Εσσαίοι, από τον Ιησού εώς τις μέρες μας
Εσσαίοι, από τον Ιησού εώς τις μέρες μας
Τα δύο βιβλία του Ολιβιέ Μανιταρά από τις εκδόσεις Εσσαίων
που με συγκλόνισαν είναι τα εξής:
Οι Εσσαίοι από τον Ιησού εώς τις μέρες μας
και
Μαρία, η Εσσαία Παρθένος
Τα πήρα από τον Πύρινο Κόσμο (βασικά αυτότο βιβλιοπωλείο θα με θεωρεί ευεργέτιδα σε λίγο......Του έχω αφήσει αρκετά λεφτουδάκια) Βασούλα σε σκεφτόμουνα πολύ διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο γι αυτό σκέφτηκα αν δεν θες να κατέβεις Αθήνα ο Πύρινος Κόσμος φέρνει και βιβλία στο σπίτι. Απλά τηλεφωνάς και τους λες τι θέλεις. Αν δεν τα έχεις διαβάσει θα σου τα σύστηνα για τις διακοπές!!!
που με συγκλόνισαν είναι τα εξής:
Οι Εσσαίοι από τον Ιησού εώς τις μέρες μας
και
Μαρία, η Εσσαία Παρθένος
Τα πήρα από τον Πύρινο Κόσμο (βασικά αυτότο βιβλιοπωλείο θα με θεωρεί ευεργέτιδα σε λίγο......Του έχω αφήσει αρκετά λεφτουδάκια) Βασούλα σε σκεφτόμουνα πολύ διαβάζοντας το πρώτο βιβλίο γι αυτό σκέφτηκα αν δεν θες να κατέβεις Αθήνα ο Πύρινος Κόσμος φέρνει και βιβλία στο σπίτι. Απλά τηλεφωνάς και τους λες τι θέλεις. Αν δεν τα έχεις διαβάσει θα σου τα σύστηνα για τις διακοπές!!!
χαχα! Για τις διακοπές έχω 139 βιβλία αδιάβαστα!!!
Και προς το παρόν, χρειάζομαι να τελειώσω το δικό μου!
Στα υπόψη πάντως Ναταλάκι, και σ' ευχαριστώ!
΄Οτι χρειαζόταν να μάθω για τους Εσσαίους, το έχω ήδη θυμηθεί...Περισσότερα δεν μου χρειάζονται προς το παρόν! ;)
Και προς το παρόν, χρειάζομαι να τελειώσω το δικό μου!

΄Οτι χρειαζόταν να μάθω για τους Εσσαίους, το έχω ήδη θυμηθεί...Περισσότερα δεν μου χρειάζονται προς το παρόν! ;)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Οταν λες πως ότι ήταν να μάθεις για τους Εσσαίους τό έχει ήδη θυμηθεί ενοείς πως ήσουν εσσαία σε προηγούμενη ζωή σου; Φανταστηκά θα πρέπει να ήταν.....αν ήσουν όμως στον Μεσαίωνα τότε καταλαβαίνω γιατί απεχθάνεσαι τόσο τα....δόγματα!!!
Πάντως για εκεινα τα.....φυλακτά θα ήθελα να έχω κι εγώ κανένα όταν το αποφασίσεις να τα φτιάξεις!!
Η προηγούμενη ενσάρκωση της ψυχής μου δεν ήταν ακριβώς Εσσαίος, αλλά γαλουχήθηκε από αυτούς!
΄
Ο δογματισμός είναι σταμάτημα κάθε εξέλιξης και εγώ μάλλον έχω αποφασίσει να ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Και φυσικά θα έχεις φυλαχτό!

΄
Ο δογματισμός είναι σταμάτημα κάθε εξέλιξης και εγώ μάλλον έχω αποφασίσει να ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Και φυσικά θα έχεις φυλαχτό!

Ο Δρόμος προς την κατεύθυνση της θεότητας, δεν κερδίζεται απλά, αλλά ανακτιέται βήμα βήμα, μεσα από τον Ανώτερο Εαυτό σου... ;)

Ο Δρόμος προς την κατεύθυνση της θεότητας, δεν κερδίζεται απλά, αλλά ανακτιέται βήμα βήμα, μεσα από τον Ανώτερο Εαυτό σου... ;)

Ναι καρδούλα μου, αλλά αν σε έχουν κάνει.....μπάρμπεκιου στον μεσαιωνα συνήθως έχεις και αλλους λογους καταγεγραμένους από άλλες ζωές!! Πάντως συμφωνω απόλυτα για αυτό που λες για τον δογματισμο!!VasilisM έγραψε:Ναταλία δεν χρειάζεται να έχεις ενσαρκωθεί στον μεσαίωνα για να απεχθάνεσαι τα δόγματα![]()
Ακριβώς όπως το είπε η Βάσω. Σταματάνε την εξέλιξη μας, και διατηρούν το υπάρχων..και εφόσον "τα πάντα ρει" είναι ενάντια στους συμπαντικούς νόμους.. όλα κινούνται. Τα πάντα ρει-κι
Mπορεί να σε έχουν κάνει "μπάρμπεκιου" και στον 21ο αιώνα Ναταλία μου... απλά πιο εκλεπτυσμένα και στολισμένα με την επίφαση της δημοκρατίας , της ανεξιθρησκείας και της προόδου...
Βλέπεις, έχουμε ¨"εξελιχθεί" και τα καινούρια κόλπα χειραγώγησης, δεν είναι τόσο βάρβαρα αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικά και ίσως περισσότερο γιατί είναι πιο ύπουλα.
Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο, να δούμε το παρελθόν, όταν και το παρόν είναι εξίσου πρόσφορο, αρκεί να κοιτάξουμε με τα αρχαία μάτια μας... και να αφουγκραστούμε...
Βλέπεις, έχουμε ¨"εξελιχθεί" και τα καινούρια κόλπα χειραγώγησης, δεν είναι τόσο βάρβαρα αλλά είναι το ίδιο αποτελεσματικά και ίσως περισσότερο γιατί είναι πιο ύπουλα.
Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο, να δούμε το παρελθόν, όταν και το παρόν είναι εξίσου πρόσφορο, αρκεί να κοιτάξουμε με τα αρχαία μάτια μας... και να αφουγκραστούμε...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"
https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Ναταλία, μου ακούγεται αφοριστικό αυτό, αν σκεφτείς πόσο η Επιστήμη έχει βοηθήσει και βελτιώσει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων και τί θα μπορούσε να γίνει ακόμα, αν η Γνώση παντρευόταν με τον Σεβασμό στην υπηρεσία του ανθρώπου και του πλανήτη που μας φιλοξενεί.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει... είναι ο έλεγχος που ασκείται πάνω στις μάζες και οι έρευνες στρέφονται μόνο σε τομείς που μπορούν να εξαργυρωθούν.
Η απουσία του αλτρουισμού έχουν μετατρέψει ουμανιστικές επιστήμες, σε εντολοδόχους και λακέδες οικονομικών συμφερόντων.
Τίποτε δεν ερευνάται και δεν προάγεται προς χάριν της ανθρωπότητας γιατί απλά δεν συμφέρει.
Η ίδια εξουσιαστική οικονομική λογική υπάρχει και στους κόλπους των δογμάτων.
Τα πιόνια χρειάζονται γιατί απλά δεν εκφέρουν άποψη, δεν αντιδρούν, εκτελούν εντολές και καταναλώνουν...
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει... είναι ο έλεγχος που ασκείται πάνω στις μάζες και οι έρευνες στρέφονται μόνο σε τομείς που μπορούν να εξαργυρωθούν.
Η απουσία του αλτρουισμού έχουν μετατρέψει ουμανιστικές επιστήμες, σε εντολοδόχους και λακέδες οικονομικών συμφερόντων.
Τίποτε δεν ερευνάται και δεν προάγεται προς χάριν της ανθρωπότητας γιατί απλά δεν συμφέρει.
Η ίδια εξουσιαστική οικονομική λογική υπάρχει και στους κόλπους των δογμάτων.
Τα πιόνια χρειάζονται γιατί απλά δεν εκφέρουν άποψη, δεν αντιδρούν, εκτελούν εντολές και καταναλώνουν...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"
βρε Ευούλα, αφοριστικά μιλάς και εσύ!
γιατί αυτό είναι η αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που εγώ έχω βιώσει...
η επιστήμη ενδιαφέρεται για την εξέλιξη και όχι για τον άνθρωπο.
Εκείνος θα επιβιώσει όπως και να έχει!
η τεχνολογία ενδιαφέρεται για την πρόοδο και όχι για τον άνθρωπο...
Εκείνος θα προοδεύσει όπως και να έχει!
η θρησκεία ενδιαφέρεται για τον θεό και όχι για τον άνθρωπο
Εκείνος θα σωθεί όπως και να έχει!
Κάποιος βρε παιδιά να ενδιαφερθεί και για τον άνθρωπο????
εεεεεεεεε!!!!

γιατί αυτό είναι η αλήθεια, τουλάχιστον αυτή που εγώ έχω βιώσει...
η επιστήμη ενδιαφέρεται για την εξέλιξη και όχι για τον άνθρωπο.
Εκείνος θα επιβιώσει όπως και να έχει!
η τεχνολογία ενδιαφέρεται για την πρόοδο και όχι για τον άνθρωπο...
Εκείνος θα προοδεύσει όπως και να έχει!
η θρησκεία ενδιαφέρεται για τον θεό και όχι για τον άνθρωπο
Εκείνος θα σωθεί όπως και να έχει!
Κάποιος βρε παιδιά να ενδιαφερθεί και για τον άνθρωπο????

εεεεεεεεε!!!!