Χωρις να εχω διαβασει και τις 9 σελιδες του συγκεκριμενου θεματος των σχεσεων θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα....
:roll:
Αν σε απορριψει ενας ερωτικος συντροφος τον οποιο ομως δεν τον γνωριζεις και πολυ καλα..
.. δεν εχεις εισπραξει τριτες γνωμες απο ανθρωπους που τον εχουν ζησει για το προσωπο του....
..και μοναχα απο τις συζητησεις μαζι του νιωθεις πως εχει πολυ ομορφη ψυχη (συμφωνα με τα δικα σου δεδομενα παντα)...αισθανεσαι πως μπορει να ολοκληρωσει τον εαυτο σου...να σου προσφερει και να του προσφερεις καθημερινα τα πραγματικα στναισθηματα που εχεις και εχει αναγκη .....
Η προσωπικη ομως κατασταση του ανθρωπου αυτου ειναι...ενα ΧΑΟΣ..
..
Λιγο καιρο μετα απο εναν δυνατο ερωτα προσπαθει να πεισει τους
γυρω του πως ολα εχουν τελειωσει
.....χωρις βεβαια να εχει πειστει ο ιδιος...
..Κανει καποιες 'επιπολεες κινησεις' ως προς τον ερωτα
......ψαχνωντας ενα φαρμακο για να ξεφυγει απο την ελευθερια
της δεσμευσης , παρασυρωμενος απο τους γυρω πειρασμους
και ισως καποιους ανθρωπους που τον πρωτρεπουν να
ακολουθησει τη δικη τους 'τακτικη'...
..Αρνειται αρχικα να αφιερωθει για λιγο μοναχα στον εαυτο του
και ψαχνει ανθρωπους γυρω του που ισως του εδιναν ολα οσα
ειχε τοσα χρονια...
..Αργοτερα (συμφωνα με τα λεγομενα του ιδιου)...συνειδητοποιει
εχει ερθει ο καιρος να βρει τον εαυτο του μενωντας μονος..
Και υστερα απο καποια συμβαντα και λογια ερχομαι να πω ......
.......(που μπορει να ειναι και λανθασμενο...δεν μπορω να κρινω τις πραξεις του συμφωνα με τις του βλεψεις..δεν ειμαι εγω η καρδια, η ψυχη και η συνειδηση του για να γνωριζω πως δικαιολογει τις πραξεις του..τι θεωρει σωστο και λαθος..ηθικο και ανηθικο).....
........πως για να μη πληγωσει το ατομο που θελει να σταθει διπλα
του, προτιμα να του πει αναληθεις δικαιολογιες, και να το
αποφυγει.
Ερχομαι ομως τωρα στο εξης ερωτημα :arrow:
-Γιατι να μη πεις την αληθεια...???
Μπορει να ποναει..αλλα το ψεμα πληγωνει ακομα περισσοτερο.
Το ψεμα δινει ψευτικες ελπιδες, μπορει να λεγεται θελωντας να σωσουμε μια κατασταση , αλλα σε καμια περιπτωση δε σωζουμε τα συναισθηματα των αλλων.
-Γιατι να αποφυγεις τον αλλον με ψευτικες διακιολογιες..???
Αφου δεν προσπαθησες καν να γνωρισεις τον αλλον..πως μπορεις να καταλαβεις την αντιδραση και την σταση που θα κρατησει απεναντι σε αυτο.
-Γιατι δεν αποδεχεσαι την βοηθεια οταν σου την προσφερουν
τοσο απλοχερα...???
Αφου υπαρχει τοση κατανοηση απο το αλλο προσωπο, γιατι δεν προσπαθεις να δεχτεις αυτο που σου προσφερει.......
...Γιατι πολυ απλα ποτε δεν ρωτησες ΤΙ ειναι αυτο που ΘΕΛΕΙ να σου προσφερει.
ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ μεσα απο ολη αυτη την κατασταση ειναι πως
*δεν κραταω καθολου κακια...
*δεν εχω παραξηγηθει με τιποτα απολυτως...
*κατανοω πληρως την κατασταση και τα συναισθηματα του (αυτο μπορει να οφειλεται στο οτι πολλες φορες ο ερωτας ειναι τυφλος 8) ..
*εχω απιστευτει διαθεση να τον βοηθησω σε οτι χρειστει και στην κατασταση που περναει αυτο το διαστημα.
.......Η λογικη μου βεβαια, επειδη ειμαι και ζυγος..και ζυγιζω ΤΑ ΠΑΝΤΑ..μου λεει να μην ειμαι και τοσο διαχητικη και προθυμη γιατι μπορει στα περισσοτερα να κανω λαθος. Να μην δειχνω ολα τα αισθηματα μου και να μη φανερωνω το ενδιαφερον μου γιατι αυτο συνηθιζεται να παρεξηγειται.
Συνηθιζω να βλεπω καλοπροαιρετα ολους τους ανθρωπους και τις περισσοτερες φορες κανω λαθος..και αυτο ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!
.......Η καρδια μου παλι, και τα ματια, λενε το ακρως αντιθετο..
Μπορει να ειναι η τοση μου θεληση να εχω καποιον ανθρωπο διπλα μου για να ολοκληρωνω την ευτυχια μου. Αλλα αισθανθηκα πως αυτος ο ανθρωπος εισαι ΕΣΥ.
Μαλλον θα εκανα ΛΑΘΟΣ...
...για ακομα μια φορα...
(ΕΤΧΑΡΙΣΤΩ θερμα για το οτι μπορω και μοιραζομαι τις σκεψεις μου και τους προβληματισμους μου με ανθρωπους που νοιαζονται πραγματικα και ακουνε με την ΨΥΧΗ και οχι με τα ματια)