Κινηματογράφος.

Κινηματογράφος, θέατρο, παραστάσεις
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Λοιπόν... άντε να αναλάβω λίγο την επιμόρφωσή σου, περί των κινηματογραφικών. :))
Η ταινία λέγεται "Η ζωή του Μπράιαν" ή "Ένας προφήτης μα τί προφήτης" και είναι των Μόντυ Πάιθονς (σε παρακαλώ μην με ρωτήσεις ποιοί είναι αυτοί δεν θα το αντέξω....).
Το θέμα είναι το εξής... Ένα μωρό γεννιέται την ημέρα των Χριστουγέννων, σε έναν στάβλο, την ίδια ωρα, δίπλα στον... ξέρετε σε ποιόν.... :D
Οι τρεις Μάγοι κατά λάθος εναποθέτουν τα δώρα τους στον Μπράιαν. Μόλις αντιλαμβάνονται το μπέρδεμα σπεύδουν να τα πάρουν πίσω.... Αυτή είναι η ζωή του Μπράιαν. Μια σειρά κωμικών καταστάσεων αφού όλοι τον μπερδεύουν με... ξέρετε με ποιόν... και κείνος άδικα προσπαθεί να τους πείσει για το λάθος τους, μέχρι το τέλος όπου και σταυρώνεται κατά λάθος.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

α, δεν την έχω δει την ταινία! :D

τους ξέρω βρε τους Μόντυ Πάιθονς, για ποιά με πέρασες? =)) =))
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Α, εντάξει. Πήρα κι εγώ μια τρομάρα... =)) :)) =))
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

το αστειο ειναι οταν ο μπραιαν ηταν πανω στο σταυρο και ολοι τραγουδουσαν always look at the bright side of life!!!!!!!!!!!!

παντα κοιτα στην λαμπερη πλευρα της ζωης :)) :)) :)) :))
Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path.
Morihei Ueshiba
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

=)) :)) =)) :))
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

μπραβο φωτεινη >:d< >:d< >:d<
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path.
Morihei Ueshiba
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

:)) :))
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα πάω να δω την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων...

να χορτάσουμε "υποσυνείδητο" ;)

Την είδε κανείς? :-?

Η ηρωίδα μας δεν είναι ένα μικρό κορίτσι που λίγο πριν από την εφηβεία του διαφεύγει με τη φαντασία για να ζήσει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε έναν ονειρικό κόσμο, παράλληλο με τον αληθινό. Είναι μια έφηβη που ξαναβυθίζεται στο ίδιο παραμύθι λίγο πριν γίνει γυναίκα. Η Αλίκη του Μπάρτον είναι 19 χρόνων όταν ξαναπερνάει από την ίδια λαγουδότρυπα για να ζήσει για δεύτερη φορά μια παρόμοια περιπέτεια με αυτήν που έζησε όταν ήταν παιδί.

Εάν παρακάμψουμε κάποιες ακραίες ψυχαναλυτικές προσεγγίσεις του παραμυθιού του Κάρολ, που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σεξουαλικότητα, στις περισσότερες ερμηνείες του η Αλίκη εκφράζει την καταπιεσμένη παιδική ηλικία στα χρόνια της βικτωριανής Αγγλίας. Στη σημερινή κινηματογραφική διασκευή του, η Αλίκη αφήνει πίσω της το ίδιο ασφυκτικό βικτωριανό περιβάλλον που την θέλει νύφη με το ζόρι, για να αναζητήσει την ταυτότητά της και τελικά να χειραφετηθεί στο παραμύθι: σε έναν πολύχρωμο ρευστό κόσμο (σαν εικονογράφηση του υποσυνείδητου) όπου οι διαστάσεις των ζωντανών πλασμάτων και των αντικειμένων διαρκώς μεταβάλλονται. Ο αλλόκοτος παραμυθένιος κόσμος της ταινίας είναι χωρισμένος σε καλούς και κακούς. Δεν τον χαρακτηρίζει, όμως, αυτός ο διχασμός, αλλά η «τρέλα» που αναιρεί τη λογική και την τάξη του αληθινού κόσμου.

Εικόνα

Εικόνα

Δημοσίευση από Αμαλία »

Θα το δω οπωσδήποτε κάποια στιγμή!! :D :D
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Ο Τιμ Μπάρτον είναι σίγουρη συνταγή! Ακούγεται ενδιαφέρον.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Ενδιαφέρον! :-D :-D
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Να το δείτε! Είναι όμορφο έργο. Και ένας Τζόννυ Ντεπ αριστούργημα...

Παρουσιάζει τον "λαβύρινθο" και πόσο σημασία έχει να νικαει κανείς τους φόβους του, για να μπορεί να έχει ατομική πορεία και ευθύνη.
Μέσα στο ασυνείδητο, το καλό και το κακό μορφοποιείται και αρχίζει η ψυχή να δρα με τις θεϊκές της ποιότητες!
Θάρρος, φαντασία, χαρά, ομορφιά, δικαιοσύνη, θέληση, δύναμη, περιέργεια, πίστη, αγάπη, αγνότητα, συμπόνια.

Παρουσιάζει το "σώμα" σαν εργαλείο εκδήλωσης της ψυχής στους εσωτερικούς κόσμους, που μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκδήλωσης και της δράσης...

Η νίκη της ψυχής πάνω στο ασυνείδητο κακό,, ανοιγει τον δρόμο στην δημιουργική δύναμη και στην σοφία, μέσα από τις οποίες η συνείδηση εμπειριώνεται και ωριμάζει, ώστε να αναπτυχθεί μέσα στο ταξίδι της ζωής, χωρίς να το κάνει αυτοσκοπό και από την άλλη την ωθεί να εγκαταλείψει τα πρότυπα της δέσμευσης και της κοινωνικοποίησης.

Η εκπαίδευση της μικρής Αλίκης από τον Πατέρα της τής δίνει κίνητρα να μην βλάψει τον ψυχισμό της, την ευαισθησία της και την διαίσθησή της, αρνούμενη την διαφορετικότητά της και την φαντασία της και να αποδεχθεί εκείνο το μέρος του εαυτού της, που για τους υπόλοιπους ανθρώπους είναι επιλήψιμο!

:x :x

Εικόνα
Site Admin

μμμ ενδιαφερον, και ψαχναμε εχθες τι να δουμε αλλα τελικα δεν πηγαμε O:-)

Επιστροφή στο “ΘΕΑΜΑΤΑ”