Ενδιαφέροντα...

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

να σας πω πρόσφατο παράδειγμα...

΄Οταν έκανα ανανέωση του κινητού μου, η vodafon μου έκανε δώρο μια αστική γραμμή τηλεφώνου, την οποια ουδέποτε χρησιμοποίησα...

Κάποια στιγμή πρέπει να είχα γύρω στα 20 τηλεφωνήματα από την hol (αν την θυμαμαι καλά την εταιρία), η οποία μου ζήταγε να την προτιμήσω σαν provider!

Απορημένη για την πληθώρα των τηλεφωνημάτων, τους ρώτησα ποιό τηλέφωνο παίρνουν και μου είπαν το τάδε...Με έκπληξη είδα ότι μου έλεγαν το αστικό τηλέφωνο που μου είχε δώσει η vodafon...

΄Οταν ρώτησα που βρήκαν αυτό το τηλέφωνο και ότι δεν είναι αυτό που με καλούν, τα μάσαγαν και έκτοτε δεν με ξαναενόχλησαν.
Φυσικά πήρα την vodafon, αλλά κανείς δεν ηξερε τίποτα!!!

Ως δια μαγείας έμαθαν από την άλλη εταιρία το τηλέφωνό μου και το τηλέφωνο που μου είχε χαρίσει (τάχατες) η vodafon!

Aστα-κλάφτα! :-( :-( :-( :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από meinall »

ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:Μαράκι είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε πλέον δυστυχώς από τη στιγμή που βάλαμε οικιοθελώς στη ζωή μας της τράπεζες, το ίντερνετ ,τα κινήτα τηλέφωνα κτλ.....
Ναι, έτσι είναι :-(
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πνευμονία από Legionella

Συντάχθηκε απο τον/την Παπαθανασίου Αναστάσιος
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 21:06

Η Legionella (λεγεωνέλλα) είναι ένας Gram (-), αερόβιος βάκιλος που ζει στο φυσικό υδάτινο περιβάλλον κυρίως σε μέρη με στάσιμο νερό, όπως πύργους συστημάτων ψύξης, συστήματα ζεστού νερού, σιντριβάνια, λίμνες γλυκού νερού και κολπίσκους όπου παρασιτεί ενδοκυττάρια, πρωτόζωα όπως είναι η αμοιβάδα και μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί τουλάχιστον 50 είδη και 70 ορότυποι.

Το κύριο είδος που ενοχοποιείται για τη λοίμωξη στον άνθρωπο είναι η Legionella pneumophila η οποία είναι και υπεύθυνη για το 70-80% των περιπτώσεων της νόσου των λεγεωνάριων.

Η νόσος των λεγεωνάριων (Legionnaires' disease) πήρε το όνομά της τον Ιούλιο του 1976, όταν κατά την διάρκεια συνάντησης βετεράνων της Αμερικάνικης Λεγεώνας σε ξενοδοχείο της Φιλαδέλφειας, προσβλήθηκαν 221 άτομα και πέθαναν 34 από άγνωστη "ασθένεια μυστήριο" αιτία που σαν αιτιολογικός παράγοντας θεωρήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1977 ένα έως τότε άγνωστο βακτηρίδιο που στη συνέχεια ονομάστηκε Legionella.

Η νόσος μεταδίδεται αποκλειστικά (όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο) από περιβαλλοντικές πηγές, (κυρίως στάσιμο νερό 32-45 0C) με την εισπνοή αερολύματος σταγονιδίων νερού (1-5 μm). Όταν το νερό των φυσικών δεξαμενών εισάγεται και κυκλοφορεί στα ανθρώπινα δίκτυα ύδρευσης, η Legionella μπορεί, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να γίνει επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Δυνητικές πηγές μετάδοσης της αποτελούν, οι πύργοι ψύξης, οι καταιονιστήρες, τα σπα (spa), οι νεφελοποιητές, τα σιντριβάνια, οι υγραντήρες, οι εγχυτήρες (μπεκ) κι οποιαδήποτε πηγή από την οποία μπορεί να προκληθεί αερόλυμα.

Ο όρος Legionellosis (λεγεωνέλλωση) - οποιαδήποτε λοίμωξη που μπορεί να προκληθεί από τη Legionella - περιλαμβάνει 2 διακριτά κλινικά σύνδρομα:

Την νόσο των λεγεωνάριων, που εκδηλώνεται με εν δυνάμει θανατηφόρο άτυπη πνευμονία και
Τον πυρετό Pontiac, που είναι μια ήπια αυτοϊώμενη μη πνευμονική λοίμωξη.

Πηγή: http://www.ioanninamed.gr/index.php?opt ... 14&lang=el

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Οσοι ονειρευόσαστε μια μέρα στα spa...ξανασκεφτείτε το! :D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Ας λειπει καλυτερα.. :D :D
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Από ότι ξερω αυτη είναι η νοσος του aircondition.
Ο βάκιλλος μεταδίδεται από το aircondition που δεν καθαριζεται και δεν συντηρειται τακτικά!
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

από ότι βλέπεις δεν είναι μόνο τα αιρ-κοντίσιον, αλλά και άλλες πηγές που μέχρι τώρα φαίνονταν "αθώες"... @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

οι καταιονιστήρες
τί είναι οι καταιονηστήρες?
Από ότι ξερω αυτη είναι η νοσος του aircondition.
Ο βάκιλλος μεταδίδεται από το aircondition που δεν καθαριζεται και δεν συντηρειται τακτικά!
τελικά τους έπεισα και την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ο συντηρητής κάτι που έπρεπε να είχε γίνει βέβαια απο τον Ιούνιο :? αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΠΡΟΣΟΧΗ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Εικόνα

Ηπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό
σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;
Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός;
Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
Λοιπόν κάνετε λάθος!!!
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

1)Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) ’λλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι...»
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

ΤαΧΕΙΡΟΤΕΡΑείναι τα Νο:3,6,και7!!!
ΜΗ ΠΙΕΙΤΕ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙβρισκονται στον πάτο του μπουκαλιού!!!

Ελέγξτε αυτό το διάγραμμα που αναλύει το πλαστικό, τις χρήσεις και τη χημική παρασκευή του (βρίσκω το #7 λίγο τρομακτικό)

Εικόνα

Πηγή: http://www.roufianos.com

@};-

Εικόνα

Fotini έγραψε:τί είναι οι καταιονηστήρες?
μόλις το βρήκα :D

ουτε αυτο για τα μουκαλια το ήξερα πραγματικά μου φαινόταν σαν ανακύκλωση :?
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η μεγαλύτερη επιστολή του κόσμου, προς... το Θεό! Μήκους 870 μέτρων...

To Παγκόσμιο Πνευματικό Πανεπιστήμιο Brahma Kumaris (Μπράχμα ή Μπράμα Κουμάρις) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, για ένα καλύτερο κόσμο. Ιδρύθηκε το 1937 και από τότε μέχρι σήμερα έχει 8500 παραρτήματα σε περισσότερες από 100 χώρες.
Η πτέρυγα νέων του Brahma Kumaris, διοργάνωσε μία εκδήλωση με την ονομασία “Letter to God” (επιστολή προς το Θεό) στο πανεπιστήμιο Gujarat της πόλης Ahmedabad που είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ινδία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό του ασημένιου ιωβηλαίου έτους, το διαμαντένιο ιωβηλαίο έτος του Πανεπιστημίου Gujarat και τα 600 χρόνια από την καθιέρωση της πόλης Ahmedabad.
Οι κάτοικοι της πόλης, με μία γραπτή επιστολή, εκφράζουν τα συναισθήματα της ευγνωμοσύνης τους προς τον θεό. Ζητάνε επίσης να τους ευλογήσει ο Θεός και να εξαφανίσει από τον κόσμο την φτώχεια, την διαφθορά, την τρομοκρατία και τα άλλα δεινά. Η επιστολή αυτή έχει μήκος 870 μέτρα περίπου κι έγραψαν πάνω της περισσότερα από 2.800 άτομα.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να καταγραφεί η εκδήλωση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, στο Limca Book of Records που είναι ένα βιβλίο ρεκόρ ινδικής καταγωγής, καθώς και στο Asia Book of Records, ως την μεγαλύτερη επιστολή του κόσμου.
Στις 28 Νοεμβρίου 2009 έγινε ένα αντίστοιχο ρεκόρ από 2.000 Ρουμάνους φοιτητές. Έγραψαν μία επιστολή προς τον ’γιο Βασίλη που είχε μήκος 420 μέτρα περίπου.

:x

Εικόνα

:x :x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τέλος το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους
Απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος, με το υπουργείο Υγείας να προειδοποιεί ότι οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα και ποινές μέχρι και το Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με το νέο νόμο:

•Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα μέσα μεταφοράς και τα ταξί, όπου επίσης θα ισχύουν τα πρόστιμα.
•Aπαγορεύεται επίσης το κάπνισμα και σε όλους τους χώρους εργασίας, ακόμα και σε όσους είχαν ειδικά διαμορφωμένα καπνιστήρια.
•Κατ’εξαίρεση θα επιτρέπεται μέχρι την 1η Ιουνίου 2011 το κάπνισμα σε καζίνο και σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων
Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές ποινές προβλέπονται για τους παραβάτες:

•Οι υπεύθυνοι διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών ή άλλοι, θα τιμωρούνται με πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.
•Σχετικά με τα καταστήματα, μετά την τέταρτη υποτροπή, θα σφραγίζονται προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
•Στους καπνιστές που δεν θα συμμορφώνονται θα επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ.
•Σε όσους καπνίζουν σε νοσοκομείο, σχολείο ή παιδότοπο 100 ευρώ
•Στους οδηγούς μέσων δημόσιας χρήσης που επιτρέπουν σε επιβάτες να καπνίζουν πρόστιμο 500 ευρώ ενώ οι επιβάτες τιμωρούνται με 50 ευρώ.
•Οι καπνιστές δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με το Αυτόφωρο, γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.
•Πρόστιμα θα επιβάλλονται και αν διαπιστώνεται πώληση προϊόντων καπνού σε ανήλικους.
•Όλα τα πρόστιμα θα μειώνονται κατά 50% αν οι παραβάτες πληρώσουν μέσα σε 15 ημέρες.
Ο Σεπτέμβριος, διευκρινίζει το υπουργείο, θα είναι περίοδος χάριτος για τις επιχειρήσεις και τους καπνιστές. Αν και αρχικά θα γίνονται μόνο συστάσεις, αυτές θα λαμβάνονται υπόψη εφόσον η επιχείρηση ή ο καπνιστής «υποτροπιάσουν» αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

Όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο αριθμό 1142.

Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων. Το 80% των εσόδων από τα πρόστιμα θα αποδίδεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

* Tην Τρίτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά καθώς και με τον πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαπνιστικής Επιτροπής την οποία και συνεχάρη για το έργο της.

κι εγώ σας συγχαίρω από την μεριά μου, σαν απλός πολίτης, που ενδιαφέρεστε τόσο πολυ για την υγεία μου!! Να ενδιαφερόσαστε το ίδιο έντονα και για την επιβίωσή μου, θα σας ήμουν εντελώς μα εντελώς υποχρεωμένη! Αλλά δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα σ' αυτήν την ζωή...Γι' αυτό ας βολευτούμε με τα αισχρά εμβόλια που μοιράζετε στον κόσμο, την κακή νοσηλεία, τα φακελάκια, την απαγόρευση του τσιγάρου, τα χημικά που σκορπίζετε στον αέρα, και να λέμε και ευχαριστώ...Μην είμαστε και αχάριστοι!

Για τα υπόλοιπα...έχει ο θεός και μάλλον κι εσείς!

:? :? :? :? :?

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

:?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

τώρα μάλιστα :-? :?
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”