Με τι επαγγελμα ασχολειστε;

΄Ο,τι θα θέλατε να κουβεντιάσετε
΄Ο,τι θα θέλατε να μοιραστείτε
΄Ο,τι θα θέλατε να μάθετε
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

ANGELS ON EARTH έγραψε:Εγώ θα ήθελα να πω ότι ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν άνθρωπο να βρει το δρόμο της ψυχής του και ότι η ωριμότητα.οι δυσκολίες και τα σκαμπανευάσματα που ίσως πέρασαν κάποιοι άνθρωποι που τώρα βρίσκονται σε μια πιο ώριμη ηλικία είναι μαθήματα και εκπαίδευση σημαντική και για τους ίδιους αλλά και για τους νέους που τους συναναστρέφονται!
Ορθον!

Αρκει οι νεοι να βλεπουν στους "γεροντοτερους" πρακτικες ζωης που να μπορουν να αφομοιωθουν απο αυτους και πραγματικα να κανουν τη ζωη πιο κατανοητη!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 06 Οκτ 2007 11:39 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αρκει οι νεοι να βλεπουν στος "γεροντοτερους" πρακτικες ζωης που να μπορουν να αφομοιωθουν απο αυτους και πραγματικα να κανουν τη ζωη πιο κατανοητη!

Η καθημερινή πρακτική,
αυτή είναι η βιωμένη γνώση,
αυτή αφομοιώνεται,
αυτή γίνεται δική σου και ποτε ποτε δεν χάνεται!

Εικόνα
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πολύ σωστά Καλλιόπη μου, λες...Το βίωμα είναι για όσους αντέχουν!!!

Αυτά που περιέγραψα στο προηγούμενο post είναι απλά για να ξεδιαλύνω τον στόχο μας.
Εγώ προσωπικά δεν χρειάζομαι περισσότερα, για να κατανοήσω την ζωή που ζω! Αυτό είναι το μεγαλύτερο βίωμα, που οδηγεί στην πραγματική εμπειρία...
΄Ολα τα άλλα, απλά είναι τα "διακοσμητικά" στοιχεία της σημερινής μου εμπειρίας, σαν Βάσω, και όχι η ουσία της ψυχής μου.

Ετσι μόνο, γυρνώντας πίσω στην σημερινή ζωή μου, είδα τα "μαργαριτάρια" που αποκόμισα στην νεότερη ηλικία, θεωρώντας την πια πολύτιμη εμπειρία...χωρίς να σκέφτομαι "που απέτυχα"...γιατί τελικά ακόμα και στον πόνο, δεν απέτυχα!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Το ξέρω πολυ καλά Βάσω μου!
Και θέλω να σε παρακαλέσω και γαι μενα και για ολους μας να αποκωδικοποιείς,γιατί υατο το "δηλαδή"είνα πολύτιμο.
Οταν περιέγραφα απρπανω το πως βίωνα μαι στιγμή στο γραφέιο,οταν ολα γυρω μου άνθρωποι και πραγματα βρίσκονται σε κατασταση πανικου,για μενα ήταν στιγμή θεϊκή.
Οταν αλλος φοβοταν για την ζωή ,(γιαυτο τοσο πολυ αναφερόταν στην αρρωστεια καποιου αλλου)οταν ολοι χάνονταν στα χαρτια και στην αναγκη για αναγνωριση ποικιλοτροπα,ευχαριστουσα τον Θεό αυτον πανταχού παρόντα,αυτον τον "αγαπατε αλληλους" κι οχι μονο τους Χριστιανους,αυτον τον Θεό που ζει στην καθημερινότητα,που τον αναπνεεις,που τον νοιώθεις στο μελισσακι που ζουζουνιζει,που μπορείς να τον δεις στο ασπρισμενο αυλοντουβαρο,στο κλαμα του μωρου,στο κλαμα και στην θλιψη των δικών μας ματιών,γιατι ειναι παντου ακόμα κι οταν δεν τον εμπιστευόμαστε,είναι παντού ,είναι μεσα στον καθ'ενα μας.
Για να τον δέις ενα προυποθετει την παντελη ελλειψη φοβου.
Το αναφέρω γιατι,μιλάμε για την αγάπη αλλά η αγαπη εμφανζεται οταν ο φοβος μας παραχωρήσει την θεση του.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Να με σκουντάς, Καλλιοπίτσα μου, όταν λέω κάτι που δεν είναι κατανοητό...Καμμιά φορά το αυτονόητο, είναι σημαντικό να ξεδιαλύνεται... :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

galazia_sfaira έγραψε: Οταν περιέγραφα απρπανω το πως βίωνα μαι στιγμή στο γραφέιο,οταν ολα γυρω μου άνθρωποι και πραγματα βρίσκονται σε κατασταση πανικου,για μενα ήταν στιγμή θεϊκή.
Οταν αλλος φοβοταν για την ζωή ,(γιαυτο τοσο πολυ αναφερόταν στην αρρωστεια καποιου αλλου)οταν ολοι χάνονταν στα χαρτια και στην αναγκη για αναγνωριση ποικιλοτροπα,ευχαριστουσα τον Θεό αυτον πανταχού παρόντα,αυτον τον "αγαπατε αλληλους" κι οχι μονο τους Χριστιανους,αυτον τον Θεό που ζει στην καθημερινότητα,που τον αναπνεεις, που τον νοιώθεις στο μελισσακι που ζουζουνιζει,που μπορείς να τον δεις στο ασπρισμενο αυλοντουβαρο,στο κλαμα του μωρου,στο κλαμα και στην θλιψη των δικών μας ματιών,γιατι ειναι παντου ακόμα κι οταν δεν τον εμπιστευόμαστε,είναι παντού ,είναι μεσα στον καθ'ενα μας.
Για να τον δέις ενα προυποθετει την παντελη ελλειψη φοβου.
Το αναφέρω γιατι,μιλάμε για την αγάπη αλλά η αγαπη εμφανζεται οταν ο φοβος μας παραχωρήσει την θεση του.
Αυτος ειναι ενας Θεος οπου μπορω να τον καταλαβω...

Και δεν ξερω γιατι με εντυπωσιασε το ασπρισμενο αυλοντουβαρο ! ! !

Αν "ξερεις" εσυ κατι παραπανω τοτε "δωστο" να το καταλαβουμε κι εμεις :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Skapaneas την 06 Οκτ 2007 1:51 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Αχ, Καλλιόπη μου πρωί,πρωί με έκανες να ριγήσω΄ολόκληρη και πιστεύω πολύ που θα το διαβάσουν θα πάθουν το ίδιο γιατί αυτό τελικά σημαίνει Θεός και οι περισσότεροι έστω και στιγμιαία την αναγνωρίζουν αυτή τη θύμηση!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Aγαπημένοι,
είναι τόσο απλό!Εκει κρύβεται ο Θεός,στην απλότητα οπως κι αν αυτή εκδηλώνεται,οποια μορφή κι αν έχει.Ετσι το νοιώθω.Ακόμα κι αν αρκετές φορές ομολογώ κάνω σκέψεις "κακίας","διαχωριστικότητας",σκέψεις αρνητικές,ακόμα κι εκει ο Θεός μου κρύβεται,για να μου πεί "Νοιώσε τον λιγο παραπανω",για να μου πεί "Είσαι ολοκληρωμένη κι ενιαία,πιστεψε το" για να τον ΘΥΜΗΘΩ και να χαμογελασω.Παντου ειναι ο Θεός μου.Στην ακαταστασία μου που με δοκιμαζει,στην επιθυμία μου να δώσω δυο μπατσες καποιον που με πλήγωσε και, που και που ακόμα θυμαμαι.Παντου ειναι ο Θεός μας.
Σηκώστε τα χερια ψηλά με τις παλαμες ανοιχτές στο συμπαν,σκεφτείτε ότι ολα τα μορια του συμπαντος συτονίζονται με τα δικά σας και θαμπειτε στην δυνη του,και θα μπείτε στην δυνη σας και θα βρείτε τον Θεό και μεσα σας.Γιατί παντου είναι ο Θεός μας και είναι και μεσα μας!

Οσο για το ασπρισμενο αυλοντουβαρο Σκαπανέα μου καλε,και σε ευχαριστω που το τονίζεις.........
Συμβαίνει τουτη την εποχή,στο γραφέιο να μετφερθώ σε ένα καινουργιο κτίριο,καθαρό κι ομορφο,παραδοσιακό με κεινα τα παλια πλακάκια τα τετράγωνα,θυμασαι;
Με κεινα τα ξυλινα παράθυρα
Με τα πετρινα σκαλοπατια στολισμενα με γλαστρες
Επισης στο σπιτι μου....με εκκινηση 1000 ευρώ (θησαυρός ολοκληρος)φώναξε έναν μαστορη να μου βαψει μια "σπιταρώνα"ο ή ω δεν θυμαμαι αλλά ετσι μου παει :D )και θελησα να κανω σουβελικια στις πορτες και τα παραθυρα...και εδωσα χρωματα ασπρο ,γαλαζια ταβανια,κιτρινο το συνολο.
Και θυμηθηκα τις εποχες που οι γυναικες με ασβεστη και ταμπανοβουρτσα εβαφαν τα αυλοντουβαρα.Δεν το σκεφτηκα πριν το γραψω.Οταν όμως εσυ το τονισες εκανα ενα πισωγυρισμα για να βρω πως πηγα εκει...........
Ετσι βρεθηκα στο αυλοντουβαρο,σε κεινο το πεντακαθαρο απο χερια γιαγιάς,με την ενδειξη του πλούτου,της πολυτελειας και της αφθονιας,όχι στην τσεπη αλλά στην καρδιά!
Να είστε καλα και σας ευχαριστω γιατι συνομιλωντας μαζι σας ανακαλύπτω την ψυχή μου.Σας αγαπώ ολους ιδιαίτερα και ξεχωριστά!

"Αφίεσθε Ημών"
Skapaneas

Εισαι απολαυστικη και γνησια!

Μια καθαρη πινελλια Αιγαιου!

Του Δικου Μου Αιγαιου!

Του Δικου μας Αιγαιου!

Του Αιγαιου Της Ελλαδας!

Της Ελλαδας που ξερει να βλεπει το Θεο, ακομα και μεσα στα Ασπρισμενα Αυλοντουβαρα της Μνημης!

Αυτης της Ελλαδας που κραταει τη γραμμη της παραδοσης του ανοιχτου δρομου προς τον Ουρανο χιλιαδες χρονια τωρα, για ολους τους ξεχασμενους και χαμενους μεσα στην τυρβη του κοσμου "μοναχικους" αδελφους μας!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Μέ έκανες και ρίγησα!
{Εχω μαζεψει τα σκουπιδια μου για να τα πετάξω και διαβάζοντας σε τα άφησα στην μεση και σου γράφω...}
Ναι ειμαι νησιώτισσα
Ναι είμαι Αιγιοπελαγίτισσα
Ναι έιμαι Ελληνίδα.
Οταν κάποτε κινησα για Αφρική.........νόμιζα ότι θαβρισκα τον Παράδεισο.Γυρισα φτωχότερη απο όταν πηγα,(μου πηραν ότι ειχα καιδεν ειχα και το ανακάλυψα οταν γύρισα χαχα,βλεπεις εγω δεν ξεχωρισα ποτε άσπρους και μαυρους,χαλαλι τους),αλλά ανακάλυψα την Ελλάδα.
Οταν προσγείωθηκα στο νησί μου μετα απο χρόνια απουσίας,ειπα στον εαυτο μου,"που θα πάει σε 5 χρόνια θα έχω ξεκουμπιστεί απο τουτο το μιζερο νησί"......
Περασαν απο τοτε 25 χρόνια κι ανακάλυψα τον παραδεισο που λεγεται Λεσβος ,ανακύψα την γοητέια της πολης μου που νωχελικά κείτεται πανω σε επτα λοφους,σαγηνευτική και λαγνα.
Ετσι ανακάλυψα και μενα.
Η Ελλάδα ειναι η ψυχη μας!
Αλλά νοιώθω την Ανατολή μέσα μου ιδιαίτερα αισθαντικά κι αφουγκραζομαι κι ολον τον κόσμο,οσο μπορώ.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Να σαι καλά Καλλιόπη μου και εσύ Σκαπανέα που με τις περιγραφές σας με κάνατε και ένοιωσα λίγο απο την αύρα της Θάλασσας να μου χαϊδεύει το μάγουλο!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Γαλάζια σφαίρα είσαι όνομα και πράγμα.
Αγόγκυστα κουβαλάς το γαλάζιο φορτίο σου
Μήπως είσαι εσύ που φώτισες το νησί σου ?
Μερικές φορές ονειροπολώ και φαντάζομαι πως θα είναι τα νησιά μας, η θάλασσά μας, οι κάμποι και τα βουνά, η Ελλάδα ολόκληρη όταν καταφέρουμε να τα πλημμυρίσουμε με αγάπη και φροντίδα.
Όταν καταφέρουμε να δούμε τον Θεό μέσα κι έξω και πάνω και γύρω και παντού στην γαλάζια σφαίρα.

Έφτιαξα κι εγώ στην αυλή μου παρτέρια με το ασπρισμένο αυλοντούβαρο, από πέτρες που μάζεψα από τον κήπο μου και στην καρδιά του άρχισα να φυτεύω λουλούδια και μόλις κρυώσει ο καιρός θα βάλω και δένδρα.
Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπω μπαίνοντας σπίτι (κόκκινη πόρτα) να μου θυμίζει να πάρω βαθιά ανάσα, να απαλαγώ από το φορτίο της δουλειάς,να νοιώσω το χώμα και μια ιδέα θάλασσα.
Είναι απίστευτο το πόσο φώτισε την καθημερινότητά μου το φτωχό αυλοντούβαρο.

Σήμερα το πρωί και την ώρα που ο ήλιος είχε μόλις ανατείλει και ήταν μια κόκκινη σφαίρα στον ορίζοντα ο γιός μου με φώναξε να δω το κύκλο που σχηματιζότανε στις κορυφές των δένδρων!
Εγώ δεν είδα τίποτα..........

Καλημέρα σε όλους
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Νοιώσε μια αγκαλια για σενα και τον γιο σου! :D

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Εγώ αν δεν το έχετε καταλάβει όοολοι μέχρι τωρα είμαι ακόμα φοιτητής .. φοιτητής οικονομικων συγκεκριμένα εφαρμοσμένων οικονομικων... οι περισσότεροι το θεωρούν το πιο ανιαρό και βαρετο και απισιο κλάδο... εγω τον βρίσκω συναρπαστικό... το τι σκοπεύω να κάνω μετα.. χμμμ δεν ξέρω.. ακόμα.. εχω την προοπτική να δουλέψω σε κάποια εταιρία για αρχη.. αλλα μετά να κάνω κάτι δικό μου... το τι.. είχα πολλές ιδέες στο παρελθόν.. αλλα ακόμα όλες είναι στα σκαριά... τίποτα ξεκάθαρο ακόμα... :D
Skapaneas

Αν η παγκοσμια οικονομια καταρρευσει τι μελλον επαγγελματικο θα εχεις;

Επιστροφή στο “Ο,ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ”