ΘΕΛΩ......!!!

καμιά φορά ξεχνιόμαστε...
και εκτός από την "καλημέρα"
λέμε και ότι νιώθουμε!!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:

Γιατί η νόηση το καταλαβαίνει, αλλά όταν το συναίσθημα πιέζει τότε δεν υπάρχει λογική συμπεριφορά, και το ασυνείδητο στήνει τρελό χορό γύρω από τα νεύρα μας...
΄Ετσι ενώ γνωριζουμε το καλό και το αγαθό, πράττουμε πάντα κάτι αντίθετο...Γι' αυτό και η διανόηση δεν μπόρεσε ποτέ να ημερέψει τα πάθη και τα θλιβερά συναισθήματα των ανθρώπων...
Χρειάζονται κάτι πιο βαθύ για να ανέβουν σε μια υψηλότερη κατάσταση συνείδησης απο την απλή επίγνωση...

Η δική μου άποψη βέβαια... :x :x :x :x :x :x :x

Και η δικη μου...

Η παρασυρωμενο απο το συναισθημα δεν υπαρχει καν νοηση..
Εμενα η Βασω και πολυ απο την ομαδα το γνωριζουν το νοητικο μου ηταν κλειστο δεν μπορουσε χωρις βαθια εργασια να συνεργαστει με το συναισθημα με τιποτα ακομα και αν καταλαβαινα καποιες στιγμες το λογικο αντιδρουσα παραλογα..
Με πηγαινε το συναισθημα και ασε ημουν χωμενη μονιμως σε ενα πηγαδι :)) :)) και το χειροτερο και σχοινι να μου πεταγαν δεν ηξερα τι να το κανω..
Αφου δεν καταλαβαινα αφενος βουτηγμενη μεσα σε αυτο και απο την αλλη με βολευαι ο ρολος του θυματος..
Αυτον ηξερα αυτο εμπιστευομουν... :D :D
Άβαταρ μέλους
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Έχει και τα θετικά το το πράγμα!
Κάθε άνθρωπος που γνωρίζουμε έχει κι ένα μηνυμα για εμάς. Καμιά φορά λέμε πως κάποιοι δεν είχαν και ''πολλά να μας πουν'' και τους προσπερνάμε χωρίς να έχουμε κερδίσει την ευκαιρία να μας δώσουν αυτό είχαν για μας και που ''από συμπτωση'' μπήκαν ή μπήκαμε στη ζωή τους για να δώσουμε 'η να πάρουμε.
Ο μόνος τρόπος να το καταφέρουμε είναι να τους δώσουμε την απεριόριστη προσοχή μας(ενέργεια) έτσι ώστε αυτό να βγει αβίαστα και φυσικά γιατί και οι ίδιοι ίσως να μη γνωρίζουν ότι έχουν κατι να μας προσφέρουν. Τώρα το ερώτημα είναι: Σε όλους πρέπει να δίνουμε απεριόριστη προσοχή, ενέργεια, όλοι εχουν κάτι να μας πουν?
Σιγά σιγά όσο είμαστε παρατηρητικοί και ''ανοικτοί'' τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να νοιώθουμε, να διακρίνουμε, να αισθανόμαστε, τί και κατά πόσο έχει κάποιος να μας πει κάτι και να μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό του ότι δεν ''υπάρχουν συμπτώσεις'' και ''όλα γινονται για κάποιο λόγο''.
Γιατί πραγματικά, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν όμως ορισμένες συγκυρίες είναι τόσο άδειες τόσο ρηχές απλά και μόνο για να κάνουν τις υπόλοιπες να φαίνονται γεμάτες μηνύματα, για να μπορούμε να καταλάβουμε που να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια και να μην χανόμαστε βαπτίζοντας τα πάντα ως θεόσταλτα μηνύματα.
Αγάπη είναι.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιατί πραγματικά, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν όμως ορισμένες συγκυρίες είναι τόσο άδειες τόσο ρηχές απλά και μόνο για να κάνουν τις υπόλοιπες να φαίνονται γεμάτες μηνύματα, για να μπορούμε να καταλάβουμε που να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια και να μην χανόμαστε βαπτίζοντας τα πάντα ως θεόσταλτα μηνύματα.
όλοι μεταφέρουμε μυνήματα μέσω των συναισθημάτων μας...ο ένας στον άλλον!
Κανείς όμως δεν λέει ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να είναι όπως τα περιμένουμε...όπως έχουμε προϊδεάσει τον εαυτό μας ότι μας αφορούν.

Αυτό που καταγράφουμε σαν "ρηχό" μήνυμα, μπορεί να είναι το σημαντικότερο για εμάς, όταν θα έρθει η στιγμή που αληθινά θα ανοιξουμε "τον φάκελο" για να το διαβάσουμε...

Ακόμα και αν προσπεράσουμε έναν άνθρωπο που μας έφερε οδύνη και άσχημα μηνύματα, πάντα θα αναρωτιόμαστε γιατί μπήκε στην ζωή μας...Αυτή η απορία μπορεί (λέω μπορεί) να είναι και η ευκαιρία μας, που θα ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από την δική μας ρηχότητα!

Θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι αγαθός και αν γίνεται πολλές φορές απεχθής με τα μηνύματά του, είναι γιατί εμείς διεκδικούμε από αυτόν την δική μας ωφέλεια μόνο!
΄Οταν συνειδητοποιήσουμε ότι για να γίνουμε παραλήπτες ωφέλιμων μηνυμάτων από τους άλλους, χρειάζεται να είμαστε ολόκληροι, τότε ίσως να μην μιλάμε πια για θεόσταλτο μήνυμα, ούτε να έχουμε αναγκη να πιστεύουμε ότι γίνονται όλα για κάποιον λόγο, γιατί τον λόγο εμείς πρώτοι θα τον γνωρίζουμε και όχι ο θεός!
Και τότε θα ξέρουμε και να συγχωρούμε...

:x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x :x :x
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Βάσω: :x :x :x :x

Δεν εννοω ότι ορισμένα μηνύματα μπορεί να είναι ρηχά ή να μην μας βολεύουν. Ένα μήνυμα είναι πάντα ένα μήνυμα, το αν είναι καλό ή κακό εξαρτάται από πολλά και κυρίως από εμάς. Απλά πολλές φορές νομίζουμε ότι κάθε κατάσταση κρύβει κι ένα μήνυμα μέσα της επειδή απλά και μόνο το έχουμε εμείς ανάγκη.

Νοιώθω ευγνωμοσύνη κάθε φορά που από κάποιον και τη συμπεριφορά του απέναντί μου παίρνω ένα σημάδι κάτι τελοσπάντων, άσχετα αν αυτό με κάνει να νοιώσω όμορφα ή άσχημα, το θεωρώ δώρο.

Αυτο που εννοούσα είναι ότι θέλει πολύ δουλεια και με εμάς και με τους άλλους ετσι ώστε να μπορούμε να λάβουμε αυτό που έχουν για μας, είτε μας κάνει να αισθανθούμε καλά είτε όχι καλά, γιατί και στις δύο περιπτώσεις είναι δώρο που θα μας βοηθήσει να πάμε πιο κάτω, να κάνουμε μερικά ακόμη βήματα προς τον εαυτό μας και τους άλλους.
Αγάπη είναι.
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Ομορφος διάλογος :x :x

Αν καταφέρουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους , να μην επικεντρωνόμαστε σαυτούς , αλλά σε μας,
αν μπορέσουμε στην αρχή να δεχτούμε το δικό μας θυμό , την λύπη , την απαξία
και όλα όσα εκδηλώνουμε σε κάθε φάση της ζωής μας σαν δικά μας κομμάτια , που εμείς δημιουργήσαμε και εκθρέψαμε είτε γιατί έτσι μας έμαθαν και είτε γιατί δεν γνωρίζαμε είτε γιατί έτσι μας βόλευε
και μετά να προσπαθήσουμε με υπομονή και επιμονή να δούμε τι κρύβεται κάτω από όλα αυτά ,
τι συμβαίνει βαθιά μέσα μας ,τι θέλουμε πραγματικά ,
πιστεύω σιγά -σιγα θα αρχίσουμε να αλλάζουμε και μαζί με μας
θα επηρεάζονται και οι άλλοι.
Η απόφαση και η θέληση να ασχοληθούμε σοβαρά και σταθερά με μας του ίδιους είναι μιά καλή η αρχή , της οποίας η συνέχεια και πάλι από μας εξαρτάται >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x @};- >:d<

Άβαταρ μέλους
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Πραγματικά πολύ όμορφος διάλογος

Αγάπη είναι.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιμετωπίζουμε τον άλλον όχι σαν αντικείμενο, αλλά σαν μια οντότητα, ίση με εμάς!
Συνηθως οι σχέσεις μας βασίζονται σε υποκείμενο (εγώ) και αντικείμενο (εσύ) και από ότι γνωρίζουμε τα αντικείμενα τα χρησιμοποιούμε μόνο εφ' όσον μας είναι ωφέλιμα και για το διάστημα που κρίνουμε ότι τα χρειαζόμαστε...μετά τα πετάμε ή τα χαρίζουμε...τα ξεχνάμε, χωρίς να θυμόμαστε το διάστημα που μας ήταν χρήσιμα...

Αν μπορέσουμε οι άνθρωποι να μην υποτιμούμε τους άλλους, εκφράζοντας την περιορισμένη γνώμη μας γι’ αυτούς, αν καταφέρουμε και δεν εξαθλιώσουμε, με την γνώμη μας γι’ αυτούς, το θείο στοιχείο μέσα τους, τότε ο κόσμος μας θα ωριμάσει μέσα σε μια ωφέλιμη ατομικότητα, που θεωρεί τον άλλον σαν οντότητα και όχι σαν "εσύ"...

Σε έναν ισότιμό μου θα εκφραστώ έντιμα και ισότιμα, άσχετα αν του αρέσω ή όχι! ΄Εναν αντίπαλο όμως θα τον ζυγίσω πρώτα να δω αν είναι ανώτερος ή κατώτερός μου, για να ελιχθώ...΄Ηδη τον έχω υποβιβάσει σε αντικείμενο...και αυτόματα έχω απορρίψει το θείο στοιχείο μέσα του!

Το βλαπτικό συναίσθημα, μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε, αυτό της σύγκρισης χρειάζεται να ωριμάσει πια και να μας οδηγήσει στην ωφέλιμη ατομικότητα και όχι στον ακραίο και αγενή προσδιορισμό του «εγώ είμαι καλύτερος(αλαζονεία) ή χειρότέρος (φθόνος) από εσένα»…

Εικόνα

Δημοσίευση από Νίκος »

Αφού δεν υπάρχεις πώς υπάρχεις?

Γιατί πραγματικά δεν υπάρχεις Βάσω μου!!!

:x :x @};-
Αγάπη είναι.
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Bασούλα @};- >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

πολύ καλό :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Νικο το λεμε χρονια οτι δεν υπαρχει!!!!
:D
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε: Το βλαπτικό συναίσθημα, μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε, αυτό της σύγκρισης χρειάζεται να ωριμάσει πια και να μας οδηγήσει στην ωφέλιμη ατομικότητα και όχι στον ακραίο και αγενή προσδιορισμό του «εγώ είμαι καλύτερος(αλαζονεία) ή χειρότέρος (φθόνος) από εσένα»…
Πφφ... Εικόνα
Αναρωτιέμαι πως μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτό...
Να δει τον φίλο του, τον αδερφό του, τον παλιό του κολλητό, τον σύντροφό του, τον άνθρωπο που τον στήριξε ή τον έβλαψε... Να προχωράει, να πετυχαίνει, να εξελίσσεται, να κάνει πράγματα χωρίς αυτόν...
Και να μην νιώθει την ανάγκη να συγκρίνει.
Να μπορεί να χαρεί απλά, χωρίς αυτήν την ζυγαριά μέσα του που θα του λέει "αυτός έκανε αυτό, είναι καλύτερος, πιο ικανός, πιο "μπροστά", πιο έξυπνος, πιο ταλαντούχος από σένα..." κτλ κτλ.
Να μπορεί να νιώσει ικανοποίηση για το επίτευγμα κάποιου.
Να τον δει ως άνθρωπο, διαφορετικό απλά, ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω. Έτσι απλά.
Πως?!

[Όχι τίποτε άλλο, αλλά βλέπω ότι με έχω "εκπαιδεύσει" να μην καταλαβαίνω ότι το κάνω και ότι το αισθάνομαι.
Να το αγνοώ, να το βάζω στην άκρη, χωρίς καν να το καταλάβω και μετά το συναίσθημα να απαιτεί άλλα πράγματα από μένα.. Καυγάδες, φωνές, εκρήξεις, κλάματα και τέτοια.]

Γκρίνια stop για σήμερα... Αύριο πάλι. :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφία μου είναι πολύ αληθεια αυτό που λες...Εχουμε εκπαιδευθεί τόσο βαθιά για την σύγκριση, που έχει αυτοματοποιηθεί μέσα μας και δεν το καταλαβαίνουμε...Χρειάζεται εκείνη η βαθιά παρατήρηση των συναισθημάτων που ξεσηκώνονται, όταν στήνουμε τον εαυτό μας (ή τον άλλον) στον τοίχο!!

Το ότι δεν μπορούμε να δούμε τον άλλον σαν μία ανεξάρτητη και ολοκληρωμένη οντότητα, έχει να κάνει με την έλλειψή μας.
Είμαστε "μισοί" άνθρωποι και πάντα περιμένουμε κάποιον έξω από εμάς να μας ολοκληρώσει...
Αυτό που κάνουμε, κυριολεκτικά, είναι να αναζητάμε έναν άνθρωπο που θα συμπληρώσει το άλλο μας μισό και έτσι τον χρησιμοποιουμε σαν καθρέφτη μας...Ο άλλος χρειάζεται να είναι ακριβώς σαν εμάς, για να μπορέσουμε να τον αγαπήσουμε, θέλοντας μέσα από αυτήν την αγάπη, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας! Αυτό είναι το ζητούμενο, η βαθιά μας ανάγκη!

Γι' αυτό και έχει μεγάλη επιτυχία στους "αφελείς" ανθρώπους η έννοια του "άλλου μας μισού", σαν έναν άνθρωπο όχι που θα μας συμπληρώνει απόλυτα, αλλά που θα μας καθρεφτίζει απόλυτα, για να νιώσουμε ότι αγαπιόμαστε έτσι ακριβώς όπως θέλουμε να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας, χωρίς όρους...

Το ίδιο κάνουμε με κάθε άνθρωπο που θεωρούμε σημαντικό για εμάς. Παρατηρούμε τον καθρέφτη μας και πως εκείνος ο άνθρωπος/καθρέφτης εκφράζει την αγάπη του για εμάς και είναι ο μόνος τρόπος για να νιώσουμε αγάπη για εμάς!

Μας λείπει η αυτο-αγάπη γιατί είναι κάτι που όχι μόνο δεν μάθαμε, αλλά μας είπαν ότι είναι εγωισμός να εκφράζουμε τις αληθινές μας ανάγκες, ότι ένα παιδί δεν πρέπει να έχει δικές του ανάγκες και χρειάζεται να εκπληρώνει πρώτα τις ανάγκες των άλλων, κυρίως των γονιών του...

΄Ετσι μάθαμε το "καλύτερος" και το "χειρότερος", γιατί βαθιά μέσα μας θέλουμε να μας αποδεχθούν οι άλλοι και γι' αυτό δεν μπορούμε να βρούμε τις αληθινές μας ανάγκες και έτσι ούτε να τις εκφράσουμε μπορούμε...Υιοθετούμε "υποχρεωτικές" ανάγκες και τις κάνουμε δικές μας, χωρίς να είναι στην ουσία αυτό που η Ψυχή μας θέλει να εκφράσει...Κάθε άλλος άνθρωπος που εκφράζεται διαφορετικά από εμάς, γίνεται αμέσως στόχος αμφισβήτησης, γιατί μας καθρεφτίζει την ίδια μας την αμφισβήτηση για τις ανάγκες μας και τα συναισθήματά μας. ΄Ετσι ουσιαστικά αμφισβητούμε τον εαυτό μας, ασυνειδητα και αυτό σαν έκφραση έρχεται με ζήλεια και επιθετικότητα για όσα έχει ο άλλος, που δεν τα έχουμε εμείς!

Η κατοχή έχει γίνει δεύτερη φύση μας. Αυτά που έχουμε/κατέχουμε είναι τελείως διαφορετικά από αυτό που είμαστε...

Αν έχεις μόρφωση, αλλά είσαι συναισθηματικά ευάλωτος και επιθετικός, αυτό που έχεις δεν σε "σώζει" τελικά.
Αν έχεις πλούτη, αλλά είσαι/νιώθεις μόνος, αυτό που έχεις δεν σε εξελίσσει.
Αν συγκρίνεις την επιφάνεια, τότε παραμένεις στην έλλειψη και όχι στην πληρότητα, γιατί η πληρότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με το έξω, αλλά με το μέσα μας!

Η ωρίμανση μας οδηγεί να παρατηρούμε τα συναισθήματα μας και να βλέπουμε με ειλικρινή ματιά τις ελλείψεις μας.
Είμαστε δυστυχισμένοι, όχι γιατί δεν έχουμε/κατέχουμε κάτι, αλλά γιατί δεν είμαστε ευτυχισμένοι.
Είμαστε ζηλόφθονες, όχι γιατί εμείς έχουμε/κατέχουμε κάτι λιγότερο, αλλά γιατί δεν είμαστε αυτάρκεις.
Είμαστε επιθετικοί και επικριτικοί, όχι γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι, αλλά γιατί δεν είμαστε ταπεινοί.
Είμαστε ανασφαλείς και φοβόμαστε, όχι γιατί δεν μπορούμε να προστατευθούμε, αλλά γιατί δεν είμαστε συνειδητοί στην ζωή μας.

΄Ολα ξεκινάνε από το πόσο έχουμε συμφιλιωθεί με την ζωή και δεν την θεωρούμε "βάρος"...Αν μπορούμε να δούμε τον ουρανό και την γη σαν δύο εκφράσεις της θεότήτας, που εκδηλώνονται από την καρδιά και τον νου μας σαν ΕΝΑ...

Σε εμάς τους ανθρώπους δόθηκε η εξής σημαντική εργασία: να φέρνουμε την εμπειρία του εκδηλωμένου στην θεότητα, "βλέποντας" διαρκώς το ανεκδήλωτο...

:x :x :x :x :x :x :x

Εικόνα

Επιστροφή στο “Η ΠΑΡΕΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!”