ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Περι τροφής απο
την Βάσω

@};- @};- @};- @};-

Ο νους μας είναι ένα καταπληκτικό "εργαλείο" για να ζούμε καλά στην φυσική διάσταση, όμως σπανίως τον χρησιμοποιούμε.

΄Εχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το πρόβλημα, αλλά όταν έρθει η στιγμή να το βιώσουν συναισθηματικά και να οδηγηθούν σε δράση, δεν μπορούν, λόγω της συνήθειας, που επηρεάζει από το υποσυνείδητο.
Και έτσι έχουμε διαφορετική σκέψη και διαφορετική πράξη...

Ο νους μας εκπαιδεύεται όπως σας έχω πει, να κατευθύνει την σκέψη και να παρακάμψει την συγκινησιακή συνήθεια, ώστε να δράσει κατ' ευθείαν στο θέμα...Αυτό το λέμε λογική

Πάμε λοιπόν με την λογική, να εκπαιδεύσουμε τον νου μας να μην δρα με την υποσυνείδητη παρόρμηση, αλλά να δρα με την αυθεντικότητα της αγάπης.

Οι επιγνώσεις δεν είναι τίποτα άλλο, από λογικά συμπεράσματα που έρχονται στην συνείδηση και επεξεργάζονται με αγάπη, αναπτύσσοντας την θέλησή μας να εξελιχτούμε και πέρα από το συναισθηματικό μας πεδίο.

Ο νους μας λοιπόν γνωρίζει ότι αν δεν πάρει τροφή ο οργανισμός θα ασθενήσει και έτσι κινεί την διαδικασία θρέψης. Αυτό σημαίνει ότι το στομάχι παίρνει εντολές, το συκώτι το ίδιο, όλα τα όργανα συμμετέχουν και προετοιμάζονται για την λήψη τροφής, αφού τα ενεργειακά μας κέντρα είναι συνδεδεμένα με το νοητικό μας σώμα μέσω των λεπτοφυέστερων συνδέσεων. ΄

΄Οταν η σκέψη περνά από το συναισθηματικό μας σώμα που έχει σημαντικά μπλοκαρίσματα, εμποδίζεται να φτάσει στον φυσικό μας οργανισμό και να βιωθεί, έτσι τα όργανα που συμμετέχουν στην διαδικασία θρέψης ακυρώνουν την λειτουργία τους και αφήνονται στην ισχύ του συναισθήματος.

΄Ετσι μερικοί άνθρωποι τρώνε υπερβολικά και άλλοι καθόλου...

Με τον διαλογισμό και την εσωτερική εργασία, εκπαιδεύουμε τον νου μας να αναπτυχθεί προς το πνευματικό μας πεδίο, ώστε αυτή η δυναμική να του δώσει και την απαραίτητη έμπνευση και αγάπη να δράσει προς το φυσικό του περιβάλλον, παρακάμπτοντας το συναισθηματικό μπλοκάρισμα και να ελέγξει το φυσικό σώμα μέσα από την πνευματική ενέργεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λυθούν οι κόμποι των συναισθημάτων που δημιουργούν συνήθειες και εμμονές, που προβάλλονται στην ζωή μας με την μορφή φοβίας.

Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσεται στην συνείδηση μας η πνευματική λογική, η οποία είναι η ενεργός νοημοσύνη του Εαυτού μας.

Αν γνωρίζει κανείς αυτήν την διαδρομή της σκέψης , τότε αρχίζει να αναπτύσσεται προς το πνευματικό του πεδίο και να επεξεργάζεται τα συναισθήματά του, με την λογική του.

Οι συνήθειες και οι εμμονές, είναι συναισθηματικοί "κάλοι" που έχουν να κάνουν με το υποσυνείδητο. Αυτό μπορούμε να το επεξεργαστούμε με την παρατήρηση και να λύσουμε τα μπλοκαρίσματα που μας δημιουργεί, με την άσκηση και την εκπαίδευση.

Η εργασία αυτή περιέχει αυτο-πειθαρχία και αφοσίωση και δεν μπορεί να γίνει τυχαία...
Βρήκαμε λοιπόν μέσα από την εργασία μας τα μπλοκαρίσματα που μας επέφερε η βιωματική μας εκπαίδευση μέσα στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Εκεί θα μείνουμε?
Αν μείνουμε εκεί, τότε κάναμε την εργασία μας μονοσήμαντη και φέραμε στην επιφάνεια τις αναμνήσεις μας που εξακολουθούν και μας φέρνουν εμπόδια και θλίψη, καθώς και αδυναμία να στηριχτούμε στην πνευματική έμπνευση και να αναπτύξουμε την εσωτερική μας δύναμη.
Δυστυχώς, το να θυμηθούμε απλά το παρελθόν και να γνωρίζουμε την ανωριμότητα του εσωτερικού μας παιδιού, δεν είναι η λύση.
Είναι σαν να έχουμε ένα άρρωστο παιδάκι και αντί να το βοηθήσουμε να γίνει καλά, καθόμαστε και το κοιτάμε με απόγνωση...Σιγά σιγά με τον καιρό συνηθίζουμε στην αρρώστια του και ζούμε μ' αυτήν, εντάσσοντάς την μέσα στην καθημερινότητά μας, θεωρώντας ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα.
Το παιδί όμως εξακολουθεί και είναι άρρωστο και εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το βοηθήσουμε...

Που είναι η αγάπη μέσα σ' αυτό? Το ότι αποδεχθήκαμε την αρρώστια, δεν σημαίνει ότι έχουμε δράσει με συνέπεια και προς την ίαση...

Χωρίς εκπαίδευση στην φυσική μας ζωή, τίποτα δεν γίνεται με την δυναμική του πνεύματός μας…Χρειάζεται συνέπεια για να μπορέσουμε να ζήσουμε με χαρά και ευθύνη για την ζωή μας, αλλιώς αυτή γίνεται τυχαία και μοιραία και κινείται μηχανικά…
Ο διαλογισμός, η αυτό-παρατήρηση είναι σημαντικές ασκήσεις για την φυσική μας δράση. Το παρελθόν μας περιέχει και τις εμπειρίες μας και δεν μπορούμε να εξελιχτούμε αν μένουμε σ’ αυτό και απλά ξεχνάμε τον πόνο που μας δημιούργησε, θάβοντας τα συναισθήματά μας…

Αυτοθεραπεία, συνέπεια και άσκηση…αυτές είναι οι δράσεις που υποκινούνται από την λογική μας και φέρνουν στο πνευματικό επίπεδο τις εμπειρίες μας, ώστε να έχουμε πάντα πνευματική έμπνευση για να προχωρήσουμε στην φυσική μας ζωή…

Ο θεός δεν συμμετέχει έξω από εμάς…μην το ξεχνάτε ε?

@};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

Περι ''δοσοληψίας'' απο την
Βάσω

@};- @};- @};- @};-

Στην λογική είναι συνεπές να παίρνουμε χρήματα για την εργασία μας, όμως το υποσυνείδητο παίζει με την εξάρτηση που βιώσαμε στην παιδική μας ηλικία, που είμαστε υπό την "ομπρέλα" του αυτονόητου, δηλαδή οι γονείς μας ήταν υποχρεωμένοι μέχρι κάποιο διάστημα να μας δίνουν...Σε αντάλλαγμα εμείς υποταχτήκαμε στις μικρές τους θελήσεις και αλλοιώσαμε τον εαυτό μας.

Αρα, συναισθηματικά δεν θέλουμε να πάρουμε τίποτα και αυτό είναι τελικά ο εσωτερικός διχασμός με το "θέλω να πάρω", που έρχεται σαν φυσική συνέπεια μιας εργασίας.

Ασυνείδητα συνδέεται το συναίσθημα με την ανάγκη και εμποδίζεται, χωρίς να καταλάβουμε τις αιτίες...

Μέσα από την εσωτερική μας εργασία, αναπτύσσεται και η διάκριση, όπου μας κάνει να επιδρούμε στα πεδία μας και να μην αφήνουμε τα πεδία μας να επιδρούν αόρατα προς εμάς...

Αυτό γίνεται μόνο με την ενεργοποίηση του πνευματικού μας πεδίου...

Αλλιώς θα βιάζουμε το "παίρνω" και θα απομακρυνόμαστε από το προσφέρω...

Και αυτό συμβαίνει στους "δασκάλους" και τους "θεραπευτές" που έχουν κάνει την προσφορά και την εργασία τους, δοσοληψία!!!

έχει μεγάλη σημασία να ελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας για τους γονείς μας...Να σταματήσουν οι εξαρτήσεις, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές και οι αδικίες για ότι "κακό" ή "καλό" πήραμε κατά την ανατροφή μας...

Σταματάμε τις συνδέσεις και τις ορατές και τις αόρατες που μας κάνουν και αναπαράγουμε τους γονείς μας, είτε σαν συμπεριφορές, είτε σαν κληρονομικές ασθένειες...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν έχει κληρονομικότητα από κανέναν άλλον άνθρωπο, αν η ανάπτυξή του τον έχει ολοκληρώσει μέσα σε όλα του τα πεδία.
Αλλιώς ο κάθε άνθρωπος που έρχεται σε συνύπαρξη μαζί μας, θα παίζει τον ρόλο των γονιών μας ή και των αδερφών μας και θα συμπεριφερόμαστε μαζί του ανάλογα...

Η ενότητα μεταξύ μας δεν πηγάζει από το φυσικό μας σώμα, αλλά από τον ΕΑΥΤΟ μας και αν αυτό δεν "κερδηθεί" κατά την ανάπτυξή μας, η ενότητα θα μένει μόνο μια ελπίδα...που διαρκώς μέσα από την φυσική μας καθημερινότητα δεν θα ολοκληρώνεται με τους άλλους...

@};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Σταματάμε τις συνδέσεις και τις ορατές και τις αόρατες που μας κάνουν και αναπαράγουμε τους γονείς μας, είτε σαν συμπεριφορές, είτε σαν κληρονομικές ασθένειες...
Αυτός είναι ο στόχος.. αλλά καμιά φορά κολλάει το εγχείρημα, για.. τεχνικούς λόγους.. τότε η υπομονή είναι ότι απομένει; :-?
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

τότε η υπομονή είναι ότι απομένει;
Είναι η πίστη, η εμπιστοσύνη, το θάρρος, η δύναμη, και κυρίως η αποδοχή και ο σεβασμός στο δρόμο που διανύουμε για να συλλέξουμε εμπειρίες!! !!έτσι και το ίδιο το εγχείρημα δεν θα φαίνεται ότι κολάει!! ακόμα και κάτι που φαινομενικά είναι στάσιμο, ρέει και εξελίσσεται @};- >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Χρειάζεται λοιπόν να τονώσουμε όλα αυτά για να αντέξουμε..! Ευχαριστώ Δώρα μου >:d< >:d<
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Δεν θα το αποκαλούσα ακριβώς τόνωση Βασίλη μου, όσο χαρά και πάθος για αυτά που φέρνει ως εμπειρία η ζωή στο δρόμο μας!! @};-

Προσπαθούμε συνήθως να αντέξουμε κάτι γιατί εμείς οι ίδιοι το βαραίνουμε μη αποδεχόμενοι τον εαυτό μας, τη διαδρομή και τη ζωή που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε να ζήσουμε!! @};-

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

VasilisM έγραψε:
Αυτός είναι ο στόχος.. αλλά καμιά φορά κολλάει το εγχείρημα, για.. τεχνικούς λόγους.. τότε η υπομονή είναι ότι απομένει; :-?
αν εννοείς "τεχνικούς λογους" την εξάρτηση που έχεις λόγω επιβίωσης, δεν κάνεις υπομονή, αλλά βάζεις στόχους, Βασίλη μου, και εργάζεσαι προς την κατεύθυνση να ανακτήσεις την ευθύνη για την ζωή σου.

Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάς τους γονείς σου, αν τους δώσεις "πίσω" την εκπαίδευση που σου έκαναν. ΄Οπως και την κυτταρική τους μνήμη επίσης...

Συνδέσεις αόρατες είναι όσα σου μετάδωσαν μέσα από την δική τους ζωή και τα δικά τους βιώματα σαν σωστά ή λάθος, που συνεχίζουν την κληρονομιμή συμπεριφορά και από εσένα, και ορατές είναι όσα σου δίνουν, περιμένοντας την εκτίμησή σου και εσύ τα παίρνεις περιμένοντας να τα ανταποδώσεις...

Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το "φαινόμενο" της οικογένειας που ενώ, παρατηρώντας κανείς, δεν φαίνεται να την συνδέει η ουσία, την συνδέει η συνήθεια της συγγένειας.

Αλλά έτσι δεν μπορεί κανείς να αναπτυχθεί με ευθύνη, αφού τα πάντα εξαρτώνται από την μεροληψία τελικά (ενοχή, θυμός, υποχρέωση)

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Αχ!!! Πόσα κρύβονται τελικά εκεί πίσω :-( :-(
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

αν εννοείς "τεχνικούς λογους" την εξάρτηση που έχεις λόγω επιβίωσης, δεν κάνεις υπομονή, αλλά βάζεις στόχους, Βασίλη μου, και εργάζεσαι προς την κατεύθυνση να ανακτήσεις την ευθύνη για την ζωή σου.

Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάς τους γονείς σου, αν τους δώσεις "πίσω" την εκπαίδευση που σου έκαναν. ΄Οπως και την κυτταρική τους μνήμη επίσης...

Συνδέσεις αόρατες είναι όσα σου μετάδωσαν μέσα από την δική τους ζωή και τα δικά τους βιώματα σαν σωστά ή λάθος, που συνεχίζουν την κληρονομιμή συμπεριφορά και από εσένα, και ορατές είναι όσα σου δίνουν, περιμένοντας την εκτίμησή σου και εσύ τα παίρνεις περιμένοντας να τα ανταποδώσεις...

Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το "φαινόμενο" της οικογένειας που ενώ, παρατηρώντας κανείς, δεν φαίνεται να την συνδέει η ουσία, την συνδέει η συνήθεια της συγγένειας.

Αλλά έτσι δεν μπορεί κανείς να αναπτυχθεί με ευθύνη, αφού τα πάντα εξαρτώνται από την μεροληψία τελικά (ενοχή, θυμός, υποχρέωση
:-? @};- @};- @};- @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Τι να πω ρε κορίτσια! Έχετε απόλυτο δίκιο, Βάσω συμφωνώ σε όλα, και προσπαθώ να απεξαρτηθώ.. ζήτησα κάποια πράγματα και μερικά μου έχουν δωθεί απλώχερα.. και είμαι ευγνώμων γι αυτό. Το σύμπαν ακούει τελικά, αρκεί να έχεις αγνές προθέσεις.. αλλά μερικές φορές νιώθω πνιγμένος και εγκλωβισμένος, τέλος πάντων, μάλλον αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσω, την ελευθερία και την ανεξαρτησία.. @};-
αν εννοείς "τεχνικούς λογους" την εξάρτηση που έχεις λόγω επιβίωσης, δεν κάνεις υπομονή, αλλά βάζεις στόχους

ναι αλλά δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.. οπότε η υπομονή είναι μια αρετή που χρειάζεται! Αλλά δεν εμένουμε εκεί..

και ορατές είναι όσα σου δίνουν, περιμένοντας την εκτίμησή σου και εσύ τα παίρνεις περιμένοντας να τα ανταποδώσεις...
Όσα παίρνω, πλέον τα παίρνω με πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι περιμένουν και ανταπόδωση.. από την άλλη η έλλειψη αυτονομίας δεν μου επιτρέπει να μην τα πάρω..
Όσον αφορά τις αόρατες τις περισσότερες τις έχω σπάσει, λόγω χαρακτήρα..έχω κρατήσει μόνο κάποιες οι οποίες μου κάνουν.
Ω ναι! Αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια!
Αλλά έτσι δεν μπορεί κανείς να αναπτυχθεί με ευθύνη, αφού τα πάντα εξαρτώνται από την μεροληψία τελικά (ενοχή, θυμός, υποχρέωση)
Και αυτή επίσης...
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Όσον αφορά τις αόρατες τις περισσότερες τις έχω σπάσει, λόγω χαρακτήρα..έχω κρατήσει μόνο κάποιες οι οποίες μου κάνουν
μην βιαζεσαι μικρε φίλε..μη βιαζεσαι...δεν ξερεις ποσο ατιμες ειναι και πως καλυπτονται.....
Ο χαρακτηρας οσο πιο ισχυρός και σταθερος ειναι τοσο πιο δυσκολα σπαει τις συνδεσεις ..αλλα πάλι με την δυναμη του το κανει... :x
Giota2103

Δημοσίευση από Giota2103 »

μικρέ μου φίλε Βασίλη....
δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να σε βοηθάνε άνθρωποι που σε αγαπούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σου......
και δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει σώνει και καλά να αποδεσμευτείς και να σταματήσεις να δέχεσαι βοήθεια σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι αυτή.....γιατί να το κάνεις άλλωστε?
έτσι αποδεσμεύεται κάποιος?

δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι ανταπόδωση και ούτε όλοι το κάνουν γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να τους δώσουμε "κάτι" πίσω......

υπάρχει και αυτό το όμορφο συναίσθημα που ονομάζεται αγάπη.....
μήπως όλα γίνονται στο ονομά της και αντί να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που την έχουμε όλα μας φταίνε και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να βρούμε γιατί γίνονται όλα αυτά??? και πως θα αποδεσμευτούμε από αυτό??

>:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

υπάρχει και αυτό το όμορφο συναίσθημα που ονομάζεται αγάπη.....
μήπως όλα γίνονται στο ονομά της και αντί να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που την έχουμε όλα μας φταίνε και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να βρούμε γιατί γίνονται όλα αυτά??? και πως θα αποδεσμευτούμε από αυτό??
Η έννοια της Αγάπης ειδικά μέσα στην Ελληνική οικογένεια είναι άκρως παρεξηγημένη όπως είπε και η Βάσω παραπάνω, όμως δεν είναι κάτι απαραίτητα τελικά "κακό" ή 'καλό", όλα είναι ανθρώπινα και μέσα στο παιχνίδι της ζωής ακόμα και όταν η μητέρα ή οι γονείς προσπαθούν υποσυνείδητα να χειριστούν συναισθηματικά τα παιδιά τους!!αλλά και το αντίθετο μην ξεχνιόμαστε!!δεν δικάζουμε κανέναν και ούτε το θέμα είναι να κατηγορηθούν οι γονείς για αμέλεια!!το θέμα είναι να αρχίσουμε να βλέπουμε με καθαρότητα, μεσα απο τη δική μας πορεία να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, τι υιοθετήσαμε απο αυτούς και μας κατευθύνει στο τώρα χωρίς καν να το παίρνουμε χαμπάρι!! @};-

όλα έρχπντια σταδιακά και με αποδοχή στη ζωή!! @};-

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Giota2103

Δημοσίευση από Giota2103 »

ANGELS ON EARTH έγραψε:

όλα έρχπντια σταδιακά και με αποδοχή στη ζωή!! @};-
:x @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αχ Γιώτα μου, στο όνομα της αγάπης έχουνε γίνει τα χειρότερα εγκλήματα...

δεν είπε κανείς ότι η αγάπη που μας δίνουν οι γονείς μας είναι ψεύτικη, αλλά δεν είναι αυτή που μας αναπτύσσει με ωριμότητα...Και αν χρειάζεσαι την εσωτερική ανάπτυξη πρέπει να μάθεις να είσαι ολόκληρος ο εαυτός σου και όχι λίγο η μαμά, λίγο ο μπαμπάς και λίγο οι υπόλοιποι...

η ανεξαρτησία και η ελευθερία δεν είναι μόνο να μένεις μόνος σου...
η ελευθερία είναι να μπορείς να περνάς την εμπειρία σου χωρίς το άγχος ότι με αυτήν κάποιον θα στενοχωρήσεις...τόσο απλά! :x

Βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά μέσα στην οικογένεια τους και μένουν εκεί διάγοντας την ζωή των γονιών τους.

Δεν κρίνουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, ούτε την ζωή που επιλέγουν...Απλά δεν την επιλέγω εγώ, στο όνομα της αγάπης, γιατί με αυτά και αυτά ασθένησα :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”