Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα...
αν ανάφερα τις ευθύνες μας, δεν είναι απλά για να κατηγορήσω ή να αθωώσω κανέναν!
΄Ομως καλό είναι να το γνωρίζουμε, γιατί κουράστηκα να ακούω ότι φταίνε οι κλέφτες που μας κυβερνούν.
Αν γνωρίζουμε που κι εμείς συναινέσαμε, ίσως γίνουμε πιο υπεύθυνοι στις επιλογές μας και δεν εξαρτόμαστε από την θεσούλα στο δημόσιο, ή από το μαύρο χρήμα...
Η ποινή, Βασίλη μου, ήδη έχει οριστεί από εμάς τους ίδιους.
Γιατί μετά την ασυδοσία με την οποία διαχειριστήκαμε το πλαστικό χρήμα και τα δάνεια, τώρα καλούμαστε να περιοριστούμε στα απλά έσοδά μας και αυτά περικομμένα, και αυτή είναι μια δίκαιη ποινή για όλους μας!
Και φυσικά μην παίρνετε έναν διάλογο προσωπικά, αλλά να τον δείτε σαν σύνολο.
Μπορεί κανείς από εμάς να μην σήκωσε την σημαία του οπαδού, αλλά εγώ συνομολογώ το λάθος μου να μην πηγαίνω να ψηφίζω, γιατί τάχα δεν είχα «άλλη επιλογή»
Συμπεριφέρθηκα, λοιπόν, με τον ίδιο ανεύθυνο τρόπο του οπαδού.
Γιατί αντί να ζητήσω ευθύνες και να ενώσω μια άλλη επιλογή με άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν στην ίδια με μένα θέση, προτίμησα να σιωπήσω, θεωρώντας ότι τίποτα δεν αλλάζει σ αυτήν την χώρα.
Δίκαια λοιπόν πληρώνω κι εγώ την ποινή, στο μέτρο που μου αναλογεί, σε κοινωνικό πάντα επίπεδο.
Για ας αναρωτηθούμε γιατί πληρώνουμε ΕΡΤ στην ΔΕΗ
(ένα απλό, απλούστατο θέμα, αναφέρω, όχι κάτι σοβαρό και πολύπλοκο, όπως είναι τα άδεια ταμεία του κράτους).
΄Ολοι οι άνθρωποι εναντιωνόμαστε σ αυτό, αλλά νιώθουμε αβοήθητοι να στηρίξουμε την θέση μας. Κανείς δεν κινεί την διαδικασία να φέρει το θέμα ενώπιον του δικαστηρίου. Ο νόμος πέρασε ερήμην μας
Αυτή είναι η δημοκρατία που μπορούμε να απολαύσουμε παιδιά
Καθημερινά θέματα ανωριμότητας του πολίτη της Ελλάδας, που όταν του λένε «ημέρα μη κατανάλωσης κρέατος» πχ, εκείνος θα τρέξει στον χασάπη
Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας!