Μερικές φορές αναρωτιέμαι, γιατί κάποια πράγματα συμβαίνουν σε κάποιους ανθρώπους και σε κάποιους άλλους όχι;
Μήπως τα "περιστατικά" της ζωής μας, συμβαίνουν απλά για να επιβεβαιώσουν και να εξωτερικεύσουν αυτό που έχουμε μέσα μας ως αλήθεια;
Λέοντα στάθηκα σε αυτό
Εγω όμως μαχαιρώθηκα απο Τούρκο επειδή είδε τον Σταυρό στο λαιμό μου.
Παραλίγο να γίνει το ίδιο και με έναν Νεοναζί επειδή ακουσε που
μίλαγα ελληνικά λέγοντας με πως όλοι οι έλληνες είναι σπόροι Γερμανών επειδή κάποτε βιάζανε τις Ελληνίδες γυναίκες στην χώρα μας.
Και χίλια ακόμα μπορώ να πω που δεν γίνανε μόνο σε μένα αλλά
σε άλλους τόσους Έλληνες,..
Εγώ πάλι έχω αντίθετα βιώματα και εμπειρίες.
Και φυσικά και τα δύο είναι αληθή. Και τα δικά σου και τα δικά μου.
Και κατανοώ τον θυμό σου αλλά μερικές φορές χρειάζεται να δούμε την περιοδικότητα των γεγονότων από μια άλλη σκοπιά.
Δεν έχω σκοπό να πάρω θέση αν πρέπει ή όχι να φτιαχτεί τζαμί στην Αθήνα ή όχι. Η γνώμη μου είναι πως ούτε τζαμιά ούτε εκκλησιές πρέπει να υπάρχουν αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα

και δεν έχει και τόση σημασία.
Αλλά αν έχουμε θέσει τον εαυτό μας στην μεριά του θύματος, ε, τότε όλη μας την ζωή θα μας χτυπάνε σαν σάκκο του μποξ κι εμείς απλά θα επιβεβαιώνουμε αυτή την θεωρία.
Θα μας επιτίθενται οι Μουσουλμάνοι και θα επιβεβαιώνουμε έτσι την "δόξα του Χριστού" και θα νοιώθουμε καλά ως θύματα της πίστης μας.
Θα μας προπηλακίζουν ακραίες ομάδες και θα νοιώθουμε ανώτεροι και ως ανώτεροι υφιστάμεθα διωγμούς από κατώτερους.
Αν πέσουμε θύματα δυνάμεων καταστολής, τότε θα επιβεβαιωθεί η κατάχρηση δύναμης της εξουσίας και τα παραδείγματα αμέτρητα.
Απλά το θέτω προς σκέψη...
Όταν διάβασα αυτό γέλασα
...λέγοντας με πως όλοι οι έλληνες είναι σπόροι Γερμανών...
γιατί το ίδιο λέγεται και για τους Τούρκους κι εδώ που τα λέμε... μετά από τετρακόσια χρόνια κατοχής ε, όλο και κάποιες ρίζες συνάψαμε...
Αν έβριζαν εσένα την οικογένεια σου τους προγόνους σου,
την ιστορία σου την πίστη σου αν σου σήκωναν το χέρι και σε απειλούσαν μέχρι και στο θάνατο ποια θα ταν η αντίδρασή σου;
Κοίτα... ε, δεν παίρνω όρκο πως όλοι οι προγόνοι μου υπήρξαν άγγελοι και άσε που δεν έχω θέσει τον εαυτό μου υπερασπιστή της καταγωγής μου.
Από την άλλη, υπερασπίζομαι το δικαίωμα όλων των ανθρώπων ανεξαιρέτως, στην ευνομία, στην ισότητα, στην ελευθερία, στην ισονομία, στην ανεξιθρησκεία και στην ευμάρεια.