Συντονιστής: Emmaki
Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ώριμοι και έχουν φαινομενικά ξεχωρίσει την διαδρομή τους από αυτήν την συγκεκριμένη πορεία που χαράζεται από τους γονείς, όμως τελικά παίρνουν απλά την σκυτάλη των μπλοκαρισμάτων για να την μεταβιβάσουν στην επόμενη γενιά...Η φυσική εμπειρία τους δίνει το δικαίωμα να πιστεύουν ότι έχουν ωριμάσει και μπορούν να εκπαιδεύσουν κι αυτοί με την σειρά τους, τα παιδιά τους...΄Ετσι αυτό που έμαθαν, αυτό διδάσκουν, εμπλουτισμένο από τα "παθήματά" τους, που δεν λειτουργούν σαν πόλοι σοφίας, αλλά φόβου, προσπαθώντας να αποτετρέψουν τα παιδιά τους από την δική τους εμπειρία και όσα έχουν ανάγκη για να εξελιχτούν...
Ρομποτοειδής έχει καντήσει η ζωή μας, άσχετα αν δεν το έχουμε αντιληφθεί...
θα συμφωνήσω μαζί σου .....παρατηρώντας τον εαυτό μου ,βρήκα πράγματα που μισούσα στη μαμά μου ( για συμπεριφορές μιλάω )που και εκείνη με τη σειρά της είχε υιοθετήσει αυτές της συμπεριφορές από τους παπούδες μου.είναι τραγηκό για μένα αλλά και πολύ μεγάλη αλήθεια δυστυχώςFotini έγραψε:είναι πραγματικά τραγικό να βλέπεις τον "βιασμό" των γονιών και πόσο ίδιος γίνεσαι τελικά
επείδη όμως γίνεσαι ίδιος είναι και δύσκολο να παραδεχτείς την ομοιότητα σου γιατι επιφανεικά φαίνεται να αντιδράς
απο την μια τους μισήσεις απο την αλλη είσαι ίδιος
θέλει δύναμη και θέληση να αποδεχτείς το οξύμωρο της κατάστασης με ειλικρίνεια
![]()
δεν χρειάζεται Ιωάννα να το θεωρείς κάθε τι που ανακαλύπτεις με ειλικρίνεια σαν τραγικο, αν και καταλαβάινω ότι έχουμε μαθει νοητικά να δεχόμαστε μαλλον το διαφορετικό με πόνοΙΩΑΝΝΑ έγραψε:είναι τραγηκό για μένα αλλά και πολύ μεγάλη αλήθεια δυστυχώς