ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Διατροφή :

Κουλουράκια με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά

Θα χρειστείτε:

μια κούπα ζάχαρη
200γρ-250γρ μέλι
ένα βούτυρο (250 γρ)
περίπου ένα κιλό αλεύρι
1/3 της κούπας γάλα
μιαμισυ κουταλιά baking powder ή μισό φακελάκι baking powder
ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα
ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
ένα κρόκο αυγού
μια πρέζα αλάτι
Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με την ζάχαρη, τον κρόκο, το μέλι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το γάλα.

Προσθέστε όσο αλεύρι χρειαστεί για να μην κολλάει το ζυμάρι και ζυμώστε.

Πλάστε τα κουλουράκια και ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Εάν θέλετε μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε σταφίδες για να τα διακοσμήσετε.
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εικόνα
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

ενδιαφερον Μαιρούλα ευχαριστω :-D :-D >:d<
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Νεραιδόπιτα

Το ξωτικό της μοναξιάς έχει τα γενέθλια του.
Οι νεραιδίτσες σκέφτηκαν να του φτίαξουν ένα γλυκό για να τον ευχαριστήσουν. Συμφώνησαν όλες να πετάξουν σε κάθε νεραιδογειτονιά για να μαζέψουν ότι υλικά βρούν.
Η νεράιδα της χαράς έφερε 3/4 του κιλού φύλλο κρούστας.
-Η νεράιδα της αγάπης μάζεψε 3/4 της κούπας ζάχαρη και 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ.
-Η νεράιδα της ελπίδας έφερε 2 βανίλιες.
-Η νεράιδα της ευτυχίας έφερε 4 αυγά και 1 κούπα λάδι.
-Η νεράιδα της αγνότητας πρόσφερε 3 γιαούρτια.
-Οι νεράιδες της γεύσης και της ευχαρίστησης έβαλαν το νεραιδοτσούκαλο στην φωτιά και ανακάτεψαν 2 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη, 2 καρφάκια γαρύφαλλο, 1 φλούδα από λεμόνι κι έφτιαξαν το σιρόπι.
-’λλες δύο νεράιδες έφεραν ένα ταψί.

Τ' αερικά γελώντας ανακάτεψαν τα υλικά στο μίξερ.
Αφού ανακατεύτηκαν καλά, έριξαν τον χυλό στο ταψί πάνω από το φύλλο.
-Δύο νεράιδες σηκωσαν το ταψί και το έβαλαν στο φούρνο.
-Μέχρι ο ήλιος να περάσει την μεγάλη βελανιδιά ( για 40' της ώρας περίπου) και σε θερμοκρασία που δεν μπορούν να μείνουν κοντά στη φωτιά (200 βαθμούς C)

Όταν το γλυκό μοσχομύρισε το έβγαλαν από τον φούρνο και έριξαν κατ' ευθείαν το σιρόπι που είχαν φτιάξει.

Καλή όρεξη!!!! :-D :-D :-D
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :elf:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

silver29 έγραψε:Νεραιδόπιτα

Το ξωτικό της μοναξιάς έχει τα γενέθλια του.
Οι νεραιδίτσες σκέφτηκαν να του φτίαξουν ένα γλυκό για να τον ευχαριστήσουν. Συμφώνησαν όλες να πετάξουν σε κάθε νεραιδογειτονιά για να μαζέψουν ότι υλικά βρούν.
Η νεράιδα της χαράς έφερε 3/4 του κιλού φύλλο κρούστας.
-Η νεράιδα της αγάπης μάζεψε 3/4 της κούπας ζάχαρη και 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ.
-Η νεράιδα της ελπίδας έφερε 2 βανίλιες.
-Η νεράιδα της ευτυχίας έφερε 4 αυγά και 1 κούπα λάδι.
-Η νεράιδα της αγνότητας πρόσφερε 3 γιαούρτια.
-Οι νεράιδες της γεύσης και της ευχαρίστησης έβαλαν το νεραιδοτσούκαλο στην φωτιά και ανακάτεψαν 2 κούπες νερό με 3 κούπες ζάχαρη, 2 καρφάκια γαρύφαλλο, 1 φλούδα από λεμόνι κι έφτιαξαν το σιρόπι.
-’λλες δύο νεράιδες έφεραν ένα ταψί.

Τ' αερικά γελώντας ανακάτεψαν τα υλικά στο μίξερ.
Αφού ανακατεύτηκαν καλά, έριξαν τον χυλό στο ταψί πάνω από το φύλλο.
-Δύο νεράιδες σηκωσαν το ταψί και το έβαλαν στο φούρνο.
-Μέχρι ο ήλιος να περάσει την μεγάλη βελανιδιά ( για 40' της ώρας περίπου) και σε θερμοκρασία που δεν μπορούν να μείνουν κοντά στη φωτιά (200 βαθμούς C)

Όταν το γλυκό μοσχομύρισε το έβγαλαν από τον φούρνο και έριξαν κατ' ευθείαν το σιρόπι που είχαν φτιάξει.

Καλή όρεξη!!!! :-D :-D :-D
Ξωτικούλι της μοναξιάς....πλησιάζουν και τα δικά σου γενέθλια!!! Πως θα σου φαινόνταν αυτό το γλυκό για δώρο; >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< :-D
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

O:-) @};- @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:* :*
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Nαταλία-Νεφέλη

Μαιρούλα νοστιμότατα φαίνονται τα κουλουράκια!!! Αντε να κάτσω να κάνω κι εγώ η ανεπρόκοπη κάτι για τις γιορτές!! Με έχει πιάσει τέτοια μουργιελίτιδα που με βλέπω να τα παίρνω όλα από τον φούρνο και το σούπερμάρκετ!! Με έφερες στο φιλότιμο με την συνταγή σου!! :x @};- >:d< >:d< >:d< >:d< :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

με βλέπω να τα παίρνω όλα από τον φούρνο και το σούπερμάρκετ!! Με έφερες στο φιλότιμο με την συνταγή σου!!

Ναταλί μια φορα καθισα να κανω τσουρεκια σπιτι και επαθα, ποσο μαλλον οταν μαλιστα καταλαβα και τον λογο που λυσαξα να τα κανω σπιτι και να μην τα παρω απο εξω, σαν καλη και φιλοτιμη νοικοκυρα

σουπερ μαρκετ και παλι σουπερ μαρκετ :)) :D
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Γέλάω γιατί πήγα να τη βοθήσω και εγώ τρομάρα μου!!αφού δώσαμε μάχη με τη ζύμη, μας νίκησε κατα μέτωπο!! :D :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ξωτικούλι της μοναξιάς....πλησιάζουν και τα δικά σου γενέθλια!!! Πως θα σου φαινόνταν αυτό το γλυκό για δώρο;
Σ ευχαριστω αλλα δεν ειμαι ξωτικο ουτε μοναχουλι!!! :D :D :D

Θα προτιμησω τουρτα σοκολατα απο την δικη μου νεραιδουλα !!! :-D :-D
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

ANGELS ON EARTH έγραψε:=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Γέλάω γιατί πήγα να τη βοθήσω και εγώ τρομάρα μου!!αφού δώσαμε μάχη με τη ζύμη, μας νίκησε κατα μέτωπο!! :D :D
:)) :)) :)) :)) :)) :))

φετος Δωρα φουρνος φουρνος, για μια στιγμη το σκεφτηκα παλι να φτιαξω κουλουρακια, ααα δεν πας καλα λεω φουρνος φουρνος ;)
Nαταλία-Νεφέλη

silver29 έγραψε:
Ξωτικούλι της μοναξιάς....πλησιάζουν και τα δικά σου γενέθλια!!! Πως θα σου φαινόνταν αυτό το γλυκό για δώρο;
Σ ευχαριστω αλλα δεν ειμαι ξωτικο ουτε μοναχουλι!!! :D :D :D

Θα προτιμησω τουρτα σοκολατα απο την δικη μου νεραιδουλα !!! :-D :-D
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) ’ψογαααααααααααααααα!! >:d< >:d<
Nαταλία-Νεφέλη

Fotini έγραψε:
με βλέπω να τα παίρνω όλα από τον φούρνο και το σούπερμάρκετ!! Με έφερες στο φιλότιμο με την συνταγή σου!!

Ναταλί μια φορα καθισα να κανω τσουρεκια σπιτι και επαθα, ποσο μαλλον οταν μαλιστα καταλαβα και τον λογο που λυσαξα να τα κανω σπιτι και να μην τα παρω απο εξω, σαν καλη και φιλοτιμη νοικοκυρα

σουπερ μαρκετ και παλι σουπερ μαρκετ :)) :D
Βασικά Φωτεινούλι μου, τα γλυκά είναι για μένα ρουτίνα!!! Ειδικά τα ζυμωτά γλυκά....δεν σου λέω τίποτα! Οτι έχει μεσα ζύμωμα το λατρεύω! Ακόμα και το ψωμί ποτέ δεν το αγοράζω από έξω!! Λυπάμαι όμως τον ήρωα που θα με παντρευτεί γιατί από μαγειρική είμαι σκράπα!!! Θα του ανεβάσω το Σάκχαρο στα 500 του χριστιανούυυυ!!! Μόνο γλυκά ξέρω να φτιάχνω!!! Τώρα τελευταία πήρα τον τσελεμεντέ και έγινε η μάνα μου πειραματόζωο για να μάθω να μαγειρεύω και κάτι!!! :P :oops: O:-) O:-) O:-)

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”