ARTYADIS έγραψε:Εγώ πάντως δεν συμφωνώ ότι ο διαλογισμός δεν είναι κάτι που μαθαίνεται. Ο νους σίγουρα είναι ένα εργαλείο που εκπαιδεύεται και υπάρχουν πολλές τεχνικές για να αρχίσει κάποιος να διαλογίζεται.
Υπάρχουν πάντα τα πρώτα βήματα να ξεκινήσει κανείς, όπως και υπάρχουν και δάσκαλοι που μπορούν να σε καθοδηγήσουν.
Δεν γεννηθήκαμε με το να τα ξέρουμε όλα. Πάντα από κάπου ξεκινάμε.
Τώρα αν κάποιος ξεκινήσει μόνος του, η πιο γνωστή μέθοδος είναι έχοντας την επίγνωσή του στην αναπνοή. Και νομίζω ότι αυτή είναι η βασική αρχή του διαλογισμού. Κάθε φορά που ο νους προβάλλει σκέψεις, στρέφεις την επίγνωσή σου στην αναπνοή .
Η πορεία μετά είναι η δύσκολη κι εκεί πιστεύω ότι χρειάζεται μια σχετική καθογήση.
Φυσικά και δεν γεννιόμαστε με τα να τα ξέρουμε όλα, γεννιόμαστε με το να μην τα θυμόμαστε όλα.
Αν και όταν είσαι μικρός/η είσαι ποιο ανοιχτός, ώμος φροντίζουν η μεγάλη να σε κλίσουν.
Ο διαλογισμός εξοικείωση θέλει, κάνοντας διαλογισμό κάθε μέρα σιγά σιγά εξοικειώνεσαι και γίνετε όλο και ποιο εύκολο το να συγκεντρώνεστε.
Εγώ κάνω πεντάλεπτους 2 και 3 φορές την ημέρα. Η αναπνοή που αναφέρεις είναι το σημαντικότερο.
Όταν έχεις τα μάτια κλειστά πλέον βλέπεις ΕΣΕΝΑ, δεν βλέπεις έξω αλλά μέσα, γι αυτό από το μυαλό εκείνη την ώρα περνά το οτιδήποτε. Στην αρχή αν θέλεις παρατήρησέ το, τι είναι αυτό γιατί τώρα, δες τι είναι και δώσε του αγάπη, εξοικειώσου με της σκέψης σου, σιγά σιγά θα γίνουν όλα μην προσπαθείς από την πρώτη να κάνεις πολλά πράγματα...
Μπορείς να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου στην αρχή και μετά να της δόσης και ένα λευκό χρώμα όπου αυτό το λευκό χρώμα σου γεμίζει όλη σου την ύπαρξη, αυτό κάνω εγώ.(κάνης και γρήγορο καθαρισμό έτσι)
Μετά παίζει ρόλο και τι θες να κάνεις...
Αν διαλογίζεσαι καθημερινά γρήγορα θα μπεις στο νόημα και σιγά σιγά θα έρθουν όλα.
Εμένα μια με έτρωγε το χέρι, μια με ενοχλούσε το ένα μια το άλλο, όλο σκέψης, αλλά σιγά σιγά έφυγαν όλα κάνοντας συχνά πυκνά διαλογισμό. Βαλε ένα cd με μουσική του ρεικι χαλαρή κάτσε και απόλαυσε. Όπως είπε και η Βάσω ένα cd με καθοδηγούμενους διαλογισμούς θα βοηθήσει πολύ στην αρχή (καλά και μετά). Πιες ένα τραγάκι,(τσαγάκι

Το διόρθωσα) άναψε κανα κεράκι και απόλαυσε σε...
Sorry για το μεγάλο post