Ενδιαφέροντα...

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:x :x
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Οπως κι αν έχει είναι εκπληκτικό το πως ο χορός σαν έκφραση ανανεώνει την ενέργειά μας!! Οταν μένω μόνη μου στο σπίτι βάζω μουσική και χορεύω μέχρι....τελικής πτώσεως!! Τώρα που είμουνα μόνη μονη είκοσι μέρες το παράχεσα αλλά μου άρεσε!! Νιώθω φοβερά ανανεωμένη τώρα!!!
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟΥ, ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ ΟΠΩς ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΖΕΙ-ΖΩΗ-ΠΝΕΥΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥς (ΖΕΥΞΗ) ΚΑΙ ΜΠΕΚΟ -ΑΡΤΟΣ (ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΛΠ) ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΡΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗς. ΑΜΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΡΕΙΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΙ- ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΙ -ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΗ Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΤΟ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗς ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟ ΡΥΖΙ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΡΕΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΖΕΙΜΠΕΚ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

O:-) O:-) O:-) :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

κατι που ελαβα σημερα σε e-mail

ΠΙΣΤΕΥΩ

ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάθε άτομο έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάθε Δράση που αναλαμβάνουμε μπορεί να κυματίσει μακρύτερα από ότι συνειδητοποιούμε
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Συμπόνια είναι ισχυρότερη από την έχθρα
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Γνώση είναι ισχυρότερη από την άγνοια
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Κατανόηση είναι ισχυρότερη από τον φόβο
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι δυνατό να δεις μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου, εάν προσπαθήσεις
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάθε ένας από μας συνδέεται δια μέσω της Ανθρωπότητας που μοιραζόμαστε
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι οι ομοιότητές μας είναι σημαντικότερες από τις διαφορές μας
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι όλα τα άτομα έχουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και το σεβασμό
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι πρέπει να κάνεις στους άλλους εκείνο που θα ήθελες οι άλλοι να κάνουν σε σένα
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Ελπίδα είναι ισχυρότερη από την απελπισία
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάθε Αυθόρμητη Πράξη Καλοσύνης κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ενώ οι κυβερνήσεις κάνουν συνθήκες, τα άτομα κάνουν Ειρήνη
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι δυνατό να αλλάξει το Μονοπάτι που ταξιδεύεις
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι κάθε άτομο πρέπει να λάβει μια συνειδητή απόφαση να επιλέξει την Ειρήνη
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι πρέπει να οδηγείς με το παράδειγμα
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η Ειρήνη θα Επικρατήσει
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι μαζί, μπορούμε να Θεραπεύσουμε την Καρδιά της Ανθρωπότητας
@};-
Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path.
Morihei Ueshiba
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ανάφερες μέσα σε λιγες αράδες όλους τους Νόμους, Κωνσταντίνε!

:x :x :x >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

:x :x
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

@};- @};- :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

>:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Κωσταντινε! @};- >:d<
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ένα φλιτζάνι τσάι Σιωπής
Δοκιμάστε αυτή την απλή πρακτική που μας φέρνει σε συνειδητότητα με μια συνήθη δραστηριότητα κατανάλωσης τσαγιού, ή κάποιου ποτού της επιλογής μας (ζεστού ή κρύου).

Ετοίμασε τα φλιτζάνια και την τσαγιέρα χωρίς βιασύνη.
’κουσε την τσαγιέρα και τον ήχο που κάνει ενώ βράζει το νερό.
Σέρβιρε το τσάι, μυρίζοντας και απολαμβάνοντας την αίσθηση του αρώματος, έπειτα γεύσου το τσάι αισθανόμενος τη βαθιά αίσθηση ικανοποίησης που έρχεται καθώς η ζεστασιά του τσαγιού εισέρχεται στο σώμα σου.
Αισθάνσου ευγνώμων που είσαι ζωντανός και αυτήν την στιγμή πίνεις τσάι.
Μην σκέφτεσαι το παρελθόν ή το μέλλον.
Παραδώσου – αφέσου στην παρούσα στιγμή, μόνο εσύ και το τσάι, σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο.
Το ίδιο μπορεί να προσαρμοστεί και σε μια ζεστή μέρα, ή στην παραλία ή στην έρημο, αν θα ήθελες να το δοκιμάσεις με ένα ποτήρι παγωμένου τσαγιού Iced-Tea
’κουσε τον χαρωπό κρυστάλλινο ήχο του πάγου που πέφτει στο ποτήρι.
Απόλαυσε τους ιριδισμούς και τα χρώματα μέσα από το γυαλί, το δυόσμο, μια φέτα λεμόνι, ή το κεράσι που μπορείς να προσθέσεις για γεύση.
Απόλαυσε την αίσθηση του κρύου. Απόλαυσε τη δροσιστική γεύση, και την αίσθηση του παγωμένου τσαγιού καθώς κυλά μέσα από το καλαμάκι, χαλαρώνοντας μέσα σε αυτή τη στιγμή.
Αν ο μόνος χρόνος που έχεις είναι για την αγορά ενός καφέ καθώς περνάς από ένα κατάστημα, τότε προσάρμοσε αυτήν την τεχνική ανάλογα με την κατάσταση.

Αυτή η πρακτική σας δίνει μια γεύση του διαλογισμού, της σιωπής, της ομορφιάς και της χάριτος που μπορούμε να έχουμε ακόμη και στις πιο απλές μας καθημερινές πράξεις.
«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
....και όχι απαραίτητα με θόρυβο και σπατάλη...

@};-
Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path.
Morihei Ueshiba
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

@};- @};- @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από VasilisM »

Το ίδιο ισχύει και στο φαγητό. Κάνοντας πιο "τελετουργική" την προετοιμασία του φαγητού, παίρνει άλλη διάσταση η γεύση και η απόλαυση του! Μαζί με το σύμβολο φυσικά!
@};-
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Κωσταντίνε και Βασίλη, >:d< :x @};-
Μαθήματα πληρότητας ζωής που αρχίζουν από τα πιο μικρά πράγματα!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

VasilisM έγραψε:Το ίδιο ισχύει και στο φαγητό. Κάνοντας πιο "τελετουργική" την προετοιμασία του φαγητού, παίρνει άλλη διάσταση η γεύση και η απόλαυση του! Μαζί με το σύμβολο φυσικά!
@};-
Μπορείς να κάνεις αυτήν την τελετουργία και με τον Εαυτό σου, Βασίλη μου!

Επέλεξε μια μέρα που νιώθεις "νικημένος" και κυριάρχησε στο συναίσθημα της ανίας και της οκνηρίας...Κάνε ένα μπάνιο με τα ωραιότερα και πιο μυρωδικά αφρόλουτρα, Αγγιξε καθε μόριο του σώματός σου με αγάπη, νιώσε την δύναμη του...Νιώσε την ζωή μέσα σε κάθε σου κύτταρο, από την επιφάνεια έως το βαθύτερο είναι σου.
Στο συναίσθημα που έρχεται συχνά πυκνά να μπαίνει ανάμεσα σ' αυτήν την διαδικασία και σε σένα, χαμογέλασέ του και ψιθύρισε "σήμερα εγώ είμαι ο νικητής"...
Μην μπεις ούτε μία στιγμή στην διαδικασία να το παλέψεις! ΄Αστο να υπάρχει, επιλέγοντας απλά να είσαι ο νικητής με όλο σου το είναι!
Ντύσου με τα πιο όμορφα ρούχα σου, και πίστεψε αυτό που βλέπεις...έναν όμορφο άνθρωπο!
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου γίνονται αυτό ΄που θέλεις! Η θλίψη και η ανία, γινεται αυτό που οραματίζεσαι..."ο νικητής"!
Βγες έξω και περπάτησε άσκοπα...Νιώσε τα βήματά σου αργά αλλά σταθερά, και γνώριζε "σήμερα εγώ είμαι ο νικητής"

Αυτή η μικρή κυριαρχία, σου ανοίγει τις πόρτες στις μεγάλες σου κατακτήσεις! Αρκεί να βρεις τον τρόπο...

Και μην ξεχνάς...Χρειάζεται πάντα να οραματίζεσαι τον νικητή!

:x

Εικόνα

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”