Στην ανακάλυψη του Εαυτού σου...
όχι αυτού ή του άλλου...του Ενός και Μοναδικού...
Συντονιστής: Vasoula
Απάντηση: ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ.....!Δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σου...
Μπορούμε να βοηθήσουμε? καλώς...
Δεν μπορούμε? Η σιωπή είναι ο δρόμος της εξέλιξης...
dino έγραψε:Οταν κοιτάζω στον καθρέφτη είναι γιατί θέλω να δώ κάτι, πχ. άν μου πάει το πουκάμισο ή άν πάχυνα και τραβάει το σακκάκι.
Τα μάτια σου τα ΄βλεπεις αν σου πανε....;
Επίσης δέν κερδίζω τίποτα παρατηρώντας τρίτους, ταυτίζοντάς τους με τον εαυτό μου ή απαξιόνοντάς τους, για τον απλό λόγο ότι και πάλι έχω τα μάτια μου στραμμένα αλλού και όχι σε μένα.
Οπως κι όταν κοιτάζεις τον καθρεφτη θες να πεις,που παλι δεν βλεπεις ΕΣΕΝΑ;
Μπλοκαρίσματα είναι τοίχοι που εμείς υψώνουμε να προστατέψουμε άσχημες συμπεριφορές έτσι ώστε να ασχολιόμαστε να τους γκρεμίζουμε αιώνια.
Συμβαίνει κι αυτο καμιά φορά,δηλαδή να χρησιμοποιούμε την μιζερια μας και την δυσυτυχία μας ,γιατι μετα χωρίς αυτές πως θα ζήσουμε......ειναι θεμα συνηθειας,που στο τελος θεωρουμε φυσιολογικό το να υφίσταται.
Μία άλλη παραλλαγή του "όποιος δέν θέλει να ζυμώσει ....".
Σιγουρα και να ζυμώσεις θέλει να "θες" αλλά και να γκρεμίσεις τους "τοίχους" σου ,πάλι θέλει να "θες".
Πιστεύω ότι εδώ ταιριάζει η αρχή "δούλεψε σκληρά" αλλα και "κοίτα τον εαυτό σου".
Οταν λες κοιτα τον εαυτο σου τι εννοείς;
Κάποιοι σε εκνευρίζουν;Κάποιοι "με εκνευρίζουν" (ίσως γιατί το επιδιώκουν) και αυτό δέν είναι κακό ούτε σημαίνει απαραίτητα οτι πρέπει να το δουλέψω.
Συμφωνώ..Ο "εξωτερικός" πόλεμος σταματά, όταν νιώσεις ότι είσαι γεμάτος από αυτά που ψάχνεις να βρεις στους άλλους...
Μην "πυροβολείτε" την ατομική λογική και τη συνείδηση. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει εσωτερική τάξη,έργο και συνέχεια.Και ο "εσωτερικός" πόλεμος σταματά, όταν νιώσεις ότι είσαι εσύ ένας ενιαίος Εαυτός. Χωρίς λογική, συνείδηση και υποσυνείδητο, αλλά μόνό Εαυτός.