Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Όπως είπαμε σε μια αλλη συζητηση .. η πίστη ειναι αυτη που μας βοηθάει και αντέχουμε το ταξίδι και όλες τις κακουχίες.....
μεσα απο τις κακουχίες που συνανταμε και τις εμπειρίες που μαζεύουμε εκτιμαμε την χαρα και την αγαπη που φέρνει η ολοκλήρωση
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 03 Μάιος 2007 11:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Aγαπημένη μου Καλλιόπη,

Τι θα πει κουράγιο?
Να ερωτευθείς όσες περισσότερες φορές μπορείς. Χωρίς τέλος και όρια ηλικίας (πρότυπο και η ηλικία!!). Αυτές είναι εμπειρίες που δεν τις αποφεύγουμε, όμως το να βρεις το άλλο σου μισό, δεν είνα απλά εμπειρία, αλλά εξέλιξη. Γιατί για να το καταλάβεις θα πρέπει να έχεις φθάσει σε εκείνο το σημείο επίγνωσης που έχεις ενωθεί με τον ανώτερο εαυτό σου (ανώτερη συνειδητότητα). Αλλιώς σίγουρα θα προσπεράσεις...

Αν συναντήσεις μια ματιά και νιώσεις...αν μπορέσεις να ξεχωρίσεις ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι απλά έλξη που σε οδηγεί στον έρωτα, τότε θα γνωρίζεις ότι αυτή η ψυχή είναι για σένα το συμπλήρωμα στην ενέργεια της ένωσης.

Ανεξάρτητα λοιπόν από "περιβλήματα" και διαδρομές, γνωρίζεις την απεριόριστη αγάπη. Γιατί αυτό που αντιλαμβάνεσαι μόνο αγάπη χωρίς όρους μπορεί να περικλείει, όπου εκεί σταματούν οι διεκδικήσεις και οι επενδύσεις, σταματά ο φόβος!
Σ' αυτήν την στιγμή δεν αγαπάς για σένα! Απλά αγαπάς!

Και σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ολοκληρωθείς μέσα από ένωση. Η ένωση βέβαια είναι το ιδανικό, αλλά...υπάρχει και το "εγώ" στο εδώ και τώρα. ΄Ομως και η αντίληψη είναι ολοκλήρωση. Που δεν περιέχει πόνο! Αλλά μόνο επίγνωση! Και αυτή η επίγνωση σε οδηγεί στην αποδοχή των γήινων νόμων, που ορίζουν τα σώματά μας και τις σκέψεις μας και οδηγούν τις επιλογές μας. Η ψυχή κρατά το συναίσθημα και αισθάνεται ολοκληρωμένη μέσα από αυτό.
Αν κι ο άλλος βρίσκεται στο ίδιο σημείο επίγνωσης, τότε τα πράγματα είναι απλά! Αν όμως όχι, τότε εσύ υποχωρείς για να τον διευκολύνεις. Γιατί δεν αγαπάς όπως είπαμε για σένα! Και είναι ίσως η πρώτη φορά...Δεν θέλεις να "διαλύσεις" τον άλλον μέσα από την αγάπη, δεν θέλεις να πάρεις κάτι, και, αν δε σου το επιτρέψει, δεν θέλεις ούτε να δώσεις! Δύσκολο ε??

Η έλξη, ο έρωτας που μπορεί να συμβεί με οποιονδήποτε.. δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφω! Γιατί μπορεί να οδηγήσει δύο ανθρώπους στην αγάπη, αλλά μπορεί και όχι.Και λέω μπορεί, γιατί δεν είναι απαραίτητο. Μπορεί και να "σβύσει". Γιατί βασίζεται στις φυσικές αισθήσεις που δίνουν μηνύματα στην ψυχή μας. ΄Οταν οι φυσικές αισθήσεις κορεσθούν, τότε ανοίγονται δύο δρόμοι. ΄Η να βαρεθείς και να φύγεις, ή να συνεχίσεις με αυτόν τον άνθρωπο, αναπτύσσοντας αισθήματα σεβασμού και συνήθειας, και αγάπης βέβαια, όπου εκεί περιέχεται και μια "υπόνοια" συμβιβασμού. Που όμως δεν την αντιλαμβάνεσαι αμέσως, αλλά -αν είσαι σε φάση αναζήτησης- το καταλαβαίνεις στην πορεία!

Για την αγάπη χωρίς όρους που αναφέρουμε εδώ με το άλλο μας μισό, δεν είναι απαραίτήτη η ένωση. Επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. ΄Ομως δεν σου αφήνει υπολείμματα πίκρας, πόνου, απογοήτευσης, αλλά αισθήματα φιλίας, συντροφικότητας, ένωσης ψυχικής που γνωρίζεις ότι έχουν σημεία αναφοράς σε μια αγάπη αγνή, χωρίς συμβιβασμούς κοινωνικούς.

Το ζευγάρι που γνώρισα σ' ένα σεμινάριο σαν δασκάλους, είχε αυτήν την ενιαία ενέργεια, που με έκανε να αντιληφθώ αμέσως, ότι ήταν αδερφές ψυχές! Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον, χωρίς όμως υπόνοια ανταγωνισμού, παρ' όλο που και οι δυο ήταν εκείνη την στιγμή "δάσκαλοι". ΄Οταν μιλούσαν, πέρναγαν τα λόγια τους από τον ένα στον άλλον και εμείς δεν παίρναμε είδηση. Δεν μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό το είπε ο ένας και αυτό το είπε ο άλλος. ΄Ηταν σαν να μίλαγε ένας. ΄Οταν μιλήσαμε πιο προσωπικά, μου είπαν ότι ο ένας ήταν ο "ουρανός" και ο άλλος η "γη". Και αυτό φαινόταν ξεκάθαρα. Ο ένας "κατέβαζε" και ο άλλος "γείωνε"!
΄Ηταν συγκλονιστική αυτή η αντιληψη! Μου είπαν επίσης ότι το ξέρουν ότι είναι αδερφές ψυχές εδώ και χρόνια, αλλά η ένωση έγινε μετά από αρκετό καιρό από την συνάντησή τους, γιατί ήθελαν και οι δύο να είναι στο ίδιο επίπεδο συνειδητότητας!! Αυτό όμως δεν τους εμπόδιζε να εκδηλώνουν απεριόριστη αγάπη και μοίρασμα, με όλα τους τα πεδία, το φυσικό συμμετείχε με το άγγιγμα! Η ένωση ήταν το τελευταίο που μοιράστηκαν! Η απόλυτη γείωση και ανάταση συγχρόνως.
Ο καθένας τους όμως χρειάστηκε κάτι "να αφήσει" για να βιώσει την ολοκλήρωση...
΄Ολα αυτά που είπα μαζί τους, μου έφεραν τις επιβεβαιώσεις για αυτά που εγώ αντιλαμβάνομαι σαν αγάπη! Και ήταν η καλύτερη "διδασκαλία". Με παράδειγμα... :D

Δεν ξέρω αν περιέγραψα κατανοητά την αγάπη χωρίς όρους!
Αν μπορει να περιγραφεί με λέξεις...
Μπορει όμως να περιγραφεί και με την σιωπή...

Φιλιά πολλά
με αγάπη
Βάσω
Rainmaker

Vaso έγραψε:Να ερωτευθείς όσες περισσότερες φορές μπορείς. Χωρίς τέλος και όρια ηλικίας (πρότυπο και η ηλικία!!). Αυτές είναι εμπειρίες που δεν τις αποφεύγουμε, όμως το να βρεις το άλλο σου μισό, δεν είνα απλά εμπειρία, αλλά εξέλιξη.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη βάσω..Η αγαπη δεν γνωριζει ηλικία και δεν περιοριζεται απο χρονικα πλαισια...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Για την αγάπη χωρίς όρους που αναφέρουμε εδώ με το άλλο μας μισό, δεν είναι απαραίτήτη η ένωση. Επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. ΄Ομως δεν σου αφήνει υπολείμματα πίκρας, πόνου, απογοήτευσης, αλλά αισθήματα φιλίας, συντροφικότητας, ένωσης ψυχικής που γνωρίζεις ότι έχουν σημεία αναφοράς σε μια αγάπη αγνή, χωρίς συμβιβασμούς κοινωνικούς.
Κατανοώ απολυτα αυτο που λες,Απόλυτα.Απο τα 17 μου χρονια χωρις να ξερω πως και γιατι ,αυτο μαθαίνω.
Οπως μπορω και "γνωρίζω"το εδω και τωρα της ζωής μου που εινα υπεροχο,με τους Κύκλωπες τις φουρτουνες αλλά ειναι υπεροχο.Σε υχαρστω ομως και σενα κι ολους γιατι συμμετεχουμε σε μια υπεροχη μοιρασια,ειναι σπουδαίο αυτο περα των όσων αλλων.
Φιλουρες
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Το άλλο μισό είναι μια ανάγκη της ψυχής μας να μοιραστούμε τη διαδρομή. Το άλλο μας μισό είναι ο ανώτερος εαυτός μας, ο οποίος πορεύεται μαζί μας σε όλες τις στιγμές μας μέχρι να φτάσουμε στη θεϊκή πηγή. Όμως επειδή είμαστε άνθρωποι πάνω από όλα, αναζητάμε και το γήινο «άλλο μας μισό» για να μην αισθανόμαστε μοναξιά στη γη!!!! :wink:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ο Ανώτερος Εαυτός μας δεν είναι το άλλο μας μισό, αλλά το "άλλο μας ολόκληρο"...

Σκέφτομαι λοιπόν, αν επικοινωνήσουμε με τον Ανώτερο Εαυτό της αδερφής ψυχής μας θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολο ίσως?

Να μας πει όνομα, τηλέφωνο, χώρα κλπ.???

:D :D :D

Μήπως έχεις δίκο Εμμανουέλα, μήπως ο όρος "αδερφή ψυχή" περικλείει παγίδες? Ψάχνεις έναν άγγελο και σου έρχεται κάτι που στην αρχή μπορεί να μην είναι και στα μέτρα σου... :D

Μήπως πραγματικά ψάχνουμε λάθος? Τι θα πει αδερφή ψυχή?

Μήπως να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε τελικά?

Να κάνουμε τις δηλώσεις μας και να τις "ταχυδρομήσουμε" στο Σύμπαν...

΄Ε...τι λέτε?

΄Εμμα, Καλλιόπη?

Ηλία, Κατερίνα δεν σας συμπεριλαμβάνω στην ομάδα, ξέρετε γιατί :D :D

Αστείο, σοβαρό, το θέμα της αγάπης δεν τελειώνει ποτέ...
Είτε πρόκειται για την αδερφή ψυχή, είτε πρόκειται για έναν έρωτα γεμάτο πάθος, είτε πρόκειται για βαθιά αναγνώριση αγάπης.

Το θέμα είναι να τολμάμε...να μην φοβόμαστε την αγάπη...και προπάντων να μην την δεσμεύουμε με επίθετα "ιδανική", "κατάλληλη" κλπ.

Ας ζήσουμε τελικά ότι επιλέξουμε. Εμείς, όμως και όχι οι άλλοι!

Αν μπορέσουμε να απομακρύνουμε όσα λειτουργούν σαν πρότυπα για έναν σύντροφό, αν μπορέσουμε να λυτρωθούμε από τον φόβο, τις ενοχές και την αγωνία μιας μοναξιάς, τότε θα κάνουμε τις επιλογές, που θα είναι αποκλειστικά δικές μας. Με όποιο κόστος...

φιλιά
με αγάπη
Βάσω
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Συμφωνώ Βάσω! Ο χαρακτηρισμός για έναν άνθρωπο «κατάλληλος» είναι πολύ συντηρητικός και προσδίδει μεγάλη προσκόλληση στα κοινωνικά πρότυπα. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος άνδρας ή η κατάλληλη γυναίκα. Μπορεί να έχουμε κάνει πέντε σχέσεις και οι πέντε να ήταν «κατάλληλοι». Εμείς ορίζουμε το ιδανικό σύμφωνα με τα «θέλω» μας την εποχή που το καλούμε. Εμείς πρέπει απλά να αφήσουμε τη ροή να μας παρασύρει και να ταξιδέψουμε στη μαγεία του αγνώστου και του απρόβλεπτου. Γιατί αν έχεις ένα συγκεκριμένο γούστο στους ανθρώπους, μπορεί να χάσεις ένα μεγάλο έρωτα!!!!!

Εμμανουέλα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιατί αν έχεις ένα συγκεκριμένο γούστο στους ανθρώπους, μπορεί να χάσεις ένα μεγάλο έρωτα!!!!!
Συμφωνώ
Αλλά δεν με φτάνει...

Δεν χρειάζομαι τίποτα, για να ακολουθήσω έναν μεγάλο έρωτα!

Απλά να αισθανθώ ότι δεν φοβάται...
Αυτό χρειάζομαι!

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Οι μεγάλοι έρωτες είναι αυτοί που δεν φοβούνται να εκδηλώσουν αυτό το συναίσθημα.
Αυτοί που τα βάζουν με όλους προκειμένου να υπερασπιστούν αυτό που νιώθουν.
Αυτοί που δεν ντρέπονται όταν κάποιος τους κοιτάει.
Αυτοί που αισθάνονται χαρούμενοι για τον εαυτό τους και όχι για τους άλλους.
Και αυτοί που αντέχουν τη σπίθα του έρωτα όταν μετατρέπεται σε φώς της αγάπης.

Όταν αντιληφθούμε την ουσιαστική γνώση του έρωτα, δεν θα μας νοιάζει αν ο άλλος είναι φτωχός ή πλούσιος, όμορφος ή άσχημος…γιατί θα συνεχίσει ο έρωτας να τυφλώνει την αγάπη!!!!! :wink:

Εμμανουέλα
Rainmaker

Όταν Αγαπας και είσαι ερωτευμένος/η όλα γυρω σου ειναι ωραία... τον/την σύντροφό σου μονο ομορφη/ο μπορεις να την/τον χαρακτιρισεις .. για εσενα είναι το τέλειο...και δεν σε νοιαζει το τι έχουν να πουν οι άλλοι...
όπως τα λές εμμανουέλα ο Έρωτας ειναι τυφλος δεν κοιτάει πορτοφόλια υλικά αγαθα, φυλές και εμφανίσεις
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Σας διαβαζω και χαίρομαι .........
γιατί μπορω να καταθέσω και να παρω δυναμη απο τα οσα υπεροχα εζησα,κι αν φαίνονται δυσκολα,επειδη ήταν επιλογες μου εείχαν φως και παραμενουν φως.Δεν μετανοιώνω για τιποτα.Ακριβως γιατι ολα ηταν επιλλογες της δεδομενης στιγμης και ηταν οι καλυτερες.Δεν έχω ενοχες δεν βλεπω πισω,δεν με νοιάζει το μπροστά γιατι δεν υπαρχει αλλά μονο το εδω και τωρα,της ζωής μου της ψυχής μου.
Ο έρωτας ειναι παντου και ολα!
Ο ερωτας ειναι δημιουργία
Ο ερωτας ειναι τεμπελια
Ο ερωτας ειναι μοιρασιά
Ο ερωτας ειναι φως!
απο μια ερωτευμενη μετην ζωή που δεν φοβαται να κλαίει να γελά να πονά και να κατανοεί. :) (δεν μαρεσει να καταθετω μονο αποψεις και συμπαθατε με,μαρεσει να καταθετω την ψυχη μου,δεχτέιτε με)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Α, Καλλιόπη μου με έλιωσες!!! :D :D

Αν σε δεχόμαστε???

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!

Εικόνα

Μα ετσι κι αλλιως για αυτο έγινε αυτή η ΟΜΑΔΑ όχι μόνο για να εκθετουμε τις απόψεις μας και να συζητάμε.. αλλα και για να καταθετουμε την ψυχη μας να εκφράζουμε αυτά που νοιώθουμε και ναβοηθάμε όπου μπορουμε..
και βέβαια σε δεχόμαστε Καλλιόπη!!!! :D 8)
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Aγκαλιές πρωινές απο μια υπεροχη πόλη,και πολλα χαμόγελα για μια υπεροχη φωτεινή μερα!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Μα αυτό ζητάμε και εμείς.. μια κατάθεση ψυχής για να μπορέσουμε να γίνουμε ένα και να εξελιχθούμε όλοι. Γιατί πέρα από την προσωπική δουλειά του καθενός, το σύνολο, η «ομάδα» είναι πάντα ένα βήμα παραπέρα…
Είναι πάντως πολύ όμορφο να αναγνωρίζεις και να ακούς την καρδιά σου, γιατί βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι αυτή είναι η επιλογή σου και δεν θα μετανιώσεις για ένα πικρό αποτέλεσμα. Θα αισθάνεσαι χαρούμενος/ η που προσπάθησες. Έτσι είναι και ο έρωτας… Μια όμορφη επιλογή που ακόμα και αν έχει άδοξο τέλος, θα ευχαριστείς που είδες την τελευταία σκηνή του έργου!!!
8)

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”