ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Δημοσίευση από Μαιρη »

Με αφορμη την αποστολη ενεργειας στη μητερα μου για τη μεση της αναρωτηθηκαμε τι υπαρχει πισω απ αυτη κατασταση που τελικα ειναι ασθενεια ..
καποτε εχα διαβασει οτι ενας ανθρωπος με παραπανω κιλα συνηθως κρυβει επιμελως τη σεξουαλικοτητα του γιατι του διδαξανε οτι εναι κατι βδελυρο.
Σ αυτη τη περιπτωση της μητερας μου ξερω οτι μετα το πρωτο της παιδι αφεθηκε και δεν φροντισε τον εαυτο της. Ειναι η ελειψη αγαπης για τον εαυτο της;
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Από επιστημονικής άποψης:

Ψυχογενείς παράγοντες
http://www.paxysarkia.gr/paxysarkia/aitia3.php

Παθολογικοί και άλλοι παράγοντες
http://www.paxysarkia.gr/paxysarkia/aitia4.php
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

ευχαριστω Ευδαιμονια! @};- @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Στους παθολογικούς παράγοντες δεν θα αναφερθώ...

στους ψυχογενείς παράγοντες θα ήθελα να σταθώ...
Η ψυχολογία εντοπίζει τα κενά μεταξύ συνείδησης και ψυχής...
Το ζήτημα είναι ότι ο άνθρωπος τρέφεται πολλές φορές με βάση τα θέλω του: την αίσθηση της απόλαυσης, το άγχος, την μοναξιά, το ανικανοποίητο κενό που αισθάνεται, όταν νιώθει θλίψη, θυμό ή και πολύ χαρά.
αυτά δεν είναι τα θέλω του...αυτά είναι συναισθήματα που δεν αποδέχεται και τα κρύβει επιμελώς...

Τα θέλω του, δεν είναι φανερά...Δεν θέλει να φάει, όμως δεν μπορεί να κρατηθεί στην θέα ενός κομματιού τούρτας, πχ.

Δεν πεινάει, άρα δεν τον πιέζει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης...

Ο παχύσαρκος δεν γνωρίζει συνήθως τον ήχο του στομαχιού που δίνει σήμα για να γίνει λήψη τροφής...Τρώει ανεξέλεγκτα, έχοντας σαν αισθητήριο όργανο μόνο την σκέψη του.

Φαίνεται να δεσμεύεται από αυτήν και την θεωρεί σαν το μοναδικό μέσον που θα του δώσει ζωή, ενέργεια...

Του λείπει η πηγή της ενέργειας εσωτερικά...

Και αν δεν φάει νιώθει ότι δεν έχει ενέργεια να κάνει τις απαραίτητες δραστηριότητές του...

Για τους παχύσαρκους μια εξωτερική πηγή ενέργειας, μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, όμως τους δραστηριοποιεί να κινήσουν γρηγορότερα την σκέψη τους...

΄Ενας έρωτας, ένα χόμπυ, ένα καταλυτικό ενδιαφέρον που θα τους δώσει σταθερά την ζωτική ενέργεια για να φύγουν από την στατική μονοσήμαντη σκέψη του φαγητού...

Για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να βρουν ενδιαφέρον στην ζωή, το κίνητρο έχει μεγάλη σημασία...

Φαίνεται σαν να μην τους ενδιαφέρει η ζωή, παρ' όλα αυτά θέλουν να κρατηθούν με πείσμα σ' αυτήν με όποιον τρόπο!

Το ρέικι δίνει βοήθεια γιατί μετατοπίζει την πηγή ενέργειας από έξω προς τα μέσα. Αλλά γι’ αυτό χρειάζεται η εσωτερική δραστηριοποίηση του ασθενούς!
Η ολιστική θεραπεία έχει να κάνει με την ίδια την οπτική θεώρηση του εαυτού μας!

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν εαυτό, θέλει να αντλήσει ενέργεια και δεν γνωρίζει από που...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μπορει ενα μπλοκαρισμα σε καποιο κεντρο μας να φερει παχυσαρκια η αυξηση κιλων γενικος? :-?
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

^tasoulis^ έγραψε:Μπορει ενα μπλοκαρισμα σε καποιο κεντρο μας να φερει παχυσαρκια η αυξηση κιλων γενικος? :-?
Η έλλειψη αυτοκυριαρχίας στην προσληψη τροφης , είναι η ένδειξη ότι αναζητούμε ενέργεια και αγάπη από τρίτους παράγοντες( στην προκειμένη περίπτωση από την τροφή), δεν είμαστε συνειδητοι στην σχέση μας με το φαγητό αλλά αφημένοι στην αδυναμία μας να αξιοποιήσουμε και να ζησουμε το Τωρα μας.

Για παράδειγμα πολλές τροφές όπως η σοκολάτα -που θεωρειται φυσικό αντικαταθλιπτικό- περιέχουν ουσίες που επεμβαίνουν στην "διάθεση" μας, και εμεις ακολουθούμε το "συναισθημα " της προσωρινής ανακούφισης που έχει το σωμα μετα τη λήψη σοκολάτας, αντι να ερευνήσουμε τους λόγους που έχουμε συμπτώματα κατάθλιψης.
:x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

^tasoulis^ έγραψε:Μπορει ενα μπλοκαρισμα σε καποιο κεντρο μας να φερει παχυσαρκια η αυξηση κιλων γενικος? :-?
Εννοείς χωρίς να τρώει κάποιος ιδιαίτερα πολύ, να παίρνει κιλά?

είναι πια ορμονικό το θέμα αυτό! ΄Ολα τα ενεργειακά κεντρα του αιθερικού μας σώματος συνδέονται με τους αδένες του σώματός μας! Αν μπλοκάρει η μεταφορά ενέργειας από το αστρικό προς το αιθερικό μας πεδίο αυτό έχει ανταπόκριση και στο σώμα μας, μέσω του νευρικού συστήματος και των κύριων αδένων.

΄Ενας από αυτούς είναι ο θυρεοειδής (κέντρο λαιμού), σαν ρυθμιστής της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Μετά ο θύμος αδένας, τα σεξουαλικά όργανα, το πάγκρεας, η σπλήνα, όλα έχουν τον ρόλο τους στην ολότητά ενός ανθρώπου, αφού είναι εκφράσεις της Ψυχής μας!

Το σώμα μας ρυθμίζεται, Τάσο, από την ολότητά μας, αν η προσωπικότητα το επιτρέψει...Βλέπεις οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μονο σωματικά συνειδητοί, λες και τα υπόλοιπα πεδία τους ανήκουν σε καποιον άλλον! ΄Ετσι η άγνοια για τον Εαυτό μας, μας κάνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την μη ομαλή λειτουργία του σώματός μας.

Για σκέψου...ο συναισθηματικός παράγοντας είναι κάτι έξω από την αντίληψή μας σε ότι αφορά τον Εαυτό μας, καθώς οι σκέψεις μας όμως αφορούν ολοένα και πιο πολύ στα δυσάρεστα συναισθήματα, χάνουμε την αγάπη και την αρμονία μας!

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται, παρά αγαπούν τον Εαυτό τους. Τον απαξιώνουν, παρά τον θεωρούν θεϊκό...
΄Ετσι αυτή η αντίληψη επηρεάζει την ζωή τους, που είναι πολύ απλοϊκή για να είναι όμορφη!!

Το φως της ύπαρξής μας δεν είναι απλά μια θετική σκέψη, αλλά αυτό που μας αποκαλύπτεται στο πιο βαθύ μας επίπεδο, όταν η ζωή δεν είναι μόνο το επάγγελμά μας, το σπίτι μας και η οικογένειά μας, αλλά κυρίως η Ψυχή μας!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ναι βασουλα αυτο ενοουσα :x
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται, παρά αγαπούν τον Εαυτό τους. Τον απαξιώνουν, παρά τον θεωρούν θεϊκό...
Αυτό έχω καταλάβει πως γίνεται γιατί οι άνθρωποι θεωρούμε για εαυτό, την προσωπικότητα μας.. Αν ανακαλύψουμε όμως τον πραγματικό θεϊκό Εαυτό μας και αντιληφθούμε τον λόγο ύπαρξης της προσωπικότητας μας τότε μπορούμε να τον αγαπήσουμε όπως του αξίζει! :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:thumbsup:

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

και αντιληφθούμε τον λόγο ύπαρξης της προσωπικότητας μας
>:d< >:d<
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Ενας από αυτούς είναι ο θυρεοειδής (κέντρο λαιμού), σαν ρυθμιστής της λειτουργίας του οργανισμού μας.
Μετά ο θύμος αδένας, τα σεξουαλικά όργανα, το πάγκρεας, η σπλήνα, όλα έχουν τον ρόλο τους στην ολότητά ενός ανθρώπου, αφού είναι εκφράσεις της Ψυχής μας!

Το σώμα μας ρυθμίζεται, Τάσο, από την ολότητά μας, αν η προσωπικότητα το επιτρέψει...Βλέπεις οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μονο σωματικά συνειδητοί, λες και τα υπόλοιπα πεδία τους ανήκουν σε καποιον άλλον! ΄Ετσι η άγνοια για τον Εαυτό μας, μας κάνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την μη ομαλή λειτουργία του σώματός μας.

Για σκέψου...ο συναισθηματικός παράγοντας είναι κάτι έξω από την αντίληψή μας σε ότι αφορά τον Εαυτό μας, καθώς οι σκέψεις μας όμως αφορούν ολοένα και πιο πολύ στα δυσάρεστα συναισθήματα, χάνουμε την αγάπη και την αρμονία μας!

΄Ετσι αυτή η αντίληψη επηρεάζει την ζωή τους, που είναι πολύ απλοϊκή για να είναι όμορφη!!

Το φως της ύπαρξής μας δεν είναι απλά μια θετική σκέψη, αλλά αυτό που μας αποκαλύπτεται στο πιο βαθύ μας επίπεδο, όταν η ζωή δεν είναι μόνο το επάγγελμά μας, το σπίτι μας και η οικογένειά μας, αλλά κυρίως η Ψυχή μας!
:x @};- >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Περα την πνευματικη αγαπη για τον εαυτο μας,εγω για καλο και κακο αρχισα διαιτα :D
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

^tasoulis^ έγραψε:Περα την πνευματικη αγαπη για τον εαυτο μας,εγω για καλο και κακο αρχισα διαιτα :D
:)) :)) =)) =)) Και εγώ μαζί σου!

’σε που υπάρχει πιθανότητα να πάψω να παίρνω το χάπι του διαβήτη! Θα φανούν τα αποτελέσματα σε 6 μήνες :D :D :D
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Αν δεν άλλαξουμε εσωτερικά τι σημασία έχει η εξωτερική εμφάνιση :-?
πάλι δεν θα είμαστε ικανοποιημενοι ;)
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”