Οικογένειες αγγέλων

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το ρέικι "αίρεση"

Και ο Ιησούς αιρετικός...

Πόσο τον νιώθω αυτόν τον "αιρετικό" Ιησού...
Πόσο κοντά μου είναι...
Πόσο δικός μου...
Πόσο δικός μας...

Πόσο η ενέργειά του "προστατεύει" το νιώθω ολοένα και περισσότερο...

Και τοποθετεί τον κάθε δογματισμό, εκεί που του πρέπει...

Στα "σκουπίδια" της κοινωνίας μας..
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ενας παπας που αρνηθηκε να κανει αγαισμο σε ανοιχτο χωρο για τεσσερα παιδια που χαθηκαν,το ενα πισω απο το αλλο στην γειτονιά μας με ειπε Αθεη.
Του ειπα χωρις δισταγμο πως ειμαι περηφανοι αν εσυ με λες Αθεη ,γιατι αλοιμονο αν ηταν ολοι οι του Θεού σαν και σενα.
Δεν υπηρξα ποτε Αθεη
Ειμαι αθρησκη εξαιτιας αυτων που αντιπροσωπευουν την θρησκεια που με μεγαλωσαν.
Σημερα το πρωι μπηκα στην εκκλησιτσα της αυλής του υπουργειου,ευχαριστησα τον Χριστουλη μου που ηταν μπροστα μου και εψαχνα αγωνιωδως να δω τον ΤΥαξιάρχη μου,αριστερα καιδεξια οπως συνηθίζεται,ηταν στο Ιερόν,του χαμογελασα και ηρθα χαρουμενη στους ανθρωπους που μπορουν με κρατουν κοντα τους κι οχι να με αφοριζουν με τον οποιον τροπο.
Κλεισατε την ζωή σας σε χαρακώματα.
Αρηθηκατατε τον εαυτο σας,την χαρα σας ,τις επιθυμιες σας.
Ταμπουρωθήκατε πισω απο τα κοινωνικά δεδομενα και την στειρα διδρομή σας την αχρωμη,την αοσμη την αμουση.
ΣταμΑτησατε να ακουτε την μουσική της καρδιας σας.
Αλλα Η ΜΟΥΣΙΚΗ της καρδιας σας ειναι μεσα σας κι εξω και ταλανιζει τα αυτιά σας.
Τα ΧΡΩΜΑΤΑ της καρδια σας ειναι στο καθε δακτυλο σας ,απλώνετε τα χερια σας να χρωματειστε τον καμβα της ζωής σας και προσπαθειτε να τα κρατειστε δεμενα λυσαλεα για να μην χρωματειστε το γκριζο της ζωής σας,το ανουσιο.

Γινετε αερας άνθρωποι του κοσμου και παψτε να ταμπουρώνεστε πισω απο του φοβους σας τις αγωνιες σας.
Παψτε να κατηγοερείτε οτι δεν φτανετε αλλα πολυ θα θελατε.
Δεστε τα ματια σας στον καθρeφτη και ψαχτε να βρείτε το σπινθηροβολο βλεμμα των χρονων της νιότης σας.
Με αγαπη σε ολους σας:
Αυτό που μοιάζει φυλακή
είναι το πέταγμά σου
που ’χει φτερά μα δεν μπορεί
να κόψει τα δεσμά σου
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Πρωί - πρωί με την ανατολή εγώ ο ταπεινός άνθρωπος με όλες τις αισθήσεις που μου δόθηκαν, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ στον Θεό, τους αγγέλους και τους αγίους το πόσο όμορφα ένοιωθα μέσα στην γήινη φύση μου και τους ζήτησα να με καθοδηγήσουν κι αυτή την ημέρα που ξημερώνει για να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.
Έβλεπα την γη μας να φεγγοβολεί πλημμυρισμένη από ζωή.
Εγώ το μικρό ανθρωπάκι που με ευλόγησε ο Θεός κάνω συνεχώς σφάλματα προσπαθώντας να βρω την θεική μου υπόσταση.
Αυτή ήταν όμως η επιθυμία Του. Να βρεθώ εδώ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ψάχνοντας να τον συναντήσω.
Καθημερινά θέλω να τον ευχαριστώ και να τιμώ το δώρο της ζωής.
Δεν ΜΕΤΑΝΟΙΩΝΩ που ζω, αντίθετα κάνω ότι μπορώ για να τιμήσω την δημιουργία όχι μόνο την δική μου αλλά και των συνανθρώπων μου και της πλάσης ολόκληρης.
Δεν έχει κανένα νόημα να μετανοιώσω για τα λάθη που έχω κάνει. Το σημαντικό είναι να διορθώσω ότι μπορώ μέσα από την συγχώρεση και την αγάπη που ο ίδιος απλόχερα προσφέρει σε όλους μας.
Κι όταν θέλω να επικοινωνήσω μαζί του ανοίγω την ψυχή μου διάπλατα και Του την χαρίζω για να την φωτίσει και να της δώσει την ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ.

Αυτός και ΜΟΝΟ ξέρει ποιοί και πόσοι είναι οι άγγελοι και οι άγιοι και μας κοινοποιεί τα ονόματά τους μέσα από τους φωτισμένους.
Και οι φωτισμένοι δεν είναι απαραίτητα και οι εκπρόσωποι της θρησκείας.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

Έλλη Καραλή έγραψε: Κι όταν θέλω να επικοινωνήσω μαζί του ανοίγω την ψυχή μου διάπλατα και Του την χαρίζω για να την φωτίσει και να της δώσει την ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ.
Γιατι χαρακτηριζεις τον εαυτο σου αιρετικο;

Ταπεινοτητα και αιρεση δεν ταιριαζουν,

Ο αιρετικος ειναι ανθρωπος κατ' εξοχην επαρμενος ( ετσι μου βγηκε ( φραστικα και ορθρογραφικα) και υπονοω ανθρωπο με επαρση ), αφου παει κοντρα σε ενα κατεστημενο σηκωνοντας κεφαλι, οχι με νεες και καθαρες θεσεις, αλλά διαστρεβλωνοντας τις υπαρχουσες ( του κατεστημενου ) και κανοντας ζημια σε ολους.

Ενας ανθρωπος ομως που ψαχνει το δικο του δρομο, με αγωνια και προθεση αγνη, με καθαροτητα ενεργειων και ειλικρινεια πραξεων, δεν μπορει ποτε εξ ορισμου να ειναι αιρετικος.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Γιατί γελαω τωρα με λετε;
Εννοω΄γελαω απο ευτυχία!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Ο επισκέπτης μας gexrag μας ονόμασε αιρετικούς.
Για μένα δεν υπάρχει αυτή η λέξη.
Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα επιλογής στην πίστη.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Skapaneas

Έλλη Καραλή έγραψε:Ο επισκέπτης μας gexrag μας ονόμασε αιρετικούς.
Για μένα δεν υπάρχει αυτή η λέξη.
Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα επιλογής στην πίστη.
Γι'αυτο ακριβως το λεω, με την ευκαιρια της δικης σου αναφορας.

Ελπιζω και σαν επισκεπτης ακομα στο forum, ο αγαπητος μου gexrag, να το δει και να προβληματιστει.

Και φυσικα εχω σκοπο να του το επισημανω και προσωπικα και πολυ πιο αναλυτικα :wink:
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Γιατι χαρακτηριζεις τον εαυτο σου αιρετικο;

Ταπεινοτητα και αιρεση δεν ταιριαζουν,

Ο αιρετικος ειναι ανθρωπος κατ' εξοχην επαρμενος ( ετσι μου βγηκε ( φραστικα και ορθρογραφικα) και υπονοω ανθρωπο με επαρση ), αφου παει κοντρα σε ενα κατεστημενο σηκωνοντας κεφαλι, οχι με νεες και καθαρες θεσεις, αλλά διαστρεβλωνοντας τις υπαρχουσες ( του κατεστημενου ) και κανοντας ζημια σε ολους.

Αγαπητε Σκαπανέα Η εκκλησία κατονομάζει το Ρέικι σαν αίρεση εμείς δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αιρετικούς..
Η εκκλησία δυστυχώς έχει την δύναμη (που οι ίδιοι οι άνθρωποι της δώσαμε..) να αποφασίζει αναμεσα σε πολλά άλλα και για το τι θεωρείτε αιρεση και ποιος είναι αιρετικός..
Skapaneas

Αγαπητε μου Ηλια αυτο ακριβως ξεκαθαριζω παραπανω.

Η Εκκλησια δεν μπορει να ονομασει αιρετικο καποιον ο οποιος ακολουθει μια καθαρη και διαφορετικη γραμμη απο τη δικη της.

Κακως το reiki χαρακτηριζεται απο καποιους ως αιρεση.

Διοτι Αιρεση ειναι η συνειδητη ή οχι περεκλιση απο το ορθοδοξο, απο αυτο δηλαδη που εχει πρωτοδιατυπωθει και εχει γινει επισημα απο δεκτο απο την πλειοψηφια.

Το Reiki απο τα ελαχιστα που γνωριζω, δεν εχει αποκοπει απο τον κεντρικο κορμο της ορθοδοξιας, χαρασσοντας ενα παραποιημενο μονοπατι, αλλά αποτελει μια "καινουργια" προσεγγιση της Μιας και Μοναδικης και Ανοθευτης Αληθειας. Και αρα αποτελει, αν βεβαιως μπορει να ενταχθει σε μια τετοια κατηγορια, ενα διαφορετικο δογμα.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Η Εκκλησια δεν μπορει να ονομασει αιρετικο καποιον ο οποιος ακολουθει μια καθαρη και διαφορετικη γραμμη απο τη δικη της.

Κακως το reiki χαρακτηριζεται απο καποιους ως αιρεση.
Κι όμως δυστυχως το κάνουν... το κάνουν γιατι φοβούντε.. και για να εμπνεύσουν φόβο και στους λοιπούς ανθρώπους...
Άβαταρ μέλους
yannis

Δημοσίευση από yannis »

ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΧΗΡΕΨΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΙΑΔΟΧΗ .
ΕΤΣΙ ΔΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΠΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Skapaneas είπε:

Το Reiki απο τα ελαχιστα που γνωριζω, δεν εχει αποκοπει απο τον κεντρικο κορμο της ορθοδοξιας, χαρασσοντας ενα παραποιημενο μονοπατι, αλλά αποτελει μια "καινουργια" προσεγγιση της Μιας και Μοναδικης και Ανοθευτης Αληθειας. Και αρα αποτελει, αν βεβαιως μπορει να ενταχθει σε μια τετοια κατηγορια, ενα διαφορετικο δογμα.
aneas είπε:

skapanea νομιζω οτι σε αυτο το σημειο αν θελουμε να μιλησουμε με τους νομους της Εκκλησιας, τις αρχες και τη γραμμη που θετει στο ποιμνιο της, υπαρχη μια παρεξηγηση απο μερους σου.

Το Reiki κατα την Εκκλησια αποτελει αιρεση και καλα κανει, αυτο ειναι και το πρεπον αν θελει να ονομαζεται Εκκλησια, με αρχες και νομους. αυτο συμβαινει για τους λογους οτι το ρεικι ενσωματωνει στους κολπους του θεωριες, για θεραπεια και οχι για δογμα, που πραγματι παρεκλεινουν απο τον κορμο της Εκκλησιας, οπως τα Ενεργειακα κεντρα και τα Ενεργεικα σωματα που ανηκουν σε δογματα ανατολικων θρησκειων και οχι της Ορθδοξης

Οταν λοιπον θα απευθυνθεις σε ενα εκπροσωπο της Εκκλησιας θα σου πει, και καλα θα κανει αν θελει να νε ειναι εκπροσωπος της Εκκλησιας, οτι το Ρεικι παρεκλινει απο τον Κορμο της Εκκλησιας και είναι αιρετικο, ακριβως γιατι αναφερεται σε πραγματα που δεν υπαρχουν μεσα στο Ευαγγελιο, τουλαχιστον συμφωνα με την Εκκλησια

Θα ηταν καλο να εισαι προετοιμασμενος γαι κατι τετοιο
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

το Rεικι κατα την αποψη μου δεν ειναι ουτε θρησκεια, ουτε δογμα, ουτε Εκκλησια (με την εννοια της εξουσιας)

δεν χρειαζεται ολα να συνδεονται, να μας φοβιζει οτι δεν συνδεονται, να παλευουμε να τα συνδεσουμε

ολοι οι δρομοι ειναι αληθεια αρκει να ειμαστε εμεις αληθεια, χαρα και ελευθερια που τους περπαταμε
Άβαταρ μέλους
Katerina

Δημοσίευση από Katerina »

ΑΓΑΠΕΣ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΡΕΙΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΨΩΝΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΑΠΟ ΛΕΞΙΚΑ ΕΝΝΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΡΕΙΚΙ...

ΑΙΡΕΣΗ=ΕΚΛΟΓΗ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

ΤΟ ΑΛΛΟ ΛΕΞΙΚΟ, ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙ...

ΑΙΡΕΣΗ=ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Η ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.ΑΙΡΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ, ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ, Η ΑΙΡΕΣΗ, ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...

ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ "ΚΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ"...ΕΙΜΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ :D :D :D :D
Skapaneas

Συμφωνα με ολες τις αποψεις λοιπον, που διαφερουν απο τη δικη μου κσι της Κατερινας που λεει:
Η ΑΙΡΕΣΗ, ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...
Ο Φυσικος Που Ακολουθει Διαφορετικους Κανονες Λειτουργιας Απο Το Χημικο Ή Το Μαθηματικο, οφειλει Να Ειναι Αιρετικος Και Για Τους Δυο, Καθως Και αυτοι Οι Δυο Μεταξυ Τους Αλλα Και Ως Προς Το Φυσικο.

Οχι αγαπητοι μου και για το θεμα που εχει τεθει, το reiki δεν μπορει να αποτελει αιρεση.

Με την ιδια λογικη που καποιος ο οποιος διαλεγει το Audi για να κινηθει στην καθημερινη του ζωη, δεν ειναι αιρετικος για καποιον αλλο που διαλεγει το Opel...

Επιστροφή στο “ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”