Ο φόβος της ελευθερίας...

Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

’κου, καλή μου περικοκλάδα τι λες:
"Θα είσαι ένα τίποτα χωρίς εμένα".

Κι εγώ τα λόγια σου δανείζομαι : "θα ΕΙΜΑΙ ένα τίποτα χωρίς εσένα" - θα ΕΙΜΑΙ, γιατί μάθε πως πάντα ΕΙΜΑΙ, πάντα υπάρχω.
Αυτό δε μπορεί να αλλάξει από τίποτα και από κανέναν.
Τώρα για σένα, ένα βιβλίο λευκό θα είμαι, χωρίς εσένα, χωρίς τις ταμπέλες σου.

Μα, τι υπέροχο δώρο θα μου κάνεις!
Πάρε τα όλα, τις βαλίτσες μου, την ταυτότητά μου, όλα.
Μετέτρεψέ με σε ένα λευκό βιβλίο που λαχταρά φρέσκο μελάνι όπως η Γη λαχταρά το νερό.
Και στις σελίδες του, ας γραφτεί η λέξη Αγάπη - τίποτε άλλο.

Χωρίς ταμπέλες... ένα τίποτα.
Μα, το τίποτα πρέπει να υπάρχει ώστε βλέποντάς το να το πεις "τίποτα".
Όμως, το τίποτα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

(ο παρατηρητής πίσω από την περικοκλάδα) @};- @};- @};-
Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

από το σεμινάριο...

Τα συναισθήματα είναι ένας ιδιαίτερος τομέας της ύπαρξής μας.
Πολύ κοντά στην φυσική μας υπόσταση, την επηρεάζουν δραματικά.

Εχοντας ανάμνηση από την ουσία μας, την ουσία της αγάπης, επιθυμούμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. "Κουβαλάμε" συνεχώς αυτήν την ανάμνηση, σε όλη την διάρκεια της φυσικής μας ζωής, με κύριο στόχο να αναπτυχθούμε μέσα σ' αυτήν.

Υπάρχει λοιπόν μια βασική ανάγκη σε κάθε άνθρωπο, που η βαθιά δυναμική της εξαρτάται από την αγάπη και μόνο.

Η βασική ανάγκη έρχεται στην επιφάνεια της ζωής μας, μέσα από την δομή της φυσικής μας ανάπτυξης, δηλαδή από τα βιώματά μας.
Πίσω από κάθε βασική ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι, κρύβεται η ανάμνηση της θείας μας φύσης, μα είναι τόσο ασυνείδητη που κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί στην ουσία του, γιατί υπάρχει ο αντίποδας της βασικής ανάγκης, που είναι ο βασικός φόβος και τον εμποδίζει...

΄Ετσι ένας άνθρωπος, πχ., που εκπαιδεύθηκε χωρίς επιβράβευση για τα επιτεύγματά του στην παιδική του ηλικία, θα αναπτύξει την ανάγκη της επιβράβευσης σε κάθε του πράξη, απλά για να ισορροπήσει τον βασικό του φόβο, που είναι η αποδοχή του.

Πίσω από την έννοια της "προσφοράς" που αναπτύσσεται στους ανθρώπους, κρύβονται ένα σωρό πρότυπα, που κάνουν κάθε προσφορά ιδιοτελή και έτσι οι άνθρωποι που "προσφέρουν" απογοητεύονται εύκολα, γιατί η προσφορά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην φυσική δομή, αν προηγουμένως δεν έχουμε ανακτήσει την εσωτερική μας δύναμη και θέληση.

Η συμπονετική δράση, αυτή που είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης-πνευματικής ύπαρξης, δεν μπορεί να έχει στόχο τον εαυτό μας, γιατί τότε υπάρχουν σαφή κίνητρα, ακόμα και αν δεν μπορούμε να το "παραδεχτούμε".

Η έννοια της αυτονόμησης προϋποθέτει ότι διαγράφουμε τις μνήμες της αποδεκτής συμπεριφοράς, για να αφήσουμε να αναπτυχθεί η αυθεντικότητα του θείου μας εαυτού και να δράσει στην φυσική μας ζωή, χωρίς προκαταλήψεις.

Μεγάλη σημασία έχει, σ' αυτήν την φάση, η εργασία μας με το κέντρο της καρδιάς μας, γιατί μόνο από εκεί μπορούμε να δράσουμε ανεπιφύλακτα και χωρίς να περιμένουμε οφέλη...

Οι αναμνήσεις των παιδικών μας βιωμάτων, δεν είναι μια πονεμένη ιστορία, όπως συνήθως ονομάζονται. Είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης και μια εμπειρία που δεν χρειάζεται να διαγραφεί, αλλά να ενσωματωθεί με αγάπη στην διαδρομή μας.
΄Οσο απωθούμε τον πόνο από αυτήν την ανάμνηση, τόσο τα συναισθήματά μας ζητούν μερίδιο στην παραπέρα πορεία μας.
Και όσο απωθούμε τα συναισθήματα, τόσο ο νους μας παίρνει τα ηνία αυτής της πορείας.
Είναι μια αυτονόητη λειτουργία, γιατί ο νους περιέχει όλες τις εντολές επιβίωσης. ΄Ετσι ακόμα και αν εμείς λέμε "δεν φοβάμαι", αν το συναίσθημα είναι φόβος, εκείνος δίνει εντολή στον οργανισμό να δράσει σαν να βρίσκεται σε κίνδυνο...
Αν λέμε "είμαι στην αγάπη", αλλά το συναίσθημα είναι "μίσος", εκείνος δίνει εντολή να καθαρίσει ο οργανισμός από το δηλητήριο, οπότε επεμβαίνει στο σηκώτι, πχ.

΄Οπως καταλαβαίνετε, ο νους μας είναι ο κυρίαρχος της ζωής μας. Γιατί αυτός έχει επαφή με όλα τα συναισθήματα και όχι μόνο με τα συνειδητά.
Σημασία έχει να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, ακόμα κι αν αυτό μας βγάλει από την συνηθισμένη "καλή συμπεριφορά", την αποδεκτή και την καθωσπρέπει...
Προσέξτε όμως, το να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, δεν σημαίνει ότι ορμάμε σε κάποιον άλλον, ή σε κάποιες καταστάσεις της ζωης μας, για να τα αποδώσουμε.
Είναι δικά μας, εμείς τα δημιουργήσαμε, εμείς τα απωθούμε, εμείς τα φέρνουμε στην επιφάνεια

΄Ετσι θα αναγνωρίσουμε την δική μας ιδιοτέλεια, φόβο και ανάγκη να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο...
΄Ετσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι, πχ. νιώθουμε ανταγωνισμό, απόρριψη, φόβο, εμμονή, συναισθήματα που σε ομαλές συνθήκες απωθούμε και δεν αναγνωρίζουμε συνειδητά.

΄Οταν βρισκόμαστε στον δρόμο της πνευματικής μας ανάπτυξης, τα συναισθήματα παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην αναγνώριση της θείας μας φύσης και στην ολική μας επανασύνδεση μαζί της.

Σ' αυτόν τον δρόμο είμαστε μόνοι μας! Η εντός μας Παρουσία αφυπνίζεται, όταν ανοίξει ο δρόμος μέσα από την νόηση και το συναίσθημα...΄Οταν ο μηχανισμός της πολωμένης μας συνείδησης, αρχίζει να "κλείνει" μέσα στην αγάπη, ώστε να μην μας αφορά η ιδιοτέλεια της, αλλά η ουσία της ύπαρξής μας εμπράκτως.
Η εφαρμογή των Θείων Νόμων είναι μετά, μια αυθύπαρκτη κατάσταση.

Εργαστείτε με συνέπεια και θα το διαπιστώσετε, πόσο εύκολα μπορεί η προσωπικότητα να μας αποσυντονίσει, όταν η πίστη, η υπομονή και η επιμονή, είναι αδύνατες μέσα μας!

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο και Δρόμο. Οι ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της εργασίας σας, είναι ο κεντρικός πυρήνας της σοφίας μέσα σας, ώστε να πάρετε εκείνες τις απαντήσεις που θα σας υποστηρίξουν και θα σας αναπτύξουν.

Η θηλυκή πλευρά της φυσικής μας συνειδησης, χρειάζεται να αναπτυχθεί και να ανοίξουμε με δεκτικότητα και εμπιστοσύνη στην εντός μας Παρουσία

@};-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 21 Νοέμ 2010 7:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Η εφαρμογή των Θείων Νόμων είναι μετά, μια αυθύπαρκτη κατάσταση.
Βασούλα μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις λίγο καλύτερα αυτή τη φράση,δεν γνωρίζω την λέξη αυθύπαρκτη :-?
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αυθύπαρκτο είναι αυτό που υπάρχει από μόνο του, χωρίς την επέμβαση ή συνδρομή κάποιου άλλου, Ιωαννάκι...

είναι αυτό που έχουμε μέσα μας από την Φύση μας!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Οκ κατάλαβα Βασούλα μου ,ευχαριστώ >:d< >:d< >:d< >:d<

O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Μια χαρα λουλουδακι ειναι η περικοκλαδα :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

φυσικά Τασούλη, έχει μια γλύκα που σε αποκοιμίζει... ποιός θα το αρνηθεί?

:D :D :D

Εικόνα

:-? :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι αυτό που έγραψε η Δώρα...
θα απομακρυνθείς απο τους ανθρώπους τώρα που εσύ με μαθαίνεις ενώ οι άλλοι δεν με έχουνε πάρει χαμπάρι???και θα μείνεις μόνη???πως θα την αντέξεις τόση μοναξιά!!εσύ πάντα ήσουν με ανθρώπους γύρω σου!!"
αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος, όσων πατάνε στον Δρόμο, στην Αληθεια, στην Ζωή, και δεν γνωρίζουν ακόμα πως να εναρμονιστούν με την ατομικότητα....

Οι σχέσεις με τους άλλους τους πονάνε ακόμα, μια και δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορετικότητα του φυσικού κόσμου, σαν απαραίτητη δράση της υλικής μορφής που εξελίσσεται...

Εξελίσσεται όμως οριζόντια, θέλει να απλωθεί μέσα στον κόσμο και να τον κυριεύσει, απλά και μόνο για να μην νιώθει μοναξιά.

Η περικοκλάδα της ζωής αυτό το γνωρίζει...Γνωρίζει ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήσει τον άνθρωπο μόνο, γιατί τότε θα τον χάσει. Και του "εμφυσά" την συνήθεια! Τον κάνει να συνηθίζει την ζωή και με αυτήν την ιδιότητα μπορεί συμπαγής και άκαμπτη να τον κατευθύνει...
Ξέρει ότι οι εξαρτήσεις είναι το μυστικό της όπλο και του δίνει συνεχώς "δόσεις" που δρουν στο συναίσθημά του και ενώ τον απομονώνουν από το Πνεύμα του, τον βάζουν ολοένα και περισσότερο στην συνήθειά της ζωής, τόσο ώστε να αγνοεί την ίδια του την φθορά και να την αποδέχεται σαν φυσικό επακόλουθο...

Ο άνθρωπος τότε δεν έχει το κουράγιο να πει "ήρθα για να Ζήσω", γιατί δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τα συναισθήματά του που τον κάνουν εξαρτημένο από την ίδια του την φθορά...

Και έτσι δεν μπορεί να αντιληφθεί την απλότητα της Ζωής, γιατί οι εξαρτήσεις βασίζονται μόνο στην πολυπλοκότητα του νου του, που επηρεάζεται από τις ανάγκες της συνήθειας.

Μια μικρή συνηθισμένη ζωή είναι καλυτερη από την αόριστη δύναμη της θεότητας...

Αυτό είναι το όπλο της περικοκλάδας...

Και μέσα σ' αυτήν την μικρή συνηθισμένη ζωή, ο άνθρωπος θέλει να αποκτήσει δύναμη, αποδοχή και εξουσία, θέλει να φτιάξει τον κόσμο στα μέτρα του και έτσι τον γεμιζει με "θέλω"...

:x :x :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Περικοκλαδα μου....

Λυγεροκορμη και πλουσια....

Τωρα εγινες.....που καταφερα και ειδα ποια ειμαι...τοσα χρονια ησουν ξερη, ειχες ριζες και λιγα φυλαρακια για να μου θυμιζουν τι εχω!!!

Εσυ με βοηθησες ...αλλα εγω τωρα σε ανθισα..

Ο δρομος προς τον Θεο ειναι μοναχικος...και γνωριζω πως μπορει να με φοβιζει ...ειναι αληθινος και μπορει να με ποναει...ειναι φωτεινος και μπορει να με τυφλωνει ...ειναι δυσκολος και μπορει να με πληγωσει ....

Αυτα ομως περικοκλαδα μου ειναι το ΦΩΣ...γιατι οταν ολα αυτα με φτανουν στο σκοταδι που με εμαθες να ζω...ξερω να κλεινω τα ματια μου και να βαδιζω με τα ματια της ψυχης μου στο φως...
Να μην σκονταφτω τοσο ευκολα πια σε εμποδια που μπορω να νιωσω να τρυπανε το σωμα μου...να μη ματωνουν τα ποδια μου απο τα βραχια....και να μην καιγονται τα ματια μου στον ηλιο....

Η πορεια μου προς τον Θεο...εχει πλεον χαραχτει περικοκλαδα μου...
Βρισκεσαι μαζι μου γιατι θελω να νιωσω σιγουρη με τον εαυτο μου οταν θα σε αφηνω πισω μου....μεχρι τοτε ομως...παλι γυμνη θα βαδιζω στο μονοπατι και δεν θα σε επευφημω οπως εκανα παλια για αυτα που με μαθαινες.....

Τωρα θα σε διδαξω εγω......!

@};- @};- @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Eμμάκι...τι είπες κορίτσι μου? @};- @};- @};-
Τωρα θα σε διδαξω εγω......!
αυτό είναι η πνευματοποίηση της ύλης! :x :x :x :x :x

Εικόνα

Σημερα αποφασισα να μιλησω με την περικοκλαδα μου γιατι πιστευα οτι δεν ειχα εγω απο αυτην την κυρια..
Ποια εισαι εσυ λεω περικοκλαδα,δεν νομιζω πως ανηκεις στον δικο μου χωρο στην δικια μου ζωη..
Αρχισε και γελαγε τρανταχτα και εγω την κοιταξα με απορια.
Ξερεις μου λεει ενα απο τα μεγαλυτερα μου κολπα ειναι να σε κανω να πιστευεις οτι δεν υπαρχω και οτι εισαι κυριος του εαυτου σου και της ψυχης σου,μα κοιτα λιγο ποιο βαθια πριν το ξανασκευτεις αυτο..
Της απαντησα οτι πλεον ειμαι στον δρομο του θεου και της αγαπης και με κοιταξε λοξα..και χαμογελασε ειρωνικα..
Μικρε μου αγαπημενε εισαι πολυ μακρυα μου λεει ακομα και οτι και αν κανεις,Καθε σκεψη,καθε βημα θα ειμαι πισω σου γαντζωμενη πανω σου σαν την σκια ...
Ακομα μου λεει δεν εχεις καταλαβει οτι αν δεν βρεις καποιον να σε αγαπησει δεν προκειται να νιωσεις αγαπη?
Συνεχισε και ειχε ξακαρδιστει με την απορημενη φατσα μου..

Γυρισα και της ειπα οτι εγω δουλευω με την ψυχη μου καθε μερα και οτι θα απαλαγω απο σενα..
Αυτη γελασε ειρωνικα..
Μου ειπε οτι οσο διαλογισμο και αυτοθεραπεια να κανω δεν προκειται να φυγει και θα μου εχει παντα ενα ζεστο πιατο απο το φαγητο που μου αρεσει τοσα χρονια και οτι οσο γρηγορα και αν προσπαθησω να αδειασω το πιατο της,παντα θα εχει περισευμα οσο θελω :-(
Ειμαι τοσο καιρο εκει μεσα και οσο προσπαθω να βγω τοσο θα μπλεκομαι στα συρματα της φυλακης σου..

Εικόνα

Κατα τα αλλα ποια ειπαμε πως ειναι αυτη η περικοκλαδα?? :shock:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ την 21 Νοέμ 2010 4:40 am, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Πω πω, αλήθειες Τάσοοοοο!!! ^:)^ ^:)^ ^:)^

Θέλει πολύ δουλειά, αυτή η περικοκλάδα, τελικά :-D
Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Ναι η άτιμη αστείρευτη έμπνευση έχει :P :P :P :D

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Tασουλη.... :-( :-( @};-
Μου ειπε οτι οσο διαλογισμο και αυτοθεραπεια να κανω δεν προκειται να φυγει και θα μου εχει παντα ενα ζεστο πιατο απο το φαγητο που μου αρεσει τοσα χρονια και οτι οσο γρηγορα και αν προσπαθησω να αδειασω το πιατο της,παντα θα εχει περισευμα οσο θελω
γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος... @};-

Κάποτε ο δάσκαλος μου μού είχε πει...

Αν δεις την ζωή σου στην ύλη σαν εχθρό, τότε θα την πολεμάς...
Αν την δεις με συμπάθεια, θα την συγχωρείς συνεχώς...
Αν την δεις με οργή, θα ξεχάσεις να αγαπάς...
Αν την δεις με φόβο, θα τρέφεις τις σκιές της...
Δες την απλά όπως εγώ...σαν νικητής!

Και πως είναι ο νικητής? τον ρώτησα...
Αυτός που μπορεί να οραματίζεται...

Σήκω και περπάτα!»
«Δεν μπορώ»
«Σήκω, αλλιώς θα πνιγείς…»
«Δεν μπορώ»
Τα πόδια μου είχαν κολλήσει στην λάσπη του ποταμού,
αγαπημένη μου ψυχή…Προσπαθούσα να κάνω ένα βήμα…μα τίποτα!
«Μεγάλε Ιερέα, δεν μπορώ, δεν βλέπω την λάσπη,
όμως με τραβάει κάτω.»
«Τότε, διέταξε το ποτάμι να αποτραβηχτεί, για να την δεις…»
«Δώσε μου το χέρι σου, θα τα καταφέρω…»
«Αν σου δώσω το χέρι μου, τότε δεν θα μάθεις τι είναι η λάσπη…»
«Και γιατί πρέπει να μάθω?»
«Γιατί μόνο τότε δεν θα την φοβάσαι…»

Θύμωσα, αγαπημένη μου ψυχή, θύμωσα μαζί σου, θύμωσα με τον Μεγάλο Ιερέα!
Και όσο θύμωνα, τόσο πιο πολύ κολλούσα…
Μάταιο να παλέψω… «Μεγάλε Ιερέα, θα μείνω εδώ…»

Ξαφνικά τα νερά τραβήχτηκαν…είδα την λάσπη, τα πόδια μου βαθιά χωμένα μεσα της.
«Μεγάλε Ιερέα, γιατί το έκανες αυτό?»
«Για να δεις την ζωή…»
΄Εσκυψα και έχωσα βαθιά τα χέρια μου μεσα στο υγρό χώμα…Πήρα κάμποσο στην χούφτα μου και το
έφερα στο στόμα μου…΄
Ένα αχνό φιλί στην ζωή και με μιας το χώμα ζωντάνεψε…
Οι κόκκοι άρχισαν να χορεύουν ολόγυρά μου.
«Τι είστε εσείς» ρώτησα…
«Είμαστε η ζωή»
«Γιατί με κρατάτε φυλακισμένη? Θέλω να προχωρήσω…»
«Και γιατί δεν προχωράς?»
«Δεν μπορώ, δεν βλέπετε; τα πόδια μου έχουν κολλήσει…»

Ω, αγαπημένη μου ψυχή, ήμουν μόνη μου, κρύωνα, απελπίστηκα.
«Θέλω να γυρίσω πίσω…Μεγάλε Ιερέα με ακούς?»

Το χώμα υποχώρησε, άρχισα να πέφτω…
΄Εφτασα στην καρδιά της γης…Την άκουσα να χτυπά, χιλιάδες χτύποι στο λεπτό, χιλιάδες ανάσες, ο ήχος της σιωπής…
Η μελωδία της ζωής. «Όχι, δεν θα γυρίσω πίσω, αυτός ο ήχος πρέπει να φτάσει στους ανθρώπους…»

«Τώρα, πιάσε το χέρι μου…»
«Μεγάλε Ιερέα, πως θα δώσω αυτόν τον ήχο στους ανθρώπους?»
«Δώσε τους την σιωπή»
«Πως θα το κάνω αυτό?»
«Οδήγησέ τους στην καρδιά τους…»
«Ποιος δρόμος…ποιος?»
«Ο δρόμος που κάνει την λάσπη, όραμα…»

΄Επιασα το χέρι σου, αγαπημένη μου ψυχή και οι καρδιές μας ενώθηκαν για πάντα.
΄Εγιναν ο δρόμος που οδηγεί τους ανθρώπους στην καρδιά τους.
΄Εγιναν η ζωή μου…η ζωή μας!

Τώρα δεν χρειάζεται να πω, πόσο σ’ αγαπώ…Γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρεις για μένα…
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξέρω για μένα…

@};-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 21 Νοέμ 2010 7:54 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”