ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
- margaritarenia
- Δημοσιεύσεις: 17483
- Εγγραφή: 04 Μάιος 2007 4:02 pm
Δεν ειναι η ποσοτητα Γιαννάκη ...ειναι το κοτοπουλάκι ;)

Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
-
Επισκέπτης
όχι!! στο έδωσα!
λές?
και που είναι άραγε?

λές?
και που είναι άραγε?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Βασούλι σε σκέφτηκα!!!
Μπορείς να κάνεις την συνταγή χωρίς το κοτόπουλο θα εξακολουθεί να είναι πεντανόστιμο πιστεύω!!!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
όχι, δεν τρώω ούτε κρέας ούτε ψάρι, Ιωαννούλι...

αλλά πάντα βρίσκω κάτι να τρώω όταν βγαίνουμε έξω με τα παιδιά, είμαι βολική...ε παιδιά?
αλλά πάντα βρίσκω κάτι να τρώω όταν βγαίνουμε έξω με τα παιδιά, είμαι βολική...ε παιδιά?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
ναι είναιVaso έγραψε:αλλά πάντα βρίσκω κάτι να τρώω όταν βγαίνουμε έξω με τα παιδιά, είμαι βολική...ε παιδιά?
ουτε έδειξε ουτε δήλωσε ποτέ κάτι
όταν είναι η αλήθεια σου είναι απλά - είσαι αυτο και τίποτα δεν κάνει εντύπωση
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... 
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
-
Επισκέπτης
-
Επισκέπτης
ΦΑΣΟΛΑΔΑ!!!
Υλικά:
* ½ κιλό (δηλ. ένα σακουλάκι) φασόλια μέτρια
* 1 κρεμμύδι
* 4-5 μέτρια καρότα
* 2-3 κλωνάρια σέλινο
* 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές
* ρίγανη
* αλάτι
Διευκρινήσεις:
Οι παραπάνω αναλογίες βγάζουν γύρω στα 4 πιάτα φαΐ. Παρεκτός και αν είστε φαγανοί, οπότε και δεν βγάζει ούτε 2.
Το σέλινο είναι αυτό με τα μεγάλα φύλλα (για τους αμαθείς καλή ώρα- ανάμεσά μας).
Η εκτέλεση αναφέρεται στην περίπτωση που, όπως εγώ, δεν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας (να παντρευτείτε να σας την κάνουν δώρο) οπότε και είναι ελαφρώς της υπομονής. Αν έχετε χύτρα ταχύτητας, σας μισούμε θανάσιμα.
Και πάμε στην εκτέλεση (μπαμ)
Εχτέλεση:
Ρίχνουμε το σακουλάκι με τα φασόλια σε μια λεκάνη, τα ψειρίζουμε και πετάμε ό,τι δεν μας φαίνεται καλό.
Τα πλένουμε (ρίχνουμε νερό και το σουρώνουμε, αυτό σημαίνει πλύσιμο) και γεμίζουμε τη λεκάνη νερό για να μουλιάσουν. Αυτό το κάνουμε ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ. Γκε γκε?
Αν τους βάλετε το πρωί, θα χρειαστεί να τους μαγειρέψετε το απόγευμα, άρα θα ταΐσετε την οικογένεια Goodys σήμερα. Παρεκτός κι αν δουλεύετε 9-5 και πρόκειται να τα μαγειρέψετε το απόγευμα (βλέπε βράδυ με την κίνηση στην Κηφισίας), οπότε και τα βάζετε στο νερό πριν φύγετε για τη δουλειά.
Το καταλάβαμε αυτό; Ωραία, πάμε παρακάτω.
’μα σας βρωμάνε τα φασόλια όταν πάτε να τα μαγειρέψετε, μην τρομάξετε, δεν χάλασαν, όπως μαθαίνουμε έτσι βρωμερά και τρισάλθια είναι από τη μάνα τους.
Επίσης, εν αντιθέσει με πολλές άλλες περιπτώσεις, εδώ ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και δεν θα σας βοηθήσει το να τα μουλιάσετε 3 μέρες νωρίτερα. Εγώ έτσι νόμισα (και καλά άμα τραβήξουν πολύ νερό και φουσκώσουν πολύ, θα βράσουν πιο γρήγορα) αλλά την πάτησα γιατί από κάποιο σημείο και μετά τα φασόλια έγκωσαν (μπούχτισαν ντε) το νερό και μουλάρωσαν και δεν έβραζαν.
Όταν λοιπόν καταπιαστούμε με το καλό με το μαγείρεμα, πετάμε το νερό που τα μούλιαζε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό να τα σκεπάζει καλά.
Η φωτιά στην αρχή είναι δυνατή και μόλις αρχίσει η βράση την χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα με μισόκλειστο καπάκι (αν το κλείσετε τελείως, θα σας πεταχτούν νερά και αφροί και άλλα τέτοια ωραία).
Κατόπιν, κι αφού έχουμε διαβάσει μερικά κεφάλαια από το βιβλίο μας, έχουμε πλύνει τα ρούχα και τα έχουμε απλώσει, έχουμε κάψει τα μάτια στο ίντερνετ, αλλάζουμε το νερό, περνώντας τα παράλληλα τα φασόλια 2-3 νερά για να καθαρίσουν και να βγάλουν ό,τι φλούδα μπορούν (διότι, ως γνωστόν, η φλούδα προκαλεί φούσκωμα και πρήξιμο κλπ κλπ...)
Τα ξαναβάζουμε στην κατασαρόλα με το νερό (κάπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, μην τη γεμίσετε, δεν φτιάχνετε μακαρόνια) μαζί με όλα τα υλικά.
Τα καρότα όχι ολόκληρα, αλλά καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όπως και το σέλινο μόνο τα φύλλα του.
Τα αλάτι το κρατάμε για το τέλος μιας και τα σφίγγει τα άτιμα τα όσπρια.
Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε στο σημείο αυτό λίγη ζάχαρη, που βοηθά στην πιο γρήγορη βράση.
Βράζουμε για μια ώρα, και πάλι με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, δοκιμάζοντας τη γεύση και το αν έχουν βράσει (στοίχημα ότι θα πάρει 1,5 ώρα). Κανα 20 λεπτο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το αλάτι.
Ανάλογα με το πόσο ζουμερά τα θέλετε, αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή λίγο πριν το σβήσετε για να εξατμιστεί το πολύ ζουμί.
Σερβίρετε με παραδοσιακή φέτα (Δωδώνης ρε).
Τη ρέγκα και τις ελιές αφήστε τες στην άκρη.
Για το βράδυ, ρέικι για τη χώνεψη και αποσμητικό χώρου για το σπίτι!!!
(Εγω βάζω κι ένα Λουκάνικο χωριάτικο σε μικρά κομματάκια για να πάρει τη γεύση, αλλά σημερα δεν θα βάλω για να πάω και μερικά αύριο στη Βάσω που δεν τρώει κρέας)

Υλικά:
* ½ κιλό (δηλ. ένα σακουλάκι) φασόλια μέτρια
* 1 κρεμμύδι
* 4-5 μέτρια καρότα
* 2-3 κλωνάρια σέλινο
* 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* ντοματοχυμός ή ντοματοπελτές
* ρίγανη
* αλάτι
Διευκρινήσεις:
Οι παραπάνω αναλογίες βγάζουν γύρω στα 4 πιάτα φαΐ. Παρεκτός και αν είστε φαγανοί, οπότε και δεν βγάζει ούτε 2.
Το σέλινο είναι αυτό με τα μεγάλα φύλλα (για τους αμαθείς καλή ώρα- ανάμεσά μας).
Η εκτέλεση αναφέρεται στην περίπτωση που, όπως εγώ, δεν διαθέτετε χύτρα ταχύτητας (να παντρευτείτε να σας την κάνουν δώρο) οπότε και είναι ελαφρώς της υπομονής. Αν έχετε χύτρα ταχύτητας, σας μισούμε θανάσιμα.
Και πάμε στην εκτέλεση (μπαμ)
Εχτέλεση:
Ρίχνουμε το σακουλάκι με τα φασόλια σε μια λεκάνη, τα ψειρίζουμε και πετάμε ό,τι δεν μας φαίνεται καλό.
Τα πλένουμε (ρίχνουμε νερό και το σουρώνουμε, αυτό σημαίνει πλύσιμο) και γεμίζουμε τη λεκάνη νερό για να μουλιάσουν. Αυτό το κάνουμε ΑΠΟΒΡΑΔΙΣ. Γκε γκε?
Αν τους βάλετε το πρωί, θα χρειαστεί να τους μαγειρέψετε το απόγευμα, άρα θα ταΐσετε την οικογένεια Goodys σήμερα. Παρεκτός κι αν δουλεύετε 9-5 και πρόκειται να τα μαγειρέψετε το απόγευμα (βλέπε βράδυ με την κίνηση στην Κηφισίας), οπότε και τα βάζετε στο νερό πριν φύγετε για τη δουλειά.
Το καταλάβαμε αυτό; Ωραία, πάμε παρακάτω.
’μα σας βρωμάνε τα φασόλια όταν πάτε να τα μαγειρέψετε, μην τρομάξετε, δεν χάλασαν, όπως μαθαίνουμε έτσι βρωμερά και τρισάλθια είναι από τη μάνα τους.
Επίσης, εν αντιθέσει με πολλές άλλες περιπτώσεις, εδώ ισχύει το «ουκ εν τω πολλώ το ευ» και δεν θα σας βοηθήσει το να τα μουλιάσετε 3 μέρες νωρίτερα. Εγώ έτσι νόμισα (και καλά άμα τραβήξουν πολύ νερό και φουσκώσουν πολύ, θα βράσουν πιο γρήγορα) αλλά την πάτησα γιατί από κάποιο σημείο και μετά τα φασόλια έγκωσαν (μπούχτισαν ντε) το νερό και μουλάρωσαν και δεν έβραζαν.
Όταν λοιπόν καταπιαστούμε με το καλό με το μαγείρεμα, πετάμε το νερό που τα μούλιαζε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο νερό να τα σκεπάζει καλά.
Η φωτιά στην αρχή είναι δυνατή και μόλις αρχίσει η βράση την χαμηλώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα με μισόκλειστο καπάκι (αν το κλείσετε τελείως, θα σας πεταχτούν νερά και αφροί και άλλα τέτοια ωραία).
Κατόπιν, κι αφού έχουμε διαβάσει μερικά κεφάλαια από το βιβλίο μας, έχουμε πλύνει τα ρούχα και τα έχουμε απλώσει, έχουμε κάψει τα μάτια στο ίντερνετ, αλλάζουμε το νερό, περνώντας τα παράλληλα τα φασόλια 2-3 νερά για να καθαρίσουν και να βγάλουν ό,τι φλούδα μπορούν (διότι, ως γνωστόν, η φλούδα προκαλεί φούσκωμα και πρήξιμο κλπ κλπ...)
Τα ξαναβάζουμε στην κατασαρόλα με το νερό (κάπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, μην τη γεμίσετε, δεν φτιάχνετε μακαρόνια) μαζί με όλα τα υλικά.
Τα καρότα όχι ολόκληρα, αλλά καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, όπως και το σέλινο μόνο τα φύλλα του.
Τα αλάτι το κρατάμε για το τέλος μιας και τα σφίγγει τα άτιμα τα όσπρια.
Επίσης, μπορούμε να ρίξουμε στο σημείο αυτό λίγη ζάχαρη, που βοηθά στην πιο γρήγορη βράση.
Βράζουμε για μια ώρα, και πάλι με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, δοκιμάζοντας τη γεύση και το αν έχουν βράσει (στοίχημα ότι θα πάρει 1,5 ώρα). Κανα 20 λεπτο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το αλάτι.
Ανάλογα με το πόσο ζουμερά τα θέλετε, αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή λίγο πριν το σβήσετε για να εξατμιστεί το πολύ ζουμί.
Σερβίρετε με παραδοσιακή φέτα (Δωδώνης ρε).
Τη ρέγκα και τις ελιές αφήστε τες στην άκρη.
Για το βράδυ, ρέικι για τη χώνεψη και αποσμητικό χώρου για το σπίτι!!!
(Εγω βάζω κι ένα Λουκάνικο χωριάτικο σε μικρά κομματάκια για να πάρει τη γεύση, αλλά σημερα δεν θα βάλω για να πάω και μερικά αύριο στη Βάσω που δεν τρώει κρέας)
Γιαννάκη, εγώ δεν χρειάζεται να το διαβάσω ε?
αυτό θα μου φέρεις αύριο?
:roll: άσε που είναι πολύπλοκο αυτο το μέρος της συνταγής...δεν λέει δοσολογία!

αυτό θα μου φέρεις αύριο?
:roll: άσε που είναι πολύπλοκο αυτο το μέρος της συνταγής...δεν λέει δοσολογία!
Κατόπιν, κι αφού έχουμε διαβάσει μερικά κεφάλαια από το βιβλίο μας, έχουμε πλύνει τα ρούχα και τα έχουμε απλώσει, έχουμε κάψει τα μάτια στο ίντερνετ
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι

____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Γιάμι μου αρέσει πολύ η φασολάδα!!Βάζω και πιπεριά Φλωρίνης που δίνει μια γλυκιά γεύση!!
πείνασα τώρα!! 
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι