Στο μεταξύ μόλις συνειδητοποίησα το τι παραμύθι λέμε στον ίδιο μας τον εαυτό προκειμένου να τον πείσουμε να δεχτεί πράγματα, συναισθήματα, ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή του...(!)
Τον παρμυθιάζουμε καλά καλά με ανάλαφρα παραμυθάκια που μας βολεύουν και που πάντα έχουν happy end κκομμένο και ραμένο στα μέτρα μας και όταν ξαφνικά μπροστά μας σκάσει η πραγματικότητα γυμνή, τρέχουμε να κρυφτούμε και φοράμε τη μάσκα του θύματος "τι δράμα μου έτυχε πάλι - δείτε με τι ωραία που υποφέρω"
Πως αναλονώμαστε ρε γμτ έτσι δεξιά και αριστερά...
Πως μας σκορπίζουμε αλόγιστα...
Ναι, οκ φταίει η τερατώδη αγάπη των γονιών μας, τα πρότυπα πάσης φύσεως, αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν πάμε πίσω! Μια ζωή παλεύουμε να τα διατηρήσουμε στη ζωή μας, όλα αυτά που μας καταντησαν ανθρωπάκια, με νύχια και με δόντια! Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε την αποδοχή ανθρώπων που μέσα μας τους έχουμε ξεγραμένους!!! Ε, έλεος δηλαδή!!!!!
Βρε αί σιχτήρ πια!!! Από σήμερα προταιρεότητα στον Εαυτό μου, στα θέλω του και στις ανάγκες του. Θα γίνουμε τα καλύτερα φιλαράκια, θα μάθω να τον αφουγκράζομαι, να τον φροντίζω, να του έχω εμπιστοσύνη... Ακούγεται πολύ βαρύγδουπο και είναι δύσκολο, το ξέρω. Δεν εφαρμόζεται πατώντας ένα μαγικό κουμπακι, είναι όμως μια καλή αρχή η συνειδητοποιήση καταστάσεων που σε έκαναν να "ζεις" βολεμένος τόσα χρόνια... Ε;