Παιδική κακοποίηση

fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Καλησπέρα σε όλους.

Ναταλία-Νεφέλη
Δεν θα σταματήσει ποτέ εάν ο κάθε ένας δεν το σταματήσει μέσα του. Οι άνθρωποι από άγνοια κάνουμε ότι κάνουμε, η φύση μας δεν είναι κακή…. ούτε καλή βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Σκέφτεσαι πιθανόν αυτό που σου είπε η μητέρα σου για τα παιδιά μέσα στην άγνοιά της και στενοχωριέσαι για σένα, αλλά ίσως να μην είναι έτσι. Έχεις σκεφτεί ότι πιθανόν να μην μπορούσε να αντιμετωπίσει την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου? Ήξερε πως ότι γεννιέται πεθαίνει άρα…..

Ο κάθε ένας ότι αντέχει περνάει, εσύ μπορούσες να αντέξεις αυτή την απάνθρωπη αντιμετώπιση χωρίς να καταρρεύσεις και έτσι να της προσφέρεις την ευκαιρία να το δουλέψει και να προχωρήσει. Μην αφήνεις την πίκρα να θολώνει το μυαλό σου, προχώρα τον δρόμο σου και εκείνη θα βαδίσει όπως μπορεί και νομίζει καλύτερα.

Υπέροχα και τα δυο ονόματά σου, ποιος τα διάλεξε?

Βάσω είδα το μήνυμά σου στο άλλο θέμα σχετικά με την εθελοντική εργασία, εννοείται ότι θα ειδοποιήσεις και εμένα, δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Μπαίνω κατά καιρούς και τσεκάρω αλλά για σιγουριά στείλε ένα μήνυμα εάν δεν σου κάνει κόπο.

Να είστε καλά και να έχετε μια όμορφη ημέρα.
@};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εντάξει Ρουλα θα σε ειδοποιήσω... @};-

Κι εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά την στιγμή που θα μας καλέσουν.

΄Ισως αν θέλετε, μπορούμε να πάμε (κάποιοι) και μαζί στην πρώτη μας επαφή!! :-D :-D :-D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

fab1612 έγραψε: Υπέροχα και τα δυο ονόματά σου, ποιος τα διάλεξε?
Το πρώτο οι γονείς μου από μια ηρωίδα του σινεμά και αποφάσισαν να με βγάλουν έτσι αν είμαι κορίτσι. Το Νεφέλη ήταν λατρεμένης μου γιαγιούλας και χαίρομαι πολύ που τα έχω και τα δύο!!! :P
Βασούλα μην με ξεχάσει αν πουνε κάτι από αυτό το σωματείο ΕΛΙΖΑ το θέλω πολύ να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο!
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Δεν έχω αντίρρηση Βάσω, μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. @};-

Ναταλία-Νεφέλη
Δεν ήξερα ότι ήσουν στο τάγμα του Αγ.Φραγκίσκου, έχεις κάπου ανοίξει θέμα γι΄αυτήν σου την εμπειρία? Εάν όχι γιατί δεν κάνεις την κίνηση να ανοίξεις κάτι, προσωπικά ενδιαφέρομαι πολύ να ακούσω για τα τυπικά, την διδασκαλία, εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το αρχικό τάγμα, την ζωή εκεί, ……γενικώς όλα. Δεν βρίσκεται δα και κάθε μέρα άνθρωπος που να έχει ιδία άποψη για τέτοια θέματα. @};-
Nαταλία-Νεφέλη

fab1612 έγραψε:Δεν έχω αντίρρηση Βάσω, μπορούμε να το κάνουμε και έτσι. @};-

Ναταλία-Νεφέλη
Δεν ήξερα ότι ήσουν στο τάγμα του Αγ.Φραγκίσκου, έχεις κάπου ανοίξει θέμα γι΄αυτήν σου την εμπειρία? Εάν όχι γιατί δεν κάνεις την κίνηση να ανοίξεις κάτι, προσωπικά ενδιαφέρομαι πολύ να ακούσω για τα τυπικά, την διδασκαλία, εάν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από το αρχικό τάγμα, την ζωή εκεί, ……γενικώς όλα. Δεν βρίσκεται δα και κάθε μέρα άνθρωπος που να έχει ιδία άποψη για τέτοια θέματα. @};-
Επειδή αυτό είναι λίγο άσχετο με το ρέικι πιστεύω ότι θα ήταν πιο δίκαιο να σου γράψω γι αυτό σε προσωπικό μήνυμα! Και αν δεν έχεις αντίρηση θα το κάνω σε λίγη ώρα!! :x
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Ναι μιας και μιλάμε μόνο για ρεικι εδώ μέσα.. =)) =))
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

έλα ντε! :D

Βρε Ναταλάκι τι λες τώρα! Μίλα ελεύθερα παιδί μου! :D
΄Οχι σ' αυτό το ποστ βέβαια...Ανοιξε ένα νέο θέμα! ;)

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

VasilisM έγραψε:Ναι μιας και μιλάμε μόνο για ρεικι εδώ μέσα.. =)) =))
να σαι καλα :)) :)) :)) :)) :))
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Nαταλία-Νεφέλη

=)) :)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) =)) :)) Eντάξει!! Αφού πήρα το ΟΚ και από τους αdmin και δεν κινδυνεύω ούτε απο κόκκινη κάρτα ούτε από τηγάνι θα ανοίξω ένα θέμα στην ενότητα Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για να απαντήσω στην φίλη μας Fab! :x >:d< Eυχαριστώ παιδάκιαααααα!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Βάζω εδώ αυτό το μέιλ, για όποιον θέλει και μπορεί να προσφέρει βοήθεια...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ

ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, 42 ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Ή ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ Η ΕΠΙΜΕΛΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ 42 ΑΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ 2 Ή 3 ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 1056 ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΗΣ ΖΩΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ, "Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ".

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ E-MAIL ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Valia »

αχ, παιδάκια μικρούλια, ψυχούλες >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:-( :-( >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Δαιμονία Νύμφη έγραψε::-( :-( :-(
Μου κάνει εντύπωση γιατί το να δέρνουν κάποιον είναι φυσική βία και ακόμα και στα μάτια ενός παιδιού, όποιος "αποτρέπει" αυτην την πράξη, δεν θα μπορούσε να είναι κακός..
Δεν ισχύει... Τα παιδιά δεν έχουν αναπτύξει κριτική σκέψη... Οι γονείς έχουν πάντα δίκιο... Για να τα δέρνουν κ για να τα πονάνε τόσο, αυτά φταίνε, δικό τους είναι το λάθος. Γιατί οι γονείς είναι τα πάντα για τα παιδάκια, είναι όλος ο κόσμος τους... Και τα παιδιά δεν ξέρουν να κατηγορούν. Κ έτσι το μόνο που νιώθουν είναι αυτή η θλίψη του "γιατί να είμαι λάθος κ να μην με αγαπάνε οι γονείς μου? Αφού εγώ απλά τους αγαπάω.."
Αν ύστερα όμως καταλάβουν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα... Τι γίνεται? Θα πρέπει να πιστεύουν στην αρχή του "Τίμα τους γονείς σου"? Αν δεν το κάνουν πάντως, εγώ θα τα δικαιολογούσα.
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

χμ...άγγιξες έναν ολόκληρο τομέα του ανθρώπου, Σοφάκι!

Το υποσυνείδητο!

΄Ετσι είναι όπως τα λες...Τα παιδιά δεν έχουν λογική, έχουν όμως συναισθήματα. ΄Ετσι, ακόμα κι αν αργότερα μεγαλώσουν, αυτά τα συναισθήματα τους "φυλακίζουν" στην παιδική ανωριμότητα και στην ώριμη ηλικία, χωρίς να το παίρνουν είδηση.

Είναι δηλαδή ανώριμοι ενήλικες που ακολουθούν τα πρότυπα της οικογένειας και της θρησκείας και στην δική τους ζωή...Δυστυχώς!

Το "τίμα τους γονείς σου" σαν Αρχή του ρέικι και σαν θρησκευτική εντολή του Χριστιανισμού σημαίνει περισσότερο να ξεκαθαρίσεις με την κρατημένη μνησικακία για τους γονεις σου και να προχωρήσεις ελεύθερα στον ατομικό σου δρόμο.
Πολλοί άνθρωποι έχουν μνησικακίες που δεν γνωρίζουν από που προέρχονται, γιατί δεν αγγίζουν μέσα τους το κομμάτι "γονείς" με συναισθημα, αλλά με λογική.
Η λογική τους λοιπόν, που πλέον έχει ωριμάσει, τους λέει ότι όλα όσα έκαναν οι γονείς τους δεν ήταν δα και τόσο τρομερά...Για το καλό τους τα έκαναν!! Και έτσι δεν αγγίζουν καν τα συναισθήματά τους!
Και τότε έρχεται η δυστυχία...Γιατί ο άνθρωπος "κληρονομεί" τις συμπεριφορές και τις απόψεις για το "καλό" και τα μεταδίδει στα παιδιά του.

Η ανθρωπότητα είναι σ' αυτό το χάλι, γιατί ο φόβος έχει παραμείνει μέσα στην καρδιά των ανθρώπων, μια και η εμπειρία τους με την αγάπη και την ασφάλεια, έχει δυσάρεστες αναμνήσεις!
"γιατί να είμαι λάθος κ να μην με αγαπάνε οι γονείς μου?

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε: Η ανθρωπότητα είναι σ' αυτό το χάλι, γιατί ο φόβος έχει παραμείνει μέσα στην καρδιά των ανθρώπων, μια και η εμπειρία τους με την αγάπη και την ασφάλεια, έχει δυσάρεστες αναμνήσεις!
Και ο φόβος κ το μίσος... Κρίμα πάντως η ανευθυνότητα και τα κομπλεξικά των γονέων να μολύνουν κάτι που μέσα του είναι αγνό κ όμορφο... Δεν λέω ότι κάποιος είναι φτιαγμένος για να είναι ανεύθυνος ή (συγγνώμη κιόλας) κομπλεξάρας... Κ αυτός τους λόγους του θα είχε για να γίνει έτσι. Απλά, αν είναι εφικτό, έστω ως έναν βαθμό, ας φροντίσουν οι "μεγάλοι" να προστατέψουν τα παιδία από τον ενδοοικογενιακό κίνδυνο... Η παιδική ψυχή έχει ένα μεγαλείο που δύσκολα βρίσκει κανείς, ιδικά στις μέρες μας...
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”