Συντονιστής: Emmaki
Ελλάκι...Εεεεε..ένα τηγάνι παρακαλώ
Εγώ πάλι, θα έλεγα: η θύμηση πως είμαστε αιώνια ενοποιημένοι με το Θεϊκό, ας ξεκινήσει από μέσα μας.Vaso έγραψε:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αμ δεν το ξέρω λες?
Γι' αυτό σου είπα, η ενοποίηση με το θεϊκό ας ξεκινήσει από μέσα μας!![]()
Γι'αυτό σε αγαπάω τόσο πολύ!!Vaso έγραψε:ναι Μιχαλάκη, συμφωνώ για την θύμηση...Και πόσο πολύ!!!![]()
![]()
Η ενθύμηση όμως έχει διαδρομή και όχι μνήμη!
Δεν μπορείς τόσο εύκολα να έχεις μνήμη, από κάτι που ποτέ δεν έμαθες ότι είσαι...
γι' αυτό χρειάζεται πρώτα να βιώσεις την κατάσταση του είναι σου με αλήθεια, και μετά να αρχίζεις να μετράς την απόσταση που επέβαλες, από το "είμαι"!
μέσα σ' αυτήν την απόσταση θα έχεις την ευλογία (αν επιμείνεις και δεν τα παρατήσεις) να ανακαλύψεις ότι δεν σου χρειάζεται να είσαι "πιο" από τους άλλους...
Αυτό το "πιο" είναι και ο δαίμονας των ανθρώπων!
Αλλά εσύ έχεις βάλει "πλώρη" για τον θεό! Τόσο απλά...
Αχ ρε Βάσω...είσαι δασκάλαVaso έγραψε: να ανακαλύψεις ότι δεν σου χρειάζεται να είσαι "πιο" από τους άλλους...
Βασίλη,VasilisM έγραψε:To σχολείο στην σημερινή του μορφή είναι ένα "ευφιές" μέσον προγραμματισμού, ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν το "λαμπρό" και "ένδοξο" δρόμο της κοινωνίας, να γίνουν όπως το είπες επιτυχημένοι επαγγελματίες κλπ κλπ, και να είναι σε έναν συνεχή αγώνα απόδειξης των ικανοτήτων τους στα υπόλοιπα μέλη.. πολλά πρότυπα συμπεριφοράς έχουμε κληρονομήσει από εκεί. Ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο καταλύτης, της ανάπτυξης των ταλέντων κάθε μαθητή ατομικά, και όχι όλοι μαζί προς μια κατεύθηνση..
Μαράκι φυσικά και σε πιστεύω...Το πιστεύεις Βάσω μου; Δεν το λέω για να περιαυτολογήσω. Όσο ψάχνω τον εαυτό μου, περιμένω να βρω τα άσχημά μου όπως λες και συ. Όταν όμως εξηγώ τα άσχημά μου, βλέπω ότι ήταν απλά η πίστη μου, το ζόρισμά μου από αυτά που μου έλεγαν οι άλλοι. Και ότι ο καθαρός μου εαυτός, αυτός που επαναστατούσε, και οι προσωπικές μου πεποιθήσεις, δεν είχαν τίποτα το κακό. Τελικά αντί να ανακαλύπτω κάτι κακό (που όπως λες πρέπει πρώτα να περάσουμε απ' αυτό), βλέπω ότι ήμουν πιο σωστή, πιο ειλικρινής, πιο καθαρή, πιο...(οτιδήποτε) όχι από τους άλλους, αλλά από ό,τι πίστευα για μένα.