απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εγώ θα ήθελα να πω ότι η σοφία, από όποια οπτική κι αν ειδωθεί, μας αναπτύσσει προς το ήθος που δεν έχει καμία σχέση με την ηθική.

Το ήθος είναι μια σύνδεση μέσα από τα ίδια μας τα κύτταρα με τον θεό, ενω η ηθική ακολουθεί τις πεποιθήσεις και τους κανόνες του τόπου, του φύλου μας και της εκπαίδευσης μας.

Το ήθος, λοιπόν, περιέχει τους συμπαντικούς νόμους, που σέβονται την φύση των πραγμάτων όπως προκύπτουν.

Τώρα αν αυτό ανήκει στο ανέβασμα της κουνταλίνι, ή στην αυτογνωσία, ή στα αρχαία μυστήρια, λίγο με ενδιαφέρει.

Η ανάπτυξή μου περιλαμβάνει τον θεό, σαν ομοιότητα και όχι σαν άσκηση και αυτό για μένα ήταν και είναι σημαντικό στον ατομικό μου δρόμο.

Εξαρτάται λοιπόν ο καθένας μας τι θέλει να «επιδείξει»…

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Ντάννυ, Δώρα, Βάσω

@};- @};- @};- @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

....και πάντα πίσω απο όλα αυτα τα απλά ...και τα σύνθετα...ας ανακαλύψουμε την πρόθεση! @};-
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα γι' αυτό είπα "εξαρτάται τι θέλει ο καθένας μας να "επιδείξει".... :-D

η πρόθεση είναι εμφανέστατη σε μένα, αλλά όχι σε όλους...
Η ανάπτυξή μας προς την βαθιά εσωτερική πρόθεση, περνάει από την διανόηση, που για εμάς τους δυτικούς έχει την μεγαλύτερη αξία.

΄Αραγε τι σημαίνει "διαισθάνομαι"? ΄Εχετε σκεφτεί?

Εύκολα μπορεί (θεωρεί) ο καθένας να διαισθανθεί του άλλου τα συναισθήματα, αλλά όχι τα δικά του. Η πρόθεσή μας είναι να μάθουμε τους άλλους για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά στην ουσία δεν μπορούμε να τον προστατέψουμε, γιατί δεν ξέρουμε καν τι φοβόμαστε...
΄Ετσι η ειλικρινής πρόθεση περνάει από τα στάδια της εξέλιξής μας, για να είναι σε ισορροπία με τον Εαυτό μας και όχι με τα συναισθήματά μας ή τις σκέψεις μας μόνο.

@};-

Εικόνα

Αν ήταν σε ολους Βάσω μου θα ηταν ευκολο να γινει κατανοητο οτι ακομα κι ενα "ευχαριστω"κι ενα "ομορφη που σαι σήμερα"ειναι χειρισμος..... O:-)
Η το να μπαλατζάρεις και την βάρκα είναι κι αυτος ενεργειακός χειρισμός :* (μοιράζεις το βάρος) ;)

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το "ευχαριστώ" είναι απλά μια κοινωνική έκφραση. Η ευγένεια, σαν κοσμικός νόμος χρειάζεται να εκφράσει την συμπαντική ενότητα σαν ένα φυσικό αποτέλεσμα του δυισμού.

Στο κοσμικό χρειάζεται να ενωθούμε ξανά και η ευγένεια είναι ένας απλός φυσικός τρόπος. Και σαν φυσικός τρόπος έχει και αυτός το δίπολό του. ΄Ετσι ένα "ευχαριστώ" μπορεί να εκφράσει αυτόν τον κόσμο σου που μέσα σου είναι διαχωρισμένος.

Το φυσικό αποτέλεσμα του "ευχαριστώ" είναι η στιγμιαία πράξη, χωρίς να μπορείς να την αξιολογείς βαθύτερα. Και έτσι την άλλη στιγμή μπορείς να επιλέξεις τον άλλον πόλο της φαινομενικής αχαριστίας. ΄Ολα είναι συνάρτηση του εσωτερικού σου διαχωρισμού.

:x

Εικόνα

Η ευγένεια, σαν κοσμικός νόμος χρειάζεται να εκφράσει την συμπαντική ενότητα σαν ένα φυσικό αποτέλεσμα του δυισμού.

Στο κοσμικό χρειάζεται να ενωθούμε ξανά και η ευγένεια είναι ένας απλός φυσικός τρόπος. Και σαν φυσικός τρόπος έχει και αυτός το δίπολό του.
Aυτό είναι επίγνωση ολο μαζί! :x

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Vaso έγραψε:
΄Αραγε τι σημαίνει "διαισθάνομαι"? ΄Εχετε σκεφτεί?

Εύκολα μπορεί (θεωρεί) ο καθένας να διαισθανθεί του άλλου τα συναισθήματα, αλλά όχι τα δικά του. Η πρόθεσή μας είναι να μάθουμε τους άλλους για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά στην ουσία δεν μπορούμε να τον προστατέψουμε, γιατί δεν ξέρουμε καν τι φοβόμαστε...
΄Ετσι η ειλικρινής πρόθεση περνάει από τα στάδια της εξέλιξής μας, για να είναι σε ισορροπία με τον Εαυτό μας και όχι με τα συναισθήματά μας ή τις σκέψεις μας μόνο.

@};-
Για μένα "διαισθάνομαι" σημαίνει οτι προετοιμάζω τον εαυτό μου να λάβει την μέγιστη επίγνωση από μια κατάσταση που έρχεται είτε είναι αρνητική κατάσταση είτε θετική αυτή που πρόκειται να βιώσω...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Για μένα διαισθάνομαι σημαίνει
"βλεπω" τι νοιωθεις και τι "παιζεις"και εσωστρεφομαι για να δω τοποσο με ακουμπαει ώστε να εντοπίσω τι δικο μου ενεργοποιειται ,απο που ξεκινάει και πόσο με απειλει και γιατί με απειλεί(με δεδομενο ότι ολα αν τα δεις και τα γνωρισεις ειναι για γελια.... και τιποτα δεν μπορεί να με απειλήσει εκτος απο τον προγραμματισμο μου και το εγω μου 8) )

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

για να είναι ουσιαστική αυτή η επίγνωση ΄Ελενα, χρειάζεται να είσαι ανοιχτή και στην αλήθεια της.
Το "διαισθάνομαι" δεν μπορεί να είναι καθαρό από τις επιδράσεις, αν η καρδιά δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς του γεγονότος.

Θέλω να πω με αυτό, ότι όταν τα κέντρα μας είναι σε ανισορροπία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ωφεληθείς από την διαίσθησή σου.
Γιατί πάντα θα την "μεταφράζεις" με την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου. Αν λοιπόν το 3ο κέντρο περιέχει μπλοκάρισμα, τότε χρειάζεται πριν, να έχεις την ικανότητα να εισχωρήσεις μέσα στο ασυνείδητο με πνευματική ωριμότητα και όχι με αστρική διαίσθηση...

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις... @};-

Εικόνα

να έχεις την ικανότητα να εισχωρήσεις μέσα στο ασυνείδητο με πνευματική ωριμότητα και όχι με αστρική διαίσθηση...
ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΕΔΩ!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Και πως καταλαβαίνεις την αστρική διαίσθηση?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η αστρική διαίσθηση αντιλαμβάνεται τα επιφανειακά συναισθήματα, χωρίς να μπορεί να αποκωδικοποιήσει σε βάθος, μια και το συναισθηματικό μας πεδίο είναι πολύ κοντά στο φυσικό.
΄Ετσι αυτό που διαισθάνεσαι είναι μια ροή γεγονότων που θα σου δείξει την δική σου έλλειψη και όχι την πραγματικότητα.
΄Οταν βρίσκεσαι σε εσωτερική εργασία, αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία για την αναγνώριση της δικής σου ανάπτυξης.
Οι υπόλοιποι άνθρωποι το μεταφράζουν σε "αδικία", σε "αγνωμοσύνη", σε έλλειψη του άλλου δηλαδή...

Η έλλειψη σημαίνει ότι μέσα σου δεν έχεις θεραπεύσει την πνευματική σου "αποκόλληση" και είσαι συναισθηματικά διαχωρισμένη από τον ίδιο σου τον Εαυτό.

Σ' αυτήν την φάση εισπράττεις το δίπολο "καλό-κακό" σύμφωνα με την ηθική σου και όχι με την ουσία σου.

Η "διαίσθηση" που προειδοποιεί ΄Ελενα, ανήκει στον μηχανισμό της προσωπικότητας που φοβάται...
Η πνευματική διαίσθηση δεν σε προειδοποιεί, αλλά σου δίνει το βαθύτερο χάρισμα της αναγνώρισης, όχι για να προφυλαχτείς, αλλά για να βοηθήσεις. Και σ' αυτήν την πνευματική διαίσθηση, ο σεβασμός είναι η κυριότερη πρόθεση, έτσι ώστε να μπορείς να συναισθάνεσαι και να αγαπάς χωρίς όρους....

@};-

Εικόνα

Η πνευματική διαίσθηση δεν σε προειδοποιεί, αλλά σου δίνει το βαθύτερο χάρισμα της αναγνώρισης, όχι για να προφυλαχτείς, αλλά για να βοηθήσεις. Και σ' αυτήν την πνευματική διαίσθηση, ο σεβασμός είναι η κυριότερη πρόθεση, έτσι ώστε να μπορείς να συναισθάνεσαι και να αγαπάς χωρίς όρους....
Αλλά Βάσω αγαπω χωρίς ορους δεν σημαίνει οτι σου επιτρέπω τα παντα....
Αλλο αναγνωρίζω την ψυχη σου και την κραυγή βοήθειας κι αλλο επιτρέπω να .....(fab..Skapaneas...)
........εκεί υπάρχουν διακριτά ορια;

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αλλά Βάσω αγαπω χωρίς ορους δεν σημαίνει οτι σου επιτρέπω τα παντα....
Αλλο αναγνωρίζω την ψυχη σου και την κραυγή βοήθειας κι αλλο επιτρέπω να .....(fab..Skapaneas...)
........εκεί υπάρχουν διακριτά ορια;

ωραία που το ρωτάς σφαιρούλα μου...

όταν αποφασίζω να θεραπεύσω τον εαυτό μου, τρεις ιδιότητες χρειάζεται να αναπτύξω.

Δεν χρειάζεται να σας τις πω...΄Ολοι τις αναζητάμε από αυτόν που επιλέγουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας, για να μας βοηθήσει στην θεραπεία μας.

Το πρώτο είναι η ενσυναίσθηση.
Το να μπορείς να νιώθεις βαθιά τα συναισθήματα του άλλου και να τους επιτρέψεις απλά να υπάρχουν, χωρίς να τα κάνεις δικά σου.

Το δεύτερο είναι η αποδοχή
Ο θεραπευτής είναι εσωτερικά ικανός να αποδεχτεί κάθε μοίρασμα του ασθενούς του, χωρίς να το κρίνει.
Η προσέγγιση της επίγνωσης δεν γίνεται βίαια, αλλά με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες του ασθενούς. Ο θεραπευτής αγαπά χωρίς όρους, γιατί αναγνωρίζει τις διαστρεβλώσεις και τα συμπτώματα, μένοντας ακέραιος στον Εαυτό του.

Το τρίτο είναι η γνησιότητα
Ο θεραπευτής δεν εξαρτάται από παγιωμένες αντιλήψεις και πεποιθήσεις, δεν συμμετέχει στην σύγχυση του ασθενούς του, γιατί γνωρίζει ότι μεταξύ αυτού που λέγεται και που πράττεται, είναι ακριβώς η αιτία που χρειάζεται να θεραπεύσει.
Μέσα στην γνησιότητα περιλαμβάνεται και ο σεβασμός προς τον Εαυτό του, χωρίς να συμμετέχει στις διαστρεβλώσεις του ασθενούς, ούτε στις παροδικές του συναισθηματικές «εξάρσεις».

Αυτά θεωρώ ότι είναι τα κύρια χαρίσματα ενός θεραπευτή.
Και εμείς όταν θεραπεύουμε τον εαυτό μας, χρειάζεται να αναπτυχθούμε στον ρόλο του θεραπευτή μας, έχοντας κατά νου αυτές τις «ιδιότητες», ώστε να μην απωθούμε τα συναισθήματά μας σαν μη αποδεκτά, να αγαπάμε την ουσία μας χωρίς όρους, σεβόμενοι την προσωπικότητά μας που χρειάζεται θεραπεία, όπως και να ανακαλύπτου6με κάθε στιγμή την πλάνη μας, που διεκδικεί τον χώρο της στους άλλους.

Η αγάπη χωρίς όρους, δεν βασίζεται στην θρησκευτική αντίληψη που λέει να αποδεχόμαστε την αδικία με στωικότητα, γιατί έτσι συνέφερε τους θρησκευτικούς ηγέτες…
Η αγάπη χωρίς όρους είναι η πνευματική αλήθεια της ουσίας που ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο ον, ακόμα και αν αυτό είναι ασυνείδητο.

Φυσικά αγαπώ την τίγρη σαν ον, αλλά όταν βρεθώ απέναντί της δεν θα επιτρέψω να με φάει, στο όνομα της αγάπης χωρίς όρους, γιατί ξέρω ότι είναι ον ασυνείδητο και έτσι αυτό που θα πράξει δεν έχει να κάνει με αυτό που είναι σαν ουσία.

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”