Θυμαμαι ημουν ενα παιδακι οταν στολιζαμε το τεραστιο δεντρο στο σπιτακι μας...ημουν τοσο χαρουμενη που ειχαν ερθει τα Χριστουγεννα....
Η αδερφη μου εβαζε παντα ενα CD την ημερα του στολισμου.....ειχαμε αναψει τα φωτα και το σαλονι ειχε γεμισει τεραστιες κουτες και χρυσοσκονη απο τις μπαλες...
Το σπιτι μυριζε φαγητο, ειχε μια γλυκια ζεστη και τα τζαμια ειχαν θολωσει απο τα γελια, τα τραγουδια και τα χαρουμενα αστεια μας...
Θυμαμαι που η μαμα εβαζε παντα την τελευταια μπαλα....και μετα προσπαθουσε με την αδερφη μου να σκαρφαλωσουν στην κορυφη του δεντρου να βαλουν το αστερακι....γελουσα παρα πολυ με αυτη την εικονα....η μαμα μου να κραταει την καρεκλα και να κραταει την κοιλια της απο τα γελια και η αδερφη μου να προσπαθει να σκαρφαλωσει στο τεραστιο δεντρο, χωρις να ριξει ουτε ενα στολιδι!!!
Και φυσικα ..εφτανε η πρωτοχρονια με τα δωρα του Αγιου Βασιλη.....δεν θα ξεχασω ποτε.......ενα δωρο που τοσο λαχταρουσα!!
Ηταν ενα κουτι με μαγικα....το ειχα δει σε ενα παιχνιδαδικο αλλα ηταν πολυ ακριβο....
Το βραδυ της Πρωτοχρονιας ειχα αγωνια για το δωρο μου....παντα το εβρισκα διπλα στο κρεββατι μου και εκεινη τη χρονια ξυπνησα και δεν υπηρχε δωρο....
Σηκωθηκα πρωι πρωι και ετρεξα στο Χριστουγεννιατικο δεντρο.....ειχε μια τεραστια σακουλα απο κατω!!!
Προσπαθησα να κρατησω την ανασα μου και τα παιδικα μου χερακια αρχισαν να σκιζουν το περιτυλιγμα....
Οταν αντικρυσα το δωρο.............ηταν τοση η χαρα μου που αρχισα να τρεχω γυρω γυρω στο σαλονι και να γελαω!!!!
Ηταν το κουτι με τα μαγικα....
Ξυπνησε η μαμα μου και ηρθε στο σαλονι να δει τι συμβαινει....τοτε εγω πηδηξα πανω της και τη φιλουσα ....ημουν τοσο ευτυχισμενη....
Ηταν το ωραιοτερο δωρο που πηρα ποτε.....η χαρα που ενιωσα τοτε ειναι μεσα μου ακομα και τωρα που σας γραφω....
Οταν μετα ανακαλυψα ποιος ηταν ο Αγιος Βασιλης....η χαρα μου εγινε συγκινηση....γιατι μπορει να μην ηταν η καλυτερη οικονομικη περιοδος....αλλα αυτο το γελιο και η χαρα που αντικρυσε ο "Αγιος Βασιλης"....ηταν το ωραιοτερο δωρο και για τους δυο μας...
Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδουλα μου "Αγιε μου Βασιλη" !!!!!!!!!!!!!
Θελετε να μοιραστειτε κι εσεις μια γλυκια Χριστουγεννιατικη ιστορια???