Συντονιστής: Vasoula
Τρέφομαι απο μένα να είσαι σίγουρη απο αυτό...όπως κι απο μενα την ίδια αδειάζω.Ολοι μας τρεφόμαστε από το περίγυρό μας άλλοι πιο πολύ κι άλλοι πιο λίγο...
και αυτό το ξαναχτίζω δεν μπορεί να συμβεί με το να λέμεγια να ξαναχτισω αυτό το οίκημα που θέλω όπως το θέλω εγώ.
Οι πεποιθήσεις και τα πρότυπα μας κρατούν δέσμιους.Ολοι μας τρεφόμαστε από το περίγυρό μας άλλοι πιο πολύ κι άλλοι πιο λίγο...
Αν και δεν ξερω ποιος το ειπαι...Τι ακριβως εννοειτε οταν λετε οτι αναλαμβανουμε την πληρη ευθύνη του εαυτού μας ?
απαντιέται από όποιον ακολουθεί τον δρόμο προς τον Εαυτό του...Τι ακριβως εννοειτε οταν λετε οτι αναλαμβανουμε την πληρη ευθύνη του εαυτού μας ?
Το Ρέικι είναι το άνοιγμα των κυττάρων μας που αν δεν τα καθαρίσουμε πρωτίστως απλά θα ατενίζουμε την χωματερή τους.
Ανοίγουμε !
Καθαρίζουμε!
Φωτίζουμε!
Οι πεποιθήσεις και τα πρότυπα μας κρατούν δέσμιους.
Και...........κύρια δεν ανακαλύπτουμε ολα αυτά συγκρινόμενοι αλλά μονο εσωστρεφόμενοι.
Ελενάκι εννοώ στην προκειμένη περίπτωση που το ανέφερα ότι παύω απο κάποιο σημείο και μετά στο δρόμο της εξέλιξης που διανύω,να θεωρώ υπέυθυνους τους άλλους και συγκεκριμένα τους γονείς μου, για όλα αυτά που καλούμε να αντιμετωπίσω όσον αφορά τον εαυτό μου!! σίγουρα η παρουσία τους ήταν καταλυτική στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, αλλά με το να τους επικαλούμαστε συνέχεια και να ρίχνουμε ευθύνες σε αυτούς δεν αναλαμβάνουμε την δική μας ευθύνη!!Παιδια θα ηθελα να ρωτήσω ..
Τι ακριβως εννοειτε οταν λετε οτι αναλαμβανουμε την πληρη ευθύνη του εαυτού μας ?
Ελενάκι εννοώ στην προκειμένη περίπτωση που το ανέφερα ότι παύω απο κάποιο σημείο και μετά στο δρόμο της εξέλιξης που διανύω,να θεωρώ υπέυθυνους τους άλλους και συγκεκριμένα τους γονείς μου, για όλα αυτά που καλούμε να αντιμετωπίσω όσον αφορά τον εαυτό μου!! σίγουρα η παρουσία τους ήταν καταλυτική στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας, αλλά με το να τους επικαλούμαστε συνέχεια και να ρίχνουμε ευθύνες σε αυτούς δεν αναλαμβάνουμε την δική μας ευθύνη!!
έτσι είναι!!είμαστε απόλυτα συνιφασμένοι με το σύνολο μέσα στο οποίο ζούμε!!γιαυτό και δεν υπάρχει αυτονομία καθώς είμαστε όλοι συγκινονούντα δοχεία!!η έννοια της εναρμόνισης με το σύνολο αυτό είναι πολύ σημαντική και εκεί έγκειται και η έννοια της γείωσης!!δεν μπορεί να αλλάξει η πραγματικότητα όσων γίνονται ή υπάρχουν γύρω παρά η δική μας σταδιακή κατάκτηση μέσα απο τη διαδρομή να εναρμονιζόμαστε και να ισορροπούμε μέσα σε όλο αυτό!!Θέλω να καταδείξω οτι οσο το αναλυουμε , θα δούμε οτι οι επιλογές μας ακομη και αν ονομαζονται ''ευθυνη'' δεν ειναι ανεξάρτητες των συνθηκών που ζούμε [ καρμα] των συνασθηματων μας και των βαθυτερων πεποιθησεων μας που αλλαζουν την επιφάνεια ....
Δλδ ...το τι πράττουμε δεν ειναι ποτε ''ξεκαρφωτο'' απο ολα τα υπολοιπα , ωστε να λεμε οτι αναλαμβανουμε την πλήρη ευθυνη του εαυτού μας...αφου ολα ειναι συναρτησεις..
Αγγελουδι....δες τι εγραψες..όσον αφορά το λεγόμενο κάρμα, θεωρώ ότι επιρρεάζει ως ένα σημείο την ζωή μας, αλλά το μοιραίο μπορεί να μετατραπεί σε συνειδητό στα επίπεδα και στο πλαίσιο που ο καθένας μας επιλέγει ελεύθερα να κάνει τις υπερβάσεις του!!]
Ναι, νομιζω οτι υπαρχει μια σχετική ελευθερία που μας δινει την αντίληψη της αυτονομίας οσον αφορα τις επιλογές μας ...αλλα οσο το παρατηρώ δεν μπορω να μην παραδεχθω οτι αυτο απεχει πολυ απο το ''ελευθερος''....Δηλαδή, κατά την άποψή σου, η συνείδητότητα που δρα, μέσα από την προσωπικότητα, δεν είναι ελεύθερη?
Πως ακριβώς το εννοείς? Ο Ανώτερος Εαυτός μας θέτει την δράση, μέσα από εμάς, γιατί χωρίς εμάς, ούτε αυτός είναι ελεύθερος στην ύλη...