Vaso έγραψε:παρ' όλα αυτά παίρνεις ενέργεια...
Αυτό θέλω να σου πω...πέρα από τα όρια του αισθάνομαι, υπάρχει το νιώθω...
Ο νους μας φεύγει σε χίλια πράγματα και έτσι περνάει απαρατήρητη και η ενέργεια...Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πήρες όμως!
Για κάποιον αυτό μπορεί να ακούγεται "τρελλό"...για μένα είναι φυσιολογικό.
Χρειάζεται "εκπαίδευση" ο νους για να μάθει να "νιώθει"...κάτι πέρα από αυτό που έχει ορίσει σαν "φυσική αίσθηση"... Στενά και περιοριστικά!

Οταν μου κανω ρεικι περα απο τη θερμοτητα και τις αισθησεις της αυρας που τις νιωθω παντα, συναισθηματικα μπορει να αισθανθω απο μια απλη χαλαρωση, μεχρι και -σχεδον- απολυτη (για τα δικα μου βιωματα) ευδαιμονια...
Πιστευω το ρεικι καθε φορα σου δινει αυτο που θες να παρεις, γιατι οντως καποιες φορες το μονο που θελω ειναι απλα λιγη χαλαρωση και τιποτα παραπανω!!!
Οσον αφορα τις θεσεις, δεν υπαρχει κανενα θεμα, ετσι κι αλλιως μετα απο λιγο καιρο μαθαινεις περισσοτερο να αφουγκραζεσαι...
Καλο βεβαια ειναι να υπαρχουν αρκετες, παραπανω απο 6-7, για να καλυπτεται σχεδον ολο το σωμα...
Τωρα για το αν η ενεργεια ειναι μια, γι αυτο δεν ειμαι σιγουρος 100%... Γιατι οκ σε βαθυτερο επιπεδο τα παντα ειναι 1! ομως, ισως, να διαφερουν τα διαφορα παρακλαδια του παραδοσιακου ρεικι, οπως διαφερει και το ρεικι απο αλλα συστηματα, οχι τοσο στην ενεργεια αυτη καθ εαυτη (που πραγματι ειναι μια), αλλα στον τροπο που την αφουγκραζομαστε και στις δυνατοτητες που μας ανοιγονται... Γιατι και στον τριτο βαθμο η ενεργεια ειναι ιδια με του πρωτου, αλλα ποιος δεν θα παραδεχτει οτι μια τρομερη διαφορα υπαρχει?
η έλλειψη βρίσκεται στο αντικείμενο. Έχω ή δεν έχω κάτι. Όταν χρησιμοποιείς το "είμαι" αποδέχεσαι όλες τις καταστάσεις μέσα σου...χωρίς διαχωρισμό...στο πιο βαθύ σου επίπεδο "είσαι" και αυτό δεν έχει αντικείμενο για να προκαλέσει αντιστάσεις...