Bασίλη μου τι σημαίνει για σένα εναλλακτική θεραπεία?
οτιδήποτε δεν άπτεται του φυσικού σώματος, υπάγεται στην πνευματική θεραπεία.
Για το φυσικό σώμα υπάρχει η ιατρική, που βασίζεται στον πειραματισμό και την τεκμηρίωση επί της ύλης. Τα ψυχικά πεδία του ανθρώπου προσεγγίζονται με εσωτερική γνώση, καθώς και με νοημοσύνη.
Αν ένας άνθρωπος σπάσει το πόδι του, η πνευματική θεραπεία δεν πρόκειται να τον θεραπεύσει, όσο και αν ο θεραπευτής είναι καταρτισμένος εσωτερικά.
Η πνευματική θεραπεία έχει αποτελέσματα επί του χαρακτήρα του ανθρώπου. Επεμβαίνει στην προσωπικότητα και την φέρνει σε επαφή με την ψυχή, έτσι ώστε ο άνθρωπος να δράσει με ευθύνη επί του εαυτού του και να βρει την εσωτερική του δυναμική να επεξεργαστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, αλλάζοντας τον ίδιο του τον τρόπο έκφρασης και εκδήλωσης.
Εχω φρίξει με αυτά που ακούω για τις εναλλακτικές θεραπείες...
΄Ανθρωποι που μέσα σε ένα χρόνο σπουδασαν τον εσωτερικό άνθρωπο, διαφημίζονται σαν θεραπευτές και εφαρμόζουν την ελλιπή γνώση τους σε ανθρώπους πονεμένους και άρρωστους.
΄Οταν ένας άνθρωπος έχει καρκίνο, είναι έγκλημα να απευθύνεται στην πνευματική θεραπεία, αποφεύγοντας την κλασική ιατρική. Οι ιστοί και τα κύτταρα έχουν ήδη πάθει ζημιά και η πνευματική θεραπεία θα του "κλέψει" ίσως πολύτιμο χρόνο από την αποθεραπεία του, μέχρι που μπορεί να αποβεί και "μοιραία"...
Η πνευματική θεραπεία θα τον βοηθήσει να βρει το θάρρος να μπει μέσα στην εμπειρία αυτή με σθένος, αλλά για να θεραπευτεί ο καρκίνος. λυπάμαι που θα το πω, χρειάζεται ο άνθρωπος να μεταμορφωθεί ριζικά.
Ο συνδυασμός της ιατρικής με την πνευματική θεραπεία θα ήταν η τέλεια δυναμική της υγείας του φυσικού ανθρώπου, μα αυτήν την στιγμή είναι σπάνιο φαινόμενο...
Είναι εσωτερική γνώση και ψυχική ικανότητα να συναισθάνεσαι τους ανθρώπους και να έχεις την ικανότητα να τους εξηγείς την ασθένεια τους...Να μπορείς να τους εξηγήσεις ότι ο πόνος στο στομάχι προέρχεται από την επιβάρυνση των συναισθημάτων τους, από έναν χρόνιο θυμό με την ζωή τους και να τους δίνεις άλλες οπτικές για να την βιώσουν, μέσα από την πνευματική θεραπεία.
΄Ομως είναι νοημοσύνη να τους στέλνεις στο γιατρό, όταν έχουν πάθει ιλεό, ή κήλη και χρειάζονται άμεση χειρουργική επέμβαση.
Καμιά φορά "θυμώνω" με την αφέλεια των ανθρώπων, περισσότερο όμως με εξοργίζει ο πνευματικός θεραπευτής, που επωμίζεται από ανευθυνότητα, την ζωή ενός άλλου ανθρώπου, επί του πρακτικού...
΄Εχω ακούσει τόσα πολλά για την θεραπεία του ρέικι, που μόνο να γελάσω μπορώ με όλον αυτόν τον μύθο. Φτάνουν σε μένα mail από ανθρώπους με προβλήματα υγείας που ζητάνε θεραπεία...
Μα και ο Ιησούς όταν θεράπευε έλεγε "πήγαινε και μην ξανααμαρτήσεις", όπου αμαρτία εδώ νοείται το "έγκλημα" που κάνουν οι άνθρωποι εναντίον του ίδιου τους του Εαυτού...
Πόσους θεράπευσε γνωρίζουμε, πόσους όμως δεν μπόρεσε να θεραπεύσει, δεν το μάθαμε ποτέ, τουλάχιστον όχι όλοι!
Εγώ θεράπευσα τις ασθένειες μου, ανέτρεψα την μοιραία πορεία της υγείας μου, αλλά πειραματίστηκα με τον εαυτό μου και είδα από μέσα την ασθένεια...
΄Οταν πει ο γιατρός στους ανθρώπους να παίρνουν ένα χάπι για να βελτιώσουν την ασθένειά τους, θα το παίρνουν ανελλιπώς...
΄Οταν ο πνευματικός θεραπευτής όμως πει στους ανθρώπους να εργαστούν εσωτερικά, καθημερινά και με αφοσίωση, με διαλογισμό και ενδοσκόπηση, τότε οι περισσότεροι δεν βρίσκουν χρόνο να το κάνουν...
Καταλαβαίνεις λοιπόν την διαφορά και την ευθύνη της πνευματικής θεραπείας που ναι μεν είναι μια δυνατότητα να επαναφέρεις την ζωτική ενέργεια στο φυσικό σώμα, όμως κι αυτή έχει τις "θυσίες" της...