Αυτοκτονια: Οικτος ή Κατανοηση;

gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Vaso έγραψε:Και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη είναι που οδήγησε τον Γιωρίκα να ζήσει...Ευτυχισμένος! Γιατί τελικά αυτό έχει σημασία...Να ζεις με χαρά την ζωή σου, και τις δυσκολίες να τις νιώθεις σαν προκλήσεις εξέλιξης...

Στη ζωή καλή μου ΖΕΙΣ.
ΖΕΙΣ άλλοτε με θλίψεις και άλλοτε με χαρές.
Δεν διαλέγεις έτσι απλά την ευτυχία και θα σου έρθει επειδή εσύ το θέλησες. Υπάρχουν πολλά παντελώς τυχαία γεγονότα που επηρρεάζουν την ζωή μας.
Το ορθό είναι να αφήνεις τα γεγονότα να σε διδάξουν και συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις όσων έχουν συμβεί να χαράξεις τον νέο δρόμο που δεν θα βασιστεί ΠΟΤΕ σε ψευδαισθήσεις.
Το παρελθόν έφυγε ξέχασέ το έλεγε ο ’γιος Κομφούκιος.
Το μέλλον δεν ήρθε ακόμη. Μην το σκέφτεσαι.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΖΗΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ.
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Κάπου εδώ νομίζω ότι πρέπει να πάμε και στο κυρίως πιάτο.

Τα αίτια της αυτοκτονίας είναι πολλά.
Από συζητήσεις στα φόρουμ διαπιστωσα ότι οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι απλά εγκατάληψη της ζωής.

Όχι φίλοι μου δεν είναι έτσι. Υπάρχουν αυτοκτονίες από ανθρώπους που έχουν και θέληση να ζήσουν και ευτυχισμένοι ζουν.
Αυτές οι περιπτώσεις είναι αυτοκτονίες για λόγους ντροπής. Ο κοινωνικός περίγυρος οδηγεί με τα δυσμενή σχόλια πολλούς σε δυστυχία την οποία δεν αντέχουν κάποια στιγμή. ’λλοι φοβούμενοι να αντικρίσουν τον κόσμο μετά από κάτι που τους έχει συμβεί και με την γενική κατακραυγή αναγκάζονται και εγκαταλείπουν την ζωή.
Είναι κρίμα και άδικο και όλο πιο άδικη γίνεται η κοινωνία όσο δομείτε στο συμφέρον.

Οι οικονομικοί λόγοι άλλες φορές οδηγούν κάποιους σε αυτοκτονία.
Χρεωκοπίές από τον τζόγο και άλλα είναι τα κυριώτερα αλλά υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά αίτια.

Κλείνοντας, πριν αναφέρω αυτά που έχει ορίσει ο Θεός για τους αυτοκτονούντες, αναφέροντας και τις ειδικές κατηγορίες αυτοκτονιών
θα ήθελα να τονίσω πως τον εαυτό τους τον αγαπούν ΟΛΟΙ. Σωστό είναι να ξεκινά κάποιος από εκεί την διδασκαλία του όταν πρόκειται άτομα που προέρχονται από κατάθλιψη.
Στην περίπτωση μου οι ψυχολόγοι στάθηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να με βοηθήσουν και βρήκα την βοήθεια στις ανατολίτικες μεθόδους αυτοσυγκέντρωσης. Οι διδασκαλίες των εκεί θρησκειών ήταν πάντα στην καρδιά μου γιατί ήταν αγνές διδασκαλίες ΑΓΑΠΗΣ. Δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω γιατί απέκτησα έλεγχο του νου μέσα από αυτές.
Ευχαριστώ
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

gexrag έγραψε: Δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω γιατί απέκτησα έλεγχο του νου μέσα από αυτές.
Ευχαριστώ
Αυτο με τον ελεγχο του νου, ειναι κατι που ακουγεται σχετικα συχνα αλλά δυσκολα γινεται κατανοητο.

Οταν λεμε ελεγχο του νου, εννουμε τη δυνατοτητα που εχουμε να κατευθυνουμε το εργαλειο της νοησης μας σε οποιο στοχο θελουμε και να το κραταμε εκει για οσο θελουμε.

Προκειμενου να συμβει αυτο θα πρεπει να εχουμε σαφη εικονα της καταστασης που ειναι ο στοχος μας, καθως και εικονα του νου μας ο οποιος κρατιεται μεσα στο μερος εκεινο και εργαζεται...

Εννοεις κατι αλλο;

Αν ετσι εχουν λοιπον τα πραγματα και για σενα, τοτε τι ρολο παιζει ο ελεγχομενος νους στην πορεια της πνευματικης μας ζωης;

Πιστευεις οτι ενας μη ελεγχομενος νους, ειναι πιθανη αιτια αυτοκτονιας;

Αυτο θα σημαινε οτι ο νους του ανθρωπου κινειται ανεξελεγκτα σε περιοχες επικινδυνες, στις οποιες δεν ειναι προετοιμασμενος να εισελθει ο ανθρωπος και διαποτιζομενος απο ιδιοτητες ασυμβατες εν γενει με την ολη ψυχοσυνθεση του, οδηγειται σε μια συνολικη αποδομηση της πνευματικης του αμυνας, με τελικο αποτελεσμα την καταρρευση του, η οποια εκδηλωνεται με την αφαιρεση της ζωης του.

Ειναι επομενως σημαντικο ο ανθρωπος να καλλιεργησει τον ελεγχο του νοος του, ωστε να αποφυγει τις ασκοπες περιπλανησεις σε "τοπους" και "καταστασεις" ασυμφορες γαι τον ιδιο και τον περιγυρο του, αλλά κυριως για την πνευματικη του υγεια και επαρκεια.

Ειναι σημαντικο επομενως απο την αποψη αυτη, να υπαρχει μια κεντρικη στοχευση του ανθρωπου, ωστε να κινειται ο νους σε συγκεκριμενο εργο αποφευγοντας τις ασκοπες περιπλανησεις εδω και εκει.

Αρα χρειαζεται ενας κεντρικος προσανατολισμος στον ανθρωπο που θα τον κραταει μεσα στα πλαισια της ενεργου ζωης και δρασης, αφηνοντας και περιθωρια σχετικης ελευθεριας σε αλλους χωρους, οι οποιοι ομως δεν ενεχουν επικινδυνες για το εκαστοτε επιπεδο του επιρροες.

Ο προορισμος του ανθρωπου λοιπον ειναι ή φαινεται να ειναι το φαρμακο για την θεραπεια και την εξαλειψη ολων των αυτοκτονικων συμπτωματων.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Eνας λογος θεωρώ ότι είναι ο υπέρμετρος εγωισμός.Αδυνατουν να πιστεψουν ότι κατι χάνεται η κατι αλλάζει,ότι κάτι παύει να ελεγχεται αποτους ίδιους.
Επισης η προδοσία του ίδιου του εαυτου των μπορει να γινει αιτία αυτοχειρίας,δηλαδή οταν νομίζεις οτι ολα γυρω σου ειναι ελεγχομενα και φτειαγμενα στα μετρα σου,και ξαφνικά αντιληφθείς ότι επενδυσες λαθος(κατα την άποψη σου παντα).
Και στις δυο περιπτώσεις όμως εινα η επενδυση σε κατι εξω απο σενα!
Ενα αλλο σημειο που εχω αντιληφθεί ειναι η εκδικηση.Μια ακραία μορφή εκδικησης.
Οσον αφορα τους ψυχολογους θεωρω οτι ειναι οπως οι πυροσβεστηρες,δηλαδή,οταν παρεις φωτια την κατασβαίνουν.Η ψυχανάληση για μενα ειναι αυτη που ισως σε βοηθησει και λεω ισως γιατι κι αυτη ακολουθεί νορμες.
Οποιος θεωρώ εχει αρχισει να εσωστρεφεται,δημιουργέι προυποθέσεις για αγαπη προς τον εαυτο του.ΑΥτη κατα την άποψή μο ειναι η οδος που δυναμώνει, θεραπευει,γιγαντώνει!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Ναι Καλλιόπη
Σωστά τοποθετήθηκες και εδώ κάπου θέλω να απαντήσω και ένα παλίο σου ερώτημα το οποίο δεν ικανοποίησα επειδή απλά έθεσα άλλες προτεραιότητες.

Σχετικά με τον εγωισμό
Δεν είσαι μακριά από την πραγματικότητα.
Εδώ θέλω να τονίσω πως η ΑΛΗΘΙΝΗ αγάπη με τον εγωισμό τα πείσματα και την ζήλια δεν συμβαδίζουν.
Θα μου επιτρέψεις να ασχοληθώ με τα πλούσια ερωτήματα του skapanea ΄που θα εμπεριέχεται και η απάντηση.

Φίλε μου
Ο έλεγχος του νου περιλαμβάνει την επιλογή ποιου εαυτού θέλεις να έχεις ως κύριο μια που όλοι μας παρουσιάζουμε δίαφορα πρόσωπα (Καλλιόπη για τους δίδιμους στα ζώδια).
Έτσι πρέπει να ελέγξουμε την σκέψη προς την κατευθυνση που εμείς ορίζουμε. Αν θέλουμε να είμαστε μόνο το πρόσωπο που αγαπάει και είναι χωρίς οργή τότε πρέπει να αγωνιστούμε να αποβάλλουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που μας οδηγούν σε λάθος δρόμο. Έτσι ο έλεγχος την θέλησης μας οδηγεί τελικά και ανεβάζουμε ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τα επίπεδα αγάπης που εμείς ορίζουμε.

Τα παραπάνω προσπαθούσα να τα πετύχω σε όλη μου τη ζωή μια που είμαι ιδιαίτερα οξύθυμος σαν χαρακτήρας. Έτσι έδιωχνα κάθε σκέψη που είχα για να πράξω οτιδήποτε κακό στον συνάνθρωπο μου. Δεν τα κατάφερνα βέβαια και θύμωνα με τον εαυτό μου σε όλη μου τη ζωή γιατί ξεχνιόμουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βελτιώνομαι σιγά σιγά και έτσι γίνεται συνήθως. Χρειάζεται ΑΓΩΝΑΣ.

Για να κλείσω ελπίζοντας ότι είμαι κατατοπιστικός διευκρινίζω πως τα παραπάνω αποτελούν μορφές πνευματικών αγώνων όπως ορίζονται από την Ορθοδοξία. Οι τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης αυτό πετυχαίνουν ενώ στην Ορθοδοξία η θέληση να μην Αμαρτάνεις πετυχαίνεται με τον πιο απλό πνευματικό αγώνα που υπάρχει και αφορά την Νηστεία. Εγώ προσπαθούσα χωρίς Νηστεία και όταν άρχισα διαπίστωσα ότι τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά γιατί είχα ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ "να μην λερωθώ άλλο" όπως έλεγα στις προσευχές μου.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Με εκπλησσεις πραγματικα...

Ευτυχως που δεν λιποτακτησες...

Και εσυ πως τα καταφερες να θελεις;

Δικο σου εργο αραγε αυτη η θεληση για ζωη ή δωρο του Θεου τελικα σε σενα;
Σκαπανέα, δεν θα λιποτακτούσα ποτέ...
Γνώριζα από πολύ μικρή ότι όταν κάποιος αυτοκτονήσει, ξαναγυρνά τρέχοντας, χωρίς να προλάβει να εμβαθύνει στην εργασία του, και έτσι περνά ξανά από την ίδια διαδικασία...

Νόμοι του Σύμπαντος...τι να πω?

Εγώ τα κατάφερα, γιατί πείσμωσα με την ζωή μου...

Δεν ήθελα να φύγω, σαν Βάσω, αλλά έκανα τα πάντα για να το ξεχάσω...Ξέχασα, Σκαπανέα...Και αυτό είναι το δώρο της ελεύθερης βούλησης.

Τώρα που γνωρίζω την "συμφωνία" μου με τον θεό, τώρα ευγνωμονώ ακόμα περισσότερο για την ελεύθερη βούληση...

΄Αν ξεχάσεις, πρέπει να θυμηθείς...Αλλιώς μπαίνεις όλο και πιο βαθιά στην χαμηλή δόνηση της ύλης...Και από εκεί ξεκινά και η φθορά...
Η φθορά της ζωής σου, του σώματος, του νου!!!

Εκφυλισμός θα έλεγα της θεϊκής σου φύσης. Και ζωή μόνο με την υλική σου φύση... Αστα να πάνε τότε...

΄Ομως κοίτα! Εδώ είμαι...αιώνια ζωή, αγκαλιά με την θεότητα.

Είδες τι κάνει το πείσμα?

Η "βοήθεια" ήταν τότε "μουγκή"...δυστυχώς ούτε κιχ!!

Γιατί έπρεπε μόνη μου να τον αναζητήσω...χωρίς παρέμβαση να τον βρω...Αυτο ήταν "η συμφωνία μας"... :wink:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από gexrag »

Εδώ κάπου θέλω να προσθέσω δύο λόγια που μου είπε ο ’γιος Νεκτάριος:

" Είναι έγκλημα κάποιος να πιστέψει στην Μετεμψύχωση και να πάρει θάρρος για να θέσει τέλος στη ζωή του"

Εγώ κόντεψα να πάρω το θάρρος ελπίζοντας ότι θα έχω μια δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας θα συνεχιστεί αμέσως μετά την Δευτέρα Παρουσία με νέο σώμα που θα μας δοθεί. Αυτό το νέο σώμα αποτελείτε από ύλη όμοια των Αγγέλλων και το γεγονός αυτό μπερδεύει μερικούς.

Είναι Μετουσίωση και όχι Μετενσάρκωση. Βλέπετε είναι πολύ εύκολο να παρερμηνευτεί η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Και τελικά η Μετεμψύχωρη που πιστεύεται στις διάφορες θρησκείες πλέον δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αλλά έχει μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαφορά.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιωρίκα σου έχω γράψει για το θέμα της μετενσάρκωσης στο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.

Να μην επαναλάβω κι εδώ τι μου έδωσε εμένα ο Ιησους, γιατί θα γελάει ο κόσμος μαζί μας...

Ας μείνουμε με σεβασμό ο ένας στα μηνύματα του άλλου που αντικατοπτριζουν και την ζωή του.

Αν εσύ την βλέπεις στιγμιαία, είναι δικαίωμά σου.
Αν εγώ την βλέπω αιώνια, πάλι δικαιωμά μου είναι.

Ξέρω, εσύ δεν θα αγοράσεις ποτέ το βιβλίο μου :)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

΄Οσο για το νέο σώμα...

Μιλάς σαφώς για το σώμα της Ανάληψης...

Το οποίο δεν αποκτιέται μετά θάνατον, αλλά όσο είσαι εν ζωή...

Εικόνα

Δημοσίευση από gexrag »

ΝΑΙ καλή μου
Γίνεται κατά το πέρασμα στην Αιώνιο ζωή και μόλις αφήσουμε το φθαρτό σαρκίο για ΟΛΟΥΣ.

Όσοι λαμβάνουν κάποια από τα Αξιώματα επικοινωνούν αμέσως μετά με την Αγία Τριάδα η οποία αποτελεί την ΜΙΑ θεότητα πλέον.
Οι υπόλοιποι κοιμούνται μέχρι να έρθει η ώρα που θα ξυπνήσουμε όλοι.

Ευχαριστώ και δεν έχω την απαίτηση να γίνω πιστευτός.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Aυτό το "κοιμούνται" ξαναπέστο!!!

Σ' αυτό συμφωνούμε!!! :D :D

Εσύ το ονομάζεις "ψυχές" και εγώ "ψυχές ενσαρκωμένες"

Ο ύπνος του δικαίου όμως και για τους δυό μας είναι κοινή έννοια!! :wink:

Εικόνα

Δημοσίευση από gexrag »

Καλή μου λες
Αν εσύ την βλέπεις στιγμιαία, είναι δικαίωμά σου.
Αν εγώ την βλέπω αιώνια, πάλι δικαιωμά μου είναι.
Όχι καλή μου Αιώνια την βλέπω και εγώ.

Η σάρκα έχει νόημα για το θνητό σώμα. Αυτή η έκφραση "ψυχές ενσαρκωμένες" είναι που μπερδεύει πολλούς και νομίζουν ότι οι ψυχές επιστρέφουν στη γη.

Στην Αιώνιο αωή δεν υπάρχει σάρκα. Έτσι μιλάμε πλέον για ουσία

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κι όμως επιστρέφουν Γιωρίκα...

Επιστρέφουν...Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω βιώσει!!

Και αυτό μου έχει μεταδοθεί...

΄Οσο λοιπόν εσύ λες "δεν", εγώ θα λέω "ναι"...

Λυπάμαι αλλά πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να επιλέξουν...αν δεν έχουν ήδη επιλέξει...ακούγοντας και τις δύο απόψεις ή και τις απόψεις άλλων που θα προστεθούν...

Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν μετακινούμαι από αυτό! :)

Εικόνα

Δημοσίευση από gexrag »

Αν δεν υπήρχε η παραπλάνηση και η πιθανότητα να πάρει κάποιος θάρρος και να οδηγηθεί στην αυτικτονία όπως λίγο έλλειψε να μου συμβεί τότε δεν θα επέμενα.
Τέτοιο ρίσκο δεν μπορώ να το πάρω.
Εδώ μου επιτρέπεις να επιμείνω πως είναι σίγουρα ΟΛΑ όπως τα αναφέρω.

Οι εμπειρίες που βίωσες είαι από όνειρα που σου έδωσαν ’γιοι που είναι οι μόνοι που επιστρέφουν . Τα όνειρα δίνονται προς κατευθύνσεις που πιστεύεις για να μην ζεις μια ζωή με απορίες όταν υπάρχουν σοβαρότεροι πνευματικοί αγώνες για να διαθέσεις τον πολύτιμο και λίγο χρόνο σου.

ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ έχεις μια ευκαιρία να φτάσεις στην αγιότητα. Δεν θα σου πω ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ακόμη και αν επιμείνεις γιατί πρέπει να διαλέξεις μόνη τον δρόμο σου. Θα σου δώσω το ερέθισμα και είναι το μόνο που μου επιτρέπεται. ΟΧΙ ΤΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάσεις στην αγιότητα μέσα από τα πιστεύω που έχεις . ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ότι θέλω να σε οδηγήσω στην Ορθοδοξία.

Δεν μου απάντησες σε ερώτηση που σου έθεσα προσωπικά και θα λάβω το θάρρος μόνος μου να λάβω την απόφαση στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης που μου ορίσατε.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα μου επιτρέψεις κι εμένα να επιμένω στην δική μου αλήθεια...

΄Οποιος είναι να αυτοκτονήσει, πίστεψέ με, ότι αν διαβάσει και αυτά που γράφω εγώ θα αποθαρρυνθεί....

΄Ομως πόση δύναμη κρύβει η αδυναμία, εσύ το ξέρεις καλύτερα...

Και ίσως κάπου κι εγώ...

Και οι δυό αντιστρέψαμε την αδυναμία μας...

Γιατί δεν μένεις σ' αυτό, αλλά επιμένεις ντε και καλά...

Αγνοείς λοιπόν την δική μου καθοδήγηση?

Με ποιά δικαιολογία άραγε?

Είσαι πιο "ευσεβής" από εμένα και εσένα σου λένε αλήθεια, και εμένα ψέμματα?

Γιωρίκα σε παρακαλώ, είπαμε τις απόψεις μας, ας σταματήσουμε σε παρακαλώ...Δεν θα με ακούσεις να συμφωνώ, γιατί θα είναι σαν να ακυρώνω την δική μου καθοδήγηση...
Και αυτό δεν θα κάνω ΠΟΤΕ!

Ας τις κρατήσουμε ευλαβικά στην καρδιά μας...

Σ' ευχαριστώ για την κατανόηση!

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”