εχτές είχα στην ομάδα έναν γιατρό και έναν φαρμακοποιό.
Η άποψή τους για τα εμβόλια δεν ήταν τόσο αρνητική. Οι ίδιοι δεν θα το κάνουν, γιατί μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να βάζουν στον οργανισμό τους συνεχώς χημικά φάρμακα.
Ο ιός, μου είπαν έχει υψηλή μεταδοτικότητα και όχι θνησιμότητα.
Είναι σαν τον ιό της γρίππης, ο οποίος είναι θανατηφόρος στο 1% του πληθυσμού μόνο, γιατί δεν είναι υψηλής μεταδοτικότητας.
' Αρα δεν έχει να κάνει η θνησιμότητα που θορύβησε τα κράτη και θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά η υψηλή του μεταδοτικότητα, που φτάνει στα όρια επιδημίας!
Μέσα από την πανδημία αυξάνουν φυσικά και τα ποσοστά θνησιμότητας από τον ιό.
΄Αλλο να προσβάλει ένας ιός το 30% του πληθυσμού και άλλο να προσβάλει το 80%. Ανατρέπονται και οι αναλογίες θνησιμότητας και αυτό είναι φυσικό επακόλουθο.
Αυτά, που ίσως βοηθήσουν την επιλογή σας στο θέμα του εμβόλιου.
Οι ομάδες υψηλού κινδύνου, έκαναν έτσι κι αλλιώς κάθε χρόνο εμβόλιο γρίππης. Αυτές οι ίδιες ομάδες θα κάνουν και αυτό το εμβόλιο. Αν κάποιος δεν έχει παθολογικό ιστορικό, ίσως δεν το χρειάζεται, αρκεί να γνωρίζει την φυσική του κατάσταση.
Μπορεί, μου είπαν, να υπάρχει ασθένεια σε λανθάνουσα κατάσταση, και να μην την έχει πάρει, ο άνθρωπος είδηση, οπότε με τον ιό αυτό να βγει το πρόβλημα δυναμικά στην επιφάνεια, και να κινδυνέψει.
΄Οσο για τις παρενέργειες είναι στην ίδια αναλογία με τις παρενέργειες όλων γενικά των φαρμάκων.
Είναι κάτι που ξέρουμε όμως!
Πραγματικά δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον, κυριολεκτικά, πόλεμο εναντίον του εμβόλιου...
Ας παρατηρούμε τα συμπτώματα του ιού. ΄Ενας πυρετός που επιμένει για πάνω από 3-4 ημέρες, πόνος στα οστά που διαρκεί για μεγαλύτερο διάστημα, ίσως είναι εντονες ενδείξεις για να ζητήσουμε βοήθεια σε κάποιο νοσοκομείο!
