Σας γρλαφω άλλο ένα ωραίο απόσπασμα του βιβλίου
< Σωκράτη,νιώθω μισοκοιμισμένος ,σαν να πρέπει να μπώ κάτω από κρύο νερό για να ξυπνήσω,είσαι σίγουρος ότι αυτό το τελευταίο ταξίδι δεν μου έκανε ζημιά?>
< Οχι Ντάν η ζημιά έγινε κατά την διάρκεια πολλών ετών,με τρόπους που θα ανακαλύψεις μόνος σου.>
<Εκείνο το μέρος ήταν ο κύπος του παπού μου ,νομίζω.Ηταν σαν τον κύπο της Εδέμ.>
< Πολύ ακριβής περιγραφή ,Ντάν ,ήταν ο κύπος της Εδέμ.Ολα τα βρέφη ζούνε μέσα σε έναν λαμπερό κύπο,όπου αισθάνονται τα πάντα απευθείας ,χωρίς την μεσολάβηση της σκέψης.
Η ''πτώση '' συμβαίνει σε όλους μας όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε,όταν αρχίσουμε να κολλάμε ταμπέλες και να μαθαίνουμε.Δέν ήταν μόνο ο Αδάμ και η Ευα βλέπεις ,συνέβη σε όλους μας.
Η γέννηση του μυαλού είναι ο θάνατος των αισθήσεων ,πτώση δεν είναι να φάς ένα μήλο και να γίνεις σεξουαλικός.>
< Μακάρι να μπορούσα να πάω πίσω ,ήταν τόσο λαμπερά,τόσο ξεκάθαρα ,τόσο ευχάριστα !>
< Ντάν αυτά που απολάμβανες όταν ήσουν νήπιο μπορούν να ξαναγίνουν δικά σου.
Ο Ισούς από την Ναζαρέτ ,ένας από τους μεγάλους πολεμιστές είπε κάποτε ,ότι πρέπει να είσαι σαν μικρό παιδί για να μπείς στην Βασιλεία των Ουρανών,τώρα καταλαβαίνεις ?>