΄Ετσι φαίνεται για τον νου, Σκαπανέα, ότι είναι το μόνο μας κοινό σημείο...
Χαμογέλασα, γιατί κατάλαβα...
΄Όμως νιώθω ότι δεν μπορώ να "περιορίσω" την ζωή μου σε δύο λέξεις...΄Οσο και αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα.
Η έμπνευση από την ζωή ενός άλλου, για μένα είναι από το πως αποκωδικοποιεί την καθημερινότητά του και έτσι με βάζει στην διαδικασία να αποκωδικοποιήσω και την δικιά μου...
Για μένα έμπνευση ήταν η ζωή του Ιησού, έτσι όπως μου την έχει αποκωδικοποιήσει και ποτέ δεν μου είπε τι να κάνω...Ποτέ...
Και μην αρχίσεις πάλι τα "περί δασκάλου", περί "θεού" κλπ.
Σε μένα παρουσιάστηκε τόσο ανθρώπινος, όσο κι εσύ...ίσως και περισσότερο...
Ο Ανώτερος Εαυτός μου/σου/μας είναι αυτή η δυνατότητα που έχουμε όλοι να βαδίσουμε "πίσω" του...χωρίς "λέξεις"!
Και γι' αυτό χαμογέλασα...Γιατί σκέφτηκα, ότι ο λόγος του Ανώτερου Εαυτού σου αναλύεται περισσότερο με την νόηση και έτσι "με λογικό συνειρμό", ενώ του δικού μου αναλύεται με "ενσυναίσθηση" που σημαινει "μπαίνω στην κατάσταση του άλλου, γίνομαι ένα μαζί του και κατανοώ χωρίς λέξεις, τις λέξεις τις βρίσκω μετα..."
Μου είχε πει κάποτε "μην με ψάχνεις με τον νου, δεν θα με βρεις, ψάξε με με την καρδιά" και ήταν τότε που προσπαθουσα με λογικό συνειρμό να αναλύσω τα μηνύματα και δεν έβρισκα άκρη...Αλλά εγώ ε?
΄Ετσι τώρα ο λόγος μου είναι μόνο από ενσυναίσθηση και ίσως γι' αυτό (χωρίς πάντα να το καταλαβαίνω) αγγίζει τον άνθρωπο, στον οποίον απευθύνεται...
΄Ομως είναι ενδιαφέρων και ο δικος σου τρόπος, αν και "ξένος" για μένα...
΄Ομως γι' αυτό...
Δεν αρκει δηλαδη να εμπνεεται καποιος απο τη ζωη σου ή τη ζωη μου ή τη ζωη του Δημητρη στον οποιο αναφερθηκα και τη ζωη καποιου αλλου...
Θα πρεπει να μπορει κα να την αφομοιωσει ολοκληρωτικα και κατα τη δυναμη του βεβαιως.
δεν συμφωνώ και το ξερεις.
Το να την αφομοιώσει σημαίνει ότι κάποια στιγμή, αφού την αφομοιώσει, θα την μιμηθεί...
Είναι ο νόμος της αφομοίωσης.
Δεν είναι αυτό το ζητούμενο στην ζωή μας όμως...
Το ζητούμενο είναι, να μπορέσουμε αβίαστα, να επικοινωνήσουμε με τον Ανώτερο Εαυτό μας...και αυτό γίνεται μόνο όταν καταφέρουμε το πνευματικό μας "είναι" να το ενώσουμε με το υλικο μας "είναι", στο μεσαίο κέντρο, που είναι η καρδιά.
Μετά οι ζωές μας γίνονται περίεργα όμοιες, χωρίς όμως να επεμβαίνει η μία στην άλλη...
Και γι' αυτό λέω πάντα, "διαφορετικές διαδρομες...ίδιο το σημείο συνάντησης"
Το "αβίαστα" σημαίνει ότι Τον νιώθω και δεν το κάνω γιατί κάποιος μου το είπε...
Εχω δει και τέτοιες εκδοχές στην ζωή μου...Η Δώρα και η Φωτεινή γνωρίζουν.
΄Ανρθωποι να λένε ότι ενώθηκαν με τον Ανώτερο Εαυτό τους, να έχουν κάνει "άσκηση" μαζί του για δύο χρόνια και στο τέλος να αναρωτιούνται "μα η ζωή μου δεν άλλαξε, τι δεν κάνω καλά? Και να επαναλαμβάνουν τις "ασκήσεις" ξανά και ξανά... Γιατί κανείς δεν τους είπε, ότι για να επικοινωνήσουν με τον Ανώτερο Εαυτό τους πρέπει να "σκάψουν" λιγουλάκι!!!!
Ο λόγος εδώ, δεν έπαιξε τον εποικοδομητικό ρόλο που αναφέρεις Σκαπανέα...
Γιατί το πιο εύκολο πράγμα είναι να λες ότι μιλάω με τον Ανώτερο Εαυτό μου, αλλά στην ουσία να μιλάς με τον εαυτό σου απλά!
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, θεωρώ ότι ο λόγος είναι αυτή η δύναμη που κάποιος έχει ελκύσει από τον εαυτό του.
Η αξια του σε άλλους ανθρώπους έχει να κάνει με την πηγή του...Αν είναι από τον εαυτο, χειραγωγεί και κρινει, αν είναι από τον Εαυτο εμπνέει...