εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελες...Τι σημαίνει "πιο πνευματικό"Απλά το περίμενα λίγο αλλιώς... πιο πνευματικό.

Συντονιστής: Vasoula
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελες...Τι σημαίνει "πιο πνευματικό"Απλά το περίμενα λίγο αλλιώς... πιο πνευματικό.
Γνώρισα το ρέικι αρχικά μέσα από ένα βιβλίο και τότε με είχε ενθουσιάσει η ιδέα της δυνατότητας αυτοθεραπείας. Ψάχνοντας τότε για να πάρω τον Α βαθμό και όντας έγκυος στο πρώτο μου παιδί μου είπαν να περιμένω καλύτερα να γεννήσω. Από τότε τυχαία εμφανίστηκαν άνθρωποι στη ζωή μου που ασχολούνταν με το ρέικι και το γνώριζα όλο και περισσότερο αλλά δεν τύχαινε να πάω για το βαθμό. Περνώντας τα χρόνια μελέτησα περισσότερο, συζήτησα περισσότερο (όχι μόνο για το ρέικι φυσικά) και δεν το έβλεπα πλέον σαν ένα "παυσίπονο" αλλά σαν ένα βοήθημα, ας το πω, προς την εσωτερική μου αναζήτηση. Και με αυτό το σκεπτικό ήρθε ο καιρός να πάω.Vaso έγραψε: εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι θα ήθελες...Τι σημαίνει "πιο πνευματικό"
Ο άνθρωπος είναι μια τέλεια ολότητα, άνιμα! Απλά το ξεχνάει και θεωρεί ότι είναι μόνο το σώμα του!Απλά στο σεμινάριο αισθάνθηκα αρκετές φορές ότι ήμουν σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών
καλως ορισες animaanima22 έγραψε:Kαλησπέρα ή Καλημέρα σας!
Είμαι νέα και στην παρέα σας και στο χώρο του ρέικι (μόλις πριν 3 εβδομάδες πήρα τον πρώτο βαθμό). Λίγο στενοχωρέθηκα που βρήκα αυτό το φόρουμ αφού τον ήδη είχα πάρει το βαθμό.
Πόσο σημασία έχει τελικά να πάρεις και το δεύτερο με τον "δάσκαλο" που σου έχει "δώσει" τον πρώτο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ακόμα έτοιμη για το δεύτερο (τους λόγους θα τους αναλύσω κάποια στιγμή) αλλά σίγουρα είναι μέσα στα σχέδιά μου.
Σας ευχαριστώ!
Vaso έγραψε:Ο άνθρωπος είναι μια τέλεια ολότητα, άνιμα! Απλά το ξεχνάει και θεωρεί ότι είναι μόνο το σώμα του!Απλά στο σεμινάριο αισθάνθηκα αρκετές φορές ότι ήμουν σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών
Αν έχεις την πρώτη σου ενθύμηση γι' αυτήν την τελειότητα, τότε θα εξερευνήσεις την ενεργεια και την επανασύνδεση, μόνη σου, από τον ατομικό σου δρόμο!
Αχ βρε Βασω μου αυτη η ερωτηση τριγυρναει μερες τωρα στο μυαλο μου....το εχω και εγω μεγαλη απορια αλλα απαντηση δεν βρισκω...Και μπορείς να μου βρεις ένα λογικό επιχείρημα που ενώ όλοι οι άνθρωποι θέλουν την αγάπη, στην ουσία μισούν ο ένας τον άλλον?
Κακό δεν είναι που δεν το παίρνω είδηση;...Vaso έγραψε:Με το συναίσθημα λειτουργείς, άνιμα, αλλά δεν το παίρνεις είδηση.
Δεν ξέρω αν είναι λογικό ή όχι αλλά νομίζω ότι αυτοί που μισούν, απλά δεν ξέρουν να αγαπούν (άσχετα με το τι λένε), γιατί δεν έχουν λάβει αγάπη, δεν ξέρουν τι θα πει αγάπη γιατί απλά δεν την γνωρίσανε (εννοείται δεν εξαιρώ τον εαυτό μου - έχω κι εγώ άτομα που αντιπαθώ).Τα λογικά επιχειρήματα είναι τις περισσότερες, για να μην πω όλες, τις φορές, παράλογα...
Και μπορείς να μου βρεις ένα λογικό επιχείρημα που ενώ όλοι οι άνθρωποι θέλουν την αγάπη, στην ουσία μισούν ο ένας τον άλλον?
Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι δεν ξέρω. Γι' αυτό δεν μου έχω εμπιστοσύνη. Απλά δεν ξέρω. Θέλω να μάθω, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζω. Είναι λογικό αυτό;Λες δεν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου! Λογικό επιχείρημα έχεις γι' αυτό?
αυτοι που δεν ξερουν να αγαπούν, απλά φοβούνται, κορίτσι μου!αυτοί που μισούν, απλά δεν ξέρουν να αγαπούν
Προφανώς λάθος τα έχω τα πράγματα στο μυαλό μου...
Πιστεύω ότι στο σεμινάριο που έκανες, πήρες την αρχική πληροφόρηση για τα πεδία σου! Γνωρίζοντας τώρα την ολότητά σου θα αρχίσεις σιγά σιγά να την επαναφέρεις στην αρμονική της κατάσταση.Από που να ξεκινήσω; Πώς;;;
Τι να πρωτοκάνω; Από που να ξεκινήσω; Πώς;;;