Είναι ένα εργαστήρι ελευθέρων σπουδών τραγουδιού του Αντένα, και βρίσκεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου.
Διάβασε αυτό Μαράκι
Το 2003 ο Όμιλος ANTENNA ίδρυσε το FAME STUDIO, το πρώτο εργαστήρι φωνητικής, στιχουργικής, παραγωγής μουσικής και DJ στην Ελλάδα, θέλοντας να ανταποκριθεί στην ανάγκη δημιουργίας μιας καλλιτεχνικής σχολής με επίκεντρο την επιμόρφωση σχετικά με το σύγχρονο τραγούδι και τη μουσική.
Το FAME STUDIO δίνει την ευκαιρία στους νέους να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι και τη μουσική και να διδαχθούν από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου, στους οποίους έχουν μαθητεύσει οι πιο γνωστοί ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής, για να τελειοποιήσουν την τεχνική τους. Φέτος στο FAME STUDIO διδάσκουν μεταξύ άλλων ο Αντώνης Γούναρης, η Λία Βίσση, η Νίνα Λοτσάρη και η Έμμα Κούρου.
Τα προγράμματα σπουδών του FAME STUDIO είναι: "Φωνητική Τέχνη", "Στιχουργική" με αντικείμενο τη δημιουργική σύνθεση τραγουδιών, "Παραγωγή Μουσικής", δηλαδή μουσική δημιουργία με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τέλος, η κατάρτιση "DJ", με έμφαση στην τεχνική, την επιχειρηματικότητα και την τεχνογνωσία. Οι σπουδές διαρκούν 2 ακαδημαϊκά έτη για τα βασικά προγράμματα σπουδών, ενώ υπάρχει και το τρίτο έτος σπουδών για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν. Επίσης υπάρχει και τμήμα για προχωρημένους (ADVANCED) σπουδαστές και για εν ενεργεία τραγουδιστές. Εκτός των ακαδημαϊκών ετών, υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης 2μηνων σεμιναρίων Φωνητικής Τέχνης, Στιχουργικής και DJs σε τρία επίπεδα.
αλλά και αυτό φυσικά, από την Ελευθεροτυπία
Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ FAME ΨΩΝΙΟΥ
Οταν τελειώνει ένα ριάλιτι ανοίγει ένα... σχολείο, αντίστοιχου ύφους και προσδοκιών. Το Fame Studio, με την Τζούλι Μασίνο επικεφαλής, φιλοδοξεί να μην παράγει... ψώνια, αλλά επαρκείς τουλάχιστον τραγουδιστές.
της Ματούλας Κουστένη
Γνώσεις, εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας υπόσχεται στους σπουδαστές του το Fame Studio, η σχολή που, πατώντας πάνω στο όνομα του Fame Story, επιδιώκει να προσελκύσει στις τάξεις της επίδοξους τραγουδιστές, καλλίφωνους και μη.
Τα τηλεφωνήματα που έχουν δεχτεί οι υπεύθυνοι της σχολής ξεπερνούν -λένε- τα 1.500, συνήθως από παιδιά 20-25 ετών. Πολλοί αγωνιούσαν για το πόσες φορές θα κάνουν μάθημα με την Τζούλι Μασίνο (η απάντηση είναι μία φορά την εβδομάδα για περίπου μιάμιση ώρα), ενώ οι περισσότεροι ενδιαφέρθηκαν για τη μελλοντική τους αποκατάσταση. Και έφυγαν με αρκετές υποσχέσεις: ολοκληρώνοντας τα μαθήματα, εκτός από το πτυχίο θα πάρουν ένα ηχογραφημένο demo-δείγμα της δουλειάς τους, ενώ ο ένας και μοναδικός αριστούχος της χρονιάς θα κυκλοφορήσει ένα σινγκλ από τη Heaven. Αυτός που θα ξεχωρίζει κάθε μήνα, θα εμφανίζεται στον «Πρωινό καφέ», ενώ θα υπάρχει και τηλεοπτική κάλυψη στα πάρτι και τις εκδηλώσεις.
ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ η σχολή; «Ο ταλαντούχος θα μάθει, θα αποκτήσει εμπειρία και θα 'χει μεγάλες ευκαιρίες για καριέρα», λέει η Τζ. Μασίνο. «Οποιος δεν έχει ταλέντο, θα βελτιωθεί. Οι οκτώ μήνες σε μια σχολή αντιστοιχούν με τρία χρόνια αναζήτησης. Γλιτώνει την επίπονη διαδικασία να ψάξει για εταιρεία, για τους κατάλληλους καθηγητές, να μάθει πώς να τραγουδά, να γράφει στίχο, να ψάχνει διεξόδους. Εμείς παρέχουμε τη γνώση και τον τρόπο».
Και, φυσικά, τις εγκαταστάσεις. Ενα μίνι θέατρο, ένα στούντιο και πέντε αίθουσες (φωνητικής, χορού, υποκριτικής) είναι οι χώροι που θα περνούν 3-4 ώρες ημερησίως (τμήματα πρωινά και απογευματινά) οι σπουδαστές του Fame Studio, αλλά και όσοι θέλετε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια των δύο μηνών που θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ φωνητική τοποθέτηση, σολφέζ, ηχογράφηση σε στούντιο, χορό, χορογραφία, υποκριτική, γυμναστική. «Οποιοσδήποτε αγαπά τη μουσική, μπορεί να τραγουδήσει», ισχυρίζεται η Τζούλι Μασίνο. «Μπορεί να μην έχει φωνάρα, αλλά να έχει στιλ, που είναι σημαντικό. Είχα παραδείγματα μαθητών που είχαν άθλια φωνή και έπειτα από ένα χρόνο που δουλέψαμε μαζί, τώρα εμφανίζονται σε μαγαζιά. Δεν λέω πως θα μεταμορφωθούν, αλλά ότι σίγουρα θα γίνουν καλύτεροι. Θα ξέρουν να σταθούν στο μικρόφωνο, να περπατούν, να χορέψουν, να βαφτούν, να εκφραστούν. Απευθυνόμαστε και σε ηθοποιούς και σε όσους έχουν τη μουσική για χόμπι, που θέλουν να γίνουν περφόρμερ ή να τραγουδούν στις παρέες τους».
Κάθε ένας από τους 140 μαθητές τη σχολής θα πληρώσει 5.300 ευρώ ετησίως. Τα σεμινάρια κοστίζουν 1.500 ευρώ το δίμηνο και, πληροφοριακά, σας λέμε ότι ο αριθμός των μαθητών δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί.
Δεν λείπουν, βέβαια, και τα παρατράγουδα. Οπως η μαμά ενός ανήλικου κοριτσιού, που τους έχει επισκεφθεί τρεις φορές προσπαθώντας να τους πείσει πως η κόρη της είναι η ελληνίδα Γουίτνεϊ Χιούστον. Και μη χειρότερα!
