Mαιρούλα, αυτό εννοούσα ότι είναι ευθύνη των γονιών να προστατεύουν τα παιδιά τους και όχι να τα τρομοκρατούν.
Υπάρχει η ενημέρωση και υπάρχει και η τρομολαγνεία!
Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί δρόμοι να προστατεύεις τα παιδιά!
Δεν χρειάστηκε ποτέ να εκπαιδεύσω με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά μου, απλά η προσοχή μου ήταν πολύ αυξημένη.
΄Οσο για το κοριτσάκι που βιάστηκε στο σούπερ μάρκετ, νομίζω ότι θα μπορούσε να συμβεί και σε έναν ενήλικα, όπως μπορεί να συμβεί κάθε στιγμή στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία.
Δεν μπορούμε όμως να ζούμε μέσα στον τρόμο, γιατί τότε δεν θα βγαίναμε από το σπίτι μας! Δίπλα μας κυκλοφορούν όλοι οι άνθρωποι και αν σκέφτεσαι πάντα κάτι άσχημο, στο τέλος θα αποκτήσεις ψυχικές φοβίες, χωρίς να γνωρίζεις από που προήρθαν.
Πάντως ένας βιασμός, δεν είναι ευκολότερος να προκύψει σε ένα παιδάκι, από ότι σε ένα μεγαλύτερης ηλικία κορίτσι! Ανεξάρτητα από την προσοχή του, πάντα μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί!
Πόσα άλλωστε δεν βιάζονται από τον πατριό τους!!!!
Ξέρω πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς, που ο βιασμός προέκυψε στο ίδιο τους το σπίτι...
Και από αυτόν δεν μπόρεσε η μητέρα τους να τα προστατέψει, τυφλωμένη από την ίδια της την ανασφάλεια...