμε εκεί απάνω την ευτυχία, τη σωτηρία και τον Παράδεισο· ανεβαίναμε, γιατί ευτυχία, σωτηρία και Παράδεισος για μας ήταν η ανάβαση.
Aναφορά στον Γκρέκο
Νίκος Καζαντζάκης

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Αγάπης δύναμη και φόβου αδυναμία........
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Το Νέο Ευαγγέλιο (μέρος 3ο)

Δε θα δώσετε τέλος στο βασανιστήριο του εαυτού σας, όσο θα φαντάζεστε ότι απλώς βασανίζετε κάποιον άλλον. Θα δώσετε τέλος στο βασανιστήριο μόνον όταν καταλάβετε ξεκάθαρα ότι, στην πραγματικότητα, βασανίζετε τον εαυτό σας. Αυτό μπορείτε να το δείτε μόνον όταν καταλάβετε, απόλυτα, ότι είναι αδύνατον να κάνετε κάτι ενάντια στη θέληση κάποιου άλλου. Εκείνη τη στιγμή της σαφήνειας μπορείτε να δείτε, έστω και φευγαλέα, ότι όλα αυτά τα κάνετε στον εαυτό σας. Κι αυτή την αλήθεια δεν μπορείτε να τη δείτε, αν πρώτα δεν καταλάβετε, δεν ενστερνιστείτε και δε ζήσετε το Νέο Ευαγγέλιο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Η αλήθεια κρύβεται μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσει ο φόβος μας!!!
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΠΟΛΥ ΣΟΦΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

H συμβουλή της ημέρας!!

Be nice to others
because
....
Time WILL make a difference

Εικόνα

:wink:

One day
You may not be
the BIG dog
anymore!!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Σοφά λόγια....της στιγμής, φαίνονται μακρινά στην πράξη.

Κάπου μακριά όμως κρύβεται ολη η αλήθεια για αυτή τη στιγμή μονο.

Reiki Center - Ρεικι
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Υπέροχο Βάσω....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Βάσω μου........... :D :wink:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφά λόγια....της στιγμής, φαίνονται μακρινά στην πράξη.

Κάπου μακριά όμως κρύβεται ολη η αλήθεια για αυτή τη στιγμή μονο.
:roll: :roll:

τώρα καταλαβαίνω πόσο ανάγκη είχες το ρέικι Εμμανουέλα!!!
:wink: :wink:

Δεν το είχα δει όταν το έγραψες...

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”