volvere, o φυσικός άνθρωπος λειτουργεί μόνο με την φυσική του συνείδηση και τις αισθήσεις, αυτό όμως δεν είναι όλος ο Εαυτός του.
΄Οταν ο άνθρωπος βιώνει την ύπαρξή του με την χωριστική της έννοια, αυτό που μπορεί να αγαπήσει είναι μόνο αυτό που ξέρει πως είναι, το εγώ του.
Και φυσικά αυτό αγαπάει, ακόμα και αν νομίζει ότι αγαπάει τον άλλον. Τον αγαπάει μόνο για την αυτο-ικανοποίησή του, γιατί το "εγώ" είναι μια υποκειμενικότητα, ένα μικρό ολόγραμμα της ύπαρξής του, που αποτελείται από Ψυχή και Πνεύμα.
Οι απολαύσεις αφορούν το φυσικό σώμα και τρέφουν από την μια το εγώ του, αν το δεις από την διαχωριστική πλευρά, ενώ στην ουσία εξαντλούν την Ψυχή του και αφήνουν το Πνεύμα του να "λιμοκτονεί"...
Η αγάπη του Εαυτού δεν αφορά λοιπόν το "εγώ" αλλά όλα τα περιεχόμενα του ανθρώπου.
Ενας άνθρωπος που αφυπνίζεται βιώνει την ζωή και τον Εαυτό του τελείως διαφορετικά απο την υποκειμενική αντίληψη του "εγώ"...
΄Οταν αγαπήσει τον Εαυτό του βαθιά, γιατί μέσα σ' αυτόν αφυπνίστηκε το Πνεύμα του, τότε βλέπει τον Εαυτό του μέσα σε κάθε άνθρωπο και μπορεί να δώσει και να πάρει αγάπη, πέρα από κάθε αμφιβολία
Σ αυτήν την ενωτική κατάσταση το «εγώ» είναι μόνο το μέσον που ο ΄Ανθρωπος επιβιώνει στον φυσικό κόσμο, αλλά η Ζωή του δεν εξαρτάται μόνο από την επιβίωση και τις φυσικές ανάγκες
Αναπτύσσεται σε μια αληθινή Ζωή που απελευθερώνει
Αγάπα τον άλλον, όπως τον Εαυτό σου
αλλά πριν το επιχειρήσεις, γνώρισε τον Εαυτό σου!