Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Mαράκι θέλει προσοχή η ανεκπκλήρωτη αγάπη!

Αυτό που λες
και το μόνο που θέλεις να ξέρεις είναι ότι εξακολουθεί να γελάει.
είναι μια αιτία που μέσα σου σε δεσμεύει στην ευτυχία του άλλου, χωρις να το συνειδητοποιείς.

Η ανεκπλήρωτη αγάπη μένει πολλές φορές μέσα σου σαν σκιά που παγώνει τα συναισθήματα. ΄Ισως οι επόμενες σχέσεις δεν περιέχουν αυτην την αύρα του έρωτα...Γίνονται γιατί, έτσι...

Αυτή η ανάγκη να "μπαίνεις" στην ζωή του άλλου, να ξέρεις ότι είναι καλά, ότι χαμογελάει, είναι δέσμευση και όχι ελευθερία, γιατί εκφράζει μια ανάγκη δική σου.

Η ανιδιοτελής Αγάπη που αναφέρω, δεν εκφράζει καμία ανάγκη. Απλά είναι εκεί, χωρίς να δημιουργει "υποχρεώσεις" σε κανέναν σας!

Δεν το λέω για σένα και για όσα νιώθεις, αλλά γενικά για το πόσο εύκολα, καμιά φορά, μπορεί να μπερδέψουμε την ανιδιοτελή Αγάπη με την ανεκπλήρωτη...

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Η ανεκπλήρωτη αγάπη (ιδικά όταν την αναζητάς με αγωνία) είναι η πιο έντονα επώδυνη έκφραση συναισθήματος. Όχι μόνο η ερωτική. Δεν νομίζω άλλωστε ότι κάποιος φτάνει στην κατάσταση να βιώσει ανεκπλήρωτη αγάπη στον ερωτικό τομέα αν δεν περάσει κάτι αντίστοιχο μέσα στην οικογένεια, στην νεαρή φάση της ζωής του.

Αν αγαπάς αλτρουιστικά (δηλαδή βάζεις τον άλλο/την άλλη πάνω από σένα) έχεις 3 επιλογές: να φθείρεις, να φθείρεσαι και να εξελίσσεσαι...

Φθείρεσαι όταν δίνεις χωρίς να έχεις... Φθείρεις, γιατί άμεσα ή έμμεσα ζητάς ανταπόκριση. Έχεις ακόμα μέσα σου μια ζυγαριά που μετράει και λέει "εγώ έκανα αυτό, εκείνο, το άλλο... Δεν μπορώ να λάβω πράγματα, αλλά χρειάζομαι... Μου λείπουν. Πρέπει και ο άλλος να κάνει αντίστοιχα αυτό, εκείνο, το άλλο."

Κάνεις ότι έχεις ανάγκη να κάνει και ο άλλος για σένα (ή ότι πιστεύεις πως χρειάζεσαι μέσα από αυτήν την σχέση). Ακόμα και αν αυτό κουράζει.

Από την άλλη μεριά πιστεύω ότι σε μία σχέση αμοιβαιότητας τα μέλη μπορούν να αποφύγουν (ως κάποιον βαθμό) αυτήν την διαδικασία. Αν κάποιος γνωρίζει τα θέλω και τις ανάγκες του, μπορεί να δει τι του μένει να δώσει. Χωρίς φόβους και εξαρτήσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της εξέλιξης όλων των μελών μίας σχέσης.

Και όσο περνάει ο καιρός, μαζί με την θέληση και την καλή επικοινωνία, μπορούμε να αγαπήσουμε πραγματικά. Αλλά κάτι τέτοιο προϋποθέτει (κλασσικά) να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας. Να μην έχουμε θαμμένες τις φοβίες και τις ανασφάλειές μας, τις ανάγκες μας, τις πληγές μας, αλλά έξω, στο φως! Να τις βλέπουμε και να αφήνουμε και τους άλλους να τις δουν. Γιατί είμαστε ένα σύνολο πραγμάτων και αυτά αργά ή γρήγορα θα φανούν. Πόσο μάλλον μέσα σε μια βαθιά ερωτική σχέση...

Τι θες? Να είσαι καλά.
Τι θες? Να είναι και ο άλλος καλά.
Αν, λόγο οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτά τα 2 δεν μπορούν να είναι μαζί μέσα σε μια σχέση, τότε τι γίνεται?

Αποχωρισμός.

Αλλά... Πριν από αυτό... Γνώμη μου είναι πως αξίζει μια προσπάθεια συμβιβασμού*. Αν μπορεί να γίνει αμοιβαία, αν μπορεί να είναι κάτι αναγνωρίσιμο... Μπορεί και να είναι σωστό να γίνει. Μπορεί και να είναι κομμάτι της εξέλιξης.
Γιατί λίγοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ξεκάθαρα πως "αυτό, που με πειράζει" είναι η αφορμή και όχι η αιτία για να επέλθει ο χωρισμός.

*Όταν μιλάω για συμβιβασμό, δεν αναφέρομαι στο ζύγισμα "έκανα αυτά, εσύ εκείνα, άρα...". Μιλάω για μια επανεξέταση αυτών που έχουμε ορίσει ως "ανάγκες" μας. Γιατί είναι κρίμα να δημιουργούμε μόνοι μας εμπόδια εκεί που μπορεί να υπάρξει άνθιση και εξέλιξη. Εκεί που μπορεί να υπάρχει Αγάπη, Δημιουργία, Σοφία, Αρμονία.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

meinall έγραψε:Έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Αυτός που αγαπούσα χρόνια, να με απορρίψει κι εγώ το μόνο που σκέφτηκα ήταν: "Δεν πειράζει, αν αυτό είναι το θέλω σου, το σέβομαι απόλυτα. Μια και λογικά δε θα ξαναμάθω νέα σου, εύχομαι να είσαι πάντα καλά". Μάλιστα εκτίμησα ιδιαίτερα την ευγένεια με την οποία με αντιμετώπισε. Και συνέχισα να νιώθω την ίδια αγάπη, χωρίς όμως πόνο ή προσμονή. Αγνή αγάπη. Μόνο με ελευθερία. Δική του, δική μου... Δεν μπορώ να το εξηγήσω κάπως αλλιώς.

Το μόνο που ευχήθηκα ήταν όταν μεγαλώσουμε πολύ, να δω μια φορά τη ζωή του, την εξέλιξή του, την εμφάνισή του, τα παιδιά του... κι ας μην το ξέρει. Να δω τί κάνει, αν είναι ξεκούραστος και γελαστός.
Πιστεύω ότι αυτή η αγάπη εξακολουθεί να έχει ελευθερία μέσα της.
Γιατί καμιά φορά, αγαπάς έναν άνθρωπο πιο ολικά. Όχι μόνο ερωτικά, όχι μόνο συναισθηματικά, όχι μόνο φιλικά, όχι μόνο οικογενειακά... και το μόνο που θέλεις να ξέρεις είναι ότι εξακολουθεί να γελάει.
Ω, καλή μου Μαρία... ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ :x :x :x :x :x :x
Μπορώ να τοποθετήσω το παραπάνω κείμενο στα λεξικά, στη Βικιπαίδεια, δίπλα από τη λέξη ΑΓΑΠΗ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μιχάλης την 02 Σεπ 2010 11:08 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο.
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Μιχάλη μου, μήπως ήθελες να παραθέσεις κάποιο κείμενο της Βάσως και όχι της Μαρίας??? :-?
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Και εγώ το ίδιο αναρωτήθηκα!!! :-? :-?
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Ναι, έχετε δίκιο - με μπέρδεψε η παράθεση της Βάσω στην αρχή του κειμένου της Μαρίας!! :-( :-D

Σωστό κείμενο - λάθος όνομα! :D
Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Vaso έγραψε:Mαράκι θέλει προσοχή η ανεκπκλήρωτη αγάπη!

Αυτό που λες
και το μόνο που θέλεις να ξέρεις είναι ότι εξακολουθεί να γελάει.
είναι μια αιτία που μέσα σου σε δεσμεύει στην ευτυχία του άλλου, χωρις να το συνειδητοποιείς.
Ωραία το εξήγησες και το καταλαβαίνω (και το δέχομαι).

Μα σκέφτομαι τώρα αυτό:
Vaso έγραψε: Η ανιδιοτελής Αγάπη που αναφέρω, δεν εκφράζει καμία ανάγκη. Απλά είναι εκεί, χωρίς να δημιουργει "υποχρεώσεις" σε κανέναν σας!
Μήπως αυτό δεν είναι αγάπη αλλά αδιαφορία;
Άβαταρ μέλους
paolo

Δημοσίευση από paolo »

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μου φαίνεται πως στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει χώρος για ανιδιοτελή αγάπη. Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση, που αδιαφορούν για το τι «παίρνουν πίσω».

Σίγουρα. κανείς δεν μπορεί να σβήσει την αγάπη σου. Το πιστεύω αυτό. Κανείς δεν μπορεί να την εξαφανίσει. Κανείς δεν μπορεί να την κάνει να μην υπάρχει. Ούτε καν εκείνος που την αρνείται.

Δέχομαι, επίσης, ότι αγαπάς πρώτα και κύρια για τον εαυτό σου. Για να καλύψεις το δικό σου κενό. Γιατί έχεις ανάγκη να νιώσεις κάτι εσύ..

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεπεράσει το «εγωιστικό γονίδιο»;

Ποιος μπορεί να αγαπάει χωρίς να αγαπιέται και αυτό να του αρκεί; Κι αυτό να μην τον πληγώνει;

Ποιος αντέχει να «θυσιάζεται» μονομερώς;

Πιστεύω όμως ότι θα υπάρξει αμοιβαιότητα στο δούναι λαβείν της αγάπης μόνον όταν θα ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΓΑΠΗ!!!

Και το να είσαι αγάπη φρονώ ότι ειναι η φυσική κατάσταση της ύπαρξης...

Όλα τα άλλα είναι απλά ..οδοντόκρεμες.. κρύβουν πίσω τους φόβο κι ιδιοτέλεια αυτό δηλαδή που έχουμε επιλέξει σαν κατάσταση ύπαρξης...

Γνώμη μου βέβαια... :*
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά μου φαίνεται πως στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει χώρος για ανιδιοτελή αγάπη
ναι Παύλο συμφωνώ με αυτό που λες και που είναι η αιτία των τόσων διαφορετικών απόψεων περί αγάπης! :x

Στο μόνο ίσως που εγώ νιώθω διαφορετικά, είναι σ' αυτό που εσύ ορίζεις σαν "πραγματική ζωή"...

Η ανιδιοτελής Αγάπη είναι μια κατάσταση μη-αντίδρασης του ασυνείδητου, όταν ο ΄Ανθρωπος έχει καταφέρει να είναι συνειδητός στην Ζωή Του! ΄Οταν μεταξύ του πόνου του παρελθόντος και του φόβου του μέλλοντος, μπορεί να Ζει χωρίς τις επιρροές τους.

Η πραγματική Ζωή δεν είναι αυτή που συνηθίζεται μέσα στις συναναστροφές! ΄Οταν είσαι ολόκληρος στον Εαυτό σου δεν έχεις ανάγκη να πάρεις ενέργεια από τον άλλον και έχεις την δυναμική να μοιράζεσαι πιο εύκολα, χωρίς να "θυσιάζεις" τίποτα από την ουσία σου!

Για μένα αυτός είναι ένας Δρόμος...και μια Αλήθεια!

Για άλλους αυτό μπορεί να θεωρείται "εγωισμός" και σίγουρα σ' αυτήν την ζωή, έτσι όπως συνηθίσαμε να εκφράζουμε την αγάπη, μπορεί να έχει δίκιο και η Μαρία που αναρωτιέται
Μήπως αυτό δεν είναι αγάπη αλλά αδιαφορία;

Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτό που εγώ νιώθω σαν κατάσταση Αγάπης, αλλά ποιός είπε ότι ο Δρόμος πρέπει να είναι σύμφωνος με την άποψη των άλλων?
Συνήθως διαφοροποιείται η Ζωή μας μεταξύ της εκπλήρωσης και της αυτοεκπλήρωσης. Γι' αυτό ο καθένας μας ζει μέσα σε ένα υποκειμενικό όνειρο ή μέσα σε έναν υποκειμενικό εφιάλτη, χωρίς ποτέ να μπορέσουμε να νιώσουμε ενότητα και ομοιότητα...
Είναι η "κατάρα" της πολικότητας αυτή, μα δεν είναι η Αλήθεια του Ανθρώπου!

Το βαρόμετρο της Ζωής θα σου δείξει απόλυτα την πλάνη σου, όταν μπορείς να κοιτάς μέσα σου, χωρίς φόβο και πάθος και αυτό που βλέπεις μέσα σου, να το βλέπεις και έξω από εσένα, χωρίς αλλοιώσεις.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση, που αδιαφορούν για το τι «παίρνουν πίσω».

Mπορεί να μην αδιαφορούν για το τι "παίρνουν" πίσω, αλλά να μπορούν να το μετασχηματίζουν καλοπροαίρετα...
Μήπως αυτό σου ακούγεται πιό εφικτό Παύλο?

Αν ανακαλύψεις τις αιτίες αυτού που περιμένεις να πάρεις, θα μπορέσεις να ισορροπήσεις το αποτέλεσμα αυτού που παίρνεις.

Αν "πνίξουμε" τον εσωτερικό ερευνητή μας, τότε θα "πνιγούμε" στον δογματισμό...Σημασία για μένα έχει να μην βρίσκεις δικαιολογίες για το "λάθος", αλλά να μπορείς να εξελίσσεσαι ταυτόχρονα μαζί του, χωρίς να το πετάς "στην μούρη" του άλλου, γιατί απλά έτσι συνηθίζεται...

Για μένα ο ΄Ερωτας συμβαίνει όταν μπορείς να "απενοχοποιείς" τον Εαυτό Σου, παράλλημα με τους ΄Αλλους! Πόσο "αντέχω" την "ενοχή" των άλλων, έχει σημασία για την δική Μου Ζωή, προφανώς, και όχι για την Ζωή των ΄Αλλων!

>:d< >:d< >:d<

Εικόνα

Δημοσίευση από paolo »

Mπορεί να μην αδιαφορούν για το τι "παίρνουν" πίσω, αλλά να μπορούν να το μετασχηματίζουν καλοπροαίρετα...
Μήπως αυτό σου ακούγεται πιό εφικτό Παύλο?

Αν ανακαλύψεις τις αιτίες αυτού που περιμένεις να πάρεις, θα μπορέσεις να ισορροπήσεις το αποτέλεσμα αυτού που παίρνεις.

Όλα σωστά κι ωραία καλή μου μα λείπει το ΠΑΘΟΣ....
Κι αυτό βιώνεται μόνον μέσα από τις συναναστροφές μας!!!
Μόνος χωρίς παρέα ..πολύ γλυκανάλατο το βρίσκω κι έχω κι ανεβασμένο το ζάκχαρο μου τελευταία.. χαχαχα!!!
Λείπει το αλατοπίπερο... όταν νερόσω το κρασί παύω να έχω ποιοτικές απαιτήσεις!!!
Όταν μου λες ότι η ζωή πρέπει να περιορίζεται μεταξύ εμού και του εαυτού μου τότε δεν ζεις αλλά ασκητεύεις!
Φοβάσαι!!!!
Μόνο αν ο ίδιος γίνεις αγάπη μόνον τότε θα βιώσεις άφοβα αβίαστα και ανιδιοτελώς την έννοια της αγάπης!!
Ξέρω θα μου πεις ότι τότε θα έχει γίνει θεός ...αλλά αλλιώς πως?

Είμαστε άνθρωποι απλοί κι ως τέτοιοι θα πρέπει να αποδεχτούμε την ανεπάρκεια μας ή έστω να δεχτώ ότι κάποιες φορές ίσως κάνουμε την υπέρβαση όποτε, όπου κι όταν μπορούμε ... αλλά και τότε δεν παύουμε να νοιώθουμε την ανεπάρκεια μας άσχέτως το αν εθελοτυφλούμε ή συμβιβαζόμαστε στο ότι μπορούμε!!!
ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!
Και ορθώς κατά την γνώμη μου... Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Δημιουργός μας.. χαχαχα!!!
:-D :-D :-D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εξαρτάται πως τοποθετείς το αλάτι και πως το πιπέρι στην ζωή σου, Παύλο! :x

Αν μπορείς να ερμηνεύεις το πάθος, όχι σύμφωνα με την ένταση, αλλά σύμφωνα με την σύνθεση, τότε ίσως συναντηθούμε στις αποψεις... :-D :-D :-D
Όταν μου λες ότι η ζωή πρέπει να περιορίζεται μεταξύ εμού και του εαυτού μου τότε δεν ζεις αλλά ασκητεύεις!
Το να είσαι ολοκληρος δεν σημαίνει μοναξιά. Ποτέ δεν είπα ότι περιορίζεται η ζωή μεταξύ εσένα και του εαυτού σου, παρ' όλο που στην ουσία αυτό συμβαίνει στους ανθρώπους, όταν δεν είναι ολόκληροι!

΄Ομως η οριζόντια ανάπτυξη μόνο δεν μπορεί παρά να προκαλεί μοναξιά, με όποιον και να συναναστρέφεσαι. Θα σου λείπει πάντα ο κάθετος άξονας της Ζωής για να μπορείς να είσαι γεναιόδωρος και όχι φιλύποπτος μαζί της!

Και ίσως σου εξομολογηθώ, ότι η συναναστροφή για να μην νιώθεις μόνος σου, χρειάζεται αποδοχή, ενώ το μοίρασμά σου μέσα στους ανθρώπους χρειάζεται απλά αγάπη!

Τουλάχιστον εγώ αυτήν την διαφορά έχω εμπειριώσει...

Και φυσικά έχεις δίκιο σ' αυτό...
άσχέτως το αν εθελοτυφλούμε ή συμβιβαζόμαστε στο ότι μπορούμε!!!
΄Ομως η πλάνη δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ, αν μέσα στον συμβιβασμό σου δεν έχεις ξεχάσει ότι φθείρεσαι περισσότερο από ότι σου αξίζει!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x :x :x >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Vaso έγραψε:Αν μπορείς να ερμηνεύεις το πάθος, όχι σύμφωνα με την ένταση, αλλά σύμφωνα με την σύνθεση, τότε ίσως συναντηθούμε στις αποψεις... :-D :-D :-D
Πόσο χαίρομαι μ' αυτό που είπες Βάσω μου! Αυτό έπρεπε να το είχα ακούσει κάνα χρόνο πριν. Αλλά και τώρα μια χαρά μου ήρθε :-D
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος να ορίσεις την αγάπη και τον έρωτα (πόσο μάλλον την ανιδιοτελή αγάπη).

Ο καθένας ξεκινά να αγαπά όπως (λίγο-πολύ) θέλει να τον αγαπήσουν. Ή όπως έχει μάθει να τον αγαπούν. Και συνήθως προσφέρει αυτά που θα ήθελε να του προσφέρουν.

Αν, πχ, νιώθει απόρριψη και έχει ανάγκη να νιώσει ασφάλεια και αποδοχή, αυτά θα δώσει. Και, έως κάποιον βαθμό, θα περιμένει ανταπόκριση. Συνειδητά ή ασυνείδητα.
Αν χρειάζεται να του προσφέρουν, θα προσφέρει και ας είναι από το υστέρημά του. Αλλά αυτά που θα δίνει δεν θα τα κάνει (μόνο) για τον άλλο, καθαρά από αγάπη. Θα το κάνει και για τον εαυτό του.

Και αυτό σαφώς δεν είναι λάθος. Είναι ίσως το πρώτο μέρος για να προσεγγίσεις τις ανάγκες σου, να τις αναγνωρίσεις, να τις ιεραρχήσεις. Είναι αγάπη, είναι πραγματική και φυσικά, για σένα που το βιώνεις, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Απλά δεν είναι η μόνη. Η αγάπη, εκτός από συναίσθημα, είναι και κατάσταση.

Αν, στην πορεία, δεις ότι οι ανάγκες σου άλλαξαν και πχ δεν νιώθεις απόρριψη, αλλά χρειάζεσαι κάτι άλλο, όπως συντροφικότητα ή κάποια υποχώρηση από τον άλλο ή κάποιο ενδιαφέρον συγκεκριμένου τύπου, αυτό θα προσφέρεις (αρχικά). Γιατί αυτό θα ήθελες να κάνει και ο άλλος για σένα.

Όταν θα έχεις φτάσει στο σημείο να μην υπάρχει κάτι που χρειάζεσαι από τον άλλο, γιατί θα έχεις αγαπήσει και αποδεχθεί τα πάντα σε σένα, τότε δεν σημαίνει ότι θα πάψεις να ενδιαφέρεσαι ή δεν θα θες να δίνεις. Αντίθετα, θα μπορείς να δώσεις πια οτιδήποτε, ότι χρειάζεται ο άλλος και όχι ότι χρειάζεσαι εσύ.

(Αλλά έχεις, κατά κάποιον τρόπο, υποχρέωση να περάσεις από αυτήν την διαδικασία. Το θεωρώ και σαν ένδειξη σεβασμού στα συναισθήματά σου.)

Θα συνδέεσαι με τον άλλο, σε άλλο επίπεδο ίσως (όχι καλύτερο, όχι χειρότερο, απλά διαφορετικό. Κάτι που θα έρθει φυσικά.)
Δεν θα είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Θα έχεις άτομα στην ζωή σου, θα δέχεσαι και θα προσφέρεις, χωρίς πλέον να έχεις μία ζυγαριά για να τα μετράς.

Αν χωρίσεις, θα "πενθήσεις". Αν θα είσαι μαζί με τον άλλο, θα χαίρεσαι. ’λλο το "εξαρτώμαι" και άλλο το "συνδέομαι", το "αγαπώ". Οι ανάγκες σου θα είναι διαφορετικές.

Δεν είναι ότι θα ζεις χωρίς να χρειάζεσαι συντροφιά. Απλά αυτή η ανάγκη θα διαφέρει βιωματικά από την αίσθηση που έχει τώρα. Θα έχει ίσως μια αίσθηση ολότητας. Θα είναι απαλλαγμένη από φόβους, ανασφάλειες, πληγές και κόμπλεξ. Δεν θα ζητάει, γιατί δεν θα χρειάζεται. Το συναίσθημα θα είναι εκεί, όχι κάτι απροσδιόριστο, που βγαίνει πηγαία, αλλά συνειδητό. Θα το αισθάνεσαι και θα το βιώνεις κάπως ξεκάθαρα.

Ή έστω, κάπως έτσι το είδα :x

Πάντως, πιστεύω ότι κανείς πρέπει να μην χαρακτηρίζει τα συναισθήματά του. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να αγαπάμε. Μόνο αυτός που αισθανόμαστε. @};-

Αν είμαστε καλά με αυτό που βιώνουμε, αν είναι αυτό που νιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε, αυτό που θα μας άρεσε να κάνουν και οι άλλοι για μας, τότε αυτή είναι η αλήθειά μας. Τέλος.:-D
Κανείς δεν θα πει ότι αυτό είναι λίγο ή πολύ σωστό, ότι κάτι λείπει κτλ. Απλά θα εκφράσει μια διαφορετική άποψη, που προέρχεται από διαφορετικές εμπειρίες. Οποιαδήποτε κριτική πάνω στα συναισθήματά μας μπορεί να γίνει μόνο από εμάς. Και... Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξουμε. Είναι θέμα προσωπικό, υποκειμενικό και σαφώς μη-χαρακτηρίσιμο.

Ίσως ακόμα να είναι και απαραίτητο για τον δρόμο μας.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφία....!!!
Περιέγραψες με τον καλύτερο τρόπο την διαδικασία της ωρίμανσης!!! :x

΄Ομως... :D

Η ωριμότητα δεν έρχεται με την φυσική ηλικία ενός ανθρώπου...

Ετσι, ένας άνθρωπος που έχει παραμείνει πνευματικά (όχι διανοητικά) ανώριμος, θα ζητά πάντα από τον άλλον, να του ικανοποιήσει ένα παιδικό του τραύμα, σε όποια ηλικία κι αν του συμβεί ο έρωτας! Συνήθως ζητάμε από τον άλλον να "επουλώσει" τις πληγές μας!

Ο "λάθος" τρόπος δεν αξιολογείται ποτέ έτσι από έναν ανώριμο άνθρωπο. Συνήθως εκείνος επιμένει ότι ο άλλος δεν αγαπά με τον σωστό τρόπο, γιατί δεν μπορεί να δει τον εαυτό του και να κατανοήσει ότι ο τρόπος που μπορεί να λάβει αγάπη είναι απλά "περιορισμένος" μέσα στα δικά του ψυχικά περιεχόμενα...

Υπάρχουν εκείνα τα "τείχη" που υψώνονται μέσα μας και κρύβουν τις συγκινήσεις και την ευαισθησία μας, μα κρύβουν συγχρόνως και την δυνατότητα να μπορούμε να κοιτάμε τον άλλον στα μάτια, εμβαθύνοντας...

Και όποιος το καταφέρει, κρίνεται από τους υπόλοιπους σαν υπερφίαλος και ματαιόδοξος!!

Και αυτό δεν είναι διανοητική αποκάλυψη, αλλά εμπειρία...
Δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξουμε.
Πάντα υπάρχει λόγος να αλλάξουμε, ο οποίος είναι ανάλογος της προσωπικής μοναξιάς που νιώθουμε...Αν αυτήν την καλύψουμε με απλές συναναστροφές, αν δεν κοιτάξουμε το σώμα μας που διαμελίζεται από τις ασθένειες, αν δεν νιώσουμε βαθιά στην ψυχή μας την λυτρωτική διαδικασία της ελευθερίας, τότε ο έρωτας θα παραμένει μία "εκτονωση" της ίδιας μας της ζωής...

:x :x :x

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”