TI ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Βρε Ναταλί μου αν δεν εχθρευονται κανενα οπως λες τοτε γιατι διαβασα προσφατα σε εφημεριδα την κατακραυγη του δημοσιου τυπου εναντιον των λόγων του παπα

οτι τους ανθρωπους στις αναπτυσσομενες χωρες δεν θα τους σωσουν τα προσφυλακτικα απο το AIDS αλλα η αποχη τους απο το σεξ

και μην μου πεις ότι το δηλωσε σαν πατερ φαμιλιας απο αγαπη

αν αυτη η δηλωση δεν ενεχει διαχωρισμο, και εχθροτητα προς μια μεριδα της ανθρωποτητας που πραγματικα υποφερει τοτε τι ειναι

θα με συγχωρεσεις αλλα εχω τελειως διαφορετικη αποψη για την καθολικη εκκλησια γενικα όχι μονο στο παρελθον αλλα και στο παρον

θεωρω ότι η θεση του παπα στην υφήλιο είναι ενα παγκοσμιο αγκαθι που ματωνει συλλογικα συνειδητα ή ασυνειδητα όλη την ανθρωποτητα πολύ περισσοτερο απο τον παπουλη της ενοριας ή της γειτονιας με τα λαθη του

τωρα όσον αφορα αυτα που αναφερεις για τον εκσυγχρονισμο δεν μπορω παρα να χαρω για αυτην την ελευθερια :-D
@};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Και εγώ Ναταλί μου παρόλο που δεν γνωρίζω τα καταστατικά των δύο δογμάτων, δε θα συμφωνήσω ότι υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ ορθοδοξίας και καθολικισμού ή προτεσταντσμού πέρα απο την τυπική!!θεωρώ και εγώ ότι είναι όλοι εξίσου διαχωριστικοί και προς άλλες θρησκείες, καθώς θεωρούν ως γιό του Θεού μόνο τον Ιησού, αλλά και προς το ίδιο τους το ποίμνιο, με τον ξέφρενο πλουτισμό τους εις βάρος του, με τις τύψεις και τις ενοχές που ενφυτεύουν στον κόσμο για τη σεξουαλική επαφή, την έννοια της αμαρτίας, τον Παράδεισο και την Κόλαση και ούτω καθεξής, που θα μπορούσα να κάθομαι ώρες να γράφω!! :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

κορίτσια ευχαριστώ! :x

έχω ξεχάσει όλα αυτά περί υιού του θεού κλπ! :D

αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας βοηθιέται από όπου μπορεί...
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω να αντιπαραθέσω τίποτα, γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να ανατρέψω καμία αλήθεια.

Επί του πρακτικού ζυγίζονται τα πράγματα και μην το ξεχνάτε...
Στην άλλη ζωή, ποιός ξέρει... @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε: αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας βοηθιέται από όπου μπορεί...
;-
ναι ετσι είναι @};- O:-)
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας βοηθιέται από όπου μπορεί...
Εγώ τουλάχιστον δεν έχω να αντιπαραθέσω τίποτα, γιατί πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να ανατρέψω καμία αλήθεια.
Συμφωνώ!!! :x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Valia

Δημοσίευση από Valia »

(Βάσω): "Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την εμφανή ανισορροπία πλούτου, μεταξύ εκκλησίας και πιστών, σε όλα τα επίπεδα...
΄Οταν δω την εκκλησία φτωχή και τον λαό της πλούσιο, τότε ίσως αναθεωρήσω... "

Ακριβώς. ;)
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Ωχ συγνώμη για το χρώμα αλλά ποιός άλλος μου το είπε εκτός από σενα βρε Γιαννη μου!! Θα το είχα ήδη κόψει!!! Τέλος εγώ μόνο ως προς το ρέικι και την ελευθερία βούλησης είπα για τους καθολικούς!! Αν πράγματι διαβάσετε τα γραφόμενα μου συμφώνησα σε όλα ως προς την εξουσία κι ότι έχει ακομα χίλια κακά όπως όλα τα άλλα δόγματα. Ομως επιτρέψτε μου σαν άτομο που μεγάλωσε μέσα στην συγκεκριμένη εκκλησία να γνωρίζω προσωπικά και κάποια καλά της που οι υπόλοιποι αγνοούνε!! Βέβαια τα βλέπω πολύ πιο υποκειμενικά από εσάς όμως πουθενά δεν είναι ΄πολα μαύρα ή όλα άσπρα!!! Γιατί έτσι γινόμαστε εμείς τόσο διαχωριστικοί όσο και εκείνοι που του είμαστε αντίθετοι!! Τους πάσχοντες του AIDS στην Αμερική πρώτη η Μητέρα Τερέζα τους φρόντισε όταν πρωτοεμφανιστηκε η ασθένεια και κανείς δεν τους πλησιάζε και όλοι τους είχανε σαν μιάσματα!! Καμιά εκκλησία δεν φλερτάρει....το σεξ !!! Τουλάχιστον όχι επίσημα!! Ανεπίσημα όμως όλοι το κάνανε μπουρδέλο!!! Σε όλα τα δόγματα ανεξαιρέτως!!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιατί έτσι γινόμαστε εμείς τόσο διαχωριστικοί όσο και εκείνοι
εδώ κάνεις λάθος! διαχωριστικοί δεν γινόμαστε, μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, όπως επίσης και να πράττει ότι θέλει...

Και τι παράδειγμα ανάφερες βρε Ναταλάκι και εσύ...Καμία σχέση!

Φαντάζεσαι εμένα, σαν την μητέρα Τερέζα, να πηγαίνω στους παπάδες να τους μιλάω για εσωτερική ανάπτυξη? :))

Οι ασθενεις με το aids είχαν ανοιχτή την αγκαλιά τους για κάποιον που θα τους βοηθούσε στο σκοτάδι τους...
Εύκολα βοηθάς (εννοώ χωρίς να επιβάλλεσαι) όσους έχουν εμφανή ανάγκη... :x

Στους υπόλοιπους που δεν θέλουν γιατί να πας? @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Δεν έχει νόημα να φέρνουμε παραδείγματα.. όλες οι πλευρές έχουν να επιδείξουν αξιόλογους ανθρώπους με ευαισθησία για τον συνάνθρωπο.. Αυτό που πάντα πίστευα είναι ότι αν θέλεις να πιστεύεις κάπου πίστευε μόνος σου.. δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε αντιπροσώπους για να επικοινωνήσουμε με το θείον.. ούτε εικόνες ούτε δωρεές, όπως κάνουν στα χωριά, και όποιος έχει κάνει την ακριβότερη θεωρείται και περισσότερο θρησκευόμενος από τους άλλους. Δηλαδή πως μπορεί κάποιος να νιώσει την κατάνυξη μέσα σε όλη αυτήν την υποκρισία; Εγώ πάντως δεν μπορώ.. για να μην πούμε για τους ψαλμούς την ορθοδοξίας που αναθεματίζουν την αρχαιοελληνική θρησκεία.. με αηδιάζουν όλα αυτά.
Πολέμα και Οραματίσου
Nαταλία-Νεφέλη

Vaso έγραψε:
Γιατί έτσι γινόμαστε εμείς τόσο διαχωριστικοί όσο και εκείνοι
εδώ κάνεις λάθος! διαχωριστικοί δεν γινόμαστε, μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, όπως επίσης και να πράττει ότι θέλει...

Και τι παράδειγμα ανάφερες βρε Ναταλάκι και εσύ...Καμία σχέση!

Φαντάζεσαι εμένα, σαν την μητέρα Τερέζα, να πηγαίνω στους παπάδες να τους μιλάω για εσωτερική ανάπτυξη? :))

Οι ασθενεις με το aids είχαν ανοιχτή την αγκαλιά τους για κάποιον που θα τους βοηθούσε στο σκοτάδι τους...
Εύκολα βοηθάς (εννοώ χωρίς να επιβάλλεσαι) όσους έχουν εμφανή ανάγκη... :x

Στους υπόλοιπους που δεν θέλουν γιατί να πας? @};-
:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :))
Αχ να σε έβλεπα να μιλάς στον πάπα για εσωτερική ανάπτυξη και τι στον κόσμο Βασούλι μου!!! Πάρτυ θα έκανα!!! Δεν υπάρχει πιο απίθανο δώρο να μου κάνεις!!! Αυτό πραγματικα θα είχε πολύ γέλιο!! Αλλά η Μητέρα Τερέζα που τώρα θεωρείται ακόμαι και απότους ίδιους τους Θεοσοφιστές αναληφθείσα Δασκάλα ήταν η ενσάρκωση της Αλήθινής συμπόνιας και άπειρης αγάπης και εξιλέωσε για πολύ-πολύ βρωμιά με το δικό της παράδειγμα!! Ελεγε μάλιστα ότι δεν θέλει να ασπαστούν τον χριστιανισμό αλλά να είναί όλοι σωστοί εκεί που βρισκονται γιατί εκεί τους κάλεσε ο Θεός να μείνουνε!! Οι άνθρωποι του ΑΙDS είχαν βρει έναν άγγελο σε αυτή τη γυναίκα και στις αδελφές της!! Εκείνοι οι πρώτοι ασθενείς του ιού που ήταν μάλιστα και ομοφυλοφυλοι οι περισσότεροι είχαν βρει τον δρόμο για τον Θεό της Αληθινής Συμπόνιας μέσα στο πρόσωπο της Μητέρας Τερέζας!! Γι αυτό συμφωνώ με τον Βασίλη ότι φωτισμένοι υπάρχουνε παντου και δεν μπορούμε αυτό να το αγνοήσουμε!! Οταν βλέπουμε κάπου μόνο καλά ή μόνο κακά σκεφτόμαστε κι εμείς με πολικότητα!! Γιατί να μην νιώσω συμπόνια για έναν παπά που έχει τόση άγνοια ώστε να φοβάται το θάνατο πιο πολύ κι από έναν λαϊκό; Κι αυτοί έχουν ανάγκη από συμπόνια! Μήπως στον χώρο του ρέικι που μιλάμε για πνευματικό μονοπάτι πάλι είναι όλοι άγιοι; κι αυτοί δεν θεοποιούνε το χρήμα; κι αυτοί δεν κερδιζουνε εις βάρος άλλων που δεν έχουνε; Οι λέξεις πνευματικότητα και θρησκεία έχουνε γίνει κλισέ και τις χρησιμοποιούν πολλοί για να κουκουλωθούνε!! Η Συμπόνια όμως ειναι που λείπει από παντού γιατί ΠΑΝΤΟΥ υπάρχει η πόλωση!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μήπως στον χώρο του ρέικι που μιλάμε για πνευματικό μονοπάτι πάλι είναι όλοι άγιοι;
όχι βρε κορίτσι μου! Δεν είναι άγιοι...έχεις δίκιο!
Και αν δεν αφορίζουν ακόμα (λέω τώρα) είναι γιατί δεν έχουν ακόμα εξουσία! :-(

Δεν είμαι φανατική για τίποτα, αν κατάλαβες... Τον δρόμο μου κοιτάω και δεν θέλω κανένας να τον ακολουθήσει. Αν βοηθιέται από το ρέικι, έχει καλώς, αν όχι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι δρόμοι να ακολουθήσει... Γιατί πρέπει να γίνουμε εχθροί γι' αυτό?

Να μη με ενοχλούν στον δρόμο μου θέλω. Να με αφήσουν ήσυχη να επιλέξω εγώ την αλήθεια και να μην μου την επιβάλλουν, θέλω...
Ζητάω πολλά? Και επίσης να πάρουν μακριά τα χέρια τους από τον θεό της καρδιάς μου, θέλω...

Κατα τ' άλλα χριστιανοί ορθόδοξοι ή καθολικοί, βουδιστές, μωαμεθανοί, για μένα είναι όλοι άνθρωποι, δεν έχω τίποτα να μοιράσω μαζί τους...΄Οπως είδες όμως, μέσα από το παράδειγμα του μέλους που μπήκε φορτσάτος (χμ και όχι μόνο...), κάποιοι έχουν να μοιράσουν μαζί μου...

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε αντιπροσώπους για να επικοινωνήσουμε με το θείον..
^:)^ ^:)^
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Vaso έγραψε:
Μήπως στον χώρο του ρέικι που μιλάμε για πνευματικό μονοπάτι πάλι είναι όλοι άγιοι;
όχι βρε κορίτσι μου! Δεν είναι άγιοι...έχεις δίκιο!
Και αν δεν αφορίζουν ακόμα (λέω τώρα) είναι γιατί δεν έχουν ακόμα εξουσία! :-(

Δεν είμαι φανατική για τίποτα, αν κατάλαβες... Τον δρόμο μου κοιτάω και δεν θέλω κανένας να τον ακολουθήσει. Αν βοηθιέται από το ρέικι, έχει καλώς, αν όχι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι δρόμοι να ακολουθήσει... Γιατί πρέπει να γίνουμε εχθροί γι' αυτό?

Να μη με ενοχλούν στον δρόμο μου θέλω. Να με αφήσουν ήσυχη να επιλέξω εγώ την αλήθεια και να μην μου την επιβάλλουν, θέλω...
Ζητάω πολλά? Και επίσης να πάρουν μακριά τα χέρια τους από τον θεό της καρδιάς μου, θέλω...

Κατα τ' άλλα χριστιανοί ορθόδοξοι ή καθολικοί, βουδιστές, μωαμεθανοί, για μένα είναι όλοι άνθρωποι, δεν έχω τίποτα να μοιράσω μαζί τους...΄Οπως είδες όμως, μέσα από το παράδειγμα του μέλους που μπήκε φορτσάτος (χμ και όχι μόνο...), κάποιοι έχουν να μοιράσουν μαζί μου...

@};-
Μεμονομένοι ηλίθιοι είναι Βάσω μου! Ποιός μπορεί να μας πάρει από τον δρόμο μας; Οσο για τον Θεό της καρδιάς μας, Αυτός γνωρίζει τόσο καλά την Κατοικία Του, που είναι ακριβώς η Καρδιά μας, που γελάει με τον κάθε ηλίθιο που θα ξεσηκωθεί ντε και καλά να Τον βγάλει από το Σπίτι Του!! Πίστεψέ με!! Ο φορτσάτος που μπήκε και βγήκε είναι πολύ πιο δυστυχής απ' όσο μπορείς να φανταστείς....γι αυτό κι είναι φορτσάτος!! Αλλιώς δεν θα τράβαγε κανένα ζόρι!!! ;) :*
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

το ρεικι με την θρισκεια παντα κατα τη δικη μου αποψη δεν εχει καμια σχεση.το ρεικι ειναι αγαπη ενω η θρισκεια μια απατη κομμενη και ραμμενη στα μετρα καποιον.και λυπαμαι παρα πολυ οταν ακουω καποιουσ ανθρωπουσ να λενε οτι πιστευουν στο θεο αλλα δεν πιστευουν στο ρεικι η στην ενεργεια των κρυσταλλων κτλ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η θρησκεία είναι ένας εξωτερικός δρόμος προς τον θεό, Ιωάννα...
΄Ενας δρόμος που δίνει τεχνικές για να εφαρμοστούν και να μπορέσει ο άνθρωπος να "εξαγνιστεί" και να αγγίξει την θειότητά του.

Οποιαδήποτε τεχνική εφαρμόζεται, χωρίς εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου, δεν έχει επιτυχία...Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το ρέικι...

Γι' αυτό, παρ' όλο που το ρέικι έχει πια μπει στην ζωή πάρα πολλών ανθρώπων, λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει την "αγνοποίηση" των ενστίκτων τους.
Βλέπεις, η εσωτερική θέαση με το ρέικι, ακόμα υστερεί...
Γιατί η αγάπη είναι ακόμα σε διανοητική κατάσταση!

΄Οταν η αγάπη αγγίξει την καρδιά των ανθρώπων, τότε θα μπορεί και να εφαρμοστεί και η δυναμική της στην ζωή μας!

:x

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”