Κοινωνικά Πρότυπα..!

Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

το ότι όλα είναι φλου.. δεν είναι και κακο αν αυτό θεωρεις...
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Ilias έγραψε:το ότι όλα είναι φλου.. δεν είναι και κακο αν αυτό θεωρεις...
Ποιος ειναι τοσο σιγουρος ωστε να περασει το δικο του σαν ενα και μοναδικο ?
Εφερα ενα παραδειγμα για την εξελιξη... αλλα ισχυει σε ολα νομιζω.
Προς το παρον δεν συμφωνουμε οι ανθρωποι μεταξυ μας... ισως στο μελλον!

Λεω οτι δεν συμφωνω με τα προτυπα με λιγα λογια :lol:
Rainmaker

Οι άνθρωποι καλή μου Ελένη πάντα θα διαφωνούν γιατι πολύ απλά..οι άνθρωποι έχουν το δικαιωμα-ικανοτητα να πιστεύουν σε ότι θέλουν ακόμα και χωρίς αποδείξεις. Το ότι υπάρχουν τόσες θεωρείες εξέλιξης όπως και σε πάρα πολλά άλλα θέματα είναι καλό... όχι επειδη μπερδεύει τους ανθρωπους... :wink: :lol: :lol: αλλα επειδή αφήνει το περιθώριο στον άνθρωπο να εξερευνήσει μόνος του τα διάφορα θέματα και να πιστέψει σε ότι αυτός θέλει...αν θές να δείς τις αποδείξεις για κάτι που πιστεύεις.. τις βλέπεις... οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι προήλθαμε απο τους πηθήκους..
Το τι πιστευει ο καθένας είναι δικό του θέμα.. όσο για τα παιδάκια που αναφέρεις... τα παιδιά έχουν μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και είναι πιο ανοιχτα προς θέματα όπως αυτά..Ακριβως επειδή είναι πιο "φλου" όπως λές η κατάσταση σε τέτοια θέματα τα παιδιά μεγαλώνοντας ότι και αν τους έχουν περάσει όλοι οι άλλοι θα σκεφτούν τα πραγματα απο μόνα τους.. θα αμφισβητησουν θα πιστέψουν ότι υ=τα εκφράζει καλύτερα!
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Αυτό λεω... οτι ειναι καλο να υπαρχουν πολλες θεωριες... και πολλα κοινωνικα η θρησκευτικα προτυπα.
Παλαιοτερα ομως δεν υπηρχαν... γι αυτο ο ντεοντονους αναρωτηθηκε αν φταιει το νεαρο τις ηλικιας του.
Rainmaker

Αυτό λεω... οτι ειναι καλο να υπαρχουν πολλες θεωριες... και πολλα κοινωνικα η θρησκευτικα προτυπα.
Παλαιοτερα ομως δεν υπηρχαν.
Οι θεωρείες εξέλιξης δεν αποτελούν προτυπα... μην πέφτεις στην παγίδα του ότι πιστευουμε αποτελεί προτυπο... Δεν είναι έτσι...
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Οταν διδασκουν οτι ενας παππουλης καπου εκει ψηλα πηρε νερο και χωμα επλασε εναν ανθρωπο και οτι ολα εξαρτωνται απο αυτον τι ειναι ?

Δεν ξερω τι σας ειπαν στα θρησκευτικα γιατι εισαι μικροτερος, αλλα εμας ετσι ακριβως μας το ειπαν!

Η γιαγια μου δεν θυμοταν να εχει διδαχθει καν τη δευτερη θεωρια για τους πιθηκους... νομιζε οτι ΟΛΑ ειναι ενας παππουλης.
Rainmaker

Αυτό είναι θρησκευτικό προτυπο.. αλλα αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι προτυπα...
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

:lol: :lol:
ευτυχως δηλαδη που που τα θρησκευτικα προτυπα δεν αποτελουν πια θεωρειες εξελιξης.
Καλα βαδιζουμε...λοοοοοοοοοολ
Rainmaker

Αποτελουν και αυτά θεωρείες αλλα Ελένη μου όπως με όλα τα προτυπα έχεις την επιλογή να μην πιστεψεις...αυτό που είπα είναι απλά ότι Δεν είναι καλό το ότι έχουν γίνει πρότυπα! όσο είναι θεωρείες είναι μια χαρα.. πιστευεις ότι θες αλλα όταν γίνουν προτυπα όπως έχει γίνει με τη θρησκεια και τα ζητηματα αυτα της θρησκειας έχουν το μειονεκτηματα..
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Ναι δεν ειναι καλο να γινουν προτυπα. Δεν ειπα κατι τετοιο.
Ειπαμε οτι ειμαστε κατα των προτυπων.
Για την συγκεκριμενη με τον παππουλη μιλαμε :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Βρε τον παππουλη τι μας εκανε τοσα χρονια
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Βέβαια, αρκετά θρησκευτικά πρότυπα δημιουργούνται από λάθος ερμηνίες, κατα βάση "λαϊκές". Απ'όσο εγώ προσωπικά έχω γνωρίσει, οι γραφές δεν είναι να τις παίρνεις "κατα γράμμα": το ότι λένε ότι ο Θεός (που δεν αναφέρουν καν ότι είναι παππούλης) έπλασε από χώμα τον άνθρωπο και όλη αυτή η ιστορία με τον παράδεισο κλπ δεν σημαίνει ότι έτσι έγιναν τα πράγματα. Υπάρχουν εσωτερικά μηνύματα εκεί μέσα. Όταν όμως εκλαϊκεύτικε το όλο πράγμα και, τόσο οι ιερείς όσο και ο λαός, σταμάτησε να βλέπει την ουσία και έμεινε στην επιφάνεια (γνώρισμα γενικά του δυτικού πολιτισμού - και δεν το λέω με καμία πρόθεση απαξίωσης), έπαψε να έχει ουσία η διδασκαλία και άρχισαν να δημιουργούνται οι προκαταλήψεις και τα πρότυπα.

Είναι αυτό που λέω συνέχεια σε όσους "σκαλώνουνε" στην εκκλησία, τα πρότυπα και γενικά την εξωτερική εικόνα, όσον αφορά τον χριστιανισμό: βγάλτε πέρα τις όποιες προσθήκες που γίνανε με τα χρόνια, βγάλτε όλο το κοινονικό και κοσμικό μέρος, κρατήστε μόνο τον πυρήνα της διδασκαλίας και τότε θα δείτε ότι είναι πολύ όμορφος.

Όλα αυτά, απλά ως σημείωση.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και ποιός σου είπε Θοδωρή ότι κριτικάρει κανείς τον πύρήνα της διδασκαλίας?

Μα εκεί είναι όλη η ουσία της αγάπης!

Αυτό που με ενοχλεί εμένα, είναι οι "περικοκλάδες" και΄μονον αυτές...

Γιατί αυτές δημιουργούν εσφαλμένες αντιλήψεις!!!

Και πρότυπα, που δεν τα χρειαζόμαστε πια!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από eleni »

Προφανως η δασκαλα μου ειχε μπερδευτει με αυτο το "κατ΄εικονα"!
Δεν ξερω, λετε να εχει ξεμπερδεψει τωρα? :lol:

*Υπ'οψην: την Π. Διαθηκη ειχαμε βιβλιο υποτιθεται θρησκευτικων
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ας ευχηθούμε αυτό το "κατ'εικόνα" να το έχει αξιολογήσει σωστά τώρα, Ελενάκι...

Εμένα αυτό με οδήγησε πάντως...΄Ελεγα, δεν μπορεί να είναι ψέμματα...

΄Ομως να σας πω την αξία αυτής της φράσης?

Η ίδια μας η ζωή...

Δεν ξέρω ποιά πρότυπα λειτουργούν σε ποιούς...΄Ομως το σίγουρο είναι ότι η ζωή μας δεν είναι να μεγαλώνουμε, να τρώμε, να κοιμόμαστε, να εργαζόμαστε, να αρρωσταίνουμε, να παντρευόμαστε, να χωρίζουμε...Αυτά αποτελούν ένα μέρος εμπειριών. Η ζωή μας ειναι παντού μέσα στο Σύμπαν.
Και αυτό είναι κατ' εικόνα και ομοίωσή μας!

Μπορούμε λοιπόν να ζούμε έτσι, απεριόριστα? Αυτό έχει σημασία...
Μπορούμε να "παίζουμε"? Αυτό κι αν έχει...
Μπορουμε να γεμίζουμε το περιβάλλον μας με ομορφιά, που βγαίνει από μέσα μας? Αυτό είναι η ύψιστη αλήθεια...
Που χώρος μετά για πρότυπα?

Ποιός νοιάζεται μετά, αν ο θεός έχει γένια ή μούσι? :D
΄Η αν ο πίθηκος μου μοιάζει? :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”