όμως όσο αναπληρώνεις την ουσία το βράδυ μέσα σε δύο ώρες, δεν μπορείς να το κάνεις την ημέρα, ακόμα και αν κοιμηθείς 8 ώρες.
Ετσι ειναι και εχει αποδεικνύεται και επιστημονικά. Ο υπνος εχει στάδια 1ης 2ης και 3ης βιολογικής αξίας με πρώτη τις ωρες 22-24 ..μετα 24-02 και τελος 02 - 04 που ο τελευταίος ειναι αντίστοιχος και του μεσημεριανού ύπνου.
Τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό εχει μια ορμόνη που λεγεται μελατονίνη
Αντιγράφω
<<Η μελατονίνη είναι ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα από την επίφυση. Βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε.
Η σύνθεση και έκκριση της μελατονίνης στον εγκέφαλο, ενεργοποιούνται από το σκοτάδι και απενεργοποιούνται από το φως. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ορμόνη εμπλέκεται στον εικοσιτετράωρο ρυθμό του ανθρώπινου οργανισμού και στη ρύθμιση διαφόρων σωματικών λειτουργιών.
Η συγκέντρωση της μελατονίνης στο αίμα, φτάνει στα ψηλότερα της επίπεδα λίγο πριν από την ώρα του ύπνου τη νύχτα.
Η μελατονίνη έχει βασικά ρόλο ως βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσολογικό σύστημα δηλαδή το σύστημα άμυνας του σώματος μας. Αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων τύπου Τ που είναι βασικός πυλώνας της αμυντικής ικανότητας του ανοσολογικού συστήματος.>>
Αυτοί που δουλεύουν νύχτες και κοιμούνται την ημερα , σπανίως ξενυχτάνε για διασκέδαση και αυτό επειδη αναζητούν το φως του ήλιου . Επίσης επειδή διαταρρασεται ο ρυθμός , επινοούν συνεχεια μεθόδους να αυτορυθμίζονται και να αναπληρώνουν αυτή την ελλειψη.