Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς την πατρίδα σου και παράλληλα να νιώθεις ότι σε αγαπάει και αυτή. Από αυτήν την άποψη, θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό. Λατρεύω την χώρα μου αλλά και νιώθω ότι η διαβίωση μου σε αυτήν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη.
Το επίπεδο της ποιότητας ζωής είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο. Απλά και μόνο με το να είμαι πολίτης αυτής της χώρας έχω σαφώς ποιοτικές παροχές σε παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια.
Η αξιοκρατία κυριαρχεί παντού και νιώθω ότι αμείβομαι ανάλογα με τις δυνατότητες μου αλλά και τις ανάγκες μου. Ο μισθός μου είναι υψηλός και πάντως ικανός για να είμαι απαλλαγμένος από το άγχος της διαβίωσης ή την κατάρα του δανεισμού.
Κάτι άλλο που με γοητεύει στην χώρα μου, είναι ο σεβασμός που δείχνει ο ένας στον άλλο. Ο δημοκρατικός τρόπος ζωής είναι εδραιωμένος, ο καθένας έχει την ελευθερία στο πλαίσιο της έννομης τάξης, να κάνει ό, τι εποθυμεί, παράλληλα όμως υπάρχει και η κουλτούρα σχεδόν στο σύνολο των πολιτών να μην κάνουν κάτι το οποίο ενδεχομένως θα ενοχλήσει τον άλλο.
Λατρεύω να οδηγώ και να ταξιδεύω στη χώρα μου. Οι δρόμοι τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στις εθνικές οδούς είναι πραγματικά χαλιά και έτσι είναι τόσο ασφαλές όσο και απολαυστικό να οδηγείς πάνω τους. Ακόμη και στις μικρότερες πόλεις, όμως, υπάρχουν κάποια στάνταρ ποιότητας του οδοστρώματος που αν μη τι άλλο διασφαλίζουν την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.
Η ορθή μεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων της πατρίδας μου τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αποδώσει καρπούς αφού άπαντες οι αλλοδαποί που διαμένουν εδώ είναι πολιτογραφημένοι και παράλληλα έχουν αξιοποιηθεί εργασιακά κάνοντας τη χώρα μου πολυπολιτισμική αλλά και περισσότερο παραγωγική.
Τι άλλο λατρεύω; Τον ζεστό ήλιο το καλοκαίρι και τις όμορφες, καθαρές παραλίες...
Θα μπορούσα να μιλάω και να γράφω ώρες για την αγαπημένη μου πατρίδα. Το νόημα δε θα άλλαζε. Και κλείνω με τον ίδιο τρόπο που άρχισα: Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς την πατρίδα σου και παράλληλα να νιώθεις ότι σε αγαπάει και αυτή. Από αυτήν την άποψη, θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό.
Όχι, δεν είμαι μ****ας. Ισπανός είμαι.