ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

παιδια επειδη με ενδιαφερει πολυ αυτο το θεμα ασ μου εξηγησει καποιοσ τι ειναι ο διαλογισμοσ γκασο?πολλεσ φορεσ προσπαθω και πασχηζω να καταφερω να διαλογιστω αλλα πολυ σπανια τα καταφερνω,ο νουσ μου ειναι ασυμαζευτοσ.δεν ειναι οτι φωβαμαι τη σιωπη η το σκοταδι οταν κλεινω τα ματια μου και πολλεσ φορεσ οταν απευθυνω μια ερωτηση στον θεο μου ερχονται απευθειασ στο μυαλο καποιοεσ απαντησεισ αλλα πιστευω οτι ειναι φαντασια του μυαλου μου ,αυτα που θα ηθελα εγω να μου απαντησει ο θεοσ.βοηθεια........... :-? :-? :-? :-?
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Γκασό
Κάθεσαι με κλειστά τα μάτια και τα χέρια ενωμένα μπροστά στο στήθος.
Εστιάζεσαι στο σημείο που συναντιούνται τα μεσαία δάχτυλα.
Προσπαθείς να μην σκέφτεσαι τίποτα.
Διάρκεια διαλογισμού 20΄λεπτά.
Μπορείς να τον κάνεις μόνη σου ή με παρέα.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Δημοσίευση από WonderBoy »

Γιατί όλα διαφοροποιούνται στο ήθος
Συμφωνώ πολύ :x :x
Ομως δυστηχώς δε σε μαθαίνουν τι θα πεί ήθος :oops: την ένοιά του την πραγματική, δε σε μαθαίνουν τι θα πεί σεβασμός, δε σε μαθαίνουν τι θα πεί αγάπη .Ολα τόσο επιφανιακά .......και έτσι δείνει ο καθένας την δική του ερμηνία που πολές φορές έτσι απλά τον βολέβει και νομίζει οτι σέβεται,οτι έχει ήθος ή οτι αγαπάει :oops: :oops: και το αποτέλεσμα =μπάχαλο,ένα μάτσο εγωιστές.Η αλήθεια είναι πως κανείς δε μπορεί να σου πεί τί είναο αγάπη,μπορεί να σου πεί όμως τρόπους να την νιώσεις ,ομως η εκπαίδευση πλέον βασίζετε στο πώς να επιβιώνεις.
Άβαταρ μέλους
WonderBoy

Ο διαλογισμός Gassho (Γκασό) είναι η πρώτη κολώνα του Ρέικι (οι άλλες δύο είναι το Reiji-Ho και το Reiki Teate / η ίδια η επαφή με τα χέρια) σύμφωνα με τον Μικάο Ουσούι ο οποίος τον εφάρμοζε δύο φορές την ημέρα.

Στα ιαπωνικά "Γκασό" σημαίνει "χέρια που έρχονται μαζί".

Πώς να εφαρμόσεις το Γκασό:

* Μπορείς να είσαι όρθιος, καθιστός ή ξαπλωμένος.

* Κλείσε τα μάτια και ένωσε τις παλάμες σε θέση προσευχής μπροστά από το θώρακα.

* Εισπνέεις από τη μύτη και εκπνέεις από το στόμα. Εισπνέοντας ακουμπάς τη γλώσσα ψηλά στον ουρανίσκο και στην εκπνοή την αφήνεις κάτω στο στόμα.

* Φέρνεις την προσοχή σου στα μεσαία δάχτυλα που είναι ενωμένα (στην κορυφή τους, στο πιο υψηλό σημείο των δύο ενωμένων χεριών).

* Μείνε σε ηρεμία για 15-30 λεπτά. ’φησε τις σκέψεις να περνάνε και μην παραμένεις σε αυτές, φέρνε την προσοχή σου πάντα στα μεσαία δάχτυλα.

Ο διαλογισμός Γκασό ανοίγει την καρδιά, ηρεμεί τον νου και καθαρίζει τα τσάκρα. Μας ενώνει με την πηγή του Ρέικι, βρίσκουμε το κέντρο μας και νιώθουμε μια υπέροχη ανάταση που διαρκεί. Είναι ο βασικός, ο κεντρικός και ο κορυφαίος διαλογισμός του παραδοσιακού ιαπωνικού συστήματος Ρέικι.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν από και μετά από κάθε άλλη τεχνική και πρακτική.

Μπορεί να εφαρμοστεί και σύντομα, για 1-3 λεπτά.

Ενα σκονάκι 8) 8) :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

WonderBoy έγραψε:
Γιατί όλα διαφοροποιούνται στο ήθος
Συμφωνώ πολύ :x :x
Ομως δυστηχώς δε σε μαθαίνουν τι θα πεί ήθος :oops: την ένοιά του την πραγματική, δε σε μαθαίνουν τι θα πεί σεβασμός, δε σε μαθαίνουν τι θα πεί αγάπη .Ολα τόσο επιφανιακά .......και έτσι δείνει ο καθένας την δική του ερμηνία που πολές φορές έτσι απλά τον βολέβει και νομίζει οτι σέβεται,οτι έχει ήθος ή οτι αγαπάει :oops: :oops: και το αποτέλεσμα =μπάχαλο,ένα μάτσο εγωιστές.Η αλήθεια είναι πως κανείς δε μπορεί να σου πεί τί είναο αγάπη,μπορεί να σου πεί όμως τρόπους να την νιώσεις ,ομως η εκπαίδευση πλέον βασίζετε στο πώς να επιβιώνεις.
Τάσο...δεν μας μαθαίνουν!!!
΄Οσο είμαστε παιδιά εκπαιδευόμαστε από τους γονείς, από τους δασκάλους, από την θρησκεία και από την κοινωνία.
Συλλέγουμε γνώσεις και εμπειρίες που χρειάζεται να τις εφαρμόσουμε και στην ζωή μας, κατά την περίοδο της ωριμότητάς μας...

Αναγνωρίζουμε όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στην ζωή μας, ότι δεν μας τα έμαθαν σωστά ή μας τα έμαθαν με μη εφαρμόσιμο τρόπο…

Και τότε αντί με ωριμότητα να αναζητήσουμε εσωτερικά την εκπαίδευσή μας, ώστε οι θεϊκές ποιότητες να βρουν τρόπο εφαρμογής κυρίως μέσα μας, απευθύνουμε οργισμένοι «ανάθεμα» στους εκπαιδευτές μας!

Δεν μας έμαθαν!!! Μα όλα μας τα έμαθαν, έτσι όπως τα είχαν και εκείνοι αντιληφθεί…
Η δική μας ωριμότητα όμως δεν είναι παρά πλασματική. Γιατί κανένας ώριμος άνθρωπος δεν κατηγορεί τον εκπαιδευτή του, αλλά φροντίζει να βρει μέσα του τον τρόπο ανάπτυξης του και να φύγει από τον μηχανισμό του εγωισμού, της κριτικής και της ανώριμης μαζικής συμπεριφοράς και να εξελιχτεί με γνώμονα μόνο την εμπειρία του.

Κανείς δεν θα μας μάθει τι είναι αγάπη, γιατί η αγάπη βιώνεται εσωτερικά. Συνήθως οι άνθρωποι την αντιλαμβάνονται με όρους, αλλά η αγάπη δεν είναι μια απλή έννοια για να την περιορίσεις σε όρους. Είναι η ίδια η ουσία της πνευματικής μας φύσης, που εκδηλώνεται με ήθος και σεβασμό στου Νόμους που διέπουν την ζωή μας. ΄Όχι μόνο την φυσική, μα και την συναισθηματική, νοητική και πνευματική δομή μας.

Αν αυτή την εσωτερική εργασία την αποδώσεις σε άλλους, τότε έχεις χάσει την ευκαιρία να «θεραπεύσεις» την ανωριμότητα, μέσα στην οποία εξελίσσεται η ανθρωπότητα, σε ατομικό επίπεδο.

Η ύπαρξή μας είναι συμμετοχική στην ανθρωπότητα. Ο δρόμος όμως είναι ατομικός.
Η εφαρμογή των εσωτερικών Νόμων, έχει την ίδια ισχύ με τους εξωτερικούς.
΄Ετσι, ενώ σέβεσαι τους φυσικούς νόμους και δεν θα πηδήξεις από το μπαλκόνι, γιατί δεν μπορείς να πετάξεις, το ίδιο χρειάζεται να σέβεσαι και τον Θεϊκό Νόμο που σου προσδιορίζει το ΄Ηθος, με αυθεντικότητα και όχι με πόλωση.

Κύριο μέλημά μας λοιπόν δεν είναι να κρίνουμε τους «εκπαιδευτές» μας σαν ανεπαρκείς, αλλά να διευρύνουμε αυτό που μάθαμε, εσωτερικά πια και με αφοσίωση στον θεό, δίνοντας στην ύπαρξή μας την αληθινή της αναλογία.

:x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Αναγνωρίζουμε όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στην ζωή μας, ότι δεν μας τα έμαθαν σωστά ή μας τα έμαθαν με μη εφαρμόσιμο τρόπο…

Και τότε αντί με ωριμότητα να αναζητήσουμε εσωτερικά την εκπαίδευσή μας, ώστε οι θεϊκές ποιότητες να βρουν τρόπο εφαρμογής κυρίως μέσα μας, απευθύνουμε οργισμένοι «ανάθεμα» στους εκπαιδευτές μας!
Συμφωνώ Βάσω μου,και ευτηχώς υπάρχουν κάποιοι εκπαιδευτές που τους ευχαριστώ απο μέσα μου >:d< @};-
Η ύπαρξή μας είναι συμμετοχική στην ανθρωπότητα. Ο δρόμος όμως είναι ατομικός.
Η εφαρμογή των εσωτερικών Νόμων, έχει την ίδια ισχύ με τους εξωτερικούς.
΄Ετσι, ενώ σέβεσαι τους φυσικούς νόμους και δεν θα πηδήξεις από το μπαλκόνι, γιατί δεν μπορείς να πετάξεις, το ίδιο χρειάζεται να σέβεσαι και τον Θεϊκό Νόμο που σου προσδιορίζει το ΄Ηθος, με αυθεντικότητα και όχι με πόλωση.
Τι απλό και όμορφο και κατανοητό ακόμα και απο μικρό παιδί.......... @};-
Deukalion

Δημοσίευση από Deukalion »

Elisavet έγραψε:Γκασό
Κάθεσαι με κλειστά τα μάτια και τα χέρια ενωμένα μπροστά στο στήθος.
Εστιάζεσαι στο σημείο που συναντιούνται τα μεσαία δάχτυλα.
Προσπαθείς να μην σκέφτεσαι τίποτα.
Διάρκεια διαλογισμού 20΄λεπτά.
Μπορείς να τον κάνεις μόνη σου ή με παρέα.
:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o

Πολλές φορες το κάνω αυτο αλλά μου εβγαινε αυτοματα δεν ειχα διαβάσει κάπου κατι τέτοιο ουτε το ειχα δει/ακουσει!Και δε ξερω γιατι συγκεντρωνομαι πολυ καλυτερα....
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Πάρη μου , βλέπεις και συ ότι αυτό που βγαίνει από μέσα μας,
είναι το κατάλληλο για εμάς και δεν έχει μεγάλη σημασία
τι νομίζουν οι άλλοι , αρκεί εμείς να το εμπιστευθούμε ;) >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Πάρη μου , βλέπεις και συ ότι αυτό που βγαίνει από μέσα μας,
είναι το κατάλληλο για εμάς και δεν έχει μεγάλη σημασία
τι νομίζουν οι άλλοι , αρκεί εμείς να το εμπιστευθούμε
@};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Πολλές φορές, κάπιοι διαλογισμοί μας καλούν να οραματιστούμε καταστάσεις! Και στο ρείκι επίσης ή στους διαλογισμόυς ρέικι που καλούμαστε να οραματιστούμε τα σύμβολα..... Εγώ προσωπικά έχω ήδη μεγάλο πρόβλημα συγκέντρωσης και μου είναι πολύ δύσκολο να οραματιστώ. Οταν όμως κάποιος όπως εγώ, βρίσκει δυσκολία στο να οραματιστεί συχνά απογοητεύεται και τα παρατάει. Τι μπορεί να κάνει όμως για να βοηθηθεί και να τα καταφέρει στον οραματισμό;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

να εξασκηθεί με επιμονή, Ναταλί μου...Να μην τα παρατάει και να μην απογοητεύεται...

Οραματισμό εννοείς την φαντασία του νου να δημιουργεί εικόνες ε?

Αν δεν μπορείς να οραματιστείς το σύμβολο σήμερα, μετά από κάποια εξάσκηση και επιμονή θα το καταφέρεις αύριο :-D . Θα έχεις την εικόνα του μέσα σου, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...

Υπάρχει πάντως αυτή η δυσκολία στους ανθρώπους. Είναι γιατί δεν θέλουν να αφήσουν τον έλεγχο του νου και δεν χαλαρώνουν ποτέ.

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Ναταλία, όσον αφορά τον οραματισμό των συμβόλων.. στο βιβλίο "Η φωτιά του ρέικι" του Frank Arjava λέει έναν τρόπο. Κόβεις ένα κομμάτι μαύρο χαρτόνι 30χ30 έπειτα άλλο ένα κομμάτι 30χ30 λευκό, στο οποίο λευκό ζωγραφίζεις με στυλό το σύμβολο που θες, το κόβεις και το κολλάς πάνω στο μαύρο χαρτόνι. Έπειτα το βάζεις σε έναν άσπρο τοίχο κατά προτίμηση. Κλείνεις τα μάτια σου και φαντάζεσαι να σε περιβάλει ένα βαθύ σκοτάδι. Μετά ανοίγεις τα μάτια σου, και εστιάζεσαι στο σύμβολο για μερικά λεπτά χωρίς να πιέζεις τον εαυτό σου.. μετά γυρνάς στον τοίχο το βλέμμα (ή κλείνεις απλά τα μάτια σου) και θα φαίνεται αποτυπωμένο το σύμβολο, αυτό συμβαίνει γιατί αποτυπώνεται στον αμφιβληστροειδή του ματιού. Με μερικές εβδομάδες εξάσκηση θα αρκεί η πρόθεση για να τα οραματίζεσαι μπροστά σου.. βέβαια το σύμβολο του απόντα θέλει πιο πολύ δουλειά.. εγώ ακόμη δεν έχω καταφέρει να το οραματίζομαι ολόκληρο.. @-) @-)
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

VasilisM έγραψε:βέβαια το σύμβολο του απόντα θέλει πιο πολύ δουλειά.. εγώ ακόμη δεν έχω καταφέρει να το οραματίζομαι ολόκληρο.. @-) @-)
Βασίλη είνια αυτο που λεει η Βασω απο πανω, επιμονη και εξασκηση

εγω όσο δεν χρησιμοποιουσα τα συμβολα τα ειχα ξεχασει κιολας χρειαζοταν να ανοιγω το βιβλιο των σημειωσεων για να τα θυμηθω

οταν ομως τα εβαλα στην ζωη μου ενεργα τοτε και αυτα εγιναν μερος του χεριου και αβιαστα μου βγαινουν :-D
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!! :* :* :* :*

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”