atenistas

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

atenistas

Δημοσίευση από Vasoula »

atenistas
Aθηναίοι στην πράξη...

http://www.atenistas.gr @};-

Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός με τις πιο προβληματικές της πλευρές διαιωνίζει έναν φαύλο κύκλο ανορθολογισμού, στασιμότητας, δυσφήμησης, υπανάπτυξης και τελικά αυτοϋπονόμευσης των προοπτικών της. Για μας η Αθήνα όχι μόνο δεν είναι μια «τελειωμένη ιστορία» αλλά ένα αχανές πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητές της ως μητροπολιτικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Αντλούμε δύναμη και ενέργεια από την κοινωνία των πολιτών, τους χιλιάδες ανυπεράσπιστους Αθηναίους που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους και μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής στις ανοιχτές υποθέσεις της Αθήνας. Δεν είμαστε κομματικός οργανισμός, ούτε δημοτική παράταξη, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που θέλει να μοιραστεί την πίστη της για μια πολύ καλύτερη Αθήνα πιστεύοντας στη αναζωογονητική δύναμη της δράσης. Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε. Επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

:x :x :x :x

Το αρχικό σχέδιο αυτό το Σάββατο ήταν να καθαρίσουμε ένα μεγαλούτσικο άδειο οικόπεδο στην διασταύρωση της Ζήνωνος με τη Δεληγιώργη. ’δειο τρόπος του λέγειν, γιατί ήταν παραπάνω από γεμάτο με σκουπίδια, σε χειρότερη κατάσταση απ’αυτό της Ασωμάτων. Μεγάλωνουν οι atenistas, μεγαλώνουν και οι προκλήσεις.

Τι ανακούφιση όμως, η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Όχι μόνο ανακούφιση, περηφάνια. Μαζευτήκαμε πάνω από εκατό οπλισμένοι atenistas, με τσουγκράνες, με φτυάρια, κυρίως με όρεξη. Έτσι αποφασίσαμε να καθαρίσουμε και ένα άλλο οικόπεδο που βρίσκεται πάνω στη Δεληγιώργη, κοντά στο αρχικό σημείο, πιο μικρό μεν αλλά με μεγαλοπρεπέστατη σαβούρα. Αν συνεχίσουμε έτσι, δε θα μείνει βρώμικο οικόπεδο στην Αθήνα!

Εκτός από τα σκουπίδια βρήκαμε και πολλά μπάζα, ξύλα, σίδερα και διάφορα μυστήρια αντικείμενα που ήταν αγνώριστα μετά από την παραμονή τους εκεί μέσα. Χρειάστηκαν κάποιες ώρες για να μαζευτεί η κατάσταση αλλά οι ακούραστοι atenistas δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή. Όταν ήρθε η ώρα να μπει ο πολυέλαιος –μια cosy πινελιά- και τα φυτά, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Πόσο ομορφαίνει η γειτονιά, πόσο φτιάχνει η διάθεση.

Οι αντιδράσεις των περαστικών και των κατοίκων ήταν επίσης πιο θερμές από ποτέ. Εκτός από τον «διαχειριστή» του ενός οικοπέδου που θύμωσε με το θράσος μας αλλά έφυγε χωρίς να επιμείνει πολύ, οι υπόλοιποι έδωσαν πολλά συγχαρητήρια που αυξάνονταν όταν μάθαιναν ότι δεν είμαστε ούτε από το Δήμο, ούτε από κάποιο κομματικό συνδυασμό. Πιο χαρούμενοι απ’όλους ήταν και οι μαγαζάτορες δίπλα στα οικόπεδα που αποτελούσαν εστία μόλυνσης. Ο Iνδός εστιάτορας μας έφερε χυμούς και νερά, ο Kούρδος ιδιοκτήτης internet καφέ μας έδωσε νερό κι έτσι με το λάστιχο ποτίστηκαν όλα τα νέα φυτά. Να σημειωθεί και η μαντάμ Λόλα από διπλανό “σπίτι”, συνηθισμένη να δίνει οδηγίες, έδινε και σε μας και υποσχέθηκε ότι θα πηγαίνει να ποτίζει.

Αναπάντεχη βοήθεια προσφέρθηκαν να δώσουν οι αστυνομικοί που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Μας είπαν πως αν συναντήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούμε να τους φωνάξουμε αφήνοντας το γεγονός ότι μπουκάραμε σε ξένη ιδιοκτησία ασχολίαστο. Πολύ σημαντική βοήθεια έδωσε επίσης η υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου που ανέλαβε να στείλει φορτηγάκι για να μαζέψει το βουνό από σκουπίδια που μαζεύτηκε στο πεζοδρόμιο.

Στο τέλος, μια artsy πινελιά: πάνω στη λινάτσα που σκέπασε ένα μέρος της περίφραξης απάντησε ο καθένας με τον τρόπο του στην ερώτηση «τι μου αρέσει πιο πολύ στην Αθήνα». Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν με τις οποίες ίσως να ταυτιστείς, ίσως και να γελάσεις. Όταν πλέον τα κολλήσαμε και τα καμαρώσαμε είχε μπει για τα καλά το απόγευμα και όλος ο κόσμος πεινούσε. Το διπλανό ινδικό που ήταν και σπόνσορας του νερού φάνηκε η πιο ταιριαστή λύση όπου οι atenistas μοιράστηκαν πιτούλες και χόρτα. Γυμναστική, υγιεινή διατροφή, οι atenistas είναι η πιο σύγχρονη επιλογή!

••• Data: Συμμετέχοντες 100+ άτομα • Κόστος δράσης σε υλικά: 98€ (ποσό που καλυφθήκε απ’ όσους συμμετέχοντες ήθελαν να συνδράμουν με 2€). • Ευχαριστούμε τον Γεωπόνο Δημήτρη Κωνσταντάκο για την αγορά 50 φυτών σε προνομιακή τιμή και την επιμέλεια του κήπου • Η δράση καλύφθηκε από συνεργείο για ένα ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ περί ακτιβισμού στην πόλη, την εφημερίδα «Έθνος», το περιοδικό “People”, το protagon.gr και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Φλαμιάτος

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

τι να πω!!!! όσο υπάρχουν άνθρωποι... :x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Μπράβο τους @};- @};- @};- :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

:-D :-D :-D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Υπεροχοι!!! Μπραβο τους!!! @};-

O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Πολλες φορες οι ανθρωποι μας εκπλησουν εντυπωσιακα ευχαριστα :-D @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Πολύ ωραία κίνηση! :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

πιστεύω ότι θα επεκταθούν και σε άλλες πόλεις! :x :x :x

αυτή είναι δράση και όχι αντίδραση και ένα παράδειγμα στο πως μπορούμε να κάνουμε πράξη στην ζωή μας αυτό που διακαώς ποθούμε, χωρίς να περιμένουμε τους άλλους, τους όποιους άλλους!

Η σκέψη "Δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνω εγώ και είναι το ίδιο" δείχνει ένα ευγενικό και ανιδιοτελές αίσθημα ανθρωπιάς, ενώ έχουμε εκπαιδευθεί για να ξεσυνεριζόμαστε ο ένας τον άλλον...

πετάει κάποιος τα σκουπίδια του σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο? ε, αφού το έκανε αυτός, ας το κάνω κι εγώ...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

:-D :-D
τέλεια @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Μπράβο τους!!!πολύ ωραία πρωτοβουλία!! :-D :-D :-D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Υπέροχο!! Ό,τι καλύτερο και πιο αισιόδοξο έχω ακούσει!!

Μπράβο! >:d< >:d< >:d< >:d<
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Alexandros »

’φωνος!
Μπράβο στα παιδιά!
@};- :x >:d< >:d<
-Της γης παιδί είμαι και του έναστρου ουρανού αλλά το γένος μου είναι βεβαίως (μόνον) ουράνιο...

-Η Αγάπη υπερβαίνει το φόβο και την μοναξιά, Οδηγώντας πέρα από τα ρηχά αισθήματα, στις ακτές της απέραντης Ύπαρξης…

http://youtu.be/kHJDhPVpI1s" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Μου εκανε εντυπωση στη σελίδα τους στο fb που τους ρωτανε διάφοροι τι κινητρα έχουν, ποιοι κρύβονται από πίσω, που βρισκουν τα "χρηματα"... Ελεος! :?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

είναι δύσκολο πολύ για τον ανθρώπινο νου, να δεχθεί το Ανθρώπινο, την απλότητα χωρίς προσδοκία :-(

όταν μπαινω στην δουλειά και στην ερώτηση τι κάνεις απάνταω ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ, με κοιτάνε περίεργα...δεν μπορεί σου λεει, δεν ειναι δυνατόν να είναι άπλά καλά
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”