Ρέικι 1ος βαθμός

Συντονιστής: Vasoula

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Να βάλουν όμως την ψυχή τους μέσα σ' αυτό που κάνουν, λίγοι...
Και ειναι τοσο αλλιως ειδομενα τα πραγματα αν μεσα τους περιεχεται η ψυχή μας.....
Ομως για να την αφήσουμε ελευθερη θα πρέπει να μην φοβόμαστε να ζήσουμε....κλειδωμενοι στο παρελθόν και στο μέλλον..
Παρατήρησα οτι μερικες φορές αποφευγουμε να ανατρεψουμε μια κατασταση ...θετοντας διάφορες δικαιολογίες περί ευθύνης, αναμνήσεων κλπ ...αλλα απο κατω ειναι ο φόβος να νιωσουμε....ο φοβος της επερχόμενης αλλαγης που θα μας βγαλει απο το ''ασφαλες'' τέλμα.

Μα όμως να σου τονίσω...ότι ούτε ο χρόνος είναι η μοναδική παράμετρος για το ρέικι τελικά...

Παράμετροι είναι η ταπεινότητα, η αγάπη, η γνώση...
Ισως αυτοι να ειναι και οι μοναδικοί παραμετροι για να διακρίνουμε το ζω απο το επιβιώνω. @};-
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

@};-
Παράμετροι είναι η ταπεινότητα, η αγάπη, η γνώση...
@};-
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
mery_1

θεραπείες ρέικι πριν τον 1ο βαθμό

Δημοσίευση από mery_1 »

Καλησπέρα σε όλους!
Μία απορία για τον 1ο βαθμό του ρέικι..

Είναι αλήθεια πως για να πάρεις τον 1ο βαθμό δεν χρειάζεται να έχεις υποβληθεί σε καμία θεραπεία ρέικι πριν?

Για ένα άτομο το οποίο θέλει να πάρει τον πρώτο βαθμό δεν είναι απαραίτητο να έχει ξεμπλοκάρει τα δικά του ενεργειακά κέντρα πριν και να έχει φτάσει σε ένα βαθμό συνειδητότητας ώστε να μπορέσει να μεταδώσει αυτήν την ενέργεια?

ευχαριστώ..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Είναι αλήθεια πως για να πάρεις τον 1ο βαθμό δεν χρειάζεται να έχεις υποβληθεί σε καμία θεραπεία ρέικι πριν?
Ναι είναι αλήθεια αυτό Μαράκι! :-D :-D

δεν χρειάζεται, σαν προϋπόθεση για να πάρεις τον 1ο βαθμό, γιατί μεσολαβούν οι μυήσεις και η αυτο-θεραπεία!

Μόνο και εφ' όσον νιώσεις εσύ αυτήν την ανάγκη, μπορείς να κάνεις μια δύο συνεδρίες, για να έχεις μια πρώτη εμπειρία με την ενέργεια!!

Ξέρεις, έχω ακούσει τραγικά πράγματα!!!
Από το ότι χρειάζεται νηστεία για να πάρεις το ρέικι :? :? , μέχρι ότι χρειάζεται κανεις γύρω στις 7 συνεδρίες για να είναι σε θέση να μυηθεί!!!

Ελεος συνοδοιπόροι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από mery_1 »

Αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν το έχω καταλάβει...
Όπως καταλαβαίνεις μου φαίνεται λίγο ακατόρθωτο χωρίς καμία θεραπεία να πάρεις βαθμό.

Δηλαδή πριν το σεμινάριο προηγείται ένας αριθμός μυήσεων?
Πως γίνεται?

Κι αν θέλω να πάρω κάνα δυο συνεδρίες πριν?
Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να πάρω το σεμινάριο χωρίς καμιά προηγούμενη επαφή..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα τότε εκφράζεις την δική σου ανάγκη, Μαρία μου!

Δεν είσαι υποχρεωμένη μεν, είναι δικαίωμά σου δε να έχεις μια πρωτη εμπειρία με το ρέικι.

τόσο απλά! :x :x

΄Οσο για την προετοιμασία που χρειάζεται κάποιος για να πάρει ρέικι, μάλλον μπερδεύεσαι με την προετοιμασία που κάνει κάποιος για να μπορέσει να κοινωνήσει... :-D (εξαγνισμός!!)

Καμία προετοιμασία δεν χρειάζεται κανείς για το ρέικι, εκτός από την απόφασή του να βρει τον Εαυτό του! Αυτό αρκεί, για αρχή τουλάχιστον...
Γιατί δεν τελειώνουν τα πάντα με μια μύηση...

:x

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Καμία προετοιμασία δεν χρειάζεται κανείς για το ρέικι, εκτός από την απόφασή του να βρει τον Εαυτό του! Αυτό αρκεί, για αρχή τουλάχιστον...

Μαρία και γω από δική μου πείρα σου λέω ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα για να πάρεις ρέικι ,
μόνο η απόφαση και στην συνέχεια η θέληση και η επιμονή να συνεχίσεις ;) >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από VasilisM »

Και εγώ δεν είχα ιδέα τί είναι ρεικι τι είναι ενέργεια. Δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή με το ρεικι. Απλά πήγα και πήρα τον 1ο βαθμό. Δεν προαπαιτείται τίποτα σε αυτόν τον δρόμο.. :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

AXIA έγραψε:

Μαρία και γω από δική μου πείρα σου λέω ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα για να πάρεις ρέικι ,
μόνο η απόφαση και στην συνέχεια η θέληση και η επιμονή να συνεχίσεις ;) >:d< >:d<
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

@};- @};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Ένας γνωστός μου έχει πάρει τον 1ο βαθμό ρέικι εδώ και κάποια χρόνια. Παρόλο που βλέπει αποτέλεσμα στον εαυτό του και σε άλλους, θεωρεί ότι τον εκμεταλλεύτηκαν γιατί η μύηση ήταν μόνο μια μέρα, 2-4 ώρες (δε θυμάται καλά) και επιπλέον αυτό κόστισε 200 ευρώ, ενώ μετά από λίγο καιρό τον ξαναπήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι μπορεί να κάνει το 2ο βαθμό με 500 (δεν ξέρω πόσες ώρες). Τόσο κάνει για να πάρεις ρέικι;;;
Η διαδικασία (ό,τι κατάλαβα δηλαδή) ήταν το παιδί να είναι καθισμένο σε μια καρέκλα και ο δάσκαλος να γυρίζει γύρω γύρω και κάτι να φυσάει...? Και μετά έβαλε το μυημένο να το κάνει στο δάσκαλο, και ο δάσκαλος αποκοιμήθηκε. Και μετά από καιρό το παιδί το έκανε σε δικό του φίλο κι αποκοιμήθηκε κι αυτός. Οι φίλοι που του συνέστησαν το κέντρο έχουν λένε αποτελέσματα σε αυτούς και σε άλλους. Κι από τότε που πήρε το βαθμό, τα χέρια του καίνε, οπότε πιστεύει ότι δουλειά έγινε από τη μια, από την άλλη αισθάνθηκε ότι ήταν πολύ λίγες ώρες με πολλά χρήματα.
Και για να πω την αλήθεια, προσωπικά από τα 200ε εγώ θα είχα φύγει... μπορεί τα οφέλη να είναι ανεκτίμητα και απεριόριστα και τα 200 ευρώ να φαντάζουν λίγα μπροστά τους, η τσέπη μας όμως δεν είναι. 200 και 500 ευρώ είναι ολόκληρος μισθός (για κάποιους) και μου κάνει εντύπωση που ο δάσκαλος τον πήρε για να του πει να κάνει το 2ο βαθμό, αλλά για επικοινωνία του στυλ πώς τα πάει δεν άκουσα. Έτσι αφήνεται μόνος του ο άλλος με έστω και 5 και 10 ώρες μύησης; Δεν υπάρχει μια ανθρώπινη επαφή; Ή όλα αυτά προϋποθέτουν πάλι χρήματα και γι' αυτό τα παράτησε ο γνωστός μου;
Τί απ' όλα αυτά συμβαίνει και τί δε θα πρεπε να συμβεί; Τί λέτε για τα παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

οτιδήποτε και να πούμε είναι μόνο κριτική, Μαρία μου!

Ο καθένας βρίσκει αυτό που θέλει τελικά!

Υπάρχουν πια πολλές επιλογές, αρκεί να ψάξεις σωστά!

΄Ομως κανείς δεν θα σου πει τι είναι σωστό και τι λάθος, γιατί όλα είναι εντελώς ύποκειμενικά...

Κάποιοι έχουν το ρέικι σαν επάγγελμα και κάποιοι σαν προσφορά...

Η μαγική αναλογία υπάρχει κάπου ενδιάμεσα...

Το ρέικι, όμως, για να το εξηγήσουμε και αυτό, είναι ένα εντελώς αυτόνομο σύστημα αυτοθεραπείας...Δηλαδή δεν έχεις ανάγκη τον δάσκαλο, γιατί κι εκείνος ακριβώς την ίδια ενέργεια που σου μεταβίβασε έχει και τίποτα παραπάνω...

Το παραπάνω χρειάζεται να το κάνεις μόνη σου...Αν αυτό δεν εξυπηρετεί τον δρόμο σου, τότε δεν περπατάς σ' αυτόν με εφόδιο το ρέικι, αλλά με έναν γκουρού για να σε οδηγεί...

΄Οτι ζητήσεις αυτό ΄θα λάβεις, αρκεί να γνωρίζεις τι ζητάς!!

΄Οσο για τον φίλο σου, που πήρε το ρέικι σε 3-4 ώρες, μάλλον δεν ενημερώθηκε σωστά. Η πληροφόρηση βρίσκεται πια παντού για τις ώρες που διαρκεί ένα σεμινάριο...
Η ενημέρωση ήταν υποχρέωση του φίλου σου κα όχι του δασκάλου του...
Και μετά έβαλε το μυημένο να το κάνει στο δάσκαλο, και ο δάσκαλος αποκοιμήθηκε
Συνεδρία του έκανε και όχι μύηση...Τα έχεις λίγο μπερδέψει... :)) :))

Κατά την συνεδρία ρέικι, το 90% των ανθρώπων κοιμάται, γιατί χαλαρώνει, ή φεύγει δια του διαλογισμου (μπορεί να συμβεί και αυτό) σε άλλα πεδία...

:x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από meinall »

Αν του έκανε συνεδρία τότε πώς του έδωσε το χαρτί για τον 1ο βαθμό;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η συνεδρία σε άλλους είναι μέσα στην εκπαίδευση Μαρία μου! :x

το χαρτί του το έδωσε σαν αναμνηστική πιστοποίηση ότι παρακολούθησε τον 1ο βαθμό και μυήθηκε και έχει αξία μόνο μεταξύ των ανθρώπων που γνωρίζουν το ρέικι και πουθενά αλλού...

Τέτοιου είδους πιστοποιήσεις μπορούν να εκδοθούν από τον καθένα και δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτα...Απλά στο λέω για να μην παραμυθιάζεσαι και εσύ και οι άλλοι με τις πιστοποιήσεις...

Η κοινωνία δεν το δέχεται, ούτε σαν επάγγελμα, ούτε σαν μέσον θεραπείας...Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να έχεις τιμολόγια και δεν εξετάζουν τις ικανότητες του δασκάλου στο ρέικι για να του δώσουν άδεια να το εξασκήσει...

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από meinall »

Ναι, σύμφωνοι -κι εγώ με τα χαρτιά (πτυχία κλπ) δεν τα έχω καλά. Αλλά θέλω να πω ότι το ότι του πιστοποίησε κάτι με κάποιον τρόπο, διαφέρει πολύ από τη δική μου εμπειρία στο ρέικι που είχα πάει απλά για συνεδρία. Αυτό δε σημαίνει ότι γνωρίζω πώς να φέρνω την ενέργεια μέσα μου και πολύ περισσότερο σε άλλους ανθρώπους (θα μάθω την ορολογία, που θα πάει! :-D ).

Επίσης, έχω καταλάβει ότι πιστεύεις ότι την αλήθεια τη βρίσκουμε μόνοι μας, αλλά πριν να βρω το forum σας έψαξα και δε βρήκα... θα μπορούσες να με βοηθήσεις; Ψάχνω για θεραπευτή (το λέω καλά;) στην περιοχή μου και δε βρίσκω. Αρχικά για συνεδρία δηλαδή και όπου με βγάλει. Για κάποιο λόγο το βρίσκω σημαντικό να είναι στην περιοχή μου... Υπάρχει κάποια λίστα με θεραπευτές πιστοποιημένους, διευθύνσεις και τηλέφωνα; Δηλαδή νομίζω ότι είχα κοιτάξει στην..ελληνική ένωση; Κάπως έτσι, αλλά τίποτα!

Ύστερα, αν βρω, είναι προσβολή να ρωτήσεις το κόστος και το χρόνο που θα πάρει κάτι τέτοιο; Θέλω να πω, πάντα φοβάσαι την εκμετάλλευση και αν δεν έχεις την πολυτέλεια να ανταπεξέλθεις θα πρέπει να το ξέρεις από την αρχή. Δε μου αρέσουν οι δεσμεύσεις... ούτε η άγνοια. Γι' αυτό ρώτησα εσένα πριν, για να πάρω μια αρχική ιδέα.
Όταν είχα πάει για συνεδρία μου είπε η θεραπεύτρια (αν λέγεται έτσι) ότι ήταν απλά το 'καλημέρα σας', ότι ο οργανισμός μου δηλ, ίσα που κατάλαβε τη θεραπεία κι ότι θα έπρεπε να κάνω τουλάχιστον ακόμα μια μόνο για να καταλάβει. Και ύστερα ότι θα μπορούσα να κάνω σε ομάδα αυτογνωσία και ελεύθερη κίνηση κάθε εβδομάδα. Σε όλους τους ανθρώπους δε φτάνει μια συνεδρία; Υποψιάζομαι πως όχι. Αλλά πώς θα ξέρω αν ισχύει ότι δεν έφτανε για μένα;
Δεν ήξερα αν έπρεπε να την εμπιστευτώ... για μένα είναι ένα άγνωστο πεδίο, στο οποίο όσο και αν πιστεύω και αν θέλω να μπω, δεν μπορώ να δίνω τόσα χρήματα, ούτε ρισκάρεις να τα δώσεις όταν δεν ξέρεις το αποτέλεσμα ή αν αυτός που στο λέει έχει αγνά κίνητρα ή απλά βρήκε πελάτη...
Δεν κατηγορώ φυσικά την κοπέλα για τίποτα, απλά όλα τα σκέφτεται κανείς... Κάποιο κοπλιμάν μάλιστα που μου έκανε με έβαλε σε σκέψεις. Επίσης πρόσφατα ο άνθρωπος που με συνέστησε με ρώτησε γιατί δε συνέχισα. Δε μου άρεσε που ένας τρίτος γνώριζε τί έκανα και τί δεν έκανα από τη θεραπεύτρια, όπως δε μου άρεσε το ότι η θεραπεύτρια μάλλον για να το συζητάει δεν αποδέχτηκε το ότι δεν ξαναπήγα... Θέλω ελευθερία και ενημέρωση.
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Δεν ήξερα αν έπρεπε να την εμπιστευτώ...
Μαρία μου κατα βαθος όλοι "ξέρουμε" πότε μπορούμε να αφεθούμε με εμπιστοσυνη και πότε όχι, τι χάνουμε και τι κερδίζουμε με κάθε τι...

Απλά , συνηθως εμπλέκεται ο φόβος, η ανησυχία για τα χρηματα, η έλλειψη πίστης ότι αυτο που κάνουμε... και ολα αυτα τα βλέπουμε στο πρόσωπο του άλλου (πχ του "θεραπευτη), επειδη δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις αιτίες του μέσα μας , και επειδη ίσως δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθυνη της επιλογής μας. @};-

Φυσικά και μία συνεδρία, μιά φορά με την ενέργεια δεν είναι αρκετή... δεν είναι λογικό??

Θυμάμαι μιά γνωστη που μου είπε πολύ απλά : "μα εγώ έχω καθαρίσει τα τσάκρα μου, δεν έχω κατι άλλο να δω" :)) :))

Δεν "καθαρίζουμε" άπαξ, και καθαρίσαμε.:D

Μετα τον πρώτο βαθμό του ρεικι χρειάζεται καθημερινή αυτοθεραπεία και χρόνος για να μαλακώσουν ο ελεγχος και ο φόβος που αρρωσταινουν τόσα χρόνια τη ζωη μας και το σώμα μας, να επιτρέψουμε να ξεδιπλωθει ο πραγματικος μας Εαυτός .... και αν θέλεις την άποψη μου, κανένας "θεραπευτης" δεν μπορει να το κάνει αυτό για κάνεναν άλλον άνθρωπο, με μια απλή συνεδρία.

:x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”