Απιστευτο βιντεακι!

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, βρε Σοφάκι τι μου θύμησες... :-( :-( :-( :x :x :x :x :x

όχι πως το είχα ξεχάσει το πρώτο μου ταξίδι εκτός της 3ης διάστασης, αλλά πάντα συγκινούμαι όταν το θυμάμαι...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Πολύ καλό ! O:-) O:-)
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

μου αρέσει πολύ Σοφία >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Σοφάκι πολυ καλό :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Πολύ καλό Σοφία!!! :x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Νέο αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Αρχικά λίγα λόγια για το εύρημα, για όσους δεν το γνωρίζουν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων γνωστός και ως «Αστρολάβος» θεωρείται ο αρχαιότερος υπολογιστής.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη η χρήση του ήταν να εμφανίζει τις θέσεις του ήλιου και της Σελήνης και τις εκλείψεις τους. Χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και 100 π.Χ, και βρέθηκε σε ναυάγιο ανοικτά των Αντικυθήρων (από όπου πήρε και το όνομά του) το 1900. Ο μηχανισμός του μελετήθηκε πλήρως το 1974 όταν και τομογραφήθηκε μέσω ακτινών γ.
Και ερχόμαστε στα σημερινά, ο Andrew Carol, μηχανικός της Apple χρησιμοποίησε αυτές τις τομογραφίες και νεότερες για να κατασκευάσει<...> ένα αντίγραφο του μηχανισμού με «τουβλάκια» Lego!! Το Digital Science βοήθησε με την χορηγία του και ο μηχανικός μετά από 30 μέρες εργασίας ένωσε 1500 κομμάτια και 110 γρανάζια για να ολοκληρώσει το έργο του. Το αντίγραφο (όπως και το πρωτότυπο) χρησιμοποιεί γρανάζια για να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς και έτσι να προβλέπει τις εκλείψεις του ήλιου και της Σελήνης.

Μπορείτε να δείτε τη λειτουργία του αντιγράφου στο βίντεο παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=RLPVCJjT ... r_embedded
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Σοφάκι :-( :x :x :x :x , ευχαριστώ >:d< >:d< >:d<
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

^_^
Ααα! Οι αστρολάβοι μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ! Έχω και μια μικρογραφία μεσαιωνικού αστρολάβου σε κόσμημα..! Ευχαριστώ για το μοίρασμα!!!
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Σοφάκι τι είναι οι αστρολάβοι :-?

Valia

Δημοσίευση από Valia »

πολύ συγκινητικό Σοφάκι >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:Σοφάκι τι είναι οι αστρολάβοι :-?
Αστρολάβος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ένας αστρολάβος του 16ου αιώνα, απλούστερος τύπος, του αστρολάβου του Χώμφρεϋ
Ο αστρολάβος είναι ένα ιστορικό αστρονομικό όργανο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ναυτικοί και οι αστρονόμοι για την ναυσιπλοΐα και την παρατήρηση του Ήλιου και των αστεριών από τον 2ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 18ο αιώνα μ.Χ., μετά τον οποίο χρησιμοποιήθηκε ένα πιο εξελιγμένο όργανο, ο εξάντας. Χρησιμοποιώντας τον αστρολάβο προέβλεπαν τις θέσεις του ήλιου της σελήνης, των πλανητών και των άστρων. Με τη βοήθεια του αστρολάβου είναι δυνατό να βρεθεί η ώρα αν είναι γνωστό το γεωγραφικό μήκος και πλάτος ή αντίστροφα.
Η εφεύρεσή του αποδίδεται στον Έλληνα Ίππαρχο τον 2ο αι. π.χ. και που αρχικά είχε σχήμα σφαίρας (αστρολάβος Ίππαρχου). Αργότερα, τον 8ο με 10ο αι., ο αστρολάβος έλαβε σχεδόν επίπεδη μορφή από τους ’ραβες (λέγεται ότι ο πρώτος επίπεδος αστρολάβος φτιάχτηκε τον 8ο αιώνα από τον Πέρση μαθηματικό Fazari) που απαρτιζόταν από έναν κύκλο και ένα κινητό βραχίονα, ο οποίος προσδιόριζε το ύψος των ουράνιων σωμάτων. Από την Ισλαμική Ισπανία, ο αστρολάβος διαδόθηκε στην Ευρώπη τον 11ο αιώνα μ.Χ. και χρησιμοποιήθηκε στην ναυσιπλοΐα μέχρι τον 18ο αι. έως ότου τελικά αντικαταστάθηκε από τον εξάντα.
Ο αστρολάβος αποτελείται από έναν δίσκο, που το εξωτερικό του πλαίσιο υποδιαιρείται σε μοίρες, και σε έναν κανόνα (γωνιόμετρο) που μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του. Πάνω στον δίσκο υπάρχει μια χαραγμένη ακτίνα που καταλήγει στα αντιδιαμετρικά σημεία του 0 των μετρήσεων. Για να μετρήσουν την γωνία μεταξύ δυο αστεριών, τοποθετούσαν με σκόπευση το ένα πάνω στον κανόνα και έστρεφαν τον δίσκο με την ακτίνα ώσπου να συναντήσει το άλλο αστέρι, η γωνία ήταν αυτή που εμφανιζόταν μεταξύ του κανόνα και της ακτίνας.
Τμήμα εκείνου του επίπεδου αστρολάβου θεωρήθηκε στην ουράνια μηχανή του Ι. Εβέλιους και όργανο παρατήρησης μονού, ή διπλού, ή τριπλού τομέα, έκαστος 30° και ακτίνας περίπου 3μ. (10 πόδια) που είχε εισαγάγει ο Τύχο Μπράχε.
Διευκρινίζεται ότι τόσο ο σφαιρικός αστρολάβος όσο και ο επίπεδος αστρολάβος είναι όργανα διαφορετικής χρήσης αστρονομικών μετρήσεων. Τον μεν σφαιρικό αστρολάβο, εφευρέτης του οποίου θεωρείται ο Ίππαρχος ο Ρόδιος, χρησιμοποιούσαν για να μετρούν τις λεγόμενες εκλειπτικές συντεταγμένες των αστέρων, που είναι σε αντιδιαστολή ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες στη Γη. Ενώ τον επίπεδο αστρολάβο χρησιμοποιούσαν μέχρι τελευταία για να μετρούν το ύψος αστέρος, ή πλανήτη, από τον ορίζοντα.
Από την ύπαρξη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων χρονολογημένου στον 1ο αιώνα π.Χ, ενός μηχανισμού περισσότερο προχωρημένου ακόμη και από τους αστρολάβους που κατασκεύασαν οι ’ραβες αιώνες αργότερα, φαίνεται ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν ήδη παρόμοιοι μηχανισμοί, αλλά δεν ήταν ευρέως γνωστοί και δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτούς.

Αυτός που έχω εγώ είναι αυτός:
Εικόνα
Πολύ γοητευτικά αντικείμενα... ^_^
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Φοβερό Σοφάκι >:d< >:d< >:d<
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Πόλυ εντυποσιακό :x :x :x

Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Σοφάκι........ :-( :x :x :x υπεροχο!
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”