Χρύσα, η έννοια "ξεπεράσω" προκαλεί από μόνη της αντιστάσεις, γιατί η σκέψη μας την τοποθετεί σαν εμπόδιο.
Ο νους μας έχει μείνει συναισθηματικά ανώριμος, έτσι ώστε να "κολλάει" σε κάποια κατάσταση και να μην μπορεί να προχωρήσει, γιατί δεν έχει αναπτυχθεί με ατομικά δεδομένα. Περιέχει δεδομένα της κοινής σκέψης μιας ανθρωπότητας που φαίνεται να εξελίσσεται μέσα στην προκατάληψη...
Οι εντολές που περιέχει ο νους μας είναι μονοσήμαντες και διαχωριστικές, έτσι δεν μπορεί να αντλήσει νέα δεδομένα από την θεϊκή του διάνοια. Βολεύεται στα "κοινά δεδομένα" και αναπτύσσεται μονόπλευρα, θεωρώντας ότι επιλέγει.
ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ;;
Οι άνθρωποι δύσκολα ξεφεύγουν από τα "κοινά δεδομένα" του νου τους. Δεν μπορούν να δραστηριοποιήσουν εσωτερικά την ελεύθερη βούληση , αφού βασίζονται στην μηχανική κίνηση του μοιραίου και βολεύονται σ' αυτό το μοιραίο προσπαθώντας να το εξευμενίσουν μέσα από τις πράξεις πόνου...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ Σ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ;ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΒΑΣΩ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ.
Η συνήθεια της επιρροής από την "κοινή γνώμη" είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του νου μας να αναπτυχθεί με ωριμότητα και να δράσει με ευθύνη στην καθημερινότητά του...
Η "κοινή γνώμη" λοιπόν βάζει και τις παραμέτρους της ευτυχίας και της χαράς μας και αλίμονο σε όποιον δεν συμφιλιωθεί μαζί της...
Ο ορισμός της ευτυχίας και της χαράς έχει κοινό παρανομαστή ανάμεσα στους ανθρώπους κι αυτό είναι ασέβεια προς την ψυχική μας βούληση, γιατί αποκλείει την μοναδικότητα και την ατομική εξέλιξη...
Η μοναξιά, λοιπόν, έχει ορισμό κι αυτή, από την "κοινή γνώμη"...
Σύντροφος, οικογένεια, παιδί...αυτό λέει η "κοινή γνώμη" και αν αυτό δεν ολοκληρωθεί, ο νους μας είναι δυστυχισμένος!
Δεν μπορείς, λοιπόν, σχεδόν ποτέ να "ξεπεράσεις" την επιρροή από την "κοινή γνώμη", αν δεν αναπτυχθείς συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, μέσα από καθαρή αντίληψη σου, που δεν υπόκειται στους περιορισμούς των "κοινών δεδομένων" του νου μας!
΄Ετσι όλες οι έννοιες, που είναι κοινές για τους ανθρώπους, θα αντιπροσωπεύουν τα ανυπέρβλητα εμπόδια να προχωρήσεις με την δική σου δύναμη στην ζωή σου...
Οι σχέσεις μας είναι εξαρτητικές και δεν βασίζονται στην καθαρή αγάπη και φιλία, που κάνει τον κάθε άνθρωπο μοναδικό για τον Εαυτό του, γιατί ο νους μας έχει "αγκιστρωθεί" στους ορισμούς και στους δρόμους που χάραξε η ανθρωπότητα και φοβάται ή ντρέπεται να βιώσει το μεγαλείο της ζωής με χαρά, αφού κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στα δεδομένα της "κοινής γνώμης"...
Για να μπορέσει ένας άνθρωπος να ολοκληρωθεί και να βιώσει τον Εαυτό του, χρειάζεται να απορρίψει κατ' αρχήν την "κοινή γνώμη", όπου μέσα σ' αυτήν περικλείεται και η εκπαίδευση που πήρε από τους γονείς του, από τους δασκάλους του, από το κοινωνικό του περιβάλλον, και να αναπτύξει την πνευματική του νόηση και την ψυχική του ισορροπία, αποκλείοντας, αρχικά, την συμμετοχή των άλλων σ' αυτήν...Η διεύρυνση των δεδομένων που δραστηριοποιούν την ζωή του, φέρνει και την εσωτερική ελευθερία των επιλογών με ατομική ευθύνη, γιατί αναπτύσσει την αυτοδυναμία του, κερδίζοντας τον αυτοσεβασμό του.
Δεν "ξεπερνάει" ο άνθρωπος τα βιώματά του. Απλά τα αποδέχεται σαν εξελικτική εμπειρία που προετοιμάζει τον δρόμο της ωριμότητάς του, ώστε να αναπτύξει την ελεύθερη βούληση στο παρόν και να δράσει με ευθύνη για την ζωή του, χωρίς εξαρτήσεις από την "κοινή δυστυχία"...
΄Ενας καλός τρόπος για αρχή είναι να παρατηρήσεις την «κοινή δυστυχία» και την μεταδοτικότητα της εξαρτητικής «ίωσης» της ανθρωπότητας. Η «α-σθένεια» είναι μεταδοτική και κληρονομική
Και όσο και να λες ότι εσύ διαφοροποιείσαι, έρχεται η ίδια σου η ζωή και σε διαψεύδει
Αντί λοιπόν να περιμένεις την διάψευση, δρας για την επαλήθευση
.

[/quote]
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!
ΘΑ ΠΩ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ" ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ"
ΠΑΕΙ ΚΑΙΠΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΕΓΩ, ΔΕΔΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ
ΜΕΔ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!
ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...... ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΤΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΞΩ........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, ΒΑΣΩ ΜΟΥ, Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.
ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ,ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ , ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΦΙΛΟΣ, ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΔΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ......ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ...........ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.....ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΝΩΡΙΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΣ.......ΠΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Ν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΟΒΟ....ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ.....ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ Σ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ ΦΙΛΑΚΙΑχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ